Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    danchy1990
    25. Ožujak 2020. 07:40

14nikolina3

Ja ti sada jos ne znam reci, vidjet cu kakva ce biti prva menstruacija nakon kiretaze. Ali meni su inace ovulacije bolne, tocno osjetim cijeli proces. Naruci se kod nekog privatno da kvalitetno pogleda.

Hvala svim curama na lijepim rijecima! I ja sam puna straha i duboko radim na sebi. Kada bi samo ljudskije odradili sve to u bolnici, umanjili bi stres i šok za pola. :(

Slazem se za ovo na kraju,medicinsko osoblje nam igra veliku ulogu u tome svemu. Prema meni su bili bas osjecajni i u tom procesu pripremanja za operaciju mi je sestra sve objašnjavala šta radi i zašto to radi. U sali anesteziolog je lijepo pričao samnom,pa mi rekao e sad ćeš dobiti anesteziju i spavati 😁.  U sali za buđenje zgodni bolnicar nas nasmijavao i svakome poželio sve najbolje. Ma ja sam prepuna pozitivnih sjećanja na boravak u bolnici. Nažalost nije to svagdje isto,i to bi se trebalo pod hitno mijenjati u našim bolnicama.

👨‍👩‍👦
    🧑 4god.

3/2020 kiretaža u 13tt
    3/2021 biokemijska
    06.05.21 10dpo ➕🥰🙏🌈
    Stiže nam Mia 💝

14nikolina3
    25. Ožujak 2020. 12:22

Meni su samo rekli "moramo prekinuti trudnoću". Mislila sam da ce me uspavati i isto tako, da cu se probuditi i gotovo kao i nakon svake operacije koju sam do tada imala. A kad ono odlazak u radjaonu, injekcija, nitko mi nije rekao da sijedi proljev i 16 sati trudova i povracanja. Ja kazem "Oprostite, meni je jako zlo. To je normalno?" -"E da, da, samo povraćajte, to je normano." I tako sam za sve morala pitati. I naknadno saznala da moram roditi, tiskati prvo bebu, pa posteljicu, sve jedva, nikako se otvoriti, da cu sve to vidjeti, kako ga važu, stavljaju u najlon. I onda hitna kiretaža. To je pod općom pa ni ne brojim. Ma užas. Užas!!! Pitam se jesam li ja kriva, neznalica, trebala guglat, čitat. Nisam imala pojma o ničemu i sve je došlo jako naglo. Poslije su mi rekli da sam imala pravo i na epiduralnu. Tada nisu. Ne bih ju uzela. Ali samo da je netko samnom popricao i bar malo me pripremio. I svih tih 16 sati sama, muz nije mogao zbog virusa, nedjelja noc, jedna babica u smjeni. Ma horor

danchy1990
    25. Ožujak 2020. 16:30

Nemoguće se pripremiti na takav kraj trudnoće. Užas, jeza me prošla kad sam pročitala da si vidjela bebu. Vjerujem da ti se to ureže u pamćenje za cijeli život. Želim ti da se što prije oporaviš od svega i da kreneš dalje.

👨‍👩‍👦
    🧑 4god.

3/2020 kiretaža u 13tt
    3/2021 biokemijska
    06.05.21 10dpo ➕🥰🙏🌈
    Stiže nam Mia 💝

Amelie
    27. Ožujak 2020. 00:02

Curke.. imam pitanje u vezi prve menge nakon spontanog. Koliko vam je trajao taj ciklus? Evo meni je dosla 33 dan od tablete.. inace mi je ciklus oko 30 dana tako da ovo ne smatram losim, nadam se da ce se s iducim vratiti na staro. A s obzirom i na sve stresove ovaj mjesec ne cudi me ako je malo kasnila i zbog toga..🙄
    I još da vas pitam je li ijedna od vas briseve nosila u neki privatni lab na analizu? Bojim se da je to trenutno obustavljeno.. pa se pitam bi li mi ih moja dr htjela samo napraviti a da ih ja onda odnesem privatno.. tipa Breyer ili tako negdje?! Hvala!:*

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

Sara 🌸
    27. Ožujak 2020. 11:23

Amelie

Curke.. imam pitanje u vezi prve menge nakon spontanog. Koliko vam je trajao taj ciklus? Evo meni je dosla 33 dan od tablete.. inace mi je ciklus oko 30 dana tako da ovo ne smatram losim, nadam se da ce se s iducim vratiti na staro. A s obzirom i na sve stresove ovaj mjesec ne cudi me ako je malo kasnila i zbog toga..🙄
    I još da vas pitam je li ijedna od vas briseve nosila u neki privatni lab na analizu? Bojim se da je to trenutno obustavljeno.. pa se pitam bi li mi ih moja dr htjela samo napraviti a da ih ja onda odnesem privatno.. tipa Breyer ili tako negdje?! Hvala!:*

33 dana od čega si računala ciklus? Ja sam pitala doktoricu da li se računa od prvog dana krvarenja kad krene spontani pobačaj😔, rekla je da nije. Mislim, ja sam sve do prošlog petka imala hormona trudnoće u sebi, tako da ne očekujem još dugo menstruaciju. Počela sam piti vrkutu, možda ona to malo požuri. Što se tiče briseva, stvsrno ne znam nista, jer sam u Njemackoj gdje nema sanse da meni naprave briseve nakon prvog spontanog. 

