Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    17. Studeni 2020. 22:30

NadimakMTB

LucyLou

Ruska, divno, crtic se vidi iz aviona, tako da vjerujem da ce i beta biti veeeeelika!🤞🏻😊

MTB, ja sam s jednom frendicom u isto vrijeme prolazila prvi postupak. Kad je imala sumnje prije bete sam ju bodrila i maksimalno bila uz nju, kad je dobila pozitivnu betu sam se veselila s njom do neba, a kad sam ja dobila negativnu, nije me ni nazvala. Ali je nastavila izvjestavati me o tijeku svoje trudnoce i to po tjednima, prema aplikaciji, bez da jo je palo na pamet kako se ja osjecam i zelim li uopce znati kako se beba razvija ili taj dio sacuvati za svoju trudnocu. Ja sam dosla do zakljucka da ona nije losa osoba ali je definitivno egocentricna i misli da se cijeli svijet vrti oko nje. Tako je mozda i s tvojim frendicom. Ne pokusavam te tjesiti, samo velim da je to tako. I ja sam joj prestala ista govoriti, bilo mi preglupo, tim vise jer je ona i sama prosla MPO. Zato mi je drago sto imam sve vas tu koje znate sto prolazimo i koje ste zaista tu, u dobru i u zlu!😘

LucyLou, totalno te razumijem. I baš mi je drago da sam načela ovu temu, iako mi je malo bilo neugodno.
    Ova moja je dobra osoba, ali je zaljubljena u svoju djecu (što je sigurno pozitivno), izuzetno usredotočena na njih (što je možda malo pretjerano) i nema prostora za empatiju sa drugim ljudima. Meni treba vremena da to prihvatim i da odbolujem, pogotovo zato što sam sad osjetljivija nego inače.
    Ovdje stvarno jesmo u dobru i u zlu - ima nas od svuda, različitih smo vjera, nacija, uvjerenja, životnih filozofija, backgrounda, profesija, … i opet, sve smo tu jedna za drugu i primjer smo ženskog čopora koji se rijetko gdje može naći
    Osjećam se blagoslovljenom što sam dio ovog čopora

Ovo si tako dobro napisala, i odlično se slažemo, nema svađa ni tenzija, što nije slučaj na drugim forumima, pogotovo gdje pišu žene. Još nas tu peru i hormoni

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    17. Studeni 2020. 22:33

Marinela87, hvala na lijepom postu. Ma imam već 40 godina, već su mi u životu otpadali prijatelji, stvarali se novi, naučila sam se prihvaćati ograničenja nekih prijatelja i iznenađenja od nekih drugih ljudi, često i skoro nepoznatih. Ovo je samo nova lekcija, u periodu u kojem sam malo osjetljivija radi stanja u kojem sam.
    Daleko je ovo od događaja koju sam imala prije dosta godina s drugom prijateljicom (od onda bivšom) - iskoristila je činjenicu da se meni vrlo bliska osoba borila za život da poentira u nekoj raspravi i ispadne u pravu. To je bila stvar preko koje nisam i ne mogu preći.

*.Women_name.*, awww, već sam se rastopila! Moram imati tu snimku, doći ću sa 17 nalijepljenih mikrofona po sebi. Ako treba, jedan ću si ugurati unutra. 
    I danas sam u dva ili tri navrata vidjela sitno treperenje ali nisam znala je li to radi aparata ili to beba radi. Uglavnom je bilo mirno, a svaki put kad je zatreperilo doktorica je rekla da ne može biti sigurna i na kraju da ne želi previše kopati, ali da je sve baš uredno i kako treba biti.

💔💔💔

Ruska1986
    17. Studeni 2020. 22:33

Bozma

NadimakMTB

LucyLou

Ruska, divno, crtic se vidi iz aviona, tako da vjerujem da ce i beta biti veeeeelika!🤞🏻😊

MTB, ja sam s jednom frendicom u isto vrijeme prolazila prvi postupak. Kad je imala sumnje prije bete sam ju bodrila i maksimalno bila uz nju, kad je dobila pozitivnu betu sam se veselila s njom do neba, a kad sam ja dobila negativnu, nije me ni nazvala. Ali je nastavila izvjestavati me o tijeku svoje trudnoce i to po tjednima, prema aplikaciji, bez da jo je palo na pamet kako se ja osjecam i zelim li uopce znati kako se beba razvija ili taj dio sacuvati za svoju trudnocu. Ja sam dosla do zakljucka da ona nije losa osoba ali je definitivno egocentricna i misli da se cijeli svijet vrti oko nje. Tako je mozda i s tvojim frendicom. Ne pokusavam te tjesiti, samo velim da je to tako. I ja sam joj prestala ista govoriti, bilo mi preglupo, tim vise jer je ona i sama prosla MPO. Zato mi je drago sto imam sve vas tu koje znate sto prolazimo i koje ste zaista tu, u dobru i u zlu!😘

