Preparati koje bi trebalo uzimati prije, tijekom i nakon trudnoće (preporuke mag.pharm.)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Tosamja
    19. Studeni 2016. 07:52

Pozdrav cure,
    Malo sam se pogubila u svim ovim informacijama.. ako planiram trudnocu,sto bih sve trebala piti od preparata u periodu prije trudnoce? 
    Hvala :)

mono1111
    19. Studeni 2016. 09:07

Folna kiselina je najvažnija, a možeš kupiti i Prenatal za trudnice.

mono1111
    19. Studeni 2016. 17:55

Na npr.Centravit Prenatal ti pise za žene koje planiraju T, trudnice...
    I na Elevitu isto cini mi se.
    Ne pijes oboje u isto vrijeme, zato je Prenatal sadrži folnu kiselinu u sebi.
    Ako se zdravo hranis, onda ti je dovoljna samo folna, a ako ne, onda kupi prenatal, bilo koji. 
    Sve je to vise manje isto.
    Ja sam i prije T uzimala Prenatal jer u njemu ima svih vitamina pa mi je to i malo podiglo imunitet.
    Sad ne uzimam, iako planiram T, nego uzimam posebne vitamine posebno...

• Shammy
    25. Studeni 2016. 11:09

pozz cure! primjetila sam da sve trudnice uglavnom piju jako malo tableta, a ja sam trenutno na 8 tableta dnevno 
    @mummy.pharmacist - pijem folnu kiselinu od pocetka te mi je receno da je pijem do kraja trudnoce pa mi nije jasno zasto u prvom postu pises da se multivitaminski preparati uzimaju nakon prestanka uzimanja folne kiseline u 12tt? hvalaa 

mono1111
    26. Studeni 2016. 17:07

Shammy,
    Ja ti mogu odgovoriti na tvoje pitanje.
    Mnogi ginekolozi smatraju da je folna najvažnije u prvih 12 tjedana, a kasnije su potrebni i drugi vitamini, zato se prelazi s folne na neki prenatal ( multivitaminski pripravak ) jer je i djetetu i mami potrebno vise vitamina.

ivchi87
    26. Studeni 2016. 17:24

Pripazite s multivitaminima na pocetku trudnoce, npr. Elevit ima previse A vitamina za to razdoblje... zato najcesce preporucaju samo folnu (Bvitamin) do 13. Tjedna.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.