Potpomognuta oplodnja vol. 6

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • kokolo28
    21. Listopad 2021. 15:50

Hrabrica

Mariaa94

Eloise kako si saznala za endo? Tocnije jesi li imala simptoma i kakvih? Ako mozes opsirno 😬 i kada i kako ti je dijagnosticirana? Sorry ako gnjavim ali to mi nekako neda mira. Vise ne znam sto je normalno, a sto ne. Kada sam pokusala reci doktoru neke svoje sumnje napravio je uzv i rekao da nema niceg i da je sve super, a cure kazu da je tesko uzv-om vidjeti endo.

Sa uzv-om može vidjeti endo ciste ali ne i endo žarišta. Ona se vide samo na operaciji (kod mene laparaskopska). Doktor te prije svega treba saslušati. Ja sam svojoj objasnila da mjesecima ne možemo prirodno i rekla svoje tegobe. I žena je doslovno ODMAH prepoznala endo i operacijom ju samo potvrdila. Od simptoma bolni odlazak na wc (stolica), bolni odnosi i jaaaaako bolne menge sa puno ugrušaka. I žena je brzo zbrojila….Ako te doktor ne želi "čuti" radije traži drugog koji će te kvalitetno voditi i u konačnici sigurnim putem dovesti do cilja tj do bebice <3 Sorry što sam se ubacila , taman sam imala vremena tipkat jer nešto čekam :D

Hrabrica, tebi je i dalje prisutna endometrioza? jesi imala zarista? 

👱‍♀️ 31, duboka zdjelicna endometrioza
    🧔30, sve ok

Hrabrica
    21. Listopad 2021. 15:54

eloise

Hrabrica

Mariaa94

Eloise kako si saznala za endo? Tocnije jesi li imala simptoma i kakvih? Ako mozes opsirno 😬 i kada i kako ti je dijagnosticirana? Sorry ako gnjavim ali to mi nekako neda mira. Vise ne znam sto je normalno, a sto ne. Kada sam pokusala reci doktoru neke svoje sumnje napravio je uzv i rekao da nema niceg i da je sve super, a cure kazu da je tesko uzv-om vidjeti endo.

Sa uzv-om može vidjeti endo ciste ali ne i endo žarišta. Ona se vide samo na operaciji (kod mene laparaskopska). Doktor te prije svega treba saslušati. Ja sam svojoj objasnila da mjesecima ne možemo prirodno i rekla svoje tegobe. I žena je doslovno ODMAH prepoznala endo i operacijom ju samo potvrdila. Od simptoma bolni odlazak na wc (stolica), bolni odnosi i jaaaaako bolne menge sa puno ugrušaka. I žena je brzo zbrojila….Ako te doktor ne želi "čuti" radije traži drugog koji će te kvalitetno voditi i u konačnici sigurnim putem dovesti do cilja tj do bebice <3 Sorry što sam se ubacila , taman sam imala vremena tipkat jer nešto čekam :D

Hrabrica, tebi je i dalje prisutna endometrioza? jesi imala zarista?

Iskreno, nakon poroda su mi markeri bili odlični i sve se nekako umirilo pa vjerujem da ju je trudnoća malo primirila. Ali prije trudnoće sam imala i cistu i hrpu žarišta po trbušnoj maramici...Prvo sam bila na visannama, pa na operaciji, pa nisu mogli sve maknuti jer je bilo baš puno toga i onda opet na visanama....I opet pored sve te muke, doma imam predivnu toddlericu i sad čekam drugo <3 Znači MOŽE SE! Samo je potreban dobar doktor da te vodi i da mu vjeruješ <3 

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    11/2018 – inseminacija X
    02/2019 – IVF (klomifen+štoperica) X
    04/2019 – IVF (gonali, decapeptyl, štoperica)
    Stigla nam curica ❤️🙏
    04/2021 – IVF (puregon, cetrotide, štoperica) X
    06/2021 – FET X
    09/2021 – prirodna trudnoća X
    10/2021 – FET, pozitivan test i uredna beta ❤
    Stigla nam curica ❤️🙏
    03/2025 - Kratki protokol, Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️.
    Beta negativna.
    Čekamo FET U 05/2025 <3

M_G💕
    21. Listopad 2021. 16:06

Mariaa94

Evo da ti i ja napisem kako sam saznala, jer je ginekolog isto ultrazvukom otkrio. Vise od pola godine sam imala grozne bolove u vrijeme ovulacije recimo, ali ne uvijek i ne tocno taj period...bolovi su bili neizdrzivi, tablete bisu pomagale, cim bi osjetila znala sam da iducih sat vremena slijedi previjanje i grcenje, plakala sam od muke. I tako sam uvijek odlazila ginekologu i prepricavala sve, on bi pogledao i rekao da je sve ok. Radila sam sve zive pretrage misleci da je mjehur, slijepo crijevo ..svasta. Dok se jedan dan od bolova nisam skoro onesvijestila i onda sam opet otisla ginekologu i rekla da pogleda opet jer sam iskljucila sve osim neceg ginekoloskog...dugo, dugo je gledao UZVom i otkrio endometrij mali na jajniku. Treba inzistirati na detaljnom pregledu ili nekim drugim oretragama dok se ne nade sto je, jer dosta ginekologa kaze da je normalno da te boli kad ovuliras...e sad, jel bol do granice padanja u nesvijest normalna, pa i nije! 🤷