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

🌼TiKi🌼
    27. Ožujak 2020. 11:44

Amelie

Ja jos cekam mengu... Danas je tocno 6tj od poroda... U ponedjeljak ako ne dođe imam pregled pa cu pitati za briseve. Inace kod nas primaju samo hitne slucajeve i trudnice, ali s obzirom na moj slucaj rekla je da dođem da me pogleda. Mislim da briseve uzimaju normalno, samo s obzirom na sve, u manjem opsegu jer nema redovnih kontrola. 

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

• Bebanomoje
    27. Ožujak 2020. 13:33

Meni su rekli da prvi dan ciklusa racunam dan kad je krenulo krvarenje. Meni je krenulo malo smedje proslu srijedu a prava krv u cetvrtak kad su na hitnoj potvrdili da je pobacaj krenuo, ali cu racunati tu srijedu kao prvi dan ciklusa, nije bitan taj jedan dan. I rekli su da ce prva menga doci za otprilike 6 tjedana, nadam se da ce ipak prije doci.
    A za briseve, vjerujem da gin to i dalje radi. Ali ako ne, mozda da probas sa Synlab. Cula sam da i dalje uzimaju krv od trudnica za neke pretrage, pa mozda uzimaju i briseve. A Breyer na face-u ima objavu samo da radi skraceno, ne i da ne rade sve pretrage tako da zovi i njih pa provjeri. 

Amelie
    27. Ožujak 2020. 15:36

Meni je ginekolog par puta ponovio da je prvi dan ciklusa prvi dan krvarenja od spontanog.. tako sam i citala svugdje.. tako da je eto dosla nakon tocno 33d! Ne boli me nista strasno.. ali cini mi se kao da ima vise ugrusaka.. nemam pojma.. Zvati cu u Breyer pa ako oni ne rade onda u Synlab. Hvala za info! Provjeriti cu i sa svojom dr jel smijem doci na tu kontrolu 10.4. Pitala sam se da li to vise rade jer je jedna frendica trebala neko drugo testiranje gore na zaraznoj i rečeno joj je da se nista osim Covida ne testira. Ako sam dobro zapamtila gore salju i briseve?! 

Pokušavamo od 09/2019.
    09/21- beta 245❤️
    05/2022 👶🌸💓

Sara 🌸
    27. Ožujak 2020. 16:52

Amelie

Meni je ginekolog par puta ponovio da je prvi dan ciklusa prvi dan krvarenja od spontanog.. tako sam i citala svugdje.. tako da je eto dosla nakon tocno 33d! Ne boli me nista strasno.. ali cini mi se kao da ima vise ugrusaka.. nemam pojma.. Zvati cu u Breyer pa ako oni ne rade onda u Synlab. Hvala za info! Provjeriti cu i sa svojom dr jel smijem doci na tu kontrolu 10.4. Pitala sam se da li to vise rade jer je jedna frendica trebala neko drugo testiranje gore na zaraznoj i rečeno joj je da se nista osim Covida ne testira. Ako sam dobro zapamtila gore salju i briseve?!

Meni je rečeno da nije sve otišlo (pobacaj bez kiretaze i tableta) te da ce otic sa sljedecom menstruacijom. Moze biti da je tako i tebi jos jos nesto malo ostalo. A čitala sam i ja da kod dosta zena prva menstruacija nakon pobacaja bolnija, duža i da ima "komadića". 
    Zato se sad bas vise pazim, mislim kolike su sanse da ostanen odma sad trudna, ali zamisli da ostanem a neki ostaci jos unutra, ne znan sta bi se dogodilo 🤷🏻‍♀️ i kako bi utjecalo na razvoj trudnoće. 

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

Amelie
    27. Ožujak 2020. 20:26

Da, vidis to mi je promaklo ali nije uopce za zezanciju.. to se mora onda nekako reapsorbirari.. ili zamisli da krvaris zbog toga u trudnoći.. grozno! Meni je na kontroli 2tj nakon svega rekao da je sve čisto. Ali opet ne vide oni te skroz sitne ugruske koji su vj zaostali.. ali drago mi je da je krenulo.. planiram napraviti od testova sto mogu pa onda vjerojatno krenuti opet u nove pobjede..😅🤞 Kad ti planiras opet?

Pokušavamo od 09/2019.
    09/21- beta 245❤️
    05/2022 👶🌸💓

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.