Pozdrav cure,
Malo sam se pogubila u svim ovim informacijama.. ako planiram trudnocu,sto bih sve trebala piti od preparata u periodu prije trudnoce?
Hvala :)
Folna kiselina je najvažnija, a možeš kupiti i Prenatal za trudnice.
Na npr.Centravit Prenatal ti pise za žene koje planiraju T, trudnice...
I na Elevitu isto cini mi se.
Ne pijes oboje u isto vrijeme, zato je Prenatal sadrži folnu kiselinu u sebi.
Ako se zdravo hranis, onda ti je dovoljna samo folna, a ako ne, onda kupi prenatal, bilo koji.
Sve je to vise manje isto.
Ja sam i prije T uzimala Prenatal jer u njemu ima svih vitamina pa mi je to i malo podiglo imunitet.
Sad ne uzimam, iako planiram T, nego uzimam posebne vitamine posebno...
pozz cure! primjetila sam da sve trudnice uglavnom piju jako malo tableta, a ja sam trenutno na 8 tableta dnevno
@mummy.pharmacist - pijem folnu kiselinu od pocetka te mi je receno da je pijem do kraja trudnoce pa mi nije jasno zasto u prvom postu pises da se multivitaminski preparati uzimaju nakon prestanka uzimanja folne kiseline u 12tt? hvalaa
Shammy,
Ja ti mogu odgovoriti na tvoje pitanje.
Mnogi ginekolozi smatraju da je folna najvažnije u prvih 12 tjedana, a kasnije su potrebni i drugi vitamini, zato se prelazi s folne na neki prenatal ( multivitaminski pripravak ) jer je i djetetu i mami potrebno vise vitamina.
Pripazite s multivitaminima na pocetku trudnoce, npr. Elevit ima previse A vitamina za to razdoblje... zato najcesce preporucaju samo folnu (Bvitamin) do 13. Tjedna.
Sortiraj odgovore
Najstariji