U ovoj trudnoci sam trcala svakih 15 min provjeravati da nije doslo do krvarenja jer je tako krenulo zadnji put. A onda sam guglajuci saznala da kod missed ab-a nema toga i da zapravo neznas dok ne odes na pregled. Nekako sam se pripremila na to iako je to glupo reci. I iskreno najradije bi odmah krenula ispočetka. 🥰
Razumijem te. Ja nisam išla na kiretažu iz razloga što prilikom kiretaže može doći do oštećenja maternice, šanse su male, al nisam htjela riskirati ako ne moram.
Ja sam eto, primjetila samo neki smeđi iscjedak, otišla na hitnu i nije više srčeka bilo. 💔 I da, da nije toga bilo, tek bi otkrila nakon tri tjedna da nesto nije u redu. Al opet, rekla sam mužu da me to sve, kako je polako krenilo, pripremilo na najvori mogući ishod. Da sam ja odjednom vidjela tu količinu krvi koja je krenula nakon par dana kad se tijelo počelo čistit, mislim da bi skrenula s pameti.
Istina, mislim da koliko god tesko bilo nekako se pripremis.
Mene je samo strah da mi ne ode sve jer mi je maternica zabacena unazad a jedna cura je tu pisala da joj je ostalo iz tog razloga, i onda opet kiretaza. 😕
Vidjet cemo..
Želim ti puno srece i uskoro novi plusić i da sve prodje u najboljem redu.
Meni je daaavno doktorica rekla da i ja imam drukciji polozaj maternice ali da to nije problem. Kad sam dosla u DE i isla is pregled doktorica to nije ni spomenila. Nadalje, u zadnjih 10 dana sam bila na 5 ultrazvukova i ni u jednom trenu oni to nisu spomenuli kao nesto problematično. Samo se smiri i pusti svoje tijelo da radi. 💜
04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊
U ovoj trudnoci sam trcala svakih 15 min provjeravati da nije doslo do krvarenja jer je tako krenulo zadnji put. A onda sam guglajuci saznala da kod missed ab-a nema toga i da zapravo neznas dok ne odes na pregled. Nekako sam se pripremila na to iako je to glupo reci. I iskreno najradije bi odmah krenula ispočetka. 🥰
Razumijem te. Ja nisam išla na kiretažu iz razloga što prilikom kiretaže može doći do oštećenja maternice, šanse su male, al nisam htjela riskirati ako ne moram.
Ja sam eto, primjetila samo neki smeđi iscjedak, otišla na hitnu i nije više srčeka bilo. 💔 I da, da nije toga bilo, tek bi otkrila nakon tri tjedna da nesto nije u redu. Al opet, rekla sam mužu da me to sve, kako je polako krenilo, pripremilo na najvori mogući ishod. Da sam ja odjednom vidjela tu količinu krvi koja je krenula nakon par dana kad se tijelo počelo čistit, mislim da bi skrenula s pameti.
Istina, mislim da koliko god tesko bilo nekako se pripremis.
Mene je samo strah da mi ne ode sve jer mi je maternica zabacena unazad a jedna cura je tu pisala da joj je ostalo iz tog razloga, i onda opet kiretaza. 😕
Vidjet cemo..
Želim ti puno srece i uskoro novi plusić i da sve prodje u najboljem redu.
Meni je daaavno doktorica rekla da i ja imam drukciji polozaj maternice ali da to nije problem. Kad sam dosla u DE i isla is pregled doktorica to nije ni spomenila. Nadalje, u zadnjih 10 dana sam bila na 5 ultrazvukova i ni u jednom trenu oni to nisu spomenuli kao nesto problematično. Samo se smiri i pusti svoje tijelo da radi. 💜
Pa svasta, meni je moj rekao da to obavezno napomenem, pogotovo ako ću na kiretazu .
