Čestitke svima na lijepim vijestima, a onima s malo manje lijepim puno podrške 🎈
Čitam zaostatke i, ako što znam savjetovati, u sljedećem postu ću odgovoriti. 🤭 Imam pitanje:
Obavila sam konzultacije i preglede za novi IVF postupak u studenom - sve je isto kao u potpisu (dodatne nove pretrage su isto super). Mužu se popravio spermiogram pa je sad oligospermia (dok je u potpisu napisano drugačije). S obzirom da spermiogram varira, nek potpis ostane isti 🤭 Doktor mi kaže da bi bilo dobro se cijepiti prije (zbog svih komplikacija koje mogu nastati kasnije, ako do zaraze dođe). Smatra da ne treba čekati 2mj od 2.doze za novi postupak već da je dozvoljeno bilo kad. Meni je postupak u studenom i cijepila bih se sad nekad. Ikakvi savjeti od vas? 😇
Cure jako je lijepi vidjeti danas toliko pozitivnih testica!! 🤞🏻 za daljnje tamnjenje i visoke bete!
Roxy zao mi je 😔
Peanut ja sam se cijepila 2.dozom Pfizera 18.6., a 31.6.počela sa stimulacijom. Kao što možeš vidjeti iz potpisa iz te stimulacije imam 2 bebeka u buši. 🥰 Iz mog iskustva, cijepivo mi nije škodilo, naprotiv sretna sam da sada nemam problema s potvrdama, a i sigurnija sam ukoliko se zarazim u trudnoći, barem se nadam 😄
👱🏻♀️ 32, neprohodni jajovodi, PCOS, inzulinska rezistencija, AMH 26, FSH 6.5, LH 4.4.
👨🏻🦲 41, sve ok
05/2020: heterotopična trudnoća, 6.tt spontani.
07/2021: 1. IVF (Suprecur, Gonal 225 IU, Ovitrelle): 8 zrelih jajašca, 7 oplođenih, 5 blastica, 2 vraćene - biokemijska 🥺
09/2021: 1. FET 2 blastice 🙏
6 dnt: ➕ 9 dnt: 435 🥳 11 dnt: 835 🙏 15 dnt: 3695 🥰
1.UZV (6+2): imamo 2 srčeka ❤❤🙏🙏
Ja se osobno nisam i nebi cijepila, ne zato sto sam antivakser ili bilo sto, nego jer uopce nije ispitan utjecaj cjepiva na plodnost i da li utjece na zdravlje buduceg djeteta ili na njegovu plodnost itd .. da ne nabrajam. Tak oda se planiram cijepiti kada rodim.
2021, 4 mj. 1. stimulirani ivf ❌
Prirodna trudnoca- biokemijska
2021/7 mj 2. stimulirani ivf❌
2021/9 mj FET- ❌ biokemijska
2021/12 mj 3. stimulirani ivf
Podobnik 💉🔛 punktirano 17🥚🥚, 11 zrelih idu na oplodnju 🤞🤞
9 oplodeno 🥰🤞
Čestitke svima na lijepim vijestima, a onima s malo manje lijepim puno podrške 🎈
Čitam zaostatke i, ako što znam savjetovati, u sljedećem postu ću odgovoriti. 🤭 Imam pitanje:
Obavila sam konzultacije i preglede za novi IVF postupak u studenom - sve je isto kao u potpisu (dodatne nove pretrage su isto super). Mužu se popravio spermiogram pa je sad oligospermia (dok je u potpisu napisano drugačije). S obzirom da spermiogram varira, nek potpis ostane isti 🤭 Doktor mi kaže da bi bilo dobro se cijepiti prije (zbog svih komplikacija koje mogu nastati kasnije, ako do zaraze dođe). Smatra da ne treba čekati 2mj od 2.doze za novi postupak već da je dozvoljeno bilo kad. Meni je postupak u studenom i cijepila bih se sad nekad. Ikakvi savjeti od vas? 😇
Ja sam se cijepila 6.8 drugom dozom, a početkom devetog isla u postupak..
