Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sara 🌸
    21. Ožujak 2020. 10:55

Ja ću se nadat da je ovo sve bila jedna velika nesreća i da se ništa više ne krije iza ove neuspjele trudnoće. Ne mogu konstantno razmišljat o tome,.jednostavno nije zdravo. 
     Želim nam svima plusiće što prije❣️

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

danchy1990
    21. Ožujak 2020. 16:56

Mrljica

Ja ću se nadat da je ovo sve bila jedna velika nesreća i da se ništa više ne krije iza ove neuspjele trudnoće. Ne mogu konstantno razmišljat o tome,.jednostavno nije zdravo.

Hoćeš li ti kakve testove raditi sad prije iduće trudnoće?

👨‍👩‍👦
    🧑 4god.

3/2020 kiretaža u 13tt
    3/2021 biokemijska
    06.05.21 10dpo ➕🥰🙏🌈
    Stiže nam Mia 💝

Sara 🌸
    21. Ožujak 2020. 17:09

danchy1990

Mrljica

Neću specijalno nista, eventualno otić kod svog doktora da mi izvadi kompletnu krvu sliku i za štitnjaču, al dok prođe sve s koronom, mislim da ćemo mi već biti debelo u akciji🙈. Štitnjaču želim provjerit jer nisam jos dosad. Nadalje, ja sam u Njemačkoj, nema šanse da me oni pošalju igdje na daljnje pretrage, jedan pobačaj smatraju "normalnim". Pitala sam 3 doktorice, rekle su da nema potrebe. Isto mislim da tebe neće, jer će tebi reć da imaš već zdravu trudnoću iza sebe, a ova je samo nesreća bila. Ja čak ne tribam u ginekologice na pregled. Nekad pomislim da oni ovdje to sve olako shvaćaju, al više mislim da mi Hrvati volimo puno više znat nego što je potrebno. Vjerovat ću im zasad, jer nemam razloga za drugo. 😊

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

• Bebanomoje
    21. Ožujak 2020. 19:10

BlueIvy,  žao mi je, pogotovo jer ti se to dogodilo već drugi put  drži se i čim se malo smiri stanje, obavi sve pretrage koje su cure spomenule. Inzistiraj na svemu kako bi se malo umirila i olakšala sljedeći pokušaj.

Što se tiče simptoma i mogućeg uzorka, ja nisam ni pitala na hitnoj jer ne želim sebi ništa predbacivati. Znam da sam od početka sve školski radila, od pregleda prije nego smo krenuli u akciju, od vitamina i folne koje sam počela piti još 4 mjeseca prije trudnoće, tako da mislim da tu nemam na čemu poraditi za sljedeći put. Od kada sam ugledala plusić, stvarno se nisam naprezala, muž je preuzeo praktički sve kućanske poslove jer sam imala lagane bolove, ali ne tipične menstrualne nego baš lagane grčeve koje sam tumačila kao normalne. Spavalo mi se više, grudi su bile osjetljive, imala sam povišenu temp ujutro, dakle normalni simptomi trudnoće. I onda sam se probudila prošli tjedan u utorak i rekla mužu da me baš boli tijelo kao da ću dobiti mengu. Dakle ne menstrualni grčevi, nego baš bol u kostima i tijelu. Provjerila sam kako sam pisala po forumu, i stvarno sam navela nakon dva dana da mi grudi nisu toliko više osjetljive, i imala sam grčeve koji su nalikovali menstrualnim. Sada to tumačim kao jako loš znak i ako se to dogodi sljedeći put, neću to tumačiti kao nešto normalno. 

Zato kažem, ovo nas je iskustvo ipak nešto naučilo. Biti ćemo opreznije sljedeći put, uplašenije vjerojatno, ali ćemo znati reagirati ukoliko bude trebalo. Ali optimizam nas mora pratiti i želja za plusićem 

danchy1990
    21. Ožujak 2020. 21:01

Mrljica

danchy1990

Mrljica

Neću specijalno nista, eventualno otić kod svog doktora da mi izvadi kompletnu krvu sliku i za štitnjaču, al dok prođe sve s koronom, mislim da ćemo mi već biti debelo u akciji🙈. Štitnjaču želim provjerit jer nisam jos dosad. Nadalje, ja sam u Njemačkoj, nema šanse da me oni pošalju igdje na daljnje pretrage, jedan pobačaj smatraju "normalnim". Pitala sam 3 doktorice, rekle su da nema potrebe. Isto mislim da tebe neće, jer će tebi reć da imaš već zdravu trudnoću iza sebe, a ova je samo nesreća bila. Ja čak ne tribam u ginekologice na pregled. Nekad pomislim da oni ovdje to sve olako shvaćaju, al više mislim da mi Hrvati volimo puno više znat nego što je potrebno. Vjerovat ću im zasad, jer nemam razloga za drugo. 😊

