Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Jagodica125
    09. Rujan 2020. 14:27

PREGLEDI🤞❤️
    9mj
    zabica 09.09.
    Anna0410 10.09.
    Bebolinka 14.09.
    Bajo 14.09.
    Ruza11 14.09.
    Deicadec 15.09.
    EmEn9 15.09.
    Korra 16.09.
    Ines 16.09.
    Deleted user 16.09.
    Elsa 16.09.
    Mimi20 17.09.
    Sayuri 22.09.
    Girl1234 22.09.
    Momof3 25.09.

Imam prijedlog, azuriram nas popis termina i pregleda svaku nedjelju, tako da znamo tko ima preglede u nadolazecem tjednu i tko nam se sve pridruzio u grupi 🤓🐣👩‍🏫

Lala 🌷
    09. Rujan 2020. 14:28

Jagodica125

PREGLEDI🤞❤️
    9mj.zabica 09.09.
    Anna0410 10.09.
    Bebolinka14.09.
    Bajo14.09.
    Ruza1114.09.
    Deicadec15.09.
    EmEn915.09.
    Korra16.09.
    Ines16.09.
    Deleted user16.09.
    Elsa 16.09.
    Mimi20 17.09.
    Sayuri 22.09.
    Girl1234 22.09.
    Momof325.09.

Imam prijedlog, azuriram nas popis termina i pregleda svaku nedjelju, tako da znamo tko ima preglede u nadolazecem tjednu i tko nam se sve pridruzio u grupi 🤓🐣👩‍🏫

Meni je pregled 23.09.

• Elsa
    09. Rujan 2020. 14:33

mare.su

Jel stvarno pomogne taj antimetil? Ja cu evo doslovno bilo sta uzet samo da mi bude bolje,prikovale me mucnine zadnjih 5 dana za krevet,doslovno mi je tolko slabo da jedva ustanem,ujutro je jos ok al popodne i navecer koma ne znam di sam😭😭😭😭 sinoc sam plakala od muke i povratila sve sto bi stavila u sebe

Sigurno da je od osobe do osobe..to je đumbir, a ja ga nisam mogla drukcije unijeti, tipa da ga jedem ili cuclm obzirom koliko su mucnine bile jake...pomogao mi je, ne mogu reći...bademe iz prethodne 2 trudnoće ne mogu smislit nacrtane, a colu ne pijem tako da jbg nije bas bilo nekog izbora:-))

J3ll3na
    09. Rujan 2020. 14:43

avama

Cure da li vam antimetil pomaze protiv mucnina?

Meni danas nije bas pomogao 😕 uzela sam manje pakovanje cisto da probam, ali nista posebno..
    Ne znam, ali bas mi je bilo jako loše. Probudila sam se oko 6:40 jer sam morala na wc i dalje nema šanse zaspat, mucnina za poludit! Bila sam na rubu povraćanja 2-3 puta, ali ništa.. prestalo je oko 11, s time da sam antimetil popila oko 9.. Tako da nisam sigurna da su povezani. Zaspala sam ponovo oko 11:30-13:30 i evo opet lagano mucnina, ne kao prije, ali osjetim 😭
    No, tko zna, možda tebi pomogne. 😊
    Cure, jesu vama mucnine bile svaki dan ili s vremena na vrijeme? Ja se nadam da neće biti ovako stalno, ne mogu iz stana izaći od straha 😂

Antimetil bi trebalo popiti obje tbl odjednom i ako ne djeluje u roku od 10-15 min, nece ni djelovati. Nekad ga promovirala pa znam 🤗 Najbolje popiti u vrijeme kad znate otprilike da ce vas krenuti mucnine-nekom bude lose ujutro, nekom popodne.. Smiju se popiti 2 na dan, pa zato kazem najbolje kad osjetite da krene biti bas izrazajna mucnina. Meni su isto krenule ovih dana intenzivnije, al cini mi se da mi smeta Almagea prenatal, odvratan mi je onaj riblji podrig (sorry 😕). 
    Meni je sljedeci pregled 7.10.😊

MareiKate
    09. Rujan 2020. 14:56

Ružice, kako je Hedwiga napisala, kad ti to stave jednom u nalazu ne miču, pogotovo valjda kao si na komplikacijama pa nešto mora pisati 😅 ja sam imala hematom, krvarenja... Strogo mirovanje 4 mjeseca. Kažem, kasnije sve ok ali je dijagnoza ostala a sad mi je doktorica makla dijagnozu čim se hematom povukao. 
    Ja idem na preglede privatno jer sam se preselila i stari ginekolog mi je daleko a novog ne mogu naći. Koga god nazovem otkanta me, a ne želim kod nekog bezveze ići jer mi je stari ginekolog bezveze. Pretežno sve rješavam privatno jer je on niškoristi 🥴
    A lagano me hvata panika za naći novog socijalnog ginekologa jer do idućeg pregleda kod privatnice moram obaviti nekoliko pretraga u Petrovoj i nema mi tko dati uputnicu za to 😐

• Elsa
    09. Rujan 2020. 15:14

avama

Cure da li vam antimetil pomaze protiv mucnina?