Ne mislim da postupak nije uspio zbog cijepiva ili taako nešto....a i sad sam mirna s ovim potvrdama ne moram se razmisljat o testiranju...
👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
KBC Osijek
6/21 TESE, dobiveni spermiji
9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
⏯️
Ja sam drugu dozila primila u 5. mjesecu i dr mi je samo savjetovao da pričekamo jedan ciklus i mozemo krenuti. I tako je bilo. Neuspjeh ne pripisujem tome, nije upalilo ni kad nisam bila cijepljena.
👨 39 👩38
👨oligoasthenozoospermia
👩 AMH 8, ostalo uredno
8 mjeseci pokušavanja, Vinogradska
02/2021 MPO u prirodnom ciklusu - nema jajne stanice
03/2021 MPO u prirodnom - jedna jajna stanica, vraćen trodnevni embrij, beta: 0
06/2021 MPO stimulirani: Bemfola, Cetrotide - 4 jajne stanice, 2 zrele, 2 oplođene, vraćena 2 trodnevna embrija, beta=0
10/2021 - MPO stimulirani: Pergoveris 300, Cetrotide, 1 stanica dobivena i oplođena, beta 0
Nikita znaci uzas🤯🤯🤯 ajme meni. Nemam rijeci
2021, 4 mj. 1. stimulirani ivf ❌
Prirodna trudnoca- biokemijska
2021/7 mj 2. stimulirani ivf❌
2021/9 mj FET- ❌ biokemijska
2021/12 mj 3. stimulirani ivf
Podobnik 💉🔛 punktirano 17🥚🥚, 11 zrelih idu na oplodnju 🤞🤞
9 oplodeno 🥰🤞
Cure cestitke na ljepim testovima, neka tamne i dalje i nek bete budu ljepe ❤
Roxy zao mi je, neka sljedeci bude dobitan 🙏😘
Ja 32g, muz 31g
Kod mene sve u redu, kod muza asthenoteratozaspermija
23.10.20 prvi IVF/ICSI nazalost missed Ab...
17.3.2021 FET transfer ... biokemijska
FET 23.4.2021 🤩
Uzv 》26.05.2021 imamo ❤
Sljedeci uzv》 13.12.2021
Cijepljena sam drugom dozom još u 2./2021. a postupak smo malo duze cekali, ali vrijedilo je. Svakako bih se cijepila prije trudnoće jer ne bih htjela riskirati dobiti koronu u trudnoći. Stavljam link koji mi se čini koristan za ovu temu.
https://www.roda.hr/portal/dojenje/dojenje-u-posebnim-okolnostima/cjepiva-protiv-covid-19-pitanja-i-odgovori-za-trudnice-dojilje-i-zene-koje-planiraju-trudnocu.html
Pokušavamo od 09/2019.
2x missed ab 8 i 6tj (2020)
09/21- beta 245❤️
0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
05/2022 👶🌸💓
Ja sam se cijepila. Isto su mi rekli da nema prepreke za postupak. Nisam htjela riskirati da pokupim coronu na poslu jer radim u velikom kolektivu pa svaki dan imam brdo kontakata.