Meni je stitnjaca katastrofa,i taman su mi promijenili terapiju par tjedana prije ovog što se desilo. Jedan mogući uzrok je ta nova terapija,prije par mjeseci mi nije odgovarala i sama sam si promijenila onako kako meni paše i bilo mi je super. I sad čim sam dobila ponovno tu istu terapiju pokušala sam objasniti doktorima da mi ne odgovara ali nisu me shvaćali ozbiljno i evo šta se dogodilo. Vjerojatno nikad neću otkriti uzrok spontanog ali jedan od razloga bi mogao biti baš taj.

👨‍👩‍👦
    🧑 4god.

3/2020 kiretaža u 13tt
    3/2021 biokemijska
    06.05.21 10dpo ➕🥰🙏🌈
    Stiže nam Mia 💝

14nikolina3
    22. Ožujak 2020. 00:10

Pozdrav cure, nova sam ovdje. I pretužna 😔 Ostala sam bez plodne vode u 17.tjednu. Još ne vjerujem je li sve što je uslijedilo bio ružan san ili sam zaista to prošla i ostala živa. Inducirali su porod injekcijama, 16 sati trudova, povracanja, proljeva, bolova. I onda porod malenog djecacica 💔👼🏻 Pa kiretaža odmah jer je posteljica bila u jako losem stanju pa nisu bili sigurni je li to sve. Kiretaza je bila pod opcom anestezijom i nakon svega prije, to je nista. Samo sam se probudila u sobi. Nakon dolaska kuci mlijeko, upaljene grudi... za nevjerovati. Nitko, ali nitko te ne pripremi na to. Uvijek sam mislila da je spontani kao prokrvaris i gotovo. Ova noćna mora poroda...a djetešca nigdje 😔 Shrvana sam. Puno puno godina smo pokušavali. I sada se pitam, hoćemo li opet uspjeti. I bojim se, u oba slučaja, ako uspije, bojim se, i ako pomislim da ne uspije, bojim se. Jako malo se piše o tim porodima u 4., 5. mjesecu. Ima li tko iskustva i neku priču punu nade? 

Amelie
    22. Ožujak 2020. 00:16

danchy1990

Mrljica

danchy1990

Mrljica

Meni je stitnjaca katastrofa,i taman su mi promijenili terapiju par tjedana prije ovog što se desilo. Jedan mogući uzrok je ta nova terapija,prije par mjeseci mi nije odgovarala i sama sam si promijenila onako kako meni paše i bilo mi je super. I sad čim sam dobila ponovno tu istu terapiju pokušala sam objasniti doktorima da mi ne odgovara ali nisu me shvaćali ozbiljno i evo šta se dogodilo. Vjerojatno nikad neću otkriti uzrok spontanog ali jedan od razloga bi mogao biti baš taj.

Jel isti lijek u pitanju ili su ti mijenjali? Ajd ako ti se da pliz opisi sto ti nije odgovaralo.. zanimaju me simptomi jer sam i ja sebi bila sva cudna.. Jesi izmjerila hormone u trudnoci i antitijela? Kakvi su ti bili nalazi? Tnx

