Drage moje . Ne znam više šta da radim. Naime, u januaru sam imala missed ab u 12 nedjelji. Uradili su mi kiretazu pod opcom anestezijom, medjutim zbog bolova u stomaku otišla sam kroz sedam dana na kontrolu privatno da bi mi rekli da nije uspjela kiretaza i da moramo ponoviti postupak pod lokalnom anestezijom. Uzasno iskustvo. Nakon toga sam dobila odgovarajucu terapiju i kroz sedm dana ponovo na kontrolu gdje mi je rekao da je sve ok i da pocnem piti yazz, i nakon sto popijem trecu kutiju da dodjem. Medjutim meni se sve neke cudne stvari desavaju poslije te kiretaze. Cesto u stomaku osjecam peckanje kao da me neko ziletom reze, zatim ono sto me zabrinulo jeste da sada imam "kao" bolne ovulacije u smislu da me jajnici bole sto prije toga nikada nije bio slucaj. Takodje me brine menstruacija, evo nastupila je druga i zaista je oskudna vise kao smedji iscjedak nego menstruacija. Citala sam svasta od toga da mi je mozda Ashermanov sindrom dijagnoza itd. .Nenormalno se plasim jer mi je bila prva trudnoca. Zvala sam danas ponovo svog ginekologa da bi mi rekao da je takva menstruacija normalna od yazz-a. Toliko strepim, toliko sam uplasena da nisu nesto pogresno uradili tokom prve kiretaze jer su mi rekli da je jako komplikovan bio proces jer sam se ja otimala iako sam bila pod opcom anestezijom Izgubila sam vjeru u doktore. Nenormalan strah osjecam. Danas sam zvala jednu polikliniku ali me mogu.primiti tek za dvije sedmice. Molim vas dajte mi savjete da me bar malo umirite 😭😭😭
Takva menstruacija je normalna pod kontracepcijskim pilulama, ne brini. Sto se tice bolne ovulacije i to je normalno, meni je svaka bolna i osjecam bolove par dana. Treba vremena da sve sjedne na mjesto... Kiretaza je ipak struganje maternice. Samo hrabro i strpljivo, ali obavi kontrolu svejedno kad zavrsi ovo ludilo. ❤️
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Ja ti sada jos ne znam reci, vidjet cu kakva ce biti prva menstruacija nakon kiretaze. Ali meni su inace ovulacije bolne, tocno osjetim cijeli proces. Naruci se kod nekog privatno da kvalitetno pogleda.
Hvala svim curama na lijepim rijecima! I ja sam puna straha i duboko radim na sebi. Kada bi samo ljudskije odradili sve to u bolnici, umanjili bi stres i šok za pola. :(
Ja ti sada jos ne znam reci, vidjet cu kakva ce biti prva menstruacija nakon kiretaze. Ali meni su inace ovulacije bolne, tocno osjetim cijeli proces. Naruci se kod nekog privatno da kvalitetno pogleda.
Hvala svim curama na lijepim rijecima! I ja sam puna straha i duboko radim na sebi. Kada bi samo ljudskije odradili sve to u bolnici, umanjili bi stres i šok za pola. :(
Evo ja sam bila na Sv. Duhu i stvarno samo riječi pohvale za sestre i doktore. Bili su velika podrška i nisam se osjećala kao samo jedna u nizu iako sam se na to pripremila
👩🦰31g 🧔34g
👫 9g
👰🤵6g
24.11.2019. Spontani u 18tt 💔
27.02.2020. Biokemijska (7+2)
30.05.2020. Biokemijska (6+3)
11.09.2020. Laparatomija mioma
Trudimo se od 2017.
Desni jajnik blago PCOS
✅ Kontrola ✅Papa ✅Brisevi
💉 Gynositol, cikla
Ne redoviti ciklusi
Ponovni pokušaji od 05/21
+ 28.10.
Drage moje . Ne znam više šta da radim. Naime, u januaru sam imala missed ab u 12 nedjelji. Uradili su mi kiretazu pod opcom anestezijom, medjutim zbog bolova u stomaku otišla sam kroz sedam dana na kontrolu privatno da bi mi rekli da nije uspjela kiretaza i da moramo ponoviti postupak pod lokalnom anestezijom. Uzasno iskustvo. Nakon toga sam dobila odgovarajucu terapiju i kroz sedm dana ponovo na kontrolu gdje mi je rekao da je sve ok i da pocnem piti yazz, i nakon sto popijem trecu kutiju da dodjem. Medjutim meni se sve neke cudne stvari desavaju poslije te kiretaze. Cesto u stomaku osjecam peckanje kao da me neko ziletom reze, zatim ono sto me zabrinulo jeste da sada imam "kao" bolne ovulacije u smislu da me jajnici bole sto prije toga nikada nije bio slucaj. Takodje me brine menstruacija, evo nastupila je druga i zaista je oskudna vise kao smedji iscjedak nego menstruacija. Citala sam svasta od toga da mi je mozda Ashermanov sindrom dijagnoza itd. .Nenormalno se plasim jer mi je bila prva trudnoca. Zvala sam danas ponovo svog ginekologa da bi mi rekao da je takva menstruacija normalna od yazz-a. Toliko strepim, toliko sam uplasena da nisu nesto pogresno uradili tokom prve kiretaze jer su mi rekli da je jako komplikovan bio proces jer sam se ja otimala iako sam bila pod opcom anestezijom Izgubila sam vjeru u doktore. Nenormalan strah osjecam. Danas sam zvala jednu polikliniku ali me mogu.primiti tek za dvije sedmice. Molim vas dajte mi savjete da me bar malo umirite 😭😭😭
Takva menstruacija je normalna pod kontracepcijskim pilulama, ne brini. Sto se tice bolne ovulacije i to je normalno, meni je svaka bolna i osjecam bolove par dana. Treba vremena da sve sjedne na mjesto… Kiretaza je ipak struganje maternice. Samo hrabro i strpljivo, ali obavi kontrolu svejedno kad zavrsi ovo ludilo. ❤️
Hvala puno na savjetu i izdvojenom vremenu na komentaru, jako puno znači. ❣❣
Baš tako, ali užaš. Meni je bio šok da me nisu htjeli ni prije zahvata ni poslije pregledati. Prvo su se ljutili jer dolazim od privatnika, a poslije zahvata samo me otpustili kući bez ikakvog pregleda, napisali da je kontrola za mjesec. Ne smijem ni pomisliti šta bi bilo da nisam otišla privatno.😩
Slazem se za ovo na kraju,medicinsko osoblje nam igra veliku ulogu u tome svemu. Prema meni su bili bas osjecajni i u tom procesu pripremanja za operaciju mi je sestra sve objašnjavala šta radi i zašto to radi. U sali anesteziolog je lijepo pričao samnom,pa mi rekao e sad ćeš dobiti anesteziju i spavati 😁. U sali za buđenje zgodni bolnicar nas nasmijavao i svakome poželio sve najbolje. Ma ja sam prepuna pozitivnih sjećanja na boravak u bolnici. Nažalost nije to svagdje isto,i to bi se trebalo pod hitno mijenjati u našim bolnicama.
