Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Amelie
    21. Ožujak 2020. 00:32

Moguce da je stvarno kromosomska greška.. da nije bila nikakva greska ni kod posteljice jer se normalno smjestio plod, a vj nemamo ni trombofiliju..barem nemam u obitelji nikoga s takvim problemima niti sam ikad ja imala! Sad ako je problem u genetici cvrsto se nadam da je ovo bio jedan izolirani slucaj i da ni muz ni ja nismo nosioci😔 Ma ne krivim se.. ali, prode ti svasta kroz glavu.. nisam ni ja mislila da imam neke specifične simptome.. ali su se s vremenom poceli pojavljivati.. cak se pitam jesu li mucnine te koje su znak zdrave trudnoce.. ali ima masa primjera zena koje su imale normalnu trudnocu bez ikakve mucnine.. moja mama prva pa eto..

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

danchy1990
    21. Ožujak 2020. 06:35

Ja sam imala sve moguće simptome skroz do 2 dana iza kiretaže. Mučnina, zgaravica,zubno meso nateceno i krvari,kronican umor ma baš sve što me moglo zadesiti,sve sam imala. Upravo zbog toga nisam mogla vjerovati da bebi ne kuca srce i da je to neka pogreška.
    U 1. trudnoći nisam imala simptoma do kraja osim izostanka menstruacije i bila je super zdrava trudnoća za poželjeti.
    Očito je da nema pravila. Svaka od nas bi mogla naći nešto zbog čega mislimo da smo krive,evo ja imam milion razloga. Ali ne razmišljaj tako,izbaci takve misli iz glave i pozitivno dalje

👨‍👩‍👦
    🧑 4god.

3/2020 kiretaža u 13tt
    3/2021 biokemijska
    06.05.21 10dpo ➕🥰🙏🌈
    Stiže nam Mia 💝

• 🦋BlueIvy🦋
    21. Ožujak 2020. 07:36

Amelie

BlueIvy u starijim postovima mozes naci dosta info o pretragama.. znam da zene cesto idu raditi nalaze za trombofiliju, pa neki TORCH test i na tvom mjestu bi radila i detaljan pregled kod doktora koji ima 3D uzv da provjeri građu maternice i isključi eventualne strukturne anomalije koje se daju rijesiti, ali cesto onemoguće trudnocu. Bilo bi dobro provjeriti i spolne hormone i stitnjacu (TSH,i FT4 i 2 antitijela), nije naodmet provjeriti glukozu u krvi i inzulin i svakako brisevi kod ginekologa jer ti je to bitno i za buducu trudnoci jer se zelis rijesiti svoj bestija prije a ne da u trudnoci saznas da nesto imas. Na kraju i tebi i partneru jos ostane da napravite kariogram (analiza svih kromosoma) da eventualno tu nije problem.. ovo pisem iz glave ..moguce da ima jos toga na sto se cure salju kad se ponavlja.. sretno i samo hrabro dalje!;)

Hvala ti na odgovoru. Budem ja to u konacnici rijesila sa doktorom, samo da krenem od nekud. Dosta toga sam obavila u trudnoci, imala sam povisen TSH i imam visok tlak, pijem terapiju za obadvoje, cijelo vrijeme me maltretira sa tlakom da bi na kraju kad se dogodilo rekao pa nije to tako visok tlak da bi bio razlog. 

11/18 - blighted
    3/20 - missed ab
    7/22 - missed ab
    10/23 🩷E

• 🦋BlueIvy🦋
    21. Ožujak 2020. 07:41

Meni je bilo kao sto je jedna cura ovdje napisala, imala sam grceve i jurila na wc, mislila sam da sam nesto krivo pojela, tesko je vratit film unazad i sjetiti se svega sto bi eventualno moglo biti, kod mene eto 2 tj. Unazad. 
    Pa sam ja pitala jel moguce da sam ja nesto krivo pojela da je došlo do toga ili nisam nista pojela nego je to bio znak, kaze tesko je to sad reci. 
    Inace nisam imala puno simptoma, ali su slabili iz dana u dan. 

11/18 - blighted
    3/20 - missed ab
    7/22 - missed ab
    10/23 🩷E

Amelie
    21. Ožujak 2020. 10:15

Ma sad sam već bolje.. u pocetku sam dosta mozgala.. a pisala sam si i dnevnik da mi bude lakse na prvom pregledu reci dr. sto se sve i kada dogadalo pa mi je u tom pogledu lakse vrtiti film unazad.. No, slazem se.. svatko ima drugacije iskustvo.. jedino sto nam je svima zajednicko je ta tuga i praznina koja ostane kad završe svi postupci i svi pregledi. Ali za koji tjedan, mjesec cemo sve reci ok.. sto je bilo bilo je.. idemo hrabro dalje! Sjecamo se nasih bebica, uvijek ce ostati u ❤️.. i odlucile smo da je sad vrijeme da probamo opet!;) Svatko kad je spreman.. a zelja je jaka.. i vjerujem da ce nam se svima ostvariti..🤞🤞

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

Sara 🌸
    21. Ožujak 2020. 10:55

Ja ću se nadat da je ovo sve bila jedna velika nesreća i da se ništa više ne krije iza ove neuspjele trudnoće. Ne mogu konstantno razmišljat o tome,.jednostavno nije zdravo. 
     Želim nam svima plusiće što prije❣️

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

danchy1990
    21. Ožujak 2020. 16:56

Mrljica

Ja ću se nadat da je ovo sve bila jedna velika nesreća i da se ništa više ne krije iza ove neuspjele trudnoće. Ne mogu konstantno razmišljat o tome,.jednostavno nije zdravo.