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

Amelie
    22. Ožujak 2020. 00:20

14nikolina3

Pozdrav cure, nova sam ovdje. I pretužna 😔 Ostala sam bez plodne vode u 17.tjednu. Još ne vjerujem je li sve što je uslijedilo bio ružan san ili sam zaista to prošla i ostala živa. Inducirali su porod injekcijama, 16 sati trudova, povracanja, proljeva, bolova. I onda porod malenog djecacica 💔👼🏻 Pa kiretaža odmah jer je posteljica bila u jako losem stanju pa nisu bili sigurni je li to sve. Kiretaza je bila pod opcom anestezijom i nakon svega prije, to je nista. Samo sam se probudila u sobi. Nakon dolaska kuci mlijeko, upaljene grudi… za nevjerovati. Nitko, ali nitko te ne pripremi na to. Uvijek sam mislila da je spontani kao prokrvaris i gotovo. Ova noćna mora poroda…a djetešca nigdje 😔 Shrvana sam. Puno puno godina smo pokušavali. I sada se pitam, hoćemo li opet uspjeti. I bojim se, u oba slučaja, ako uspije, bojim se, i ako pomislim da ne uspije, bojim se. Jako malo se piše o tim porodima u 4., 5. mjesecu. Ima li tko iskustva i neku priču punu nade?

Draga Nikolina, jako mi je zao sto si to morala prozivjeti..😢😢 Vjerujem da ce ti se javiti cure koje su prosle slicno.. nazalost ima ih.. drzi se.. trebati ce ti vremena, ali vjerujem da ces smoci snage i probati opet i da ce iduci put biti sve ok.. a sada si samo daj vremena i budi blaga prema sebi..😘

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

danchy1990
    22. Ožujak 2020. 07:14

Lijek je mijenjan 2 mjeseca prije trudnoće i tu mi je propisana doza 5 dana 100mg i 2 dana 50mg. Ta neujednacena doza mi je ciklus skroz pobrkala. Menga je bila svakih 14 dana i trajala 10 dana. Tad sam čitala po fejs grupama da nije dobra terapija kad se pije a da nije svaki dan ista. Tad sam prekinula sa ovim od 50mg i pila 100mg te dane. Od tada sve super i ja ostanem trudna. Odlično se osjećam od takve terapije. Iza toga kontrola,TSH visok pa se doktori ne slažu što sam ja terapiju prilagodila sebi. Pa mi daju terapiju svaki dan naizmjenično 100 pa 50 i za vikend oba dana 50. Pokušala sam im objasniti da mi tako ne paše i da mi daju drugačiju dozu. Ali me nisu shvaćali ozbiljno,mislili su da se igram doktora a to nisam. Tad sam im rekla da im dajem u ruke ovu trudnoću i da samo mogu moliti Boga da sve izađe na dobro. Desilo se šta se desilo,nikad nećemo znati dal je to mogući krivac.

👨‍👩‍👦
    🧑 4god.

3/2020 kiretaža u 13tt
    3/2021 biokemijska
    06.05.21 10dpo ➕🥰🙏🌈
    Stiže nam Mia 💝

danchy1990
    22. Ožujak 2020. 07:23

14nikolina3

Pozdrav cure, nova sam ovdje. I pretužna 😔 Ostala sam bez plodne vode u 17.tjednu. Još ne vjerujem je li sve što je uslijedilo bio ružan san ili sam zaista to prošla i ostala živa. Inducirali su porod injekcijama, 16 sati trudova, povracanja, proljeva, bolova. I onda porod malenog djecacica 💔👼🏻 Pa kiretaža odmah jer je posteljica bila u jako losem stanju pa nisu bili sigurni je li to sve. Kiretaza je bila pod opcom anestezijom i nakon svega prije, to je nista. Samo sam se probudila u sobi. Nakon dolaska kuci mlijeko, upaljene grudi… za nevjerovati. Nitko, ali nitko te ne pripremi na to. Uvijek sam mislila da je spontani kao prokrvaris i gotovo. Ova noćna mora poroda…a djetešca nigdje 😔 Shrvana sam. Puno puno godina smo pokušavali. I sada se pitam, hoćemo li opet uspjeti. I bojim se, u oba slučaja, ako uspije, bojim se, i ako pomislim da ne uspije, bojim se. Jako malo se piše o tim porodima u 4., 5. mjesecu. Ima li tko iskustva i neku priču punu nade?

Ima zena dosta sa takvim iskustvom ali je nazalost prebolna tema da bi pisale o tome.Drzi se,piši nam ovdje ako ti je lakše tako. Tu smo kao podrška. Čini sto te čini sretnom dok prođe ova bol i tuga u srcu.Pa kad se osjetis spremnom pokušajte ponovno.

👨‍👩‍👦
    🧑 4god.

3/2020 kiretaža u 13tt
    3/2021 biokemijska
    06.05.21 10dpo ➕🥰🙏🌈
    Stiže nam Mia 💝

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.