👩‍🦰 32 endometrioza jajnika, AMH 7.7, FSH 1.6 IU/L, LH 0.5 IU/L.👨‍🦱 44 Normo
    IVF Petrova 6.10. menopur 150, gonal 150; 11.10. pergoveris 200, 20.10. aspiracija 6 oocita, 23.10. ET dva trodnevna, beta 13dnt 517, 16dnt 1853 🤩🤩🤩 15.11. UZV 5+5 GV+ŽV 🥰 6.12. UZV 8+5 imamo 💜 i veliki smo 2.2cm

• ribic
    21. Listopad 2021. 16:23

Od silnog kaslja izgleda da sam dobila mengu, haha

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

Hrabrica
    21. Listopad 2021. 16:35

Mariaa94

Citala sam negdje da neke zene jednostavno i bez dijagnoza zaboli tokom odnosa jer eto nismo rupe bez dna 😂 ali sto vise pratim i kopam po svemu tome to me vise strah..isla bih u neke detalje da opisem bolje ali necu vam kvarit rucak 😂

hahahaha ja sam mužu nakon dobivene dijagnoze rekla: sorry It's not you, it's me  

11/2018 – inseminacija X
    Stigla nam curica ❤️🙏
    06/2021 – FET X
    Stigla nam curica ❤️🙏
    Beta negativna.
    Čekamo FET U 05/2025 <3

Roxy ✨
    21. Listopad 2021. 16:37

ribic

Od silnog kaslja izgleda da sam dobila mengu, haha

😂😂😂😂😂 Ajde barem neka korist od kašlja hahaha

💃35( sve ok) 🕺 33normo.
    1. IVF 02/21.( Gonal F, Fyremadel, Ovitrelle, Brevactid. 7js 6 oplodjenih. 2 trodnevne vracene.❌ 4 🐧.
    2.FET/20.05.21. 2 dvodnevna-missed ab.💔
    3.FET/09.10.21. 2 dvodnevna ❌
    Poliklinika CITO:
    4. IVF 07/22. 8js➡️ 6 bc
    ET. 02/08/22. 2 blastice ❌
    5.FET(stimulirani) 01/23 🐧🐧❌
    6.FET(stimulirani)07/23 otkazan transfer ❌
    7.FET(prirodni) 08/23 🐧🐧❌
    8. IVF(dugi protokol) 7 js➡️5 bc 🐧 freeze all
    9. FET 01/25. 1 blastica ❌️
    10. FET 03/25. 1blastica ❌️

Hrabrica
    21. Listopad 2021. 16:38

o jbt povuklo mi neki d*ek u komentar..uglavnom da rekla sam mu it`s not you,  it`s me  siroti odmah pao u bed 

11/2018 – inseminacija X
    Stigla nam curica ❤️🙏
    06/2021 – FET X
    Stigla nam curica ❤️🙏
    Beta negativna.
    Čekamo FET U 05/2025 <3

• kokolo28
    21. Listopad 2021. 18:00

Mariaa94

Hrabrica

o jbt povuklo mi neki d*ek u komentar..uglavnom da rekla sam mu it`s not you, it`s mesiroti odmah pao u bed

Hahahah moj se tak u neku ruku potajno veseli kad me zaboli, ego mu poraste 😂😂

😂😂😂😂😂😂

👱‍♀️ 31, duboka zdjelicna endometrioza
    🧔30, sve ok

AuroraB
    21. Listopad 2021. 18:16

Roxy 💔

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

Peanut👒👼
    21. Listopad 2021. 18:18

Čestitke svima na lijepim vijestima, a onima s malo manje lijepim puno podrške 🎈

Čitam zaostatke i, ako što znam savjetovati, u sljedećem postu ću odgovoriti. 🤭 Imam pitanje:
    Obavila sam konzultacije i preglede za novi IVF postupak u studenom - sve je isto kao u potpisu (dodatne nove pretrage su isto super). Mužu se popravio spermiogram pa je sad oligospermia (dok je u potpisu napisano drugačije). S obzirom da spermiogram varira, nek potpis ostane isti 🤭 Doktor mi kaže da bi bilo dobro se cijepiti prije (zbog svih komplikacija koje mogu nastati kasnije, ako do zaraze dođe). Smatra da ne treba čekati 2mj od 2.doze za novi postupak već da je dozvoljeno bilo kad. Meni je postupak u studenom i cijepila bih se sad nekad. Ikakvi savjeti od vas? 😇

👒35god - AMH 38,5 - RVF maternica - sve OK
    🎩 34god - oligoteratozoospermia/oligospermia
    1. IVF/ICSI - 5.2021 - Menopur (150), Cetrotide, Ovitrelle + Decapeptyl: ET 3dn 8st - b<1,2 - nema ❄
    2. IVF/ICSI - 12.2021 - Rekovelle (8)/Menopur, Cetrotide, Ovitrelle + Decapeptyl: ET 3dn 8st i 7st - b 107; b 264; 1.UZV sve OK, 2. UZV miss ab (8tt 😇) - ostala 1❄
    3. FET - 6.2022. - mamin princ stigao 3.2023. 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.