Meni danas nije bas pomogao 😕 uzela sam manje pakovanje cisto da probam, ali nista posebno..
    Ne znam, ali bas mi je bilo jako loše. Probudila sam se oko 6:40 jer sam morala na wc i dalje nema šanse zaspat, mucnina za poludit! Bila sam na rubu povraćanja 2-3 puta, ali ništa.. prestalo je oko 11, s time da sam antimetil popila oko 9.. Tako da nisam sigurna da su povezani. Zaspala sam ponovo oko 11:30-13:30 i evo opet lagano mucnina, ne kao prije, ali osjetim 😭
    No, tko zna, možda tebi pomogne. 😊
    Cure, jesu vama mucnine bile svaki dan ili s vremena na vrijeme? Ja se nadam da neće biti ovako stalno, ne mogu iz stana izaći od straha 😂

Meni su trajale 3 tjedna od jutra do mraka s tim da nisam nijednom povratila, makar mi se činilo da bi mi bilo lakše da jesam...sad su popustile u smislu da i dalje dođe nalet, ali svako toliko, bez pravila...svejedno svako jutro na posao, ali koliko god mi je bilo teško znala sam i zaboraviti na njih jer sam se morala koncentrirati na nešto drugo...vikendom mi je doma s curama bilo puno teže za izdržati (muž mi radi i vikendom, a nemam baka servis nažalost)...

Ali proći će...mora:))) A i ti ćeš se naučiti bolje nosit s njima usput...

BAJOMA
    09. Rujan 2020. 15:35

Cure da vam se javim.
    Bajo je samo sam bila izbrisala profil jer sam se htjela odmaknut od svega . Al sam tu od pocetka pa ako i bude losi ishod.do kraja cu bit s vama i radovat se vasim lipim i skolskim trudnocama.
    Uglavnom jutros ugovorila amio koji je 6.10.  Rasplakala se kod dr.vulica ajme meni jer je rekao da nema potrrbe za amio kad ce mi samo potvrdit Turnerov sindron jer je goto 100 posto nifty tocan.  Placuci izasla iz ordinacije nazvala moju privatnu dr. Ona mi odma oslobodila mijesto. Ja kod nje i sad ocekivam da cu vidit bar neke anomalije a ona savrsena nema nikakvih odstupanja nicega al nicega na njoj. Jos mi dr. napisala 
    Dijagnoza,
    Nadzor nad normalnom trudnocom
    Nisam vise pametna a zivotarim o ponedjeljka.
    Sory zene na dugom postu

Emmie
    09. Rujan 2020. 15:56

Bajo ne mogu da vjerujem! Dr. Vulić je u krivu i ne mogu vjerovati da ti je odbio amniocintezu! Ako on smatra da je Nifty 100% tačan, onda ne treba da bude doktor! Nifty/Panorama/Harmony testovi NISU diagnostični po prirodi, zato se poslije njih radi amniocinteza ako pokažu povišen rizik! Meni je babica rekla da ne preporučuju da radim više od Down/Edwards/Patau testa jer ostali testovi jednostavno nisu dovoljno precizni i znaju dati lažne pozitivne rezultate.

Shvatam da se radi o povišenom riziku za Down Sindrom koji je preko 99% precizan, ali za Turner test jednostavno nema toliku preciznost kao za Down. 

Dobro si postupila što si otišla privatno. Nadam se da će sve biti u najboljem redu jer ima nade.
    Znam da ti nije lako...šaljem ti najveći zagrljaj.

Girl1234
    09. Rujan 2020. 16:11

Bajo, nemam iskustva s tim, al stvarno drzim fige da bude sve kako treba, a mislim da ima šanse za to! 

Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
    Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️

Emmie
    09. Rujan 2020. 16:40

Bajo pogledaj ovaj link. https://www.natera.com/womens-health/panorama-nipt-prenatal-screening

Na dnu stranice ima tablica koja kaže ako panorama test pokaže veliki rizik za Down, ima 91% šanse da beba ima u stvarnosti ima Down.
    Ako pokaže veliki rizik za Turners ili ti monosomy, onda ima 50% šanse da je rezultat lažan. 50% je ogromno. 
    Nadam se da imaš printer i da možeš isprintati ovu tablicu i onda zgužvati papir i baciti ga Dr. Vuliću u lice! 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.