Preparati koje bi trebalo uzimati prije, tijekom i nakon trudnoće (preporuke mag.pharm.)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mono1111
    29. Rujan 2016. 23:15

Ofnica,

Ja sam te vitamine prije koristila, čak i nevezano za planiranje T jer su bili jeftini a u pravilu imaju sve što je potrebno. Sigurna sam da su Elevit ili sl skuplji proizvodi sigurno kvalitetniji, ali mislim da ni ovo ne može naštetiti.
    Mislim da možda ne bi trebala uzimati dvije tablete, možda je to ipak prevelika količina, pogotovo vitamina A kojeg nije dobro uzimatu i velikim količinama ali možeš možda kupiti folnu od 400 mcg i uzimati sa ovima iz dm - a.
    U pravilu je folna kiselina najvažnije prije T i u prvim mjesecima tako da mislim da čak ni ne trebaš stalno uzinati te iz dm - a.

Više ih ne uzimam, jer sam narucila bas folat ( ne folnu kiselinu ) pa kombiniram s drugim vitaminima.

• neozbiljna
    30. Rujan 2016. 13:02

Drage mame, molim vas recite mi jeli ijedna od vas pila od Doppler herz-a folnu kiselinu (sa vitaminima B6+B12+C+E)?

mono1111
    30. Rujan 2016. 14:04

Mislim da ti jeTwinlabov prenatal jako dobar. Tu mislim da možeš čak i dvije tablete dnevno, jedna ima 400 mcg folne.

Ja sam si kupila folat od 800 mcg Solgar, B12 1000 mcg isto Solgar, pijem još vitamin C od 400 mcg šumeći, MG od 400 isto, i kalcij od 800.
    Prije T, a za vrijeme T mislim da trebam smanjiti vitamin C.

Neozbiljna,
    Ja nisam nikad pila. Napiši koliko ćega ima?

• neozbiljna
    30. Rujan 2016. 14:18

Evo sadržaj dopplerherzove folne:JEDNA TABLETA SADRŽI 600 µg folne kiseline, 6 mg vitamina B6, 5 µg vitamina B12, 300 mg vitamina C i 36 mg vitamina E.

DixaPixa
    30. Rujan 2016. 16:50

Cure, ja sam pila taj Twinlabov prenatal i da stvarno je super. Ima stvarno svega, ali u našim ljekarnama su stavili posebnu obavijest za nas Hrvatice, a to jest da je nama dovoljna samo jedna tableta na dan, iako piše na kutiji da se piju dvije dnevno (američki standardi). Ja sam u prvom tromesječju pila taj prenatal i dodatnu folnu, tako da sam punila kvotu od 800 mcg dnevno.

mono1111
    30. Rujan 2016. 17:39

Ofnica,
    To ti je doza u 2 tablete. Moja frendica je te koristila pa znam. Prepooruca se čak dvije te dnevno, sad gore čitam za američko tržište.

Neozbiljna,
    Mislim da ti je to ok piti. Ima svega što je potrebno. I u dobroj mcg.

• Maya212
    18. Studeni 2016. 13:04

Cure, sad mi ide 9tj trudnoce,  uzimam folnu kiselinu tj.folacit 5mg jednu tbl dnevnu ali i stim plivit c 500mg jednu tbl isto dnevno , taj plivit su mi savjetovali u apoteci da uzmem s tim da se lakse apsorbira.. Sad je li to dobro da sad to uzimam ? Nije stetno? Od 4-5tj to uzimam, dakle mjesec dana i vise cak.. :/ malo sam zabrinuta

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.