11/18 - blighted
3/20 - missed ab
7/22 - missed ab
10/23 🩷E
BlueIvy u starijim postovima mozes naci dosta info o pretragama.. znam da zene cesto idu raditi nalaze za trombofiliju, pa neki TORCH test i na tvom mjestu bi radila i detaljan pregled kod doktora koji ima 3D uzv da provjeri građu maternice i isključi eventualne strukturne anomalije koje se daju rijesiti, ali cesto onemoguće trudnocu. Bilo bi dobro provjeriti i spolne hormone i stitnjacu (TSH,i FT4 i 2 antitijela), nije naodmet provjeriti glukozu u krvi i inzulin i svakako brisevi kod ginekologa jer ti je to bitno i za buducu trudnoci jer se zelis rijesiti svoj bestija prije a ne da u trudnoci saznas da nesto imas. Na kraju i tebi i partneru jos ostane da napravite kariogram (analiza svih kromosoma) da eventualno tu nije problem.. ovo pisem iz glave ..moguce da ima jos toga na sto se cure salju kad se ponavlja.. sretno i samo hrabro dalje!;)
Pokušavamo od 09/2019.
2x missed ab 8 i 6tj (2020)
09/21- beta 245❤️
0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
05/2022 👶🌸💓
Htjela sam vas pitati kakve ste simptome u globalu imale u trudnoci koja je eto lose zavrsila po sve nas ovdje.. jeste osjecale nesto sto vam je bilo bas cudno? Mene je recimo tamo u 5.-6.tj bas znao zatezati donji dio trbuha i tupo boljeti, posebno navecer kad se vec akumulirao umor.. mozda sam trebala vise usporiti.. nisam divljala..ali nisam ni mirovala nesto iznimno jer nisam mislila da treba i bila sam uvjerena da su to oni bolovi kad se maternica siri.. a sad se pitam jesam nesto radila krivo.. kakva su vasa iskustva?
Pokušavamo od 09/2019.
09/21- beta 245❤️
05/2022 👶🌸💓
Htjela sam vas pitati kakve ste simptome u globalu imale u trudnoci koja je eto lose zavrsila po sve nas ovdje.. jeste osjecale nesto sto vam je bilo bas cudno? Mene je recimo tamo u 5.-6.tj bas znao zatezati donji dio trbuha i tupo boljeti, posebno navecer kad se vec akumulirao umor.. mozda sam trebala vise usporiti.. nisam divljala..ali nisam ni mirovala nesto iznimno jer nisam mislila da treba i bila sam uvjerena da su to oni bolovi kad se maternica siri.. a sad se pitam jesam nesto radila krivo.. kakva su vasa iskustva?
Nisi kriva ni za šta!!!!
Ja nisam imala baš puno simptoma i to me zapravo cijelo vrijeme i morilo. Osim bolnih grudi i što mi se puno spavalo, nisam imala baš neke druge probleme. Nekad bi mi se digao želudac na neku hranu, al to je zanemarivo.
Taj dan kad san vidjela iscjedak sam šetala dosta dugo, al rekli su mi to nije nikakav razlog za pobačaj, što ima i logike budući da se plod par dana prije stao razvijat. Jednostavno nema objašnjenja, u tim tjednima kad smo mi imale missed ab je najcesce genetska anomalija.
04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊
Moguce da je stvarno kromosomska greška.. da nije bila nikakva greska ni kod posteljice jer se normalno smjestio plod, a vj nemamo ni trombofiliju..barem nemam u obitelji nikoga s takvim problemima niti sam ikad ja imala! Sad ako je problem u genetici cvrsto se nadam da je ovo bio jedan izolirani slucaj i da ni muz ni ja nismo nosioci😔 Ma ne krivim se.. ali, prode ti svasta kroz glavu.. nisam ni ja mislila da imam neke specifične simptome.. ali su se s vremenom poceli pojavljivati.. cak se pitam jesu li mucnine te koje su znak zdrave trudnoce.. ali ima masa primjera zena koje su imale normalnu trudnocu bez ikakve mucnine.. moja mama prva pa eto..
Pokušavamo od 09/2019.
09/21- beta 245❤️
05/2022 👶🌸💓
Ja sam imala sve moguće simptome skroz do 2 dana iza kiretaže. Mučnina, zgaravica,zubno meso nateceno i krvari,kronican umor ma baš sve što me moglo zadesiti,sve sam imala. Upravo zbog toga nisam mogla vjerovati da bebi ne kuca srce i da je to neka pogreška.
U 1. trudnoći nisam imala simptoma do kraja osim izostanka menstruacije i bila je super zdrava trudnoća za poželjeti.
Očito je da nema pravila. Svaka od nas bi mogla naći nešto zbog čega mislimo da smo krive,evo ja imam milion razloga. Ali ne razmišljaj tako,izbaci takve misli iz glave i pozitivno dalje
👨👩👦
🧑 4god.
3/2020 kiretaža u 13tt
3/2021 biokemijska
06.05.21 10dpo ➕🥰🙏🌈
Stiže nam Mia 💝
BlueIvy u starijim postovima mozes naci dosta info o pretragama.. znam da zene cesto idu raditi nalaze za trombofiliju, pa neki TORCH test i na tvom mjestu bi radila i detaljan pregled kod doktora koji ima 3D uzv da provjeri građu maternice i isključi eventualne strukturne anomalije koje se daju rijesiti, ali cesto onemoguće trudnocu. Bilo bi dobro provjeriti i spolne hormone i stitnjacu (TSH,i FT4 i 2 antitijela), nije naodmet provjeriti glukozu u krvi i inzulin i svakako brisevi kod ginekologa jer ti je to bitno i za buducu trudnoci jer se zelis rijesiti svoj bestija prije a ne da u trudnoci saznas da nesto imas. Na kraju i tebi i partneru jos ostane da napravite kariogram (analiza svih kromosoma) da eventualno tu nije problem.. ovo pisem iz glave ..moguce da ima jos toga na sto se cure salju kad se ponavlja.. sretno i samo hrabro dalje!;)
Hvala ti na odgovoru. Budem ja to u konacnici rijesila sa doktorom, samo da krenem od nekud. Dosta toga sam obavila u trudnoci, imala sam povisen TSH i imam visok tlak, pijem terapiju za obadvoje, cijelo vrijeme me maltretira sa tlakom da bi na kraju kad se dogodilo rekao pa nije to tako visok tlak da bi bio razlog.
11/18 - blighted
3/20 - missed ab
7/22 - missed ab
10/23 🩷E
Meni je bilo kao sto je jedna cura ovdje napisala, imala sam grceve i jurila na wc, mislila sam da sam nesto krivo pojela, tesko je vratit film unazad i sjetiti se svega sto bi eventualno moglo biti, kod mene eto 2 tj. Unazad.
Pa sam ja pitala jel moguce da sam ja nesto krivo pojela da je došlo do toga ili nisam nista pojela nego je to bio znak, kaze tesko je to sad reci.
Inace nisam imala puno simptoma, ali su slabili iz dana u dan.
11/18 - blighted
3/20 - missed ab
7/22 - missed ab
10/23 🩷E
Ma sad sam već bolje.. u pocetku sam dosta mozgala.. a pisala sam si i dnevnik da mi bude lakse na prvom pregledu reci dr. sto se sve i kada dogadalo pa mi je u tom pogledu lakse vrtiti film unazad.. No, slazem se.. svatko ima drugacije iskustvo.. jedino sto nam je svima zajednicko je ta tuga i praznina koja ostane kad završe svi postupci i svi pregledi. Ali za koji tjedan, mjesec cemo sve reci ok.. sto je bilo bilo je.. idemo hrabro dalje! Sjecamo se nasih bebica, uvijek ce ostati u ❤️.. i odlucile smo da je sad vrijeme da probamo opet!;) Svatko kad je spreman.. a zelja je jaka.. i vjerujem da ce nam se svima ostvariti..🤞🤞
Pokušavamo od 09/2019.
09/21- beta 245❤️
05/2022 👶🌸💓
Sortiraj odgovore
Najstariji