Malo bih se žalila, ako smijem
Dakle, ja nikome nisam rekla za postupak, osim jednoj bliskoj prijateljici koja je prošla kroz MPO postupke.
E sad, moram priznati da sam poprilično razočarana. Iako sam sad svjesna da ja njoj nisam bila dovoljna podrška tokom njenog postupka, jer jednostavno nisam razumjela kako je to, bila sam puno veća podrška nego je ona meni sad. Doslovno ja njoj javljam svaki put kad se nešto novo dogodi, ona odgovori sa jednim smajlijem i to je to. Rekla sam joj da mi smeta da ne priča sa mnom o tome i da me sama ništa ne pita, ona kaže da ne želi smetati i onda se opet par dana ne javlja (iako sam joj rekla da mi treba podrška i da želim da me gnjavi i da mi nedostaje da pričamo o svemu). Kad se javi, to radi da bi mi slala slike svoje djece (koja su mi super, ali nije mi to odgovaralo u doba kad sam bila depresivna i sigurna da postupak nije uspio). Mislim, ja njoj javim da mi je test negativan, a ona odgovori tužnim smajlijem i sa 10 slika svog djeteta? Baš sam se razočarala, mislila sam da će ona razumjeti kako mi je
I dalje je volim, i dalje je smatram dobrom prijateljicom, i znam da i ona voli mene, ali tek sad vidim da ona jednostavno nema kapaciteta biti tu za mene.
Ne znam što bih da nemam sve vas ovdje
Ja imam slično iskustvo, nemam od nikoga podršku niti od prijateljica niti od kumica nažalost. Zato nikome nisam rekla za postupak, i mislim da neću nikad. Mi smo taj "jedini slučaj"u obitelji, i jednostavno stvarno nitko ne razumije kako nam je. Isto mi kumice i frendice svaki dan šalju slike svoje djece kako odrastaju, prve dane vrtića, škole itd. Ali očito one neznaju drugačije, ne krivim ih, one neznaju ni što je folikulometrija..ok nisu nikad imale potrebu za to, uredu. Ali teško je, muž i ja smo si jedina podrška, to je to, druge nema.
I to ti je dovoljno, da imaš podršku muža i on tvoju.
Mislim da ovaj postupak može ili uništiti brak od pritiska ili povezati par najjače moguće!
Mi smo danas bili tako malo tužni ali se baš osjetilo kako nas povezuje to, čuli smo se valjda svakih pola sata kad smo bili na poslu i čim smo došli kući se grlili, mazili, tjesili..
👱🏻♀️35 🧔🏻33
Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
Godina dana pokušavanja
10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
12/2020 FET beta 0.100
02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
5+5 ❤️
6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
url=https://lilypie.com]
LioraLiora, hvala. Gledam sad ovu svoju budalu kako gleda nogomet i pitam se kako može tako baviti se ičim, ja sam samo u svojih 2.2 mm. Blago se njihovom umu.
Btw, izaberi privatnika koji radi i u subotu, da možeš kod istog ponoviti test za 2 dana.
miss1502, pa znaš me
Hahaha eno i moj gleda tekmu, potjerao me u spavaću da on može leći jer nam mala kutna 🤣🤣. Kaže da još nije svjestan mojih testova, jadan svako jutro ih pogleda prije posla, stoje u kupaoni da se možemo podsjetiti, i dalje zvuči nevjerojatno i nevjerica, pogotovo s ovim bolovima što imam, izludit ću 🤐
Mome ni beta nije nešto posebno značila, rekao je da je njemu to preapstraktno. Polako mu je počelo biti realnije sa mojim svakodnevnim jutarnjim buđenjem i raportom koji je dan
A danas je gledao sliku i mjerio 2.2mm i bio sav ganut, tako da mu je danas baš sjelo… tih pola sata.
A sad gleda tekmu, a ja još uzbuđena.
Mislim, ne znam jesu li oni svjesni da su oni svoj prinos dali i da ih se sad možemo riješiti?
Pa naravno kad dobro igramo i vodim 1 : 0! Mora covjek uzivat u tim trenucima 😂😂😂
Pa i ja dobro igram i vodim 2.2:0
😂😂😂 al ovo sta si napisala, bas sve stoji.. Niti ja ne ocekujem da ce me svaki dan sve ispitivat(ocito joj je tesko) ali nije ti bio problem zvat ovu drugu stalno, a sad meni, koja sam joj stvarno bila podrska u svim trenucima u zivotu, nista... 🤷♀️ to mi je malo ono... Kazem joj da mi brat ima koronu jer radi u bolnici i da sam zabrinuta jer ima i bronhitis i astmu i svasta nesto jos, ma da me jednom pitala kako je, a zna da sam zabrinuta.. Ne znam.. Zao mi bude, ali imam hrpu ljudi oko mene koji me toliko paze i maze da mi je grijeh zalit se.. Al eto, nekad se iznenadis u nekim ljudima
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Kakva tekma je? Moj je cijepljen od sporta, tako da gledamo Netflix s klincima 😄
Hrvatska Portugal
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Dada31, ja sam prisli put poslusala savjete tu i pila ga cim mi je prestala M pa do pred aspiraciju, tj.stala sam malo prije jer se dobro zadebljao endometrij. I uvijek od soka cikle dobijem proljev, ali emdometrij se zadebljava puno bolje nego kad ga ne pijem.
