Preparati koje bi trebalo uzimati prije, tijekom i nakon trudnoće (preporuke mag.pharm.)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vjeverica1027
    02. Svibanj 2016. 14:11

eeej cure, evo mene sa današnjeg prvog pregleda I dobila sam potvrdu da sam trudna..jeeeeej  
    Ali zanima me jedna stvar..dva mjeseca prije nego smo začeli bebicu nisam imala uredne menstruacije I u 2.mj.sam dobila Duphastone (popila kutiju), dobila menstruaciju, završila je I mi začeli bebicu  danas na pregledu mi je doktor rekao da je sve ok - srčeko kuca, nema nikakvih krvarenja, sve uredno, ali da zbog toga kaj sam prije imala "poremećaj hormona" da bi trebala I dalje popiti još koju kutiju Duphastona..kakva su vasa iskustva s tim? on kaže da ne šteti bebi, ali uvijek sam skeptična kad su lijekovi u pitanju

ella31
    26. Svibanj 2016. 17:16

Znam da je sve objašnjeno ali svejedno...pijem prenatal dietpharm oko mjesec dana..pila sam od elevita ali mi ne odgovaraju nažalost...recite mi jel još nešto trebam uz ove sada?

ek

ella31
    26. Svibanj 2016. 17:17

Znaci još se nije dogodila trudnoća...bilo kakav savjet dobro došo..hvala

ek

• dea999
    29. Lipanj 2016. 10:57

Pozdrav svima, 

mene je danas uhvatila velika panika vezano za tijek uzimanja pripravaka. Naime, kada sam zatrudnila, ginekologica mi je rekla da odmah pocnem piti folnu kiselinu (nisam ju pila prije zaceca jer sam odmah ostala trudna, nismo ni stigli ''vjezbati'' :) ) I tako sam ju ja pila i pila te na zadnjem pregledu (bila sam u 3. mjesecu) rekla mi je da ju popijem do kraja i kada ju rijesim, da pocnem uzimati prenatal multivitamine (dala mi je par preporuka). Medjutim, sada su me frendice ''napale'' da sam trebala piti multivitamin odmah od pocetka kada sam saznala za trudnocu. Tu pise drugacije, ginica mi je sugerirala prvo folnu, a sada na par strana cujem da sam ipak trebala odmah s multivitaminima :( Sada sam usla u 14. tjedan, zavrsila s folnom i pocela sam uzimati multivitamine, ali me hvata panika da sam ih trebala poceti piti ranije, tj od samog pocetka :(

Mom2besoon
    09. Srpanj 2016. 15:19

Bok cure,

Ja pijem od pocetka trudnoce Duphastone tablete tj progesteron za ocuvanje trudnoce prvo zbog hematoma koji se povukao a sad radi ranih kontrakcija maternice jos mi ga nisu ukunuli. Sad sam 22 tjedan trudnoce- jel to stetno piti cijelu trudnocu? Nisam cula da netko to pije non stop ko ja

mono1111
    28. Kolovoz 2016. 18:49

Mom, 

Sad vidim tvoju poruku ! Jesi dobro? 
    Nije štetno, to ti je prirodni hormon, ne može ti naštetiti.

Ima li ovdje koja cura koja mi može reći koliko vitamina B12 u mcg ili mg bi bilo poželjno uzimati prije trudnoće i za vrijeme T??

Hvalaaa

• Hologram
    30. Kolovoz 2016. 17:08

Pila folnu do 12 tt, nakon toga ne pijem ništa

Ofnica
    29. Rujan 2016. 14:47

Molim komentar od mag. pharm. ako tko čita. Kakvo je Vaše objektivno mišljenje o dodacima iz DMa, konkretno za trudnice, AZ-Mama. Na kutiji piše da su za žene koje žele zatrudnjeti, trudnice i dojilje. Prema sastavu, ove AZ-Mama su vrlo slične drugim pripravcima, jedino je "kvaka" (možda je, možda nije) što su cjenovno vrlo prihvatljive čak bih rekla jeftine (60kon 20kn).

Sastav je sljedeći:

Je li ok uzimati 2 tablete dnevno tako da se zadovolji potreba za svim vitaminima i mineralima? Jesu li ovi dodaci jednako kvalitetni kao npr. elevit, penatal i slični dodaci koji se ipak više preporučuju?

Hvala

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.