LioraLiora, hvala. Gledam sad ovu svoju budalu kako gleda nogomet i pitam se kako može tako baviti se ičim, ja sam samo u svojih 2.2 mm. Blago se njihovom umu.
Btw, izaberi privatnika koji radi i u subotu, da možeš kod istog ponoviti test za 2 dana.
miss1502, pa znaš me
Hahaha eno i moj gleda tekmu, potjerao me u spavaću da on može leći jer nam mala kutna 🤣🤣. Kaže da još nije svjestan mojih testova, jadan svako jutro ih pogleda prije posla, stoje u kupaoni da se možemo podsjetiti, i dalje zvuči nevjerojatno i nevjerica, pogotovo s ovim bolovima što imam, izludit ću 🤐
Mome ni beta nije nešto posebno značila, rekao je da je njemu to preapstraktno. Polako mu je počelo biti realnije sa mojim svakodnevnim jutarnjim buđenjem i raportom koji je dan
A danas je gledao sliku i mjerio 2.2mm i bio sav ganut, tako da mu je danas baš sjelo… tih pola sata.
A sad gleda tekmu, a ja još uzbuđena.
Mislim, ne znam jesu li oni svjesni da su oni svoj prinos dali i da ih se sad možemo riješiti?
Pa naravno kad dobro igramo i vodim 1 : 0! Mora covjek uzivat u tim trenucima 😂😂😂
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Malo bih se žalila, ako smijem
Dakle, ja nikome nisam rekla za postupak, osim jednoj bliskoj prijateljici koja je prošla kroz MPO postupke.
E sad, moram priznati da sam poprilično razočarana. Iako sam sad svjesna da ja njoj nisam bila dovoljna podrška tokom njenog postupka, jer jednostavno nisam razumjela kako je to, bila sam puno veća podrška nego je ona meni sad. Doslovno ja njoj javljam svaki put kad se nešto novo dogodi, ona odgovori sa jednim smajlijem i to je to. Rekla sam joj da mi smeta da ne priča sa mnom o tome i da me sama ništa ne pita, ona kaže da ne želi smetati i onda se opet par dana ne javlja (iako sam joj rekla da mi treba podrška i da želim da me gnjavi i da mi nedostaje da pričamo o svemu). Kad se javi, to radi da bi mi slala slike svoje djece (koja su mi super, ali nije mi to odgovaralo u doba kad sam bila depresivna i sigurna da postupak nije uspio). Mislim, ja njoj javim da mi je test negativan, a ona odgovori tužnim smajlijem i sa 10 slika svog djeteta? Baš sam se razočarala, mislila sam da će ona razumjeti kako mi je
I dalje je volim, i dalje je smatram dobrom prijateljicom, i znam da i ona voli mene, ali tek sad vidim da ona jednostavno nema kapaciteta biti tu za mene.
Ne znam što bih da nemam sve vas ovdje
Ja imam slično iskustvo, nemam od nikoga podršku niti od prijateljica niti od kumica nažalost. Zato nikome nisam rekla za postupak, i mislim da neću nikad. Mi smo taj "jedini slučaj"u obitelji, i jednostavno stvarno nitko ne razumije kako nam je. Isto mi kumice i frendice svaki dan šalju slike svoje djece kako odrastaju, prve dane vrtića, škole itd. Ali očito one neznaju drugačije, ne krivim ih, one neznaju ni što je folikulometrija..ok nisu nikad imale potrebu za to, uredu. Ali teško je, muž i ja smo si jedina podrška, to je to, druge nema.
Dakle, ja nikome nisam rekla za postupak, osim jednoj bliskoj prijateljici koja je prošla kroz MPO postupke.
E sad, moram priznati da sam poprilično razočarana. Iako sam sad svjesna da ja njoj nisam bila dovoljna podrška tokom njenog postupka, jer jednostavno nisam razumjela kako je to, bila sam puno veća podrška nego je ona meni sad. Doslovno ja njoj javljam svaki put kad se nešto novo dogodi, ona odgovori sa jednim smajlijem i to je to. Rekla sam joj da mi smeta da ne priča sa mnom o tome i da me sama ništa ne pita, ona kaže da ne želi smetati i onda se opet par dana ne javlja (iako sam joj rekla da mi treba podrška i da želim da me gnjavi i da mi nedostaje da pričamo o svemu). Kad se javi, to radi da bi mi slala slike svoje djece (koja su mi super, ali nije mi to odgovaralo u doba kad sam bila depresivna i sigurna da postupak nije uspio). Mislim, ja njoj javim da mi je test negativan, a ona odgovori tužnim smajlijem i sa 10 slika svog djeteta? Baš sam se razočarala, mislila sam da će ona razumjeti kako mi je
I dalje je volim, i dalje je smatram dobrom prijateljicom, i znam da i ona voli mene, ali tek sad vidim da ona jednostavno nema kapaciteta biti tu za mene.
