Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • *.Women_name.*
    11. Studeni 2020. 13:55

Nikitta

Angribird ja bih se složila za vrkutu, sjebala mi je plodnost samo tako. Uzela svu cervikalnu sluz, libido, kao da je satrala plodne dane. A pila sam je samo do ovulacije, i tako par ciklusa, kad sam vidjela da bi moglo biti do toga, prestala sam uzimat vrkutu, odmah se sve unormalilo. Za mene vrkuta - marulja nikako. Sve smo mi različite, tome nas ova tema ovdje najviše uči. Treba zato imati uvijek različitih iskustava, što mi ovdje imamo, tako da svaka cura zna da nešto može, ali i ne mora biti tako. ☺️
    Miss1502, manemoj i ostale cure koje je bolila aspiracija.Ista stvar je s aspiracijom, ne znam čemu osjećaj krivnje da smo mimoze ako nas nešto jače boli nego nekog drugog. Nismo klonovi 🥰
    Cure, pošto mi menge nema, ali boli, imam proljev i 100% danas dolazi, svejedno sam izvadila betu da mogu popodne javit giniću, da mi da tablete za izazivanje menge. Shvatila sam da više nemam vremena čekati i riskirati da ne stignem popiti hormone 7-10 dana i izazvati je. Operacija je zadnji tjedan studenog. Znam da nisam trudna, jednostavno znam, osjećam da je utroba prazna, koliko god to ružno zvučalo, samo jednostavno želim da izazovem mengu, a znam da će me ginić pitati jesam li isključila trudnoću. Nalazi budu valjda danas. Izvadila sam i vitamin D, čisto da znam na kojem levelu sam sad, jer sam mislila žicat Dvital 25000 da rokam prije operacije, da je bolje podnesem i da se brže palac i tijelo nakon operacije oporavi. 😉

Ja se ipak nadam da ćeš dobiti iznenađenje 😍😍 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

11. Studeni 2020. 13:56

Mattan

Sanjich i ostaleu kojem obliku uzimate vitamin D? Ja dobila one D3 kapi na recept, uzela 6 kapi i dobila proljev! Koliko toga treba?

Ja sam uzela solgarov.. Krknem po nekoliko komada.. Jer su to sve male vrijednosti... Ako me ostanem T u tom pokusaju traziti cu te kapi.. Nikita kaze da su te naj

• *.Women_name.*
    11. Studeni 2020. 13:56

Nikitta

Beta negativna, kao što rekoh, nisam imala nikakvih sumnji niti me štrecnulo kad sam vidjela mail. Jednostavno, znam i dobro poznajem svoje tijelo. Vitamin D mi je 76, dakle na donjoj granici, slobodno ću ga onda nastavit rokat. Mengu ću još danas pričekati, vjerujem da će se smilovati. Bio je to anovulacijski ciklus, kao što sam osjetila još za vrijeme “plodnih dana”. Ako ne dođe danas - onda hormoni za izazvat mengu i ciao. Mora kod mene sve naopako i stresno do zadnjeg dana. Jednostavno takav život. Uopće me ne čudi. 🙈🤣

Oprosti nisam vidjela zadnju stranicu, baš mi je žao, ja sam se bas ponadala iznenađenju kod tebe. Sretno da ipak što brže dođe menga i da operacija bude uspješna 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Dashuri
    11. Studeni 2020. 13:57

ericaa

AuraČitala sam i ja za kombinaciju normabela i ketonala prije pa sam nazvala sestru i pitala dali da to popijem i rekla je ne, ali imajte ako vas bude bolilo nešto protiv bolova…a ja sam štreber i bilo me strah popiti da mi nešto ne odgode ili ne reagiram loše.
    Ja sam bila naručena u 10.30, čekala sam do cca 11.30 i nešto prije 13 h bila vani, muž me otpratio doma…nikakva hospitalizacija ni ništa, ali svi su bili jako pažljivi i trudili se olakšat… Neznam kako Split radi HSSG, ako su rekli hospitalizacija onda je to to.

