Jutro svima! Cipelice ja sam prije trudnoće uvijek imala visoki tlak a sad u trudnoći baš dosta niski. A za visoki mi pomaže sok limuna, zblendanog češnjaka i meda. Taj je sok dobar za puno stvari a meni snizuje i tlak. E sad ne znam kako stojiš sa žgaravicom jer ja ga sad ne smijem pit jer mislim da bi me žgaravica ubila.
Danas idem u dnevnu bolnicu i na ctg prvi put pa sam baš uzbuđena. Noćas nisam ni spavala previše od svih misli koje su mi prolazile glavom. A jedva čekam da čujem malo srčeko.

Evo me! Bebač je super, ja sam super, nije puno narasto od zadnji put, ima 3 i pol kg. Dakle danas sam 37+5. Kaže dr. nikam mu se ne žuri, no nikad ne možete znati. Slušali smo ctg. piše mi ovako u trudničkoj: trudovi redovi - što to znači?-ne znam.
Marlameri, sori što te gnjavim, zanima me da li mi možeš reči radno vrijeme fetalne medicine i opstetricije - znači tam kam se ide na ctg u Vt. jel se treba što zvat ili kaj? Jel to u novoj zgradi? ništ ne znam. moram otić početkom drugog tjedna tak su mi rekli.
Ženski savjet nije Bog zna što, ali je glup onaj tko ga ne posluša. - Cervantes
curke iz Virovitice , ajde pišite o toj dnevnoj , znači šta, za dva tjedna dobijem uputnicu i odem gore ? kakav novi dio? jel to nije di je i prije bila ambulanta i ctg? sad sam 36+2 , znaći za dva tj ću već bit punih 38, curka je na zadak pa mislim da me čeka carski a sad je već 3200
Cure ja nezz kaj je meni..noćas sam spavala cijelu noć i niti na wc nisam išla ni okretala se..digla sam se u 8 kaj sam malu spremila za vrtić i kad su otišli ja legla zaspala i do podne..sva sreća kaj je sveki doma kaj je napravila ručak jer ja nebi imala snage..i eto najela se i opet u krevetu jer imam osjećaj da bum hodajući zaspala...
Btw mi sutra idemo kod doktora pa bum dobila uputnicu za TA..jedva čekam da vidim kolika mi je pišuljica..
https://lb1f.lilypie.com/dRHOp1?r=1432636850
Hej curke evo me s pregleda. Obavila CTG, UZV i doktor me pregledao. Mali je 3500g, cerviks je 1/2 članka- valjda skraćen i otvorena 2cm. Piše tu još svašta al ne kužim sve. Ctg je registrirao i jedan trudić za koje ja uvijek mislim da su lažni. A ovaj doktor (nije moj kod kojeg idem stalno) me napsovao jer sam dobila 24 kg i kaže da moram na dijetu. I ne znam zašto mi je napisao odmaranje na lijevom boku a rekao mi je da sad mogu hodat koliko hoću? Ne kužim to. Jel onda da hodam il da odmaram?
Deverika i Arlena u dnevnu se ide tam u stari dio gdje je nekad bila ginekologija. Znači na starom mjestu. Tamo je i UZV i CTG. I morate se naručit samo nisam sigurna za broj tel. jer mi je ostao na uputnici ali čini mi se da je 747 424. Ja sam zvala prošli tjedan za ovaj, a sad su mi dali termin sljedeći petak. I ne gnjaviš Deverika samo pitaj, a možda se i sretnemo. Ja se nekako nadam da neću dočekat termin. A i po UZV mi je kao tjedan dana ranije termin. Ovih dana sam odlučila bit aktivnija- koliko budem mogla. A sutra sam punih 37 pa sad kad bude sve je OK.
Hej curke evo me s pregleda. Obavila CTG, UZV i doktor me pregledao. Mali je 3500g, cerviks je 1/2 članka- valjda skraćen i otvorena 2cm. Piše tu još svašta al ne kužim sve. Ctg je registrirao i jedan trudić za koje ja uvijek mislim da su lažni. A ovaj doktor (nije moj kod kojeg idem stalno) me napsovao jer sam dobila 24 kg i kaže da moram na dijetu. I ne znam zašto mi je napisao odmaranje na lijevom boku a rekao mi je da sad mogu hodat koliko hoću?Ne kužim to. Jel onda da hodam il da odmaram?
Deverika i Arlena u dnevnu se ide tam u stari dio gdje je nekad bila ginekologija. Znači na starom mjestu. Tamo je i UZV i CTG. I morate se naručit samo nisam sigurna za broj tel. jer mi je ostao na uputnici ali čini mi se da je 747 424. Ja sam zvala prošli tjedan za ovaj, a sad su mi dali termin sljedeći petak. I ne gnjaviš Deverika samo pitaj, a možda se i sretnemo. Ja se nekako nadam da neću dočekat termin. A i po UZV mi je kao tjedan dana ranije termin. Ovih dana sam odlučila bit aktivnija- koliko budem mogla. A sutra sam punih 37 pa sad kad bude sve je OK.
hvala , znam di je to
a ovo za kile ću se samo nasmijat , šta će meni reć, nisam ni ja daleko od tebe danas na 36+2 u plusu ravno 20 kg ,jest da ovaj moj doktor isto svaki put piše dijeta u trudničku i negoduje al kaže da to sad više ne predstavlja opasnost, da je to sad moj problem , jer sad i da se porodim bilo bi sve ok
znači kad odmaraš ,odmaraš na lijevom boku a između hodaš