LucyLou, totalno te razumijem. I baš mi je drago da sam načela ovu temu, iako mi je malo bilo neugodno.
    Ova moja je dobra osoba, ali je zaljubljena u svoju djecu (što je sigurno pozitivno), izuzetno usredotočena na njih (što je možda malo pretjerano) i nema prostora za empatiju sa drugim ljudima. Meni treba vremena da to prihvatim i da odbolujem, pogotovo zato što sam sad osjetljivija nego inače.
    Ovdje stvarno jesmo u dobru i u zlu - ima nas od svuda, različitih smo vjera, nacija, uvjerenja, životnih filozofija, backgrounda, profesija, … i opet, sve smo tu jedna za drugu i primjer smo ženskog čopora koji se rijetko gdje može naći
    Osjećam se blagoslovljenom što sam dio ovog čopora

Ovo si tako dobro napisala, i odlično se slažemo, nema svađa ni tenzija, što nije slučaj na drugim forumima, pogotovo gdje pišu žene. Još nas tu peru i hormoni

Moja sestra se uclanila na fejsu u onu neku grupu dijeta bez ugljikohidrata il tako nest.. Boze drage, samo drama 😂😂 valjda zato sta su zene gladne 🤷‍♀️

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

17. Studeni 2020. 22:34

Joj a za prijateljice.. Mogla bih pisati 3 stranice ovdje... Skracena verzija : u pocetku ovog hrpa frendica koje je kao sve zanimalo, a kad sam im po 152 puta ponavljala jedno te isto sam skuzila da me u biti ne slusaju jer inace ne bi nakon xyputa ne pitale :idem li na UMJETNU ILI POTPOMOGNUTU OVAJ PUT🙄🙊🙊... 
    TO je bio period gdje su one vec ili imale djecu a ostale koje nisu imale ni priče o tom ih nisu bas zanimale jer ni decke nisu imale pa ono kakva djeca 🤷‍♀️🙄. Vecina ih je sad vec rodila🤷‍♀️🙉🙉🙉. 
    Zatim jedna frendica kojoj je od prve uspjelo je sad također jedna od tih:ne sjecam se ja nicega vezano za mpo... Ono otisla, rodila i to je to.. KLJUC njezinog uspjeha je bio taj sto se nije nicim zamarala i SVE je u glavi treba se samo opustiti i sad uopce ni ne zeli bas o mpo, pita reda radi kak si ima sta novog idete li OPET  ja kazem ne i to je to...
    A o kumi... Pisala sam vec.. Prekrizena je sto se mene tice kad sam ju trazila da idemo na jednu kavu bez DJECE nakon mog spontanog jer STO MENI NJEZINA DJECA SMETAJU... Pa ne moze ona na kavu a dvoje male djece ima, odgovor kao obicno je bio:ajde ti dodji do mene bolje.... A muz joj je svugdje mogao i isao bez djece... Ma joj... 
    Uglavnom vise s nikim ne pricam o mpo osim s vama... Nema uopće smisla. 
    Nemam vise hrpu frendica vec hrpu poznanica.

17. Studeni 2020. 22:36

maja555

Ljutopileto za crijeve mi je rekla danas ljekarnica i preporucila mi probiotike.

Da, uzmi probiotike, probaj izbaciti smeće iz prehrane, prosla sam puno lijecnika i travara sto se tice crijeva i stvar koja mi je ostala u glavi sto je rekao jedan travar, kod kojega smo isto bili radi izrazito niskog feritina i ulceroznog kolitisa, je da je ljudski organizam savrseni inteligentni stroj i da ga ne treba trpati dodatnim vitaminima jer nekim ljudima to ima kontra efekt i poremeti rad tog savrsenog stroja. Treba otkriti uzrok i onda lijeciti uzrok jer trpanje vitaminima bez pomaka nema smisla. To mi je rekao kada sam ga usput pitala za plodnost i raznorazne dodatke i vitamine koje sve mi tu uzimamo. A eto kad pogledas mozda to sve i ima smisla, uzimas razne dodatke ali oni se negdje putem izgube. Treba naći gdje.

Nada 🍀

Nikitta ovo si tako dobro napisala... potpisujem sve 

Ruska1986

LUCIJA007

Joj a za prijateljice.. Mogla bih pisati 3 stranice ovdje… Skracena verzija : u pocetku ovog hrpa frendica koje je kao sve zanimalo, a kad sam im po 152 puta ponavljala jedno te isto sam skuzila da me u biti ne slusaju jer inace ne bi nakon xyputa ne pitale :idem li na UMJETNU ILI POTPOMOGNUTU OVAJ PUT🙄🙊🙊…
    TO je bio period gdje su one vec ili imale djecu a ostale koje nisu imale ni priče o tom ih nisu bas zanimale jer ni decke nisu imale pa ono kakva djeca 🤷‍♀️🙄. Vecina ih je sad vec rodila🤷‍♀️🙉🙉🙉.
    Zatim jedna frendica kojoj je od prve uspjelo je sad također jedna od tih:ne sjecam se ja nicega vezano za mpo… Ono otisla, rodila i to je to.. KLJUC njezinog uspjeha je bio taj sto se nije nicim zamarala i SVE je u glavi treba se samo opustiti i sad uopce ni ne zeli bas o mpo, pita reda radi kak si ima sta novog idete li OPET ja kazem ne i to je to…
    A o kumi… Pisala sam vec.. Prekrizena je sto se mene tice kad sam ju trazila da idemo na jednu kavu bez DJECE nakon mog spontanog jer STO MENI NJEZINA DJECA SMETAJU… Pa ne moze ona na kavu a dvoje male djece ima, odgovor kao obicno je bio:ajde ti dodji do mene bolje…. A muz joj je svugdje mogao i isao bez djece… Ma joj…
    Uglavnom vise s nikim ne pricam o mpo osim s vama… Nema uopće smisla.
    Nemam vise hrpu frendica vec hrpu poznanica.

U to sam se stvarno uvjerila... Da pravih prijatelja ne mozes imat puno! Poznanika da, ali prijatelja ne..

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• *.Women_name.*
    17. Studeni 2020. 22:38

NadimakMTB

Marinela87, hvala na lijepom postu. Ma imam već 40 godina, već su mi u životu otpadali prijatelji, stvarali se novi, naučila sam se prihvaćati ograničenja nekih prijatelja i iznenađenja od nekih drugih ljudi, često i skoro nepoznatih. Ovo je samo nova lekcija, u periodu u kojem sam malo osjetljivija radi stanja u kojem sam.
    Daleko je ovo od događaja koju sam imala prije dosta godina s drugom prijateljicom (od onda bivšom) - iskoristila je činjenicu da se meni vrlo bliska osoba borila za život da poentira u nekoj raspravi i ispadne u pravu. To je bila stvar preko koje nisam i ne mogu preći.

*.Women_name.*, awww, već sam se rastopila! Moram imati tu snimku, doći ću sa 17 nalijepljenih mikrofona po sebi. Ako treba, jedan ću si ugurati unutra.
    I danas sam u dva ili tri navrata vidjela sitno treperenje ali nisam znala je li to radi aparata ili to beba radi. Uglavnom je bilo mirno, a svaki put kad je zatreperilo doktorica je rekla da ne može biti sigurna i na kraju da ne želi previše kopati, ali da je sve baš uredno i kako treba biti.

Ma sve je u redu naravno, ja sam isto išla negdje blizu 6 tjedana meni se ni Embrionalni odjek nije vidio. A sad za 7 plus nula čim je stavio ultrazvuk vidjelo se kako kuca. Meni to izgleda kao neka klapna kj ide gore dole 😂😂😂 nisam zamisljala tako srceko. Ali predivan osjećaj 😍😍 Ja sam bila u takvom šoku jer sam se bojala kako prošli put nismo došli do srceka, da mi je čovjek sve opisivao ja sam samo sutila. Na kraju me pitao gospođo ja sam jako zadovoljan, a vi? Ono u smislu žene se rasplacu, nešto kažu, daj pokaži neku emociju 😂😂😂 a ja nisam mogla od soka ništa rec. Jedva čekam da vidiš to 🥰🥰🥰 obavezno pripremi neku opremu 😛

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

MaloTele
    17. Studeni 2020. 22:38

Cure citam vas i super ste, toliko pune podrske,pozitive, ali ne one lazne i dobrih vibracija,da mi je naprosto nevjerojatno da se svi borimo s tim problemom, toliko dobrog ima u vama svima da se to jednostavno mora vratiti prije ili kasnije,j vam samo zelim zahvaliti sto ste tu i sto postojite,jer bez vas bi bilo puno teze a tesko je samo po sebi.. mi nismo nikome govorili osim na poslu jer smo morali, i drago mi je da nismo, jednostavno mi se ne da tjesit njih umjesto da oni tjese mene u slučaju loseg rezultata, tako da vi ste sve sta ja imam,osim mm naravno zato hvala cure 😘😘

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    17. Studeni 2020. 22:43

nada86, ja ih znam 5 - dvije su uspjele iz drugog pokušaja, jedna iz doslovce zadnjeg (deseti), i dvije koje nisu uspjele - nakon nekoliko puta su odustale jer im je bilo preteško. Pitanje je koliko ih još znam, a da ne znam da su bile na MPO jer u mojoj okolini velik broj žena kasnije rađa, malo ih je rodilo u dvadesetima.

Nikitta, jako lijep post. Ja isto volim mudrost i iskustvo koje su mi moje godine dale. Nisam nikad razumjela kompleks radi godina, ja volim svojih 40 - jedini problem mi je to glupo ograničenje koje nam kao ženama taj biološki sat nameće. Inače, nikad se ne bih vratila u 20te, puno više volim i sebe i svoj život danas.

Ruska1986, kad je to bilo - kad si čula srce?

Bozma, i onda nešto govore o ženama pod hormonima. A mi ovdje širimo samo ljubav i prihvaćanje 

lucija007, baš to - s vremenom shvatiš da ti je dosta prijatelja zapravo samo poznanici.

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.