Pozdrav cure,
Malo sam se pogubila u svim ovim informacijama.. ako planiram trudnocu,sto bih sve trebala piti od preparata u periodu prije trudnoce?
Hvala :)
Na npr.Centravit Prenatal ti pise za žene koje planiraju T, trudnice...
I na Elevitu isto cini mi se.
Ne pijes oboje u isto vrijeme, zato je Prenatal sadrži folnu kiselinu u sebi.
Ako se zdravo hranis, onda ti je dovoljna samo folna, a ako ne, onda kupi prenatal, bilo koji.
Sve je to vise manje isto.
Ja sam i prije T uzimala Prenatal jer u njemu ima svih vitamina pa mi je to i malo podiglo imunitet.
Sad ne uzimam, iako planiram T, nego uzimam posebne vitamine posebno...

pozz cure! primjetila sam da sve trudnice uglavnom piju jako malo tableta, a ja sam trenutno na 8 tableta dnevno
@mummy.pharmacist - pijem folnu kiselinu od pocetka te mi je receno da je pijem do kraja trudnoce pa mi nije jasno zasto u prvom postu pises da se multivitaminski preparati uzimaju nakon prestanka uzimanja folne kiseline u 12tt? hvalaa
Shammy,
Ja ti mogu odgovoriti na tvoje pitanje.
Mnogi ginekolozi smatraju da je folna najvažnije u prvih 12 tjedana, a kasnije su potrebni i drugi vitamini, zato se prelazi s folne na neki prenatal ( multivitaminski pripravak ) jer je i djetetu i mami potrebno vise vitamina.
Shammy,
Ja ti mogu odgovoriti na tvoje pitanje.
Mnogi ginekolozi smatraju da je folna najvažnije u prvih 12 tjedana, a kasnije su potrebni i drugi vitamini, zato se prelazi s folne na neki prenatal ( multivitaminski pripravak ) jer je i djetetu i mami potrebno vise vitamina.
koristim trenutno i folnu kiselinu, vitamine, manezij i tablete za stitnjacu..malo me bilo strah uzimati ove za stitnjacu tijekom trudnoce, no dr kaze da je potrebno kako ne bi doslo do problema sa razvojom mozga kod bebe...da li koja od vas ima slican slucaj? hvala punooo

Pripazite s multivitaminima na pocetku trudnoce, npr. Elevit ima previse A vitamina za to razdoblje... zato najcesce preporucaju samo folnu (Bvitamin) do 13. Tjedna.
Pripazite s multivitaminima na pocetku trudnoce, npr. Elevit ima previse A vitamina za to razdoblje… zato najcesce preporucaju samo folnu (Bvitamin) do 13. Tjedna.
Ivchy, misliš da bi Elevit bio odobren za promet da ima previše nekog od sastojaka? Sumnjam... Po novom se Elevit preporuča za prvi trimestar, a Elebaby za sljedeća dva.
Tko se loše hrani, trebao bi uzimati dodatne vitamine uz folnu...
I dodatna informacija...folna od 400mcg-800mcg što se dodatno preporuča je po mišljenju nekih ginekologa hipodoziranje, u prvom trimestru bi količina folne trebala biti najmanje 1500mcg, a po nekima čak do 5000mcg iliti 5mg (pogledajte folacin od jgl - mislite da bi taj dodatak smio u promet da sadži prekomjernu količinu folne?) Tu je sad i svaki ginekolog koji gura proizvode proizvođača koji mu plaća kongrese i seminare...tak da je sve to relativno...
Ivchy, tako da ja mislim da svi preparati koji su na tržištu i odobreni od Agencije za lijekove (HALMED), su skroz sigurni za korištenje, inače se ne bi prodavali. Nemaj straha...

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji