Preparati koje bi trebalo uzimati prije, tijekom i nakon trudnoće (preporuke mag.pharm.)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    tatjana_zg
    01. Travanj 2016. 12:13

bok curke, sa čime se vi mažete? ja sam kupila BIO-OIL koji su toliko hvalili i sad sam naišla na neke komentare da to nije 100% prirodno i da ne bi s time trebala mazati trbuh. što vi koristite?

• vjeverica1027
    05. Travanj 2016. 11:16

Bok curke!
    Znači ja sam radila test koji je bio pozitivan, međutim kog gin.sam naručena tek za mj.dana jer kaže da prije 8.tj. ne naručuje za uzv..jel to ok? pa me sad zanima da li da uzmem folnu I počnem piti I prije nego odem kod njega ili da ipak pričekam pregled pa da vidim što će mi reči? tada će mi biti već cca 7-8.tj. pa se brinem da ne bi bilo prekasno ako tek tada počnem piti?

ivchi87
    05. Travanj 2016. 11:58

Idealno bi ju bilo piti i par mjeseci prije začeća, ne može škodit i može se uzeti na svoju ruku, a dokazano pomaže pri razvoju fetusa.

tatjana_zg
    05. Travanj 2016. 15:10

ja sam počela biti elevit tek kad sam obavila prvi pregled, sa 6 i pol tjedana.
    mislim da ti nije kasno kada god da počneš piti.
    doktor će prema nalazim vidjeti da li ti nešto fali i to će ti preporučiti.

ivchi87
    05. Travanj 2016. 20:47

Elevit nije isto što i folna, i čak se ni ne preporučuje piti otpočetka zbog visoke doze vit A. Obzirom da folna kiselina ima najveći učinak upravo do 10 tt, itekako ju je preporučljivo početi piti i prije posjeta liječniku, pa čak i par mjeseci prije.

tatjana_zg
    06. Travanj 2016. 15:54

meni doktor uopće nije dao folnu. zato kažem da se ne treba zaletavati nego da se pije po preporuci doktora i prema nalazima.
    kažu da je dobro pit i 1 andol dnevno za zdravlje srca i krvnih žila pa to ne radimo jer se sve treba uzeti prema preporuci doktora ili potrebi  nisam ništa loše mislila.

poštujem svačije mišljenje i ne želim nikome davati savjete jer nisam u medicinskoj branši.

ivchi87
    06. Travanj 2016. 16:49

Nisam ja ni svatila tvoj post kao nesto lose, niti sam ja lose misla, samo iskreno nakon sto je na prvoj stranici tako lijepo ispisano sve o vitaminima, kada i koliko, mislim da bi bilo steta ne napomenut da je folna odnosno vitamin B nesto sto je znanstveno dokazano  da sprijecava niz nezeljenih posljedica i da najvazniju funkciju ima u pocetku trudnoce, tako da mislim da usporedbama sa andolom nisu bas... Vecina doktora ne salje trudnice na provjeru zaliha vitamina i minerala, drago mi je cut da tvoj ipak salje, ja sam i za vaznije stvari morala sama pitat, mislim da bi se za procjenu vit pravila da me ne cuje uopce :D. Tako da za one koji su srece ko ja s doktorom vjerujem da je preporucljivo bez doktora uzet folnu, koja ce u slucaju viska biti izlucena iz tijela obzirom na topljivost u vodi...

ella31
    29. Travanj 2016. 12:58

Molim pomoć...naime pokušavamo dobit bebicu od otprilike pola god...ginekolog mi nije preporucio ništa od tableta ili vitamina.Sad mene zanima koja je preporuka od vas što piti u razdoblju prije trudnoce??? Pila sam folnu ali to mi izrazito uspori i ne osjecam se dobro...hvala na odg

ek

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.