Da, to je baš težak osjećaj.. kad imaš neka ocekivanja i želiš s nekim podjeliti tugu i sreću a ne dobiješ povratnu emociju koju očekujes.
Možda ona s obzirom da je imala sretno iskustvo misli da se zamaras bezveze. Kad riješimo neki problem on nam kasnije djeluje banalno. Moja prijateljica koja je nedavno rodila, imala super trudnoću i porod za poželiti kaže da misli da žene kad su trudne drame i da izvoljevaju i da to nije ništa strasno. A ja joj pet minuta prije toga ispričala kako me toliko hormoni rokaju da sam plakala a nisam znala zašto plačem pa sam počela jače plakati jer ne znam zašto plačem. Ali ona i dalje po svom. Jer je dobila sve što je htjela pa joj to djeluje lagano.
Možda sad ona ne zna kako tebi biti podrška.
Ja sam danas mojoj skupini najbližih koji su znali da smo u postupku javila da ništa od toga i toliko su bili puni podrske i razumijevanja, mislim da ih je pogodilo više nego mene. Ali razmišljam da im za drugi postupak ne kažem jer ih ne želim "opterećivati" teškim emocijama ako opet bude neuspješno..
👱🏻♀️35 🧔🏻33
Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
Godina dana pokušavanja
10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
12/2020 FET beta 0.100
02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
5+5 ❤️
6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
url=https://lilypie.com]
https://ibb.co/MP7r83n
OK sad sam mirnija... Ja se sjećam da mi je doktor Kos rekao da 2d ultrazvuk koji oni nama rade u pocetku T nije opasan, ne stvara tu frekvenciju kao 3d i 4d sto se kasnije radi no tad se ni na ultrazvuk ne ide tako cesto. Mene je isto gin stavio ono od 6 tjedna iduci tek u 10tt 🙄no ja to nisam mogla cekat tako dugo pa sam isto isla privatno. Da se razumijemo nisam ni ja za cesta prckanja no cekati 4 tjedna mi je bilo kao 4 mjeseca🙊🙉...
Ja se isto tako osjecam sa svojom naj frendicom… Ona zeli jako dijete ali jednostavno nema frajera sada i ne ide. A nista me nije pitala:ni kako ide kad sam krenula u postupak niti sad da nekad nazove i pita kad ti je pregled il nest.. Ono, bas nista! I kad se cujemo, ne pita bas.. Dok je ovu drugu frendicu(koja i nije bila najsjajnija prema njoj)zvala stalo, kako je, sta ima, kad je pregled.. I bas me to u par navrata dirnulo.. Ja ju ni ne zelim davit sa nicim vezano za trudnocu jer znam da joj je tesko, ali vise interesa ja pokazem za njezinu zubobolju nego ona za moje dijete…
E to. Baš malo boli.
Ja sam se sa mojom veselila i plakala i prolazila kroz sve s njom iako ja tad nisam imala djece, niti sam uspjevala ih dobiti.
A sad ona, koja je prošla kroz MPO i zna kako je, jednostavno nije zainteresirana. Kad je nešto i pitam (prestala sam), ona se ne sjeća, to je bilo davno, neka se samo opustim, nije to bitno, ... A ona je drametinu oko svojih postupaka radila, a sad vidim da je zapravo imala hrpetinu sreće i da joj je super prošlo. Mislim, svatko od nas ovdje bi potpisao za 3 bebe iz 3 zametka iz iste berbe.
💔💔💔
Malo se povuci,nemoj se neko vrijeme javljati frendici i posveti se sebi.ukoliko joj je stalo da vidi kako si,javit Ce se sama i inzistirati na druženju.
🙋34👨🦱42,ženska neplodnost-nespecificirana,on normozoospermija
4 iseminacije od 10/2018-02/2019
4/2019 stimulativni ivf,ovaleap,decapeptyl,brevactid
5/2019 FET 1blastocista,beta 0
7/2019 prirodni ivf, trodnevni embrij,beta 0
9/2019 stimulativni ivf,ovaleap,orgalutran,brevactid, trodnevni embrij,beta 0
1/2020 prirodni ivf,trodnevni osmostanični embrij,beta 0
Poliklinika Škvorc
10/2020 stimulativni ivf,gonel,cetrotide,ovitrelle,vraćene 2 blastociste,0 smrzlića
1.Beta 14dnt 1042
LioraLiora, hvala. Gledam sad ovu svoju budalu kako gleda nogomet i pitam se kako može tako baviti se ičim, ja sam samo u svojih 2.2 mm. Blago se njihovom umu.
