Meni su cice doslovno nabubrile, poplavile, narasle za 2 broja i na dodir bolile ko sam vrag… Laktacija je krenula pa sam tablete dobila… Smirilo se vec za 2-3 dana
Ovako je i kod mene,ali pošto nemam tablete sam lagano izmasirala i evo super mi je cijeli dan. Tako sam i iza 1.poroda pošto mali nije htio dojiti. Kroz par dana je smanjilo skroz,samo je bitno masirati do olakšanja da se ne potakne laktacija.
👨👩👦
🧑 4god.
3/2020 kiretaža u 13tt
3/2021 biokemijska
06.05.21 10dpo ➕🥰🙏🌈
Stiže nam Mia 💝
Ma ja sam se bas prepala kad sam ih vidjela onak poplavljene sa žilama, a to jutro sam taman isla kod svoje doktorice jer sam dan prije došla iz bolnice pa mi je odmah pripisala te tablete. Al popila sam samo pola bocice.
👩🦰31g 🧔34g
👫 9g
👰🤵6g
24.11.2019. Spontani u 18tt 💔
27.02.2020. Biokemijska (7+2)
30.05.2020. Biokemijska (6+3)
11.09.2020. Laparatomija mioma
Trudimo se od 2017.
Desni jajnik blago PCOS
✅ Kontrola ✅Papa ✅Brisevi
💉 Gynositol, cikla
Ne redoviti ciklusi
Ponovni pokušaji od 05/21
+ 28.10.
Pozdrav cure, nova sam ovdje. I pretužna 😔 Ostala sam bez plodne vode u 17.tjednu. Još ne vjerujem je li sve što je uslijedilo bio ružan san ili sam zaista to prošla i ostala živa. Inducirali su porod injekcijama, 16 sati trudova, povracanja, proljeva, bolova. I onda porod malenog djecacica 💔👼🏻 Pa kiretaža odmah jer je posteljica bila u jako losem stanju pa nisu bili sigurni je li to sve. Kiretaza je bila pod opcom anestezijom i nakon svega prije, to je nista. Samo sam se probudila u sobi. Nakon dolaska kuci mlijeko, upaljene grudi… za nevjerovati. Nitko, ali nitko te ne pripremi na to. Uvijek sam mislila da je spontani kao prokrvaris i gotovo. Ova noćna mora poroda…a djetešca nigdje 😔 Shrvana sam. Puno puno godina smo pokušavali. I sada se pitam, hoćemo li opet uspjeti. I bojim se, u oba slučaja, ako uspije, bojim se, i ako pomislim da ne uspije, bojim se. Jako malo se piše o tim porodima u 4., 5. mjesecu. Ima li tko iskustva i neku priču punu nade?
Draga Nikolina,
Jako mi je zao da si to morala proci :(. Nazalost, prodla sam i ja slicno, samo u 19.tj. Moja curica je imala razvojnu anomaliju mozga i ne bi prezivjela 😪. Nakon dijagnoze, 5 predugih dana cekanja na inducirani porod dok sam u isto vrijeme osjecala njene udarce u trbuhu 😓. Inducirani porod od 12h. Ni sama ne znam kako sam to prezivjela. Jedino me drzala moja curka od 5 godina koja me doma iscekivala, da mama dodje iz bolnice jer je seka u trbuhu bolesna.
Ponovno sam ostala trudna nakon 4 ciklusa, medjutim bio je missed ab u 11.tj. To se dogodilo prije mjesec i pol. Sada imamo 2 andjela koja nas cuvaju odozgora i paze na nas ❤️❤️.
Ono sto sam zakljucila u bolnici, dok sam cekala porod su 2 stvari: da covjek ne moze uvijek sve kontrolirati koliko god se trudili (iako mi je to bilo tesko priznati samoj sebi) i jos bitnije, treba biti itekako zahvalan na onome sto ima. Prvu trudnocu, skolsku, sam smatrala pod normalnim, a ne kao dar i blagoslov. Jer ovakve price cujes da su se nekome dogodile, ali nikad ne mislis da bi se mogle dogoditi bas tebi. Nazalost dogadjaju se 😞.