Mi smo imali zabranu odnosa 2 tjedna radi mogućnosti infekcije, ali ja sam krvarila i imam endo, pa možda zato. Nisam dobila antibiotik. Nama nije dolazila u obzir ni inseminacija ni ništa taj ciklus, nego na idućoj menstruaciji sam nazvala i dogovorila se za dalje. Ako su jajovodi neprohodni ili nalaz nije dobar, onda inseminacija nema smisla nego se dogovara IVF (prirodni ili stimulirani, ovisno o godinama, nalazima, željama)…
    Sretno dalje!

Hvala ti! 
    Jel ikome ikad ta inseminacija urodila plodom?
    Ja sta sam god cula, nitko od mojih poznanika nije imao srece s tim.

05.12.2022 💗

11. Studeni 2020. 13:59

NadimakMTB

Sanjich🤞🤰

Nikitta

Olivera zaključila sam po silnom iskustvu mnogih cura ovdje da je Bemfola najlošiji lijek, koji najviše guraju. Vjerojatno je jefitniji. Rekovele je najskuplji. Recimo. Mpovci tvrde da je sve to isto, ali nema šanse. Postoje razlike 100%.

Ne znam koliko cu nadobudno zvucati.. Nadam se da mi nece trebati druga stimulacija. Da cu uspjet u jendom od ta dva pokusaja.. Ali ako mi bude trebala bas cu otici privatno na konzultacije i vidjeti sta mi oni nude od terapije…

Sta se tice nedostatka ljekova zna li itko ista vise o tome?

Znam da su na aspiraciji sestre bas bile zabrinute u vezi toga, dolazile su zene a oni im nisu imali sta za dat.. Npr proslo im je 10dana kako se bockaju trebaju jos 3 komada a nemaju… Uzas..

Meni za transfet to nista ne treba jel tako?

Sanjich, ne znam zašto bi to bilo nadobudno.
    Znaš mene, ja bih vjerovala da 3 smrzlića znači 3 djece: samo poziiva :

Vjerujem i ja u sebi to.. Samo me strah ocekivat i izgovorit.. Ovako mi je lakse nositi se ako bude neuspjeh.. Mislim ja sam happy da uopce imam pokusaj. 

Al sad kad su se slegli dojmovi i sve... Malo sam razocarana svime.. Cak sam na moment i pomislila da je namjerno rekao da odgodimo.. Ne radi mog tijela i to nego neznam zas.. Radi njihovih internih dogovora.. Jer sam jos dosta cula iz st da su isli na freeze all...

🍀🐞MISS🐞🍀
    11. Studeni 2020. 14:03

Mene uzasno boli,kad stanem na noge ko d ce mi cijela utroba ispast...pijem dosta pa moram i na wc cesto,a to dizanje me ubija..nije mi ovako bolno bilo prosli put,vjerojatno jer je vise folikula bilo...samo da prođe za koji dan... 
    Mattan ja uzimam plivit d3 -5 kapi dnevno vec pola godine ,ali i oleovit su super -cak jace 
    Leptirica super, sad slatko iscekivanje 
    Nikkita bas sam mislila da ce te mozda beta iznenadit,ali sad kad si obavila valjda ces dobit mengu 
    Sanjich uspit ce naravno,kako MTB kaze -3 blastice- 3 bebe...ali lijepo sve pitaj 30.kad budes isla, ponesi listu pitanja...planiras onda odmah u FET? 

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

ericaa
    11. Studeni 2020. 14:04

Aura

ericaa

AuraČitala sam i ja za kombinaciju normabela i ketonala prije pa sam nazvala sestru i pitala dali da to popijem i rekla je ne, ali imajte ako vas bude bolilo nešto protiv bolova…a ja sam štreber i bilo me strah popiti da mi nešto ne odgode ili ne reagiram loše.
    Ja sam bila naručena u 10.30, čekala sam do cca 11.30 i nešto prije 13 h bila vani, muž me otpratio doma…nikakva hospitalizacija ni ništa, ali svi su bili jako pažljivi i trudili se olakšat… Neznam kako Split radi HSSG, ako su rekli hospitalizacija onda je to to.

Mi smo imali zabranu odnosa 2 tjedna radi mogućnosti infekcije, ali ja sam krvarila i imam endo, pa možda zato. Nisam dobila antibiotik. Nama nije dolazila u obzir ni inseminacija ni ništa taj ciklus, nego na idućoj menstruaciji sam nazvala i dogovorila se za dalje. Ako su jajovodi neprohodni ili nalaz nije dobar, onda inseminacija nema smisla nego se dogovara IVF (prirodni ili stimulirani, ovisno o godinama, nalazima, željama)…
    Sretno dalje!

