Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    17. Studeni 2020. 21:57

maja555

Ljutopile🐥

maja555

Hocu. Svakako cu otici kod njega. Ne znam kako je to moguce uz terapiju plus sok od cikle u sokovniku pravila, pa zeljezo od casne 2 puta dnevno.
    A vitamin d, mislim zbilja neshvatljivo. Mozda sam trebala vaditi opet sve u kbc.

Imas li inače problem sa crijevima ili probavom? Neuobicajene stolice, zatvore i proljev bez razloga?

Svaki dan imam stolicu, a kad sam pocela piti kendrual c bilo bi obavezno 2 puta dnevno.

Postoji teorija jos od hipokrata da ustvari svaka bolest ili stanje kreće od crijeva, ako crijeva ne rade dobro ni organizam ne moze biti u dobrom stanju. Imam u obitelji ulcerozni kolitis pa sam cijela u tome svemu. Po tim se moglo reci da ti crijeva ne apsorbiraju vitamine i minerale sto mi moglo ukazivati na propusna crijeva, jedan znak toga je manjak vitamina, minerala i zeljeza. Proguglaj malo to. Mislim da bi svi trebali paziti na zdravlje crijeva ali u ovom ubrzanom nacinu zivota jednostavno to nije moguće. 

• maja555
    17. Studeni 2020. 21:57

Nada86 mozes li mi napisati kako se zove jedno i drugo tocno? U kojoj ljekarni si to kupovala?

Ja 30, Mm 34, nizak AMH; endometrioza
    2018.operacija polipa, HSG, ciljani odnosi
    03/19 stimulirani Ivf-biokemijska polik.Cito
    05/19 fet, beta 0 polik.Cito
    **od 10/19 na biljnim pripravcima, cokoladna cista smanjena s 5.4 cm na 1.2 cm**
    23.01.21. AIH

• *.Women_name.*
    17. Studeni 2020. 21:59

NadimakMTB

Malo bih se žalila, ako smijem
    Dakle, ja nikome nisam rekla za postupak, osim jednoj bliskoj prijateljici koja je prošla kroz MPO postupke.
    E sad, moram priznati da sam poprilično razočarana. Iako sam sad svjesna da ja njoj nisam bila dovoljna podrška tokom njenog postupka, jer jednostavno nisam razumjela kako je to, bila sam puno veća podrška nego je ona meni sad. Doslovno ja njoj javljam svaki put kad se nešto novo dogodi, ona odgovori sa jednim smajlijem i to je to. Rekla sam joj da mi smeta da ne priča sa mnom o tome i da me sama ništa ne pita, ona kaže da ne želi smetati i onda se opet par dana ne javlja (iako sam joj rekla da mi treba podrška i da želim da me gnjavi i da mi nedostaje da pričamo o svemu). Kad se javi, to radi da bi mi slala slike svoje djece (koja su mi super, ali nije mi to odgovaralo u doba kad sam bila depresivna i sigurna da postupak nije uspio). Mislim, ja njoj javim da mi je test negativan, a ona odgovori tužnim smajlijem i sa 10 slika svog djeteta? Baš sam se razočarala, mislila sam da će ona razumjeti kako mi je
    I dalje je volim, i dalje je smatram dobrom prijateljicom, i znam da i ona voli mene, ali tek sad vidim da ona jednostavno nema kapaciteta biti tu za mene.
    Ne znam što bih da nemam sve vas ovdje

Baš čudno za nekog ko je prošao mpo. Ja nemam frendicu najbolju, ali curu s kojom sam skoro u isto vrijeme sve prolazila. Npr na moju prvu pozitivnu betu u 3 mj ona je odgovorila a to ti ništa ne znači 💁‍♀️ ( trudnoća koja je završila spontanim). Ona je hvala Bogu ostala trudna odma iza mene, sad je već dugo trudna. Ispitivala me kroz ovaj drugi postupak zanimala se, ali npr na moje žaljenje na tegobe i negativnost zbog prošlog puta reagirala je baš oštro i kao u smislu da razmišljam prekaoticno, da sam ovakva onakva. Ono logicno da se bojim da se ne ponovi 💁‍♀️ Kao da nije prošla sve to, ponaša se kao sve ostale trudnice. Ja joj nisam vratila istom mjerom nego sam pokazala sreću kad je ostala trudna, ali mi je to sve dovoljno bilo da shvatim da je daleko od iskrene frendice. Meni ne treba takva osoba, dobre smo si. Ali shvatila sam da je ona zapravo zločesta. Sve mi je rekla kadd je na pozitivnu betu reagirala a to ti ništa ne znači. Smeta mi što se neke mpo trudnice kad za trudne ponašaju kao da više nisu dio nas. 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    17. Studeni 2020. 22:01