Miss1502 ja krajem 9 mj.bila na stimulaciji i sad u cetvrtak vadila AMH, mislim se ako mi treba za komisiju za donaciju da imam jedan los nalaz, a ono....narastao sa 3.5 na skoro 6. Ne znam jesam li baksuz ili je to znak da se ostavim corava posla 😂.
Maja555 mozda ti nije bio dovoljan razmak izmedju tablete i kave, neceg mljecnog? Jer to je onda kao da ga nisi ni popila. Ja dok sam radila pila bi puno kave, mislim vise nego vode 🙈, pa sam ga pila navecer pred spavanje i nakon pola kutije se diglo. A evo sad kako ne radim ne pijem bas kavu, mlijeko zamijenila sa onim bademovim, feritin raste iako ga ne pijem u ne nikakvim dodacima. TSH dobro izgleda, kad krenes sa terapijom ionako bi se mogao malo dignut. A vitamin D se malo smanjio jer smo manje na suncu, ali ti ga pijes. To bar ne moras odredjeni dan ciklusa pa stignes otic u KBC izvait. Kad ides kod njega? Ajme mogu mislit kako ti je, kao ja u onih pola godine kad sam vadila nalaze i nosila mu, a svaki put sve gori i gori nalaz unatoc terapijama. A sad kad ih vadim i nadam se losima, nikad bolji.
Nikitta cekala sam tvoj komentar. Da, vitamin d na zlicu, sam bez icega i direktno u usta. Nisam ga stavljala ni u sok ni u mlijeko! Prosli nalaz mi je iz kbc, sad sam radila u analize. Metoda ista!
Znaci primjetila sam s kenduralom obavezno stolica 2 puta dnevno! Mozda je to bio znak da se ne apsorbira. Ne znam sto drugo reci.
Svakako idem kod dr mpo. Mogla bi ga pitati to sto kazes, uputnicu i tako rijesiti feritin. Sad mi je ginekologica poslala d vital da pijem.
A greska laba? Pa ne znam zbilja!!
Ja 30, Mm 34, nizak AMH; endometrioza
2018.operacija polipa, HSG, ciljani odnosi
03/19 stimulirani Ivf-biokemijska polik.Cito
05/19 fet, beta 0 polik.Cito
**od 10/19 na biljnim pripravcima, cokoladna cista smanjena s 5.4 cm na 1.2 cm**
23.01.21. AIH
Dakle, ja nikome nisam rekla za postupak, osim jednoj bliskoj prijateljici koja je prošla kroz MPO postupke.
E sad, moram priznati da sam poprilično razočarana. Iako sam sad svjesna da ja njoj nisam bila dovoljna podrška tokom njenog postupka, jer jednostavno nisam razumjela kako je to, bila sam puno veća podrška nego je ona meni sad. Doslovno ja njoj javljam svaki put kad se nešto novo dogodi, ona odgovori sa jednim smajlijem i to je to. Rekla sam joj da mi smeta da ne priča sa mnom o tome i da me sama ništa ne pita, ona kaže da ne želi smetati i onda se opet par dana ne javlja (iako sam joj rekla da mi treba podrška i da želim da me gnjavi i da mi nedostaje da pričamo o svemu). Kad se javi, to radi da bi mi slala slike svoje djece (koja su mi super, ali nije mi to odgovaralo u doba kad sam bila depresivna i sigurna da postupak nije uspio). Mislim, ja njoj javim da mi je test negativan, a ona odgovori tužnim smajlijem i sa 10 slika svog djeteta? Baš sam se razočarala, mislila sam da će ona razumjeti kako mi je
I dalje je volim, i dalje je smatram dobrom prijateljicom, i znam da i ona voli mene, ali tek sad vidim da ona jednostavno nema kapaciteta biti tu za mene.
Ja imam slično iskustvo, nemam od nikoga podršku niti od prijateljica niti od kumica nažalost. Zato nikome nisam rekla za postupak, i mislim da neću nikad. Mi smo taj "jedini slučaj"u obitelji, i jednostavno stvarno nitko ne razumije kako nam je. Isto mi kumice i frendice svaki dan šalju slike svoje djece kako odrastaju, prve dane vrtića, škole itd. Ali očito one neznaju drugačije, ne krivim ih, one neznaju ni što je folikulometrija..ok nisu nikad imale potrebu za to, uredu. Ali teško je, muž i ja smo si jedina podrška, to je to, druge nema.