👨👩👦
🧑 4god.
3/2020 kiretaža u 13tt
3/2021 biokemijska
06.05.21 10dpo ➕🥰🙏🌈
Stiže nam Mia 💝
Meni su samo rekli "moramo prekinuti trudnoću". Mislila sam da ce me uspavati i isto tako, da cu se probuditi i gotovo kao i nakon svake operacije koju sam do tada imala. A kad ono odlazak u radjaonu, injekcija, nitko mi nije rekao da sijedi proljev i 16 sati trudova i povracanja. Ja kazem "Oprostite, meni je jako zlo. To je normalno?" -"E da, da, samo povraćajte, to je normano." I tako sam za sve morala pitati. I naknadno saznala da moram roditi, tiskati prvo bebu, pa posteljicu, sve jedva, nikako se otvoriti, da cu sve to vidjeti, kako ga važu, stavljaju u najlon. I onda hitna kiretaža. To je pod općom pa ni ne brojim. Ma užas. Užas!!! Pitam se jesam li ja kriva, neznalica, trebala guglat, čitat. Nisam imala pojma o ničemu i sve je došlo jako naglo. Poslije su mi rekli da sam imala pravo i na epiduralnu. Tada nisu. Ne bih ju uzela. Ali samo da je netko samnom popricao i bar malo me pripremio. I svih tih 16 sati sama, muz nije mogao zbog virusa, nedjelja noc, jedna babica u smjeni. Ma horor
Nemoguće se pripremiti na takav kraj trudnoće. Užas, jeza me prošla kad sam pročitala da si vidjela bebu. Vjerujem da ti se to ureže u pamćenje za cijeli život. Želim ti da se što prije oporaviš od svega i da kreneš dalje.
👨👩👦
🧑 4god.
3/2020 kiretaža u 13tt
3/2021 biokemijska
06.05.21 10dpo ➕🥰🙏🌈
Stiže nam Mia 💝
Curke.. imam pitanje u vezi prve menge nakon spontanog. Koliko vam je trajao taj ciklus? Evo meni je dosla 33 dan od tablete.. inace mi je ciklus oko 30 dana tako da ovo ne smatram losim, nadam se da ce se s iducim vratiti na staro. A s obzirom i na sve stresove ovaj mjesec ne cudi me ako je malo kasnila i zbog toga..🙄
I još da vas pitam je li ijedna od vas briseve nosila u neki privatni lab na analizu? Bojim se da je to trenutno obustavljeno.. pa se pitam bi li mi ih moja dr htjela samo napraviti a da ih ja onda odnesem privatno.. tipa Breyer ili tako negdje?! Hvala!:*
Pokušavamo od 09/2019.
2x missed ab 8 i 6tj (2020)
09/21- beta 245❤️
0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
05/2022 👶🌸💓
Curke.. imam pitanje u vezi prve menge nakon spontanog. Koliko vam je trajao taj ciklus? Evo meni je dosla 33 dan od tablete.. inace mi je ciklus oko 30 dana tako da ovo ne smatram losim, nadam se da ce se s iducim vratiti na staro. A s obzirom i na sve stresove ovaj mjesec ne cudi me ako je malo kasnila i zbog toga..🙄
I još da vas pitam je li ijedna od vas briseve nosila u neki privatni lab na analizu? Bojim se da je to trenutno obustavljeno.. pa se pitam bi li mi ih moja dr htjela samo napraviti a da ih ja onda odnesem privatno.. tipa Breyer ili tako negdje?! Hvala!:*
33 dana od čega si računala ciklus? Ja sam pitala doktoricu da li se računa od prvog dana krvarenja kad krene spontani pobačaj😔, rekla je da nije. Mislim, ja sam sve do prošlog petka imala hormona trudnoće u sebi, tako da ne očekujem još dugo menstruaciju. Počela sam piti vrkutu, možda ona to malo požuri. Što se tiče briseva, stvsrno ne znam nista, jer sam u Njemackoj gdje nema sanse da meni naprave briseve nakon prvog spontanog.
04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊
Sortiraj odgovore
Najstariji