manemoj, ne mislim da je ona loša i kažem da znam da me voli, ali vidim da nema kapaciteta biti tu uz mene i to me boli. S druge strane sam zahvalna što sam čistim slučajem našla ovaj čopor ovdje jer ne znam što bih da sam sama u ovome.
    Drugima nismo govorili jer nisam htjela nikoga tješiti u slučaju loših vijesti, a u našim obiteljima sam ja obično kamen oslonac i ona koja je uvijek nasmijana i snažna i nosi druge. Sad nisam htjela nositi nikoga osim sebe.

lucija007, hvala što si to potražila. I mene je malo umirilo. Moja doktorica je danas stvarno jako pažljivo radila UZV i nije htjela puno kopati. Čak sam bila spremna na to da ću poslije malo krvariti, ali žena ima tako nježnu ruku da je nikad ni ne osjetim. I da, ne mogu čekati 4 t u ovom ranom periodu, ako mi se dogodi što i tebi ili Piky želim to znati čim prije. Neću ići ni svaki tjedan, ali 2, 2.5 tjedana je neka moja mentalna granica da ne poludim.

ruška, ma neće. Danas sam joj javila za rezultate jer sam joj rekla prije 12 dana da je danas prvi UZV. Ona ništa nije pitala niti se javila sama. Jednostavno, moram se pomiriti s tim da nju u ovakvim situacijama nemam.
    Imam drugu prijateljicu koja nije dobila djecu preko MPO i za koju znam da bi bila 200% uz mene sad, ali je ona preveliki emotivac i ne želim se nositi s tim ako bude nešto loše. Njena druga prijateljica je prošla MPO (jedan od onih primjera koji je uspio iz 10tog pokušaja) i znam koliko je emotivno prolazila kroz svaki pokušaj s njom. Jedva joj čekam reći kad prođe 12 tjedana jer znam da će biti ogromna podrška.

Nikitta, utješna pomisao, ali ne. Ona je jednostavno postala opsjednuta svojom djecom od kad ih je rodila i ne zna o ničemu pričati ni raditi a da nije povezano s tim. Isto bi mi slala da sam joj rekla da idem operirati nos ili da putujem u Pariz. S obzirom da je prošla kroz svoju dramu da ih dobije, razumijem to. Sad moram prihvatiti i to da ona tu za mene ne može biti. Ali da sam dobila puuuuno bolji supstitut u obliku ovog čopora ovdje.

Dada31, hvala na lijepom postu. Vjerujem da u svakoj situaciji vidimo koja su ograničenja i snage i nas i ljudi oko nas. Ja sam se sad susrela s njezinim ograničenjem, i treba mi vremena da to prihvatim.

Ruska1986, da, nekad se iznenadiš u nekim ljudima. Srećom, ima i pozitivnih iznenađenja. 

💔💔💔

• *.Women_name.*
    17. Studeni 2020. 22:03

LUCIJA007

https://ibb.co/MP7r83n
    OK sad sam mirnija… Ja se sjećam da mi je doktor Kos rekao da 2d ultrazvuk koji oni nama rade u pocetku T nije opasan, ne stvara tu frekvenciju kao 3d i 4d sto se kasnije radi no tad se ni na ultrazvuk ne ide tako cesto. Mene je isto gin stavio ono od 6 tjedna iduci tek u 10tt 🙄no ja to nisam mogla cekat tako dugo pa sam isto isla privatno. Da se razumijemo nisam ni ja za cesta prckanja no cekati 4 tjedna mi je bilo kao 4 mjeseca🙊🙉…

A meni je npr upalio i 3d, imam slikice i od 2d i 3d

Poliklinika Škvorc
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Ruska1986
    17. Studeni 2020. 22:04

