cestitam curama na testicima🥳🥳 Roxy jako mi je zao❤️
ja 40 - nizak AMH, 🧬V Leiden i PAI; muz 47 sve ok (IVF 5+ godina)
KBC Ri - 2 x stimulirani IVF, 2 x prirodni IVF - ❌
Podobnik - 1 x ICSI - ❌
IVF poliklinika - 5 x stimulirani IVF, 1x FET: 4x ❌ 1x 💗
07/24 - 8 stimulirani IVF - beta x3 ✅ Nifty Pro ✅ cekamo nasu djevojcicu💗 TP 17.04.2025
od pocetka cuvanje trudnoce jer dosta skraceni cerviks zbog konizacije (AIS)
Terapija: Cyclogest 2x, Clexane 0,4, Euthyrox 25 (+ moja standarna terapija)
Malala hvala ti, da je život po zaslugama, sve bi ovdje bile već sretne mamice. Sada samo želim dobiti neki normalan život nazad. Samo to. Vidjet ćemo kako će to biti. I’m still standing! 😂❤️
Zoe ne znam više vjerujem li u sretne krajeve, ali samo želim živjeti malo bolje.❤️
Sunny grlim nazad! ❤️
Anči p.s.potpis je ograničen brojem znakova, tako da sam ispustila inseminacije, propale prirodnjake, hitne, zabranu stimuliranih IVF-ova 2019 na 6 mj. kad sam dobila dijagnozu u Austriji, užas od pakla od Visanne, sto puta odgađanje operacije, i šlag na kraju, doktor doživi nesreću i uopće me ne može operirati. Ne znam kako sam još na Zemlji. Idem u Francusku hitno na zahvat. Umirem & radujem se istovremeno. Ne znam ni di sam, ni kako sam, ali idem tvrdoglavo do kraja. 🗽✈️🤭
Na kraju Francuska? Nadam se da si i tamo nasla nekog super doktora i da ce konacno ovo svs bit iza tebe ❤❤ kad planiras ic? Ne moras odgovorit ako ne zelis, ja ti zelim svu srecu ovoga svijeta ❤❤❤❤❤ stvarno si zasluzila
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Hvala svima na odgovorima!
Svima kojima treba podrška ili razumijevanje, tu smo
👒35god - AMH 38,5 - RVF maternica - sve OK
🎩 34god - oligoteratozoospermia/oligospermia
1. IVF/ICSI - 5.2021 - Menopur (150), Cetrotide, Ovitrelle + Decapeptyl: ET 3dn 8st - b<1,2 - nema ❄
2. IVF/ICSI - 12.2021 - Rekovelle (8)/Menopur, Cetrotide, Ovitrelle + Decapeptyl: ET 3dn 8st i 7st - b 107; b 264; 1.UZV sve OK, 2. UZV miss ab (8tt 😇) - ostala 1❄
3. FET - 6.2022. - mamin princ stigao 3.2023. 💙
Anci jebemu misa😔 nadam se samo da nije korona… kod mene isto na poslu hara neka viroza…
iris iriskakvo je kod tebe stanje s endometriozom? jel velika? imas li jos zarista? meni je nikita dala neke savjete, pa sad cekam iduci pregled i razgovor sa doktoricom
pa, ustvari, kod mene je stanje čudnozadnja 4 dr. koji su me gledali, uključujući specijalista za endometriozu dr. Ćorića u Petrovoj, nisu sigurni jel se kod mene radi o endometriozi ili dermoidu jer cista (2,5cm) ne izgleda kao tipična čokoladna cista. On bi, naravno, to otvorio da vidi o čemu se radi, ali s obzirom na moj nizak amh, pitanje što bi mi poslije te operacije uopće ostalo. Što ti je Nikitta savjetovala? Kakvo je kod tebe stanje? Jesi prošla koji postupak?
Hej, ja sam dizala dermoide sa oba jajnika😏😏, ali meni su odmah pretpostavili da se radi o takvim cistama.
Ustvari, kako sam luda… Isla sam na magnet ili ct zdjelice, ni ne sjecam se višeb i radiolog mi je odmah rekao da su dermoidi, što su i potvrdili u petrovoj.
Jesi ih micala? Mislim, meni je lijevi jajovod zaštopan, tu mi je i ta cista, pa sam pretpostavila da su možda tu priraslice endo na toj strani stisnule jajovod ili šta ja znam. Ali zadnjih par pregleda, gdje god dođem - hmmm, ne izgleda kao endometrioza. Pa se naručila u Petrovu, računala da ću tu razriješit to pitanje, ali ništa. Sorry na kasnom odg, nikako do mobitela cijelo popodne..
MOI:35g., endometrioza?/dermoid?, naznake adenomioze, nizak AMH
MM: blaga asthenozoo
MPO od 7/20
10xIVF + 1xprekinut postupak zbog loše reakcije
6xET - beta 0,
3xneg. aspiracija,
1xIVF>IUI popucali folikuli - beta 0
iris676.iris@gmail.com
Anci jebemu misa😔 nadam se samo da nije korona… kod mene isto na poslu hara neka viroza…
iris iriskakvo je kod tebe stanje s endometriozom? jel velika? imas li jos zarista? meni je nikita dala neke savjete, pa sad cekam iduci pregled i razgovor sa doktoricom
pa, ustvari, kod mene je stanje čudnozadnja 4 dr. koji su me gledali, uključujući specijalista za endometriozu dr. Ćorića u Petrovoj, nisu sigurni jel se kod mene radi o endometriozi ili dermoidu jer cista (2,5cm) ne izgleda kao tipična čokoladna cista. On bi, naravno, to otvorio da vidi o čemu se radi, ali s obzirom na moj nizak amh, pitanje što bi mi poslije te operacije uopće ostalo. Što ti je Nikitta savjetovala? Kakvo je kod tebe stanje? Jesi prošla koji postupak?
Hej, ja sam dizala dermoide sa oba jajnika😏😏, ali meni su odmah pretpostavili da se radi o takvim cistama.
Ustvari, kako sam luda… Isla sam na magnet ili ct zdjelice, ni ne sjecam se višeb i radiolog mi je odmah rekao da su dermoidi, što su i potvrdili u petrovoj.
Jesi ih micala? Mislim, meni je lijevi jajovod zaštopan, tu mi je i ta cista, pa sam pretpostavila da su možda tu priraslice endo na toj strani stisnule jajovod ili šta ja znam. Ali zadnjih par pregleda, gdje god dođem - hmmm, ne izgleda kao endometrioza. Pa se naručila u Petrovu, računala da ću tu razriješit to pitanje, ali ništa. Sorry na kasnom odg, nikako do mobitela cijelo popodne..
Sad sam pročitala dizala, baš sam brzopleta. Jel ti se poslije toga promijenio amh? Što su ti rekli o dermoidima?
MPO od 7/20
6xET - beta 0,
3xneg. aspiracija,
iris676.iris@gmail.com
Eloise
Kod mene je pitanje što će ostati poslije operacije, amh sam vadila prije 2-3 tjedna, 1.1 pmol. Poslije operacije bi lako mogla ostati 0, tako da je za mene bolje pokušati još par puta koliko ide.
Baš me zanima što će ti reći, ovako laički zvuči bolje očistiti sve pa onda pokušati, ali eto baš ću pratiti što kažu.
Inače ja nemam nikakve tipične endo tegobe tako da se pomalo nadam da možda i nije, iako je jedan dr rekao da endo super glumi razna druga stanja pa.. nisam školovala
MPO od 7/20
6xET - beta 0,
3xneg. aspiracija,
iris676.iris@gmail.com
Ovim putem bih se još jednom htjela zahvaliti forumašicama malagarava i Kengurica što su mi 2019. ukazale na prof. Kecksteina u Austriji, tad sam napokon dobila pravu dijagnozu i moj put ka riješenju se počeo otvarati. Bit ću forever grateful što sam sam se javila na ovaj forum i stekla neprocjenjivo iskustvo i informacije od njih i podršku od mnogih cura koje osobno ne poznajem, jer mi je to realno spasilo život. ❤️
Čitam sve to i jednostavno mi je nevjerojatno, kao da živimo ne znam gdje. Kako si ti onda došla do prof Kecksteina, kako si ga kontaktirala, prvi pregled? Ako možeš malo i o tome. Ja sam baš po tvojoj preporuci bila kod doc Ćorića, ali nije bio siguran o čemu se kod mene radi jer nema dodatnih popratnih bolova koje ti nabrajaš. Isto sam se po tvojoj preporuci odlučila pozabaviti i s endo, a ne da ganjam postupke dok bolest bukti. Ali zasad stojim na mjestu realno.
MPO od 7/20
6xET - beta 0,
3xneg. aspiracija,
iris676.iris@gmail.com
Iris, prije operacije nisam ni provjeravala amh, mozda sam imala vise srece nego pameti da mi je nakon operacije amh bio 13. Mozda je luda sreca sto sam u startu imala ok amh, pa su mi ga one npr sa 40 srusile na 13, vecina zena sa niskim amh je ustvari rođena tako. Ja sada imam po 1/3 svakog jajnika. Ciste su bile ogromne preko 10 cm koje godinama moj soc gin nije vidio jer su one navodno jako zeznute za vidjeti, znaju na uz izgledati kao crijeva i biti takve boje, krenule su mi pritiskati druge organe. Dermoid ispod 5,6 cm se ne diže jer oni ustvari dok miruju i ne rastu nisu opasni i ne smetaju ni začeću ni trudnoći i nisu hormonski ovisni, dakle stimulacije na njih ne utječe. Imala sam srecu sto me doktorica koja ih je vidjela odmah poslala na snimanje zdjelice kontrastom gdje je bio neki stari iskusni radiolog i za 2 sek mi je rekao da se radi o dermoidima, operirala sam ih u petrovoj kod dr. Župića. I 2 god nakon operacije mi se vratio ponovo na jednom jajniku i stoji na oko 2 cm, navodno sam genetski sklona tim čudovištima. Ono sto znam je da oni ne utjecu direktno na plodnost, ali svojim rastom, ako krenu rasti, unistavaju tkivo jajnika i na taj nacin uzrokuju neplodnost.
Nevjerojatno, 10 cm koje nitko ne vidi.. drago mi je da priča ima sretan "kraj", barem zasad i držim fige i za dalje, malo sreće i s tom normalnom zalihom koja se uspjela očuvati. Kod mene, nažalost, dvostruko sranje. I kao tješim se jer je mala cista ili što već je, ali kao što Nikitta kaže, ko zna što se unutra uopće događa...
MPO od 7/20
6xET - beta 0,
3xneg. aspiracija,
iris676.iris@gmail.com
Ne znam kod kojih liječnika si bila, ali mozda ti ne bi bilo loše snimiti zdjelicu da otkriješ o čemu se radi. Ako je dermoid i ako je tako mali on se nikako ne dira, jer vise stete ce ti napraviti operacija nego da on stoji takav kakav je, druga stvar je ako krene rasti… Uglavnom glavna info o dermoidima ili teratomima koju sam saznala od svih tih pustih lijecnika je da su bezazlene dok su male, da ih se tesko otkriva na uzv, pogotovo lijecnici koji nisu specijalizirani za ciste.
Nikitta, Francuska na kraju? Sretno!!
Hvala ti na info! Bila sam kod doc Čorića i dr Gregov u Petrovoj zasad, barem što se endometrioze tiče. A inače, kod dr. Radončića, dr. Lučingera, dr. Grbavca, dr. Luetić-Tikvica.
MPO od 7/20
6xET - beta 0,
3xneg. aspiracija,
iris676.iris@gmail.com
Ovim putem bih se još jednom htjela zahvaliti forumašicama malagarava i Kengurica što su mi 2019. ukazale na prof. Kecksteina u Austriji, tad sam napokon dobila pravu dijagnozu i moj put ka riješenju se počeo otvarati. Bit ću forever grateful što sam sam se javila na ovaj forum i stekla neprocjenjivo iskustvo i informacije od njih i podršku od mnogih cura koje osobno ne poznajem, jer mi je to realno spasilo život. ❤️
Čitam sve to i jednostavno mi je nevjerojatno, kao da živimo ne znam gdje. Kako si ti onda došla do prof Kecksteina, kako si ga kontaktirala, prvi pregled? Ako možeš malo i o tome. Ja sam baš po tvojoj preporuci bila kod doc Ćorića, ali nije bio siguran o čemu se kod mene radi jer nema dodatnih popratnih bolova koje ti nabrajaš. Isto sam se po tvojoj preporuci odlučila pozabaviti i s endo, a ne da ganjam postupke dok bolest bukti. Ali zasad stojim na mjestu realno.
Sad vidim da ne ideš kod dr. Kecksteina, kad čitam zaostatke pa kasnim. U svakom slučaju, sretno, držim fige da sve prođe savršeno i da dobiješ svoj život natrag.
Ako si voljna podijeliti kakve dodatne info oko toga gdje ideš, kome se javiti za eventualnu bolju dijagnozu i ostalo, moj mail je iris676.iris@gmail.com.
MPO od 7/20
6xET - beta 0,
3xneg. aspiracija,
iris676.iris@gmail.com
Sortiraj odgovore
Najstariji