Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Matkiša 😎
    11. Studeni 2020. 12:38

Aura meni je bilo koma jer su u toj bolnici to tek počeli izvoditi i nisu bili pripremljeni, od prostora do doktora..Prva dva ubrizgavanja jako bolna, treće nisam ni osjetila.
    A kao bonus nisu imali dobro svijetlo pa se netko dosjetio sa bljeskalicom u mobitelu malo posvijetliti meni u gospođu 🤬
    Ali većini žena bude bezbolno 

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

11. Studeni 2020. 12:40

AuroraB

Sanjich znam kako se osjećaš, identično sam se osjećala kao i ti, i nije mi to sve skupa bilo jasno. Dovodila sam u sumnju sve, od labaratorija do spermiograma. Umjesto da sam se čudila k'o picek glisti, bolje da sam istog momenta počela piti suplemente za kvalitetu jajnih stanica. Sad bi mi već bile nahranjene i spremne za novi postupak.

vrkuta, prenatal, magnezij, q10, siofor, gynositol, bkompleks, cink, vitamin D I omega 3 ? Pijem godinu dana redovito... mislis li da triba jos sto? 

AuroraB

Sanjich znam kako se osjećaš, identično sam se osjećala kao i ti, i nije mi to sve skupa bilo jasno. Dovodila sam u sumnju sve, od labaratorija do spermiograma. Umjesto da sam se čudila k'o picek glisti, bolje da sam istog momenta počela piti suplemente za kvalitetu jajnih stanica. Sad bi mi već bile nahranjene i spremne za novi postupak.

k'o picek glisti Čula sam onu k'o pura dreku, sad ne znam koja mi je bolja

iris_iris

ericaa

Aura i da se ne iznenadiš, meni je bilo mučno malo iza… Tipo kao od vožnje…nisam povratila ali mi je pasalo zaista mirovanje, bez naglih pokreta i šetanja, nešto slano za pojest, tipo kreker, muž je kuhao juhu za ručak tako da mi je i to dobro došlo ali do popodne sam bila ko novai par dana sam nosila dnevne uloške jer kao nešto curi, ta tekućina valjda izlazi, tako mi je sestra rekla.

e baš to, ko od vožnje. meni je to bilo od tog koktelčića i par puta kad sam se htjela dić, op nazad hehe nisu me na kraju pustili samu doma nego sam morala imati pratnju

MOI:35g., endometrioza?/dermoid?, naznake adenomioze, nizak AMH
    MM: blaga asthenozoo
    MPO od 7/20
    10xIVF + 1xprekinut postupak zbog loše reakcije
    6xET - beta 0,
    3xneg. aspiracija,
    1xIVF>IUI popucali folikuli - beta 0
    iris676.iris@gmail.com

11. Studeni 2020. 12:41

Bozma

angribird

Sanjich🤞🤰

miss1502

angribird

Gledam vas cure sa Firula, sve imate pre dobar broj stanica, ali rijetko tko ili čak nitko nema smrzlića, zbog čega je tako?

Ne znam,ali od ovih 13 se stvarno nadam da ce bit bar 1 smrzlic….imamo primjer i nase sanjich koja ima 3 smrzlica u kbc split..pa nije bas da nema niko nista…nadan se dobrim vijestima sutra , a i da me ovo prestane bolit…

Ja se slazem, svejedno smatram da je 3 premal broj naspram svega.. ne znam zasto .. nazalost ja s biologicom nisam pricala niti sam naisla na ikakvu volju za ista objasniti… 30og idem u ambulantu kod dr XY i pitat cu ga sve.. jer realno moje razocaranje ne prolazi kroz ovih par dana… i dalje smatram da je nesto pogresno u svemu, ili losa stimulacija , prerana/prekasna aspiracija , loše stanice, nedostupnost jajnika .. Jer realno imala sam oko 20 stanica na uzv, aspirirano 14, oplodjeno 8, 3 zamrnuze.. po meni-. lose

Imam i jednu poznanicu koja je vec 3 puta isla baš kod tog vaseg doktora, nalazi savrseni kod oboje, isto dobije ok broj stanica i nikad nije imala smrzliće. A gledam ove cure po zg, evo i lucija je primjer, imaju smrzilca bar za 2,3 puta. Ja razmatram opcije pa su mi to sve nekakve informacije za odluku.

Da, u pravu si. Ja sa svojim AMH niti ne očekujem nešto za zamrznuti, ali Sanjich ima 29 godina i savršene nalaze i sigurno su joj stanice dobre pa se 3 embrija stvarno čini premalo. Ali imamo tu i Rušku i Auroru, ne mogu se sad sjetit gdje su one bile, ali isto od hrpe stanica ništa nije ostalo za zamrznut.Ono što je meni dole čudno je to zašto smo sve dole na Bemfoli, evo koliko nas tu ima iz KBC i sve smo na Bemfoli, a sve sa različitim dijagnozama.

To za lijekove sam i ja primjetila, svi imaju svoj neki đir i idu tim putem pa ako upali, upali. Nekome iz prve uspije a netko mora mijenjati 5 vrsta lijekova dok ne dođe do cilja.

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    11. Studeni 2020. 12:43

Sanjich, znam da je teško, ali bitnije ti je da su te tri koje su zaleđene kvalitetne nego da ih imaš veliki broj. Što imaš od 20 zaleđenih stanica, ako su samo dvije dobitne i 18 će rezultirati neuspješnim FETom? Statistika je takva da velik broj j.s. propadne do petog dana, ostaju samo najbolje. Ovo je statistika koju sam ja našla i po njoj sam se ravnala:

Mature vs Immature eggs: Not all eggs that you create will be mature. Only mature eggs can be used to make embryos. You will most likely see a 25% drop from all eggs collected to mature eggs.