I to ti je dovoljno, da imaš podršku muža i on tvoju.
Mislim da ovaj postupak može ili uništiti brak od pritiska ili povezati par najjače moguće!
Mi smo danas bili tako malo tužni ali se baš osjetilo kako nas povezuje to, čuli smo se valjda svakih pola sata kad smo bili na poslu i čim smo došli kući se grlili, mazili, tjesili..
Istina, i tako je najbolje. Mi smo skupa 12 god, od toga 7.5 god u braku, i svaki dan si pisemo s posla i čujemo, nismo si dosadili i ovo nas samo ojačalo,on mi je best frend oduvijek zauvijek i to je to ❤🤎
LioraLiora, hvala. Gledam sad ovu svoju budalu kako gleda nogomet i pitam se kako može tako baviti se ičim, ja sam samo u svojih 2.2 mm. Blago se njihovom umu.
Btw, izaberi privatnika koji radi i u subotu, da možeš kod istog ponoviti test za 2 dana.
miss1502, pa znaš me
Hahaha eno i moj gleda tekmu, potjerao me u spavaću da on može leći jer nam mala kutna 🤣🤣. Kaže da još nije svjestan mojih testova, jadan svako jutro ih pogleda prije posla, stoje u kupaoni da se možemo podsjetiti, i dalje zvuči nevjerojatno i nevjerica, pogotovo s ovim bolovima što imam, izludit ću 🤐
Mome ni beta nije nešto posebno značila, rekao je da je njemu to preapstraktno. Polako mu je počelo biti realnije sa mojim svakodnevnim jutarnjim buđenjem i raportom koji je dan
A danas je gledao sliku i mjerio 2.2mm i bio sav ganut, tako da mu je danas baš sjelo… tih pola sata.
A sad gleda tekmu, a ja još uzbuđena.
Mislim, ne znam jesu li oni svjesni da su oni svoj prinos dali i da ih se sad možemo riješiti?
Pa naravno kad dobro igramo i vodim 1 : 0! Mora covjek uzivat u tim trenucima 😂😂😂
Pa i ja dobro igram i vodim 2.2:0
Hahahhaha moj nije ni docekao tek u eno hrče mi u boravku da bi ga najradije necim opppp po glavi🙄🙊😂😂.. Razumijem.. Ja sam isto tako cijeli dan gledala u tu svoju tockicu pa iduci dan opet i opet a on jednom pogledao i to je to.. Onak.. Ionak se jos nist ne vidi 🤷♀️. Sretan je bio i sve to ali onak.. Zasto JA svako malo gledam tu tockicu🙉🤷♀️...
Blago li njihovim mozgovima da...
Vise je piljio u one testove nego u sliku ultrazvuka 🙄😂...
Ruška prava, debela crta 👏čestitam 🍀
Maja555 ja sam isto imala problema sa željezom, pila jako iz ljekarne od 50 mg, nalazi isti (mislim da ga moj organizam jednostavno nije mogao razgraditi). Onda sam našla kapsule željeza samo sa biljnim extraktom curry biljke 14 mg i acerola višnje sa 50mg vitamina C jer on pospiješuje apsorpciju željeza. Sada mi je Ferritin došao na 65 on jedne bočice. Ne znam kakvi su preparati koje uzimaš ali probaj nešto na biljnoj bazi ali jako koncentrirano.
Niste sami, imaš ovdje nas
A ljudima bi ipak trebala kad tad reći da si trudna, nema smisla da se samo odjednom pojaviš sa bebom
Umirem hahhahaha, pa šta fali i tome? 🤣 zezam se, ma budem nakon 3mj rekla da sam trudna, dok prođe kritični period, ili eventualno za Božić, neznam koliko ću tad tjedana biti, ako sve bude ok. Znam da imam vas i od 💙 svima hvala 😿
Bozma i ja sam kendural uzimala navecer prije spavanja jer sam tako procitala tu na forumu. Pa upravo tako, ja sam ocekivala rast, bilo kakav ali rast. Kad ono sok. Mislim da cu uzet uputnicu i sve ponoviti u kbc. Pa onda otici. Imam osjecaj da me s ovim nece pustiti u postupak pa cu ispalit. Cekajuci dobre nalaze, endometrioza mi moze poludit. A kad sam bila u cito, nisu mi vadili ni feritin ni vitamin d.
Ja 30, Mm 34, nizak AMH; endometrioza
2018.operacija polipa, HSG, ciljani odnosi
03/19 stimulirani Ivf-biokemijska polik.Cito
05/19 fet, beta 0 polik.Cito
**od 10/19 na biljnim pripravcima, cokoladna cista smanjena s 5.4 cm na 1.2 cm**
23.01.21. AIH
Sortiraj odgovore
Najstariji