Hvala ti!
    Jel ikome ikad ta inseminacija urodila plodom?
    Ja sta sam god cula, nitko od mojih poznanika nije imao srece s tim.

A šanse su manje nego kod drugih postupaka ali to ne mora ništa značiti...Netko ostane prirodno trudan i nakon propuhivanja tako da dok čekam postupak tome se nadamNada ništa ne košta hahahahaha
    ali u globalu, statistički, nisu veliki postotci uspjeha na inseminaciji, pogotovo ako je spermiogram u redu, onda zaista nije gotovo nikakva razlika u odnosu na kućno pokušavanje. Nas je npr. pitala doktorica na prvim konzultacijama što želimo, je li želimo ubrzat proces ili laganini sa što manje invanzivnog, tako da vaše želje su itekako uzimaju u obzir.

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

Olivera
    11. Studeni 2020. 14:06

Nikitta

Olivera zaključila sam po silnom iskustvu mnogih cura ovdje da je Bemfola najlošiji lijek, koji najviše guraju. Vjerojatno je jefitniji. Rekovele je najskuplji. Recimo. Mpovci tvrde da je sve to isto, ali nema šanse. Postoje razlike 100%.

Vrlo vjerojatno je najpovoljniji. Doduše, od ni jedne cure u Rijeci s kojima sam pričala nisam čula da su Benfolu dobile, samo ja. A zašto ju je meni dala obzirom da mi je amh dobar i mi ne treba  nešto za pumpanje broja stanica (s 150 jedinica me dovela skoro do hipera) , već mi zbog godina treba da dobijem makar i manje pa kvalitetnije, to mi nije jasno. U konačnici rezultat je i s njom tu, ali da nisam ostala trudna ne bi bila pristala na novu stimulaciju s Benfolom.

🧔42 👱‍♀️39
    MPO - FET 10/2020 - vraćena jedna blastica, beta divna
    4.11. UTZ - GM s EO 9. 2 mm, kuca nam ❤️
    Mama i tata jedva čekaju upoznati svog dečkića💙

11. Studeni 2020. 14:06

Nikitta

Da, da, i to je mene odbilo od Radoncica.. Kad mi je on kao vrhunski mpo lijecnik rekao da, si kupim lijekove koje god hocu, menopur, gonali, Ovaleap, Puregoni.. Da kupim koji su jeftiniji jer je to sve isto.. Kako isto pa i sama sam citala sastave lijeka.. I kad sam ostala T iz jednog postupka 2 puta (nazalost lose zavrsenih) bilo je dok su mi kombinirali fsh i lh.. Iako sad sam isa  gonalima imala ok reakciju.. Od 12 stanica 8 oplodjenih i 6 embrija.. Po meni je to ok rezultat i jos se 2 primila (naravno opet neslavno zavrsilo😔) i 4 zamrznuli... No reci da je to sve isto.... 🙄🤢

Olivera
    11. Studeni 2020. 14:08

ericaa

Olivera

Ericaa u rodinoj grupi na fejsu je jedna ženskica objavila da joj je dr Sušanj rekla da humana zbog korone najvjerojatnije neće raditi u 12. mjesecu, pa si malo provjeri taj info.
    Bozma i u Rijeci daju Benfolu, ja dam bila na njoj dobila puno stanica a od toga do trećeg dana preživjele dvije, poražavajuć rezultat. Sad, da li Benfola daje puno stanica loše kvalitete, ili su moje same po sebi takve taj odgovor dobila nisam.

Hvala puno… zvat ću u ponedjeljak, nadam se zaista da neće opet zatvoriti

Nadam se i ja da neće, ali sudeći po komentarima na tu objavu i od drugih cura, mislim da sve ide u tom smjeru😳

🧔42 👱‍♀️39
    MPO - FET 10/2020 - vraćena jedna blastica, beta divna
    4.11. UTZ - GM s EO 9. 2 mm, kuca nam ❤️
    Mama i tata jedva čekaju upoznati svog dečkića💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.