Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Olivera
    11. Studeni 2020. 13:31

Ericaa u rodinoj grupi na fejsu je jedna ženskica objavila da joj je dr Sušanj rekla da humana zbog korone najvjerojatnije neće raditi u 12. mjesecu, pa si malo provjeri taj info.
    Bozma i u Rijeci daju Benfolu, ja dam bila na njoj dobila puno stanica a od toga do trećeg dana preživjele dvije, poražavajuć rezultat. Sad, da li Benfola daje puno stanica loše kvalitete, ili su moje same po sebi takve taj odgovor dobila nisam. 

🧔42 👱‍♀️39
    MPO - FET 10/2020 - vraćena jedna blastica, beta divna
    4.11. UTZ - GM s EO 9. 2 mm, kuca nam ❤️
    Mama i tata jedva čekaju upoznati svog dečkića💙

manemoj
    11. Studeni 2020. 13:32

Aura

ericaa

Aura

Cure, u utorak sam upisana za Hsg.
    Je li ima netko nekakav savjet, sto bi trebala znati, pripremiti?
    Hvala Vam 😘

Ja sam ga obavila bez ičega, boli, nekog više nekog manje ili ništa…. Poslije sam mirovala cijeli dan jer sam krvarila ali nisam popila niti tabletu jer se bol smirila čim je bilo gotovo. U Rijeci nisu davali ništa za bolove i sestra je rekla da ne pijem ništa prije nego da pripremim ako bude trebalo poslije…Nešto lagano, elastično za obući, uzeti uloške sa sobom za svaki slučaj, i pripremiti tablete ako budu trebale… Sretno! Ne traje dugo, to je najveća prednost

ericaa

Aura i da se ne iznenadiš, meni je bilo mučno malo iza… Tipo kao od vožnje…nisam povratila ali mi je pasalo zaista mirovanje, bez naglih pokreta i šetanja, nešto slano za pojest, tipo kreker, muž je kuhao juhu za ručak tako da mi je i to dobro došlo ali do popodne sam bila ko novai par dana sam nosila dnevne uloške jer kao nešto curi, ta tekućina valjda izlazi, tako mi je sestra rekla.

iris_iris

Aura

Cure, u utorak sam upisana za Hsg.
    Je li ima netko nekakav savjet, sto bi trebala znati, pripremiti?
    Hvala Vam 😘

Vjerojatno ima različitosti od klinike do klinike.

Mattan

Aura meni je bilo koma jer su u to

Meni su rekli da je hospitalizacija obavezna jedan dan, prijem u bolnicu u 8, postupak oko 13 sati, ali citala sam da neke cure same popiju tabletu za bolove i normabel prije postupka, nekako mi je za nevjerovat da tamo nista ne daju? Morala sam ovaj ciklus stavljat vaginalete na bazi joda i popit summamed, preventivno prije postupka.
    Spremna sam za bol 💪
    U slucaju da nalaz ne bude dobar, koji je postupak za dalje?
    Moze li se isti ciklus napraviti inesminacija ili se mora raditi pauza?

Hvala vam cure na odgovorima!!💟

Ja sam bila i prosla bez ikakve tablete a jedan mi je skroz neprohodan. 
    Meni je bol bila kao laaagani menstrualni grč i to je to. Ništa drugo. Kad sam došla doma malo krvarila taj i drugi dan i to je to. Dosta žena je to traumatični i loše iskustvo ali evo meni sa začepljenjim bilo skroz bezbolno s tim da mi je doktor rekao u startu da će biti bezbolno i cijelo vrijeme me ispitivao jel boli 

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

11. Studeni 2020. 13:37

Leptirica 90🦋

Cure da vam javim transfer je odlično prošo… vratili su mi 1🤗😍😙😙samo da bude 

Bravooo.. nek je sa srećom i dobitno 😀

Matkiša 😎
    11. Studeni 2020. 13:39

Aura ja sam pila antibiotik poslije, kako u kojoj ustanovi. Meni je postupak bio kad i ovulacija tako da to ne znam. Mislim da ako dopuštaju odnos ne bi trebalo biti problema sa inseminacijom

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

ericaa
    11. Studeni 2020. 13:39

Aura Čitala sam i ja za kombinaciju normabela i ketonala prije pa sam nazvala sestru i pitala dali da to popijem i rekla je ne, ali imajte ako vas bude bolilo nešto protiv bolova...a ja sam štreber i bilo me strah popiti da mi nešto ne odgode ili ne reagiram loše.
    Ja sam bila naručena u 10.30, čekala sam do cca 11.30 i nešto prije 13 h bila vani, muž me otpratio doma...nikakva hospitalizacija ni ništa, ali svi su bili jako pažljivi i trudili se olakšat... Neznam kako Split radi HSSG, ako su rekli hospitalizacija onda je to to.

Mi smo imali zabranu odnosa 2 tjedna radi mogućnosti infekcije, ali ja sam krvarila i imam endo, pa možda zato. Nisam dobila antibiotik. Nama nije dolazila u obzir ni inseminacija ni ništa taj ciklus, nego na idućoj menstruaciji sam nazvala i dogovorila se za dalje. Ako su jajovodi neprohodni ili nalaz nije dobar, onda inseminacija nema smisla nego se dogovara IVF (prirodni ili stimulirani, ovisno o godinama, nalazima, željama)...
    Sretno dalje!

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

ericaa
    11. Studeni 2020. 13:42

Olivera

Ericaa u rodinoj grupi na fejsu je jedna ženskica objavila da joj je dr Sušanj rekla da humana zbog korone najvjerojatnije neće raditi u 12. mjesecu, pa si malo provjeri taj info.
    Bozma i u Rijeci daju Benfolu, ja dam bila na njoj dobila puno stanica a od toga do trećeg dana preživjele dvije, poražavajuć rezultat. Sad, da li Benfola daje puno stanica loše kvalitete, ili su moje same po sebi takve taj odgovor dobila nisam.

Hvala puno... zvat ću u ponedjeljak, nadam se zaista da neće opet zatvoriti 

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

11. Studeni 2020. 13:49

angribird

BozmaDa slažem se, bas sada trenutno prijateljica mi je u cita u postupku letrozol plus pergoveris. Zato sam pitala kakav je taj lijek. A nije stara, ima 32 godine. Realno, najjednostavnije bi mi bilo pokušati u splitu jer sam se zazeljela biti doma. ASanjichsto se tice vrkute, ima od toga i godina kad sam s muzem bila u travara u mostaru