Btw, izaberi privatnika koji radi i u subotu, da možeš kod istog ponoviti test za 2 dana.
miss1502, pa znaš me
Hahaha eno i moj gleda tekmu, potjerao me u spavaću da on može leći jer nam mala kutna 🤣🤣. Kaže da još nije svjestan mojih testova, jadan svako jutro ih pogleda prije posla, stoje u kupaoni da se možemo podsjetiti, i dalje zvuči nevjerojatno i nevjerica, pogotovo s ovim bolovima što imam, izludit ću 🤐
Mome ni beta nije nešto posebno značila, rekao je da je njemu to preapstraktno. Polako mu je počelo biti realnije sa mojim svakodnevnim jutarnjim buđenjem i raportom koji je dan
A danas je gledao sliku i mjerio 2.2mm i bio sav ganut, tako da mu je danas baš sjelo… tih pola sata.
A sad gleda tekmu, a ja još uzbuđena.
Mislim, ne znam jesu li oni svjesni da su oni svoj prinos dali i da ih se sad možemo riješiti?
Pa naravno kad dobro igramo i vodim 1 : 0! Mora covjek uzivat u tim trenucima 😂😂😂
Pa i ja dobro igram i vodim 2.2:0
💔💔💔
Hocu. Svakako cu otici kod njega. Ne znam kako je to moguce uz terapiju plus sok od cikle u sokovniku pravila, pa zeljezo od casne 2 puta dnevno.
A vitamin d, mislim zbilja neshvatljivo. Mozda sam trebala vaditi opet sve u kbc.
Imas li inače problem sa crijevima ili probavom? Neuobicajene stolice, zatvore i proljev bez razloga?
Svaki dan imam stolicu, a kad sam pocela piti kendrual c bilo bi obavezno 2 puta dnevno.
Ja 30, Mm 34, nizak AMH; endometrioza
2018.operacija polipa, HSG, ciljani odnosi
03/19 stimulirani Ivf-biokemijska polik.Cito
05/19 fet, beta 0 polik.Cito
**od 10/19 na biljnim pripravcima, cokoladna cista smanjena s 5.4 cm na 1.2 cm**
23.01.21. AIH
Ja imam slično iskustvo, nemam od nikoga podršku niti od prijateljica niti od kumica nažalost. Zato nikome nisam rekla za postupak, i mislim da neću nikad. Mi smo taj "jedini slučaj"u obitelji, i jednostavno stvarno nitko ne razumije kako nam je. Isto mi kumice i frendice svaki dan šalju slike svoje djece kako odrastaju, prve dane vrtića, škole itd. Ali očito one neznaju drugačije, ne krivim ih, one neznaju ni što je folikulometrija..ok nisu nikad imale potrebu za to, uredu. Ali teško je, muž i ja smo si jedina podrška, to je to, druge nema.
Niste sami, imaš ovdje nas
A ljudima bi ipak trebala kad tad reći da si trudna, nema smisla da se samo odjednom pojaviš sa bebom
💔💔💔
MTB neznam što da ti kažem, pročitala sam više puta ovo što si napisala, kako bi moj mozak malo bolje detektirao slučaj, doslovno sam se pretvorila u Nick Prascatona i došla do sljedećeg zaključka. Možda će zvučati grubo ali...uđi duboko u vaš odnos, dobro analiziraj vaše poruke, pretvori se u detektiva i zapitaj se dali si ti njoj zbilja dobra prijateljica kao što ti nju smatraš ili ti sebe želiš prisiliti da to bude tako? Ti draga vidiš pozitivu u svemu, to se vidi po tebi da zračiš dobrotom i pozitivnom energijom...ali pazi se takvih ljudi. Ja možda griješim. Ne poznajem nju6, ne poznajem tebe, ali više poznajem tebe nego nju uopće. Kao prva stvar, tebi je ovo najveća stvar u životu, a ona nije mogla to dočekati sa oduševljenjem o napisati koju riječ ohrabnjenja, ma bilo što... Imam osjećaj da joj je svejedno. Što postiže s tih 10 slika svoje djece, a n sliku tvoje prve mrvice ne može reći ni riječ. Što bi ti onda trebala N njezinu reći. Bogu hvala s ima živu i zdravu dječicu. Ja bih na tvom mjestu stala na kočnicu i čekala da se ona prva javi da pitaš kako si. Mene bi ovo jako pogodilo, nebih mogla više na isti način pristupati takvoj osobi. Između ostalog znamo mi i šaljemo ti podrške, zagrljaje, molitve... Sve za jednu, jedna za sve... I također nikome nism rekla. Zna muž, mama, tata i seka i na tome će ostati ako Bog da d sve bude u redu i da trudnoća bude uredna 😊🙏 ne mislim nikome reći ništa bar do 12tt. Ali to sam ja... Možda griješim ali imam takav stav ❤️❤️❤️🥰
endometrioza
Sortiraj odgovore
Najstariji