Shammy,
Tablete Eutirox za stitnjacu u T su potpuno bezopasne.
Prevelik tsh bez terapije može izazvati i spontani.
Samo ti nastavi uzimati obavezno.
Bok, nova sam na forumu s uz to i prvi puts trudna.Trudna sam 4 tjedna, ginekolog mi je propisao Folacin 5 mg., i rekao mi da si uzmem elevit.To je bilo prije tjedan dana i meni je od kada sam prvi puta popila te tablete muka.Za folatnu kiselinu znam da moram piti zbog bebe, ali jel moram piti te vitsmine.Po prijasnjim komentarima vidim da ne bi ih trebala tako rano piti.Koliko vidim ima i jeftinijih varijanti.Da li smijem prestati piti elevit.Hvala na pomoci
Ofnica postoji vrlo bitna razlika u folnoj kiselini i A vitaminu. Folnu (B) u visku ces popiskit, A ce se talozit jer nije topiv u vodi vec u mastima. Nedostatak elevita je taj koji sam napomenula, vrlo je lako usporedit dozu A vitamina i porijeklo iz kojeg je u Elevitu sa preporucenim dozama. Naravno da u Elevitu nema viska, ali mozda netko unosi i bez tabletice jos dodatnog vitamina A (najopasnije iz retinkla), te sam zato napisala da bi trebalo pripaziti u prvom tromjesecju.
A nikako se ne bi trebalo lose hranit jer uopce nije dokazano imaju li multivitamini obecavajuci ucinak. Ko se lose hrani, taj nek promijeni navike.
MalaRuzica, mnoge zene piju samo folnu na pocetku trudnoce, ukoliko se raznoliko hranis u tom razdoblju nece beba previse iscrpiti organizam ni bez dodataka...
Pozdrav svima, imam pitanje. Trudna sam 15 tjedana i zadnjih dana me dosta peče pri mokrenju. bila sam kod ginekologice danas, imam iscjedak te mi je propisala Gyno-Daktarin vaginalete. Nalazi od urina će biti tek za 7 dana, a dotad mi je savjetovala da pijem čaj od brusnice. u ljekarni su mi rekli da su te vaginalete ok, ali me zanima imate li vi iskustva s tim? Može li biti opasno za fetus?
U svakom slučaju vaginalete su način da se spriječi bakterije da dođu do djeteta, naravno, ali zanima me ima li tko iskustva.
osim toga pijem Elebaby, prije toga sam Elevit no sad ovaj drugi zbog omege. Hvala!
Pozdrav,
može li mi netko odgovoriti da li postoje omega 3 kapsule bez dodatka životinjske želatine?
Hvala unapred
Sortiraj odgovore
Najstariji