🧑29g PCOSlike, AMH 29.5, blaga trombo
🧒34g, šetajući spermio. oligoastheno... --> normo
1. 9/19 ICSI Rekovelle ❎
2. 7/20 ICSI Rekovelle- biokem.❎
3. 1/21 IVF- Rekovelle, 6🥚 ❎
Histeroskopija ✅, NK stanice +++ pa normalno
4. 6/21 IVF Gonal 200/150, 10 🥚, oplođeno 8, 2x trodnevna❎
6 blastica 🐧
1. FET 8/21 2🐧❎
2. FET 10/21 2🐧 missed ab blizanačka 8tj 🌞🌞
3. FET 3/22 2🐧 biokem. ❎
11/22 spontana trudnoća, 8/23 rodio se mali 💙
Moram si malo olaksat dusu jer sam preteska vec samoj sebi. Do proslog proljeca sam mislila da nam samo malo duze treba, sve je bilo ruzicasto jer sam bila kod ginicke kojoj je sve bilo super, divno i krasno. Krajem prosle godine kad sam dosla kod ovog gin. kod kojeg sam sada dosao mi je na ledja toliki teret, odjednom toliko informacija o kojima nikad prije nisam razmisljala i toliko situacija u koje sam mislila da necu nikad doci jer kazem mojoj ginicki je sve bilo divno i krasno jer smo mladi. I znam da jesmo mladi relativno i da se sve stigne promjeniti ali ne znam otkud poceti. Kada smo krenuli sa pretragama hsg, brisevi, spermiogram, mikrobioloske obrade nadala sam se iskreno koliko god grozno zvucalo da ce naici neka glupost koja je problem pa da rijesimo i sad vidim da nije tako jednostavno i da problem moze biti u milion drugih stvari i to malo teze rijesivih. Ne znam kako da se utjesim kad ne znam koji je problem, sta da samoj sebi kazem. Uskoro cemo vidjeti hormone, novi spermiogram i moje nalaze stitnjace ali vrag mi neda mira da ne mislim da nisam pravilno obradena po pitanju svega sto sam im izlozila da me muci. Pretpostavljam da ste i vi sve kao i ja zamisljale da cete drugacije ostati trudne i priopciti trudnocu bliznjima, da cete nakon sto saznate biti sretne, mirne i poletne a realnost je drugacija. Necemo biti mirne kad ostanemo trudne jer cemo umirati od straha, necemo se iznenaditi kad saznamo da smo trudne jer nije spontano doslo do toga..naravno bit cemo presretne i voljet cemo svoje mrvice i prije nego sto ih vrate k nama ali nasim mukama nije kraj s time. Uvijek cekanje i uvijek strepnja. Znam da se moram naviknuti da nikad nista ne znam i da uvijek postoji 'sto ako…' ali sve mi je ovo tako naglo i tako previse. Eto ispricavam se ali negdje moram, osim muza nemam s kim pricati, jedina prijateljica mi je nestala iz zivota jer sam mozda i njoj bila previse ali neka. Zato izgnjavim vas kada dodu te krize
Sve što osjećaš je normalno. I zato smo tu da se jedna drugoj izjadamo, razmijenimo iskustva i budemo si podrška i najveći navijači. Mi se za svoje bebe borimo i ponekad nam se neda i previše nam je i to sve ide u rok službe. Ja sam osobno mislila da će sve ići od prve, a kad ono ćošak. Ideš od ciklusa do ciklusa, a u međuvremenu se neopterećeno prašiš s mužem 🤣. Padneš, malo se uvaljaš u blatu, popraviš krunu i ideš dalje. A mi smo tu uz tebe!
👨 39 👩38
👨oligoasthenozoospermia
👩 AMH 8, ostalo uredno
8 mjeseci pokušavanja, Vinogradska
02/2021 MPO u prirodnom ciklusu - nema jajne stanice
03/2021 MPO u prirodnom - jedna jajna stanica, vraćen trodnevni embrij, beta: 0
06/2021 MPO stimulirani: Bemfola, Cetrotide - 4 jajne stanice, 2 zrele, 2 oplođene, vraćena 2 trodnevna embrija, beta=0
10/2021 - MPO stimulirani: Pergoveris 300, Cetrotide, 1 stanica dobivena i oplođena, beta 0
Nikita, ajme 😱
Od srca ti šaljem podršku i zagrljaj da napokon uskoro sve bude iza tebe. Prava si lavica i borac 🤗🤗🤗💕💕💕
💑 86'/84'(hipo-hashi, amh28, necroso, TESE)
1.IVF 10.mj (rekovelle + orgalutran/ovitrelle)
11/21 aspiracija: 12, 3 🐧💗💗💗
11/21-histero
02/22 FET 💗 prirodni+ovitrelle, 💔
06/23 FET 💗💗 prirodni 💔
"Misli dobro, pa će dobro i biti" 🙏
Sortiraj odgovore
Najstariji