Ono sto sam htjela reci, nemoj se ispitivati kako, zasto, sto sam mogla ili nisam trebala jer se nista nece promijeniti vec samo hrabro dalje, uz zahvalnost na onome sta imas i ljubav prema onome tko te gleda s neba i pazi na tebe ❤️. Vrijeme ne lijeci rane, samo te nauci da zivis s time 💞. Drzi se!
👩 41 g AMH 7,8 pmol/l; IR; hipo/hashi
👨🦲41 g normospermia
👧🏻❤️
👼🏻 07/2019 19 TT
👼🏻 02/2020 12 TT missed ab
👼🏻 10/2020 9 TT missed ab
08/2022 biokemijska 😔
Tam7 nisu meni direktno upućene riječi, al' svejedno ti hvala! Inspiracija si! Slažem se sa rečenim. Život je jednostavno prekratak za izgubljenim, sjećanje uvijek ostaje, čak i bol, al moramo naći snage za ići naprijed i ne dopustit da nas događaji iz prošlosti promjene. Osim ako time ne izvučemo pouku i krenemo dalje i snažnije. Inspiracija si! Treba živjeti što si napisala i divim se tvojoj hrabrosti💜
04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊
Drage moje . Ne znam više šta da radim. Naime, u januaru sam imala missed ab u 12 nedjelji. Uradili su mi kiretazu pod opcom anestezijom, medjutim zbog bolova u stomaku otišla sam kroz sedam dana na kontrolu privatno da bi mi rekli da nije uspjela kiretaza i da moramo ponoviti postupak pod lokalnom anestezijom. Uzasno iskustvo. Nakon toga sam dobila odgovarajucu terapiju i kroz sedm dana ponovo na kontrolu gdje mi je rekao da je sve ok i da pocnem piti yazz, i nakon sto popijem trecu kutiju da dodjem. Medjutim meni se sve neke cudne stvari desavaju poslije te kiretaze. Cesto u stomaku osjecam peckanje kao da me neko ziletom reze, zatim ono sto me zabrinulo jeste da sada imam "kao" bolne ovulacije u smislu da me jajnici bole sto prije toga nikada nije bio slucaj. Takodje me brine menstruacija, evo nastupila je druga i zaista je oskudna vise kao smedji iscjedak nego menstruacija. Citala sam svasta od toga da mi je mozda Ashermanov sindrom dijagnoza itd. .Nenormalno se plasim jer mi je bila prva trudnoca. Zvala sam danas ponovo svog ginekologa da bi mi rekao da je takva menstruacija normalna od yazz-a. Toliko strepim, toliko sam uplasena da nisu nesto pogresno uradili tokom prve kiretaze jer su mi rekli da je jako komplikovan bio proces jer sam se ja otimala iako sam bila pod opcom anestezijom Izgubila sam vjeru u doktore. Nenormalan strah osjecam. Danas sam zvala jednu polikliniku ali me mogu.primiti tek za dvije sedmice. Molim vas dajte mi savjete da me bar malo umirite 😭😭😭
Drage moje . Ne znam više šta da radim. Naime, u januaru sam imala missed ab u 12 nedjelji. Uradili su mi kiretazu pod opcom anestezijom, medjutim zbog bolova u stomaku otišla sam kroz sedam dana na kontrolu privatno da bi mi rekli da nije uspjela kiretaza i da moramo ponoviti postupak pod lokalnom anestezijom. Uzasno iskustvo. Nakon toga sam dobila odgovarajucu terapiju i kroz sedm dana ponovo na kontrolu gdje mi je rekao da je sve ok i da pocnem piti yazz, i nakon sto popijem trecu kutiju da dodjem. Medjutim meni se sve neke cudne stvari desavaju poslije te kiretaze. Cesto u stomaku osjecam peckanje kao da me neko ziletom reze, zatim ono sto me zabrinulo jeste da sada imam "kao" bolne ovulacije u smislu da me jajnici bole sto prije toga nikada nije bio slucaj. Takodje me brine menstruacija, evo nastupila je druga i zaista je oskudna vise kao smedji iscjedak nego menstruacija. Citala sam svasta od toga da mi je mozda Ashermanov sindrom dijagnoza itd. .Nenormalno se plasim jer mi je bila prva trudnoca. Zvala sam danas ponovo svog ginekologa da bi mi rekao da je takva menstruacija normalna od yazz-a. Toliko strepim, toliko sam uplasena da nisu nesto pogresno uradili tokom prve kiretaze jer su mi rekli da je jako komplikovan bio proces jer sam se ja otimala iako sam bila pod opcom anestezijom Izgubila sam vjeru u doktore. Nenormalan strah osjecam. Danas sam zvala jednu polikliniku ali me mogu.primiti tek za dvije sedmice. Molim vas dajte mi savjete da me bar malo umirite 😭😭😭
Takva menstruacija je normalna pod kontracepcijskim pilulama, ne brini. Sto se tice bolne ovulacije i to je normalno, meni je svaka bolna i osjecam bolove par dana. Treba vremena da sve sjedne na mjesto... Kiretaza je ipak struganje maternice. Samo hrabro i strpljivo, ali obavi kontrolu svejedno kad zavrsi ovo ludilo. ❤️
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Ja ti sada jos ne znam reci, vidjet cu kakva ce biti prva menstruacija nakon kiretaze. Ali meni su inace ovulacije bolne, tocno osjetim cijeli proces. Naruci se kod nekog privatno da kvalitetno pogleda.
Hvala svim curama na lijepim rijecima! I ja sam puna straha i duboko radim na sebi. Kada bi samo ljudskije odradili sve to u bolnici, umanjili bi stres i šok za pola. :(
Ja ti sada jos ne znam reci, vidjet cu kakva ce biti prva menstruacija nakon kiretaze. Ali meni su inace ovulacije bolne, tocno osjetim cijeli proces. Naruci se kod nekog privatno da kvalitetno pogleda.
Hvala svim curama na lijepim rijecima! I ja sam puna straha i duboko radim na sebi. Kada bi samo ljudskije odradili sve to u bolnici, umanjili bi stres i šok za pola. :(
Evo ja sam bila na Sv. Duhu i stvarno samo riječi pohvale za sestre i doktore. Bili su velika podrška i nisam se osjećala kao samo jedna u nizu iako sam se na to pripremila
👩🦰31g 🧔34g
👫 9g
👰🤵6g
24.11.2019. Spontani u 18tt 💔
27.02.2020. Biokemijska (7+2)
30.05.2020. Biokemijska (6+3)
11.09.2020. Laparatomija mioma
Trudimo se od 2017.
Desni jajnik blago PCOS
✅ Kontrola ✅Papa ✅Brisevi
💉 Gynositol, cikla
Ne redoviti ciklusi
Ponovni pokušaji od 05/21
+ 28.10.
Takva menstruacija je normalna pod kontracepcijskim pilulama, ne brini. Sto se tice bolne ovulacije i to je normalno, meni je svaka bolna i osjecam bolove par dana. Treba vremena da sve sjedne na mjesto… Kiretaza je ipak struganje maternice. Samo hrabro i strpljivo, ali obavi kontrolu svejedno kad zavrsi ovo ludilo. ❤️
Hvala puno na savjetu i izdvojenom vremenu na komentaru, jako puno znači. ❣❣
Baš tako, ali užaš. Meni je bio šok da me nisu htjeli ni prije zahvata ni poslije pregledati. Prvo su se ljutili jer dolazim od privatnika, a poslije zahvata samo me otpustili kući bez ikakvog pregleda, napisali da je kontrola za mjesec. Ne smijem ni pomisliti šta bi bilo da nisam otišla privatno.😩
Sortiraj odgovore
Najstariji