Fertilisation: Semen is put inside eggs to fertilise them. This can be done conventionally or through a procedure called ICSI (Intracytoplasmic sperm injection). Your clinic will guide you to the fertilisation technique they recommend. You will most likely see a 25 - 50% drop of mature eggs to fertiised eggs.

Day 1 - 3 of embryo growth: This is the time that is powered by the egg. Eggs that are fertilised and grown in the lab for three days. On day three you will most likely be told how many embyros you have – these are called day 3 embryos. Some people freeze day 3 embryos if the embryos do not look like they are developing well. You will most likely see a 25 - 50% drop of fertilised eggs to day 3 embryos.

Day 4 - 5 (or 6, or 7) of embryo growth. This is the time that is powered by the sperm. Day 3 embryos, if they look good, are continued to be grown in the lab until they reach a blastocyst stage (aka 'blasts'). Ideal blasts reach the blastocyst stage on day 5 in the lab. However, sometimes blasts need a little extra time, and they reach the blast stage on day 6 or day 7 in the lab. These embryos do make babies! They just have slightly lower chances for success.

Ja sam imala 11 j.s, od toga su 9 aspirirane, 7 ih je bilo zrelih, 4 su oplođene, jedna je transferirana a ostale 3 nisu doživjele četvrti dan. U skladu je sa gornjom statistikom. Druga stvar je što sam se ja nadala da ću biti u ovom nadprosječnom dijelu 

manemoj, i mene je boluckalo na aspiraciji, prvi dan je bilo dosta bolno a tek 7 dana nakon aspiracije sam bila skroz OK. Ne znam zašto bi bila mimoza radi toga. Ali očekivala sam puno, puno gore pa sam zato bila zadovoljna. 

💔💔💔

11. Studeni 2020. 12:44

Bozma

angribird

Sanjich🤞🤰

miss1502

angribird

Gledam vas cure sa Firula, sve imate pre dobar broj stanica, ali rijetko tko ili čak nitko nema smrzlića, zbog čega je tako?

Ne znam,ali od ovih 13 se stvarno nadam da ce bit bar 1 smrzlic….imamo primjer i nase sanjich koja ima 3 smrzlica u kbc split..pa nije bas da nema niko nista…nadan se dobrim vijestima sutra , a i da me ovo prestane bolit…

Ja se slazem, svejedno smatram da je 3 premal broj naspram svega.. ne znam zasto .. nazalost ja s biologicom nisam pricala niti sam naisla na ikakvu volju za ista objasniti… 30og idem u ambulantu kod dr XY i pitat cu ga sve.. jer realno moje razocaranje ne prolazi kroz ovih par dana… i dalje smatram da je nesto pogresno u svemu, ili losa stimulacija , prerana/prekasna aspiracija , loše stanice, nedostupnost jajnika .. Jer realno imala sam oko 20 stanica na uzv, aspirirano 14, oplodjeno 8, 3 zamrnuze.. po meni-. lose

Imam i jednu poznanicu koja je vec 3 puta isla baš kod tog vaseg doktora, nalazi savrseni kod oboje, isto dobije ok broj stanica i nikad nije imala smrzliće. A gledam ove cure po zg, evo i lucija je primjer, imaju smrzilca bar za 2,3 puta. Ja razmatram opcije pa su mi to sve nekakve informacije za odluku.

Da, u pravu si. Ja sa svojim AMH niti ne očekujem nešto za zamrznuti, ali Sanjich ima 29 godina i savršene nalaze i sigurno su joj stanice dobre pa se 3 embrija stvarno čini premalo. Ali imamo tu i Rušku i Auroru, ne mogu se sad sjetit gdje su one bile, ali isto od hrpe stanica ništa nije ostalo za zamrznut.Ono što je meni dole čudno je to zašto smo sve dole na Bemfoli, evo koliko nas tu ima iz KBC i sve smo na Bemfoli, a sve sa različitim dijagnozama.

bas to... :/ nisam presretna trenutno s ishodom

Sreca ♥

Pozdrav cure, malo sam se makla ovih dana, odmorit glavu, ali citam vas svakodnevno. Svima s lipim betama cestitam, aspiracije i transferi nek je sa sricom. Drzim fige ✌️
    Bella nadam se da ti je doma barem malo lakse. Suosjecam s tebom i drzi se, proc je i ovi grubi period ❤️😇
    Cure iz Kbc Split ma dajte jel stvarno nestalo ljekova i nema upisa za daljnje postupke? To se dalo naslutit, ali bome sam u soku ako je to istina?!
    Zenice zelim vam ugodan dan 😍🥳☀️☀️

🤍

🍀🐞MISS🐞🍀

Da,i ja sam primjetila sa smo svi skoro na Bemfoli .Biće tih ljekova imaju najvise pa svima daju 😂😂
    I ja od dodataka uzimam siofor,kendural c, shatavari prah, sjemenke konoplje, omega 3, prenatal, magnezij, q10...Mislim stvarno da bi tribale bit super kvalitete ovaj put 😂🙏

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

Matkiša 😎
    11. Studeni 2020. 12:48

Sanjich i ostale u kojem obliku uzimate vitamin D? Ja dobila one D3 kapi na recept, uzela 6 kapi i dobila proljev! Koliko toga treba? 

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.