Arlena ja sam ti prirodna plavuša pa mi malo duže treba da shvatim!
A za kile se isto neću sekirat, jer ni ne jedem puno a ne mislim bit na dijeti. Inače ne volim dijete jer ne mogu da ne jedem a pogotovo mi sad u trudnoći ne treba da se još i zbog toga sekiram. Sad me zanima samo koliko još- tražim po netu ima li to veze s početkom poroda kad se cerviks skrati i nisam našla bog zna šta jer svaka ima drugačije iskustvo. Al nešto se očito događa jer počeli su mi i prištići izbijat- a do sad nisam cijelu trudnoću imala nijedan. Usnice su mi napumpane, a sjećam se da su mi u zadnjoj trudnoći takve bile pred kraj. Jel imate vi kakvih naznaka da je porod blizu? A danas sam jedva posadila par tegli cvijeća- to pripisujem umoru pred porod! (koji kod mene traje skoro cijelu trudnoću ali sad ga pripisujem približavanju poroda) I evo svako malo steže mi se trbuh. Joj sam da izdržim do nedjelje da mogu u subotu u svatove. Baš mi se pleše. Bit ću ko ona slonica balerina sam ću obuć dugu suknju da mi se ne vide debele noge.

meni nije jasno kaj znači redovni trudovi? ja ih nisam osijećala.
Aha, znači, treba se naručiti.. Hvala ti puno Marlameri, za sve!
Ma meni nije ništ
A ja onda ovih 6 kg koje sam dobila neću nametati
Ženski savjet nije Bog zna što, ali je glup onaj tko ga ne posluša. - Cervantes
Marlameri mi onda imamo slične simptome..danas sam imala neki rozasti iscjedak..i samo mi se spava...sutra sam kod svojeg doktora pa se javim kad završim kakva je dolje situacija..
Meni se isto često stegne trbuh..danas samo 3 puta a jučer i prekjučer više..i mala mi je danas baš jako mirna..mrvicu sam ju samo osjetila i to da se valjda namjesti i to je to..
Ja se nadam da nebum do 17og jer mi kćer ima priredbu u vrtiću i nebi htjela to propustit...
https://lb1f.lilypie.com/dRHOp1?r=1432636850
Jutro curke!!!!! Danas sam punih 37 tjedana!!!!!! Jupiiiiiii! Jedva sam dočekala, a sad se bojim da ću prenijet!
Deverika blago tebi! A ja sam u prvoj trudnoći završila sa 63 kg s tim da sam u početku izgubila 5kg. A sad kak je, tak je! Nikom ni ne govorim koliko imam jer mi većinom kažu da imam ogroman trbuh al da se nisam udebljala puno! A-ha! A pod lažnim trudovima mislim na one koji bole samo u trbuhu i trbuh se stisne. Pravi me bole ko kad imaš mengu i još u leđima.
Kiki 2906 ja imala takav iscjedak nakon što sam se dva dana mazila s mužem i još mi je poslije bilo puno guste, žute sluzi pa si ja mislim da je to taj famozni čep. Možda je i tebi čep?! Al meni prošlo već 10 dana i ništa se ne događa značajno. A očito imamo iste simptome. Ja samo da odem u te svatove i onda se mogu porodit. A ja sam se već pomirila s tim da ću propustit Marijino (mlađa kćer) natjecanje u nogometu na dječjoj olimpijadi jer je krajem mjeseca i upis u školu koji je 27.5. Jer po mom planu do tad ću već rodit! I još danas moram posadit cvijeće i ofarbat komodicu za bebe (čekam muža već mjesec dana, ali baš mu se i ne da).

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji