Ne znam kod kojih liječnika si bila, ali mozda ti ne bi bilo loše snimiti zdjelicu da otkriješ o čemu se radi. Ako je dermoid i ako je tako mali on se nikako ne dira, jer vise stete ce ti napraviti operacija nego da on stoji takav kakav je, druga stvar je ako krene rasti… Uglavnom glavna info o dermoidima ili teratomima koju sam saznala od svih tih pustih lijecnika je da su bezazlene dok su male, da ih se tesko otkriva na uzv, pogotovo lijecnici koji nisu specijalizirani za ciste.
Nikitta, Francuska na kraju? Sretno!!
Hvala ti na info! Bila sam kod doc Čorića i dr Gregov u Petrovoj zasad, barem što se endometrioze tiče. A inače, kod dr. Radončića, dr. Lučingera, dr. Grbavca, dr. Luetić-Tikvica.
I još, dermoidi nisu vezani isključivo za jajnike. Mogu izrasti bilo gdje na tijelu, a najopasniji su kada rastu na mozgu, jako bezazleni a jako dosadni uglavnom. Sastav dermoida su masno tkivo, koža, kosa, zubi….. bljak…. zato se i zovu DERMOidi, jer im je sastav koža. Mislim da bi ti najpametnije bilo snimiti zdjelicu. Ako se radi samo o njima i ako nema endometrioze, stimulacija ti nece škoditi.
Magnolija, imas li saznanja o tome moze li dermoid na jajniku "nestati" ? Puknuti?
Nikitta žao mi kad čitam tvoju priču i nadam se da će ti uskoro netko pomoći. Vidim da koristis spasmex i ako ti slucajno zatreba, imam cijelu kutiju koja mi više ne treba, a žao mi je bacati. Pa eto, ako trebas, pošaljem ti 😘
👩 40 👨 39
*11/21 MPO Petrova, 22.08.2022.💙
*02/24 Just happened, 03.11.2024.🩷
Ne znam kod kojih liječnika si bila, ali mozda ti ne bi bilo loše snimiti zdjelicu da otkriješ o čemu se radi. Ako je dermoid i ako je tako mali on se nikako ne dira, jer vise stete ce ti napraviti operacija nego da on stoji takav kakav je, druga stvar je ako krene rasti… Uglavnom glavna info o dermoidima ili teratomima koju sam saznala od svih tih pustih lijecnika je da su bezazlene dok su male, da ih se tesko otkriva na uzv, pogotovo lijecnici koji nisu specijalizirani za ciste.
Nikitta, Francuska na kraju? Sretno!!
Hvala ti na info! Bila sam kod doc Čorića i dr Gregov u Petrovoj zasad, barem što se endometrioze tiče. A inače, kod dr. Radončića, dr. Lučingera, dr. Grbavca, dr. Luetić-Tikvica.
I još, dermoidi nisu vezani isključivo za jajnike. Mogu izrasti bilo gdje na tijelu, a najopasniji su kada rastu na mozgu, jako bezazleni a jako dosadni uglavnom. Sastav dermoida su masno tkivo, koža, kosa, zubi….. bljak…. zato se i zovu DERMOidi, jer im je sastav koža. Mislim da bi ti najpametnije bilo snimiti zdjelicu. Ako se radi samo o njima i ako nema endometrioze, stimulacija ti nece škoditi.
Magnolija, imas li saznanja o tome moze li dermoid na jajniku "nestati" ? Puknuti?
Ne moze, isključivo se dižu kirurški, iako sam nasla po internetu da su zene uspjevale sa onim klasika čajevima neven, kopriva,vrkuta i oblozima od preslice da nestanu dok su manji ili da im se uspori rast. Ja sam to koristila na ovaj mali od 2 cm, i za sada stoji na ta dva cm.
Za mene nisu znali sto je, endo cista ili dermoid 3 cm na lo, ostala sam trudna odmah iz prvog postupka pa to nisam dirala ni ispitivala niti istrazivala. Znam samo da ju stimulacija nije ni milimetra uvecala. To cu istraziti kada rodim. Mozda nekoga pitam na uzv ovom redovnom u kakvom je stanju sada.
Nikitta sretno! ❤️
Kod mene se endometriom nakon trudnoce povecao na 4cm. Trenutno sam na pilulama i bit cu do iduceg FET-a vjerojatno. Zele izbjeci operaciju jer bi vjerojatno i jajnik isao van, cudno je srasla cista. Kako bude bude... Nadam se da nece vise rasti. Terapija mi je ok nova, nemam za sad nuspojava. Prethodne pilule su mi uzrokovale cijelomjesecno krvarenje i migrenu.
Cuvaj se i sretno jos jednom!
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Nikitta pa ne mogu vjerovati da je doktor imao nesrecu? 😐 Zelim ti da operacija napokon prođe i da nema vise bolova... 🍀 Cure kod mene jutros krvarenje, bojim se da je biokemijska 😔
👱♀️39g, 👨🦰31g, 👩❤️💋👨2g,
👱♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
👨🦰 Oligo-normo
8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
12mj 2022. posvojenje Emili 💜
Kachusa kakvo krvarenje točno? 😐
👩🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡
Kachusa kakvo krvarenje točno? 😐
A onako kao smeđe na ulošku, pa još se nadam da je implantacijsko. Ujutro cu ponoviti test, ali cekam betu.
👱♀️39g, 👨🦰31g, 👩❤️💋👨2g,
👱♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
👨🦰 Oligo-normo
8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
12mj 2022. posvojenje Emili 💜
Jutrooo. Ja izvadila betu, rezultati oko 15h 🙃
🧑29g PCOSlike, AMH 29.5, blaga trombo
🧒34g, šetajući spermio. oligoastheno... --> normo
1. 9/19 ICSI Rekovelle ❎
2. 7/20 ICSI Rekovelle- biokem.❎
3. 1/21 IVF- Rekovelle, 6🥚 ❎
Histeroskopija ✅, NK stanice +++ pa normalno
4. 6/21 IVF Gonal 200/150, 10 🥚, oplođeno 8, 2x trodnevna❎
6 blastica 🐧
1. FET 8/21 2🐧❎
2. FET 10/21 2🐧 missed ab blizanačka 8tj 🌞🌞