*.Women_name.*

NadimakMTB

Malo bih se žalila, ako smijem
    Dakle, ja nikome nisam rekla za postupak, osim jednoj bliskoj prijateljici koja je prošla kroz MPO postupke.
    E sad, moram priznati da sam poprilično razočarana. Iako sam sad svjesna da ja njoj nisam bila dovoljna podrška tokom njenog postupka, jer jednostavno nisam razumjela kako je to, bila sam puno veća podrška nego je ona meni sad. Doslovno ja njoj javljam svaki put kad se nešto novo dogodi, ona odgovori sa jednim smajlijem i to je to. Rekla sam joj da mi smeta da ne priča sa mnom o tome i da me sama ništa ne pita, ona kaže da ne želi smetati i onda se opet par dana ne javlja (iako sam joj rekla da mi treba podrška i da želim da me gnjavi i da mi nedostaje da pričamo o svemu). Kad se javi, to radi da bi mi slala slike svoje djece (koja su mi super, ali nije mi to odgovaralo u doba kad sam bila depresivna i sigurna da postupak nije uspio). Mislim, ja njoj javim da mi je test negativan, a ona odgovori tužnim smajlijem i sa 10 slika svog djeteta? Baš sam se razočarala, mislila sam da će ona razumjeti kako mi je
    I dalje je volim, i dalje je smatram dobrom prijateljicom, i znam da i ona voli mene, ali tek sad vidim da ona jednostavno nema kapaciteta biti tu za mene.
    Ne znam što bih da nemam sve vas ovdje

Baš čudno za nekog ko je prošao mpo. Ja nemam frendicu najbolju, ali curu s kojom sam skoro u isto vrijeme sve prolazila. Npr na moju prvu pozitivnu betu u 3 mj ona je odgovorila a to ti ništa ne znači 💁‍♀️ ( trudnoća koja je završila spontanim). Ona je hvala Bogu ostala trudna odma iza mene, sad je već dugo trudna. Ispitivala me kroz ovaj drugi postupak zanimala se, ali npr na moje žaljenje na tegobe i negativnost zbog prošlog puta reagirala je baš oštro i kao u smislu da razmišljam prekaoticno, da sam ovakva onakva. Ono logicno da se bojim da se ne ponovi 💁‍♀️ Kao da nije prošla sve to, ponaša se kao sve ostale trudnice. Ja joj nisam vratila istom mjerom nego sam pokazala sreću kad je ostala trudna, ali mi je to sve dovoljno bilo da shvatim da je daleko od iskrene frendice. Meni ne treba takva osoba, dobre smo si. Ali shvatila sam da je ona zapravo zločesta. Sve mi je rekla kadd je na pozitivnu betu reagirala a to ti ništa ne znači. Smeta mi što se neke mpo trudnice kad za trudne ponašaju kao da više nisu dio nas.

A vidis, i mi neke trudnice se nedamo otjerat sa MPO foruma 😂😂😂😂 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Nada 🍀
    17. Studeni 2020. 22:06

Maja555 ja živim u Njemačkoj, a to sam naručila online na stranici www.sunday.de 
    To je jedan preparat u kome su željezo i vitamin C skupa za bolju apsorpciju. Oni imaju i vitamin D kapi koje isto tako mogu preporučiti, poznati su po dobrim proizvodima koji imaju odličnu bio razgradivost. Probacu poslati sliku.

• *.Women_name.*
    17. Studeni 2020. 22:07

Ruska Meni je to baš lijepo, i uvijek ću se su osjećat s curama koje idu na MPO pa makar ih troje dobila jer sam prošla to i znam kakva je to bol

Poliklinika Škvorc
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    17. Studeni 2020. 22:08

Da, nije lijepo od nje. Pogotovo kad je prošla kroz to.
    Sreća da smo ovdje stvorile ovaj lijepi čopor iz kojeg se čak ni trudnice ne daju otjerati 

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    17. Studeni 2020. 22:08

NadimakMTB

Da, nije lijepo od nje. Pogotovo kad je prošla kroz to.
    Sreća da smo ovdje stvorile ovaj lijepi čopor iz kojeg se čak ni trudnice ne daju otjerati

Ovo je bilo za *.Women_name.*

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.