Hoćeš li ti kakve testove raditi sad prije iduće trudnoće?

👨‍👩‍👦
    🧑 4god.

3/2020 kiretaža u 13tt
    3/2021 biokemijska
    06.05.21 10dpo ➕🥰🙏🌈
    Stiže nam Mia 💝

Sara 🌸
    21. Ožujak 2020. 17:09

danchy1990

Mrljica

Neću specijalno nista, eventualno otić kod svog doktora da mi izvadi kompletnu krvu sliku i za štitnjaču, al dok prođe sve s koronom, mislim da ćemo mi već biti debelo u akciji🙈. Štitnjaču želim provjerit jer nisam jos dosad. Nadalje, ja sam u Njemačkoj, nema šanse da me oni pošalju igdje na daljnje pretrage, jedan pobačaj smatraju "normalnim". Pitala sam 3 doktorice, rekle su da nema potrebe. Isto mislim da tebe neće, jer će tebi reć da imaš već zdravu trudnoću iza sebe, a ova je samo nesreća bila. Ja čak ne tribam u ginekologice na pregled. Nekad pomislim da oni ovdje to sve olako shvaćaju, al više mislim da mi Hrvati volimo puno više znat nego što je potrebno. Vjerovat ću im zasad, jer nemam razloga za drugo. 😊

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

• Bebanomoje
    21. Ožujak 2020. 19:10

BlueIvy,  žao mi je, pogotovo jer ti se to dogodilo već drugi put  drži se i čim se malo smiri stanje, obavi sve pretrage koje su cure spomenule. Inzistiraj na svemu kako bi se malo umirila i olakšala sljedeći pokušaj.

Što se tiče simptoma i mogućeg uzorka, ja nisam ni pitala na hitnoj jer ne želim sebi ništa predbacivati. Znam da sam od početka sve školski radila, od pregleda prije nego smo krenuli u akciju, od vitamina i folne koje sam počela piti još 4 mjeseca prije trudnoće, tako da mislim da tu nemam na čemu poraditi za sljedeći put. Od kada sam ugledala plusić, stvarno se nisam naprezala, muž je preuzeo praktički sve kućanske poslove jer sam imala lagane bolove, ali ne tipične menstrualne nego baš lagane grčeve koje sam tumačila kao normalne. Spavalo mi se više, grudi su bile osjetljive, imala sam povišenu temp ujutro, dakle normalni simptomi trudnoće. I onda sam se probudila prošli tjedan u utorak i rekla mužu da me baš boli tijelo kao da ću dobiti mengu. Dakle ne menstrualni grčevi, nego baš bol u kostima i tijelu. Provjerila sam kako sam pisala po forumu, i stvarno sam navela nakon dva dana da mi grudi nisu toliko više osjetljive, i imala sam grčeve koji su nalikovali menstrualnim. Sada to tumačim kao jako loš znak i ako se to dogodi sljedeći put, neću to tumačiti kao nešto normalno. 

Zato kažem, ovo nas je iskustvo ipak nešto naučilo. Biti ćemo opreznije sljedeći put, uplašenije vjerojatno, ali ćemo znati reagirati ukoliko bude trebalo. Ali optimizam nas mora pratiti i želja za plusićem 

danchy1990
    21. Ožujak 2020. 21:01

Mrljica

danchy1990

Mrljica

Neću specijalno nista, eventualno otić kod svog doktora da mi izvadi kompletnu krvu sliku i za štitnjaču, al dok prođe sve s koronom, mislim da ćemo mi već biti debelo u akciji🙈. Štitnjaču želim provjerit jer nisam jos dosad. Nadalje, ja sam u Njemačkoj, nema šanse da me oni pošalju igdje na daljnje pretrage, jedan pobačaj smatraju "normalnim". Pitala sam 3 doktorice, rekle su da nema potrebe. Isto mislim da tebe neće, jer će tebi reć da imaš već zdravu trudnoću iza sebe, a ova je samo nesreća bila. Ja čak ne tribam u ginekologice na pregled. Nekad pomislim da oni ovdje to sve olako shvaćaju, al više mislim da mi Hrvati volimo puno više znat nego što je potrebno. Vjerovat ću im zasad, jer nemam razloga za drugo. 😊

Meni je stitnjaca katastrofa,i taman su mi promijenili terapiju par tjedana prije ovog što se desilo. Jedan mogući uzrok je ta nova terapija,prije par mjeseci mi nije odgovarala i sama sam si promijenila onako kako meni paše i bilo mi je super. I sad čim sam dobila ponovno tu istu terapiju pokušala sam objasniti doktorima da mi ne odgovara ali nisu me shvaćali ozbiljno i evo šta se dogodilo. Vjerojatno nikad neću otkriti uzrok spontanog ali jedan od razloga bi mogao biti baš taj.

👨‍👩‍👦
    🧑 4god.

3/2020 kiretaža u 13tt
    3/2021 biokemijska
    06.05.21 10dpo ➕🥰🙏🌈
    Stiže nam Mia 💝

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.