Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bella🌟
    26. Lipanj 2020. 07:17

joy

Pozdrav drage zene, imala sam dva spontana, 9tt i 7tt u razmaku od godinu dana, oba puta sve samo izaslo van pa barem malo srece da prodem bez kiretaze
    Poslana sam u Petrovu na sve pretrage te je nalaz trombofilije pokazao Pai-1 heterozigot 4g/5g, ostali nalazi uredni, urinokultura - e.coli 10 na 5. 😫
    Ginic kaze za trombofiliju da je to uredan nalaz(??) a za e.coli popijene vise vrsta antibiotika no na ponovljenom nalazu ponovno je prisutna
    Savjeti dobrodosli, hvala❤️

Žao mi je što to sve prolaziš, samo hrabro💕nemam iskustva da podijelim savjet.

• Mara Kokosica
    26. Lipanj 2020. 11:48

Joj bas mi je zao. Ali bar znas sta je moglo uzrokovati. Odakle nam pises? Neki prirodni preparati su dobri tipa vino sa bijelim lukom. Tako sam cula.

Cure ja mislim da sam ja dobila. S tim da mi nije prestajalo nikako ali zadnjih 10ak dana bilo skroz malo i smedje. Sad evo krv davalja. Ali nd boli me toliko ko prije... proslo 3tj od spon.

06/20 blighted ovum 8tt.

Sara 🌸
    26. Lipanj 2020. 14:07

Mara Kokosica

Joj bas mi je zao. Ali bar znas sta je moglo uzrokovati. Odakle nam pises? Neki prirodni preparati su dobri tipa vino sa bijelim lukom. Tako sam cula.

Cure ja mislim da sam ja dobila. S tim da mi nije prestajalo nikako ali zadnjih 10ak dana bilo skroz malo i smedje. Sad evo krv davalja. Ali nd boli me toliko ko prije… proslo 3tj od spon.

Pozz Mara, nisam ti bas sigurna da je to menstruacija. I meni je tako bilo. 09.03. započeo spontani, do 19.03. je trajalo. zatim 11 dana nista i onda 30.03. do 04.04. opet krvarenje. Nakon toga sam prvu pravu M dobila tek 27.04. 
    Nisu svi slucajevi isti, al obicno prva prava M dode nakon 4-5 tjedana, nekad i duze. Ja moram samo naglasit da san se prirodno ocistila zato je krvarenje dugo trajalo.
    Želim vam svima što brži oporavak. Nikome ne želim tu tugu što smo je doživjele, al važnije je naglasit da smo izašle jače iz sveg tog. 
    Pozdrav🧡

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

• Mara Kokosica
    26. Lipanj 2020. 14:33

Sara🌻 (Mrljica)

Mara Kokosica

Cure ja mislim da sam ja dobila. S tim da mi nije prestajalo nikako ali zadnjih 10ak dana bilo skroz malo i smedje. Sad evo krv davalja. Ali nd boli me toliko ko prije… proslo 3tj od spon.

Pozz Mara, nisam ti bas sigurna da je to menstruacija. I meni je tako bilo. 09.03. započeo spontani, do 19.03. je trajalo. zatim 11 dana nista i onda 30.03. do 04.04. opet krvarenje. Nakon toga sam prvu pravu M dobila tek 27.04.
    Nisu svi slucajevi isti, al obicno prva prava M dode nakon 4-5 tjedana, nekad i duze. Ja moram samo naglasit da san se prirodno ocistila zato je krvarenje dugo trajalo.
    Želim vam svima što brži oporavak. Nikome ne želim tu tugu što smo je doživjele, al važnije je naglasit da smo izašle jače iz sveg tog.
    Pozdrav🧡

Hej Sara. Hvala na odgovoru. I ja sam svs prirodno. Evo pratit cu par dana pa vidjeti sve.  Inace su mi kraci ciklusi. Tko ce to znati vise.
    Jeste krenuli u nove pobjede?

06/20 blighted ovum 8tt.

joy
    26. Lipanj 2020. 17:07

Mara Kokosica

Varazdin 😊
    Koristila sam d-manozu ali bez efekta 😓

Kod prvog spontanog sam krvarila jako obilno i dugo 40+ dana te sam i na transfuziji zavrsila
    A mjesecnicu sam dobila nakon 4 tjedna uz jake bolove

11/2017 missed ab 12tt
    7/2018 missed ab 8tt
    8/2020 missed ab 11tt

Sara 🌸
    26. Lipanj 2020. 18:24

Mara Kokosica

Sara🌻 (Mrljica)

Mara Kokosica

Pozdrav🧡

Hej Sara. Hvala na odgovoru. I ja sam svs prirodno. Evo pratit cu par dana pa vidjeti sve. Inace su mi kraci ciklusi. Tko ce to znati vise.
    Jeste krenuli u nove pobjede?

Jesmo jesmo, u ovom mjesecu se čak nadam nečem. Prosli sam saznala da san anemična i željezo i feritin su mi bili ispod donjih granica, pa su ocekivanja bila nikakva.
    Btw, ako imas problema sa zeljezom, izvadi krv i provjeri te dvije stavke, prije nego krenete ponovo.
    Ja sam dosta krvarila, a za zacece je vazan feritin (zalihe zeljeza), samim time i zeljezo

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

Bowlica
    26. Lipanj 2020. 22:09

joy

Pozdrav drage zene, imala sam dva spontana, 9tt i 7tt u razmaku od godinu dana, oba puta sve samo izaslo van pa barem malo srece da prodem bez kiretaze
    Poslana sam u Petrovu na sve pretrage te je nalaz trombofilije pokazao Pai-1 heterozigot 4g/5g, ostali nalazi uredni, urinokultura - e.coli 10 na 5. 😫
    Ginic kaze za trombofiliju da je to uredan nalaz(??) a za e.coli popijene vise vrsta antibiotika no na ponovljenom nalazu ponovno je prisutna

Ja sam u 1.T imala E.coli. radila sam antibiogram nadam se da su i tebi to radili da se tocno odredi koji antibiotik trebas. Puno pij tekucine, uvin caj i jako je dobar caj od brusnice ima za kupiti u ljekarnama. Cek ne kuzim imas trombofiliju a dr.kaze nije to nista? Ja bih isla hematologu i neko drugo misljenje da mozes pravovremeno na terapijucako treba ako planiras novu trudnocu. Evo nasla sam ima i ovdje tema o urinoinfekcijama: https://miss7mama.24sata.hr/forum/tema/urinarne-infekcije-u-trudnoci-139?page=18

Ja 38, M 39
    2 djece, 2018. I 2020. missed ab. u 8 i 9TT, 2019 biokem.
    Ciklusi 35 dana cca, blagi PCOS, mali septum maternice odstranjen 2021.g.
    Čekamo bebu 12/2021 fraxiparine

joy
    27. Lipanj 2020. 04:47

Bowlica

joy

Ja sam u 1.T imala E.coli. radila sam antibiogram nadam se da su i tebi to radili da se tocno odredi koji antibiotik trebas. Puno pij tekucine, uvin caj i jako je dobar caj od brusnice ima za kupiti u ljekarnama. Cek ne kuzim imas trombofiliju a dr.kaze nije to nista? Ja bih isla hematologu i neko drugo misljenje da mozes pravovremeno na terapijucako treba ako planiras novu trudnocu. Evo nasla sam ima i ovdje tema o urinoinfekcijama:https://miss7mama.24sata.hr/forum/tema/urinarne-infekcije-u-trudnoci-139?page=18

Nisam poslana na antibiogram...
    Hvala puuuno na savjetima
    Inzistirat cu na daljnjim obradama, ili cu ici po drugo misljenje

11/2017 missed ab 12tt
    7/2018 missed ab 8tt
    8/2020 missed ab 11tt

• maslacak8
    28. Lipanj 2020. 09:26

Pozdrav svima.. da i ja podijelim i svoje iskustvo. Izgubila bebicu u 8t trudnoce, smeđi ocjedak počeo negdje tri četiri dana nakon što sam saznala da sam trudna, nisam se zabrinjavala. Kad sam došla kod svoje ginice, živu me isprepadala, dala mi progesteron i rekla ako se ponovi jako krvarenje pravac hitna. Koji užas. Kad mi se ponovila, bila sam uvjerena 100% da sam izgubila trudnoću i nisam se uooće mogla sabrati. Kad sam došla na hitnu, pregledali su me i rekli da je trudnoća još tu i da se ne brinem, da to ne mora značiti da ću izgubiti trudnoću. Inače sam pozitivna i optimistična osoba i otad san se prizemljila i odlučila ne paničariti prije vremena. Kad se dogodi, suočit ću se s tim. Nastavilo je krvarenje i svaki put kad bi došla na wc bojala bi se koliko ima krvi, hoće li se krv nastaviti, pojačati itd. Na 23.rođendan je bio prvi ultrazvuk i iako nije prestalo krvarenje, osjećala sam svojh trudnoću i ušla u ordinaciju puna nade i pozitive. Kad je ginica rekla da nema otkucaja srca doživjela san drugi šok i srce mi se slomilo na sto komadića. Nakon toga sam žalovala neko vrijeme, i dalje žalujem četiri mjeseca poslije. Mamama koje prolaze slično šaljem puno zagrljaja i podrške, dok nisam ovo doživjela nisam imala pojma koliko tu ima boli i praznine. Izgubljene nade i snova. Ali sve se to vrati na svoje, treba zadržati pozitivu i ne dopustiti drugima da ruše nade prije vremena! Suočit se sa boli i pričati s drugima o tome. Prvoj meni nije bilo lagano podijeliti tugu i očaj koji sam osjećala s drugima jer misliš svakakve stvari, primjerice "Ne bih se trebala osjećati ovako tužno/ovoliko dugo/itd." ili "Moje me tijelo izdalo/nešto nije uredu sa mnom/sa zdravljem". I taj sram koji nosi spontani, to mi je najgore. Najrađe bi objavila na instagramu svoje iskustvo da se oslobodim tog srama i da mogu reći javno i ponosno jer to nije nešto čega se osoba treba sramiti. Eto toliko od mene, sorry na dugom postu. Šaljem zagrljaje svakoj majci i ženi koje su prošle kroz slično iskustvo i naučile puno od tad. 🥰😊😘

Bowlica
    28. Lipanj 2020. 22:03

žao mi je...drž se... da, problem je što žene o tome uopce ne pricaju, ja kako sam rekla par frendica zinula sam kako veliki broj njih je imalo pobačaj...

Ja 38, M 39
    2 djece, 2018. I 2020. missed ab. u 8 i 9TT, 2019 biokem.
    Ciklusi 35 dana cca, blagi PCOS, mali septum maternice odstranjen 2021.g.
    Čekamo bebu 12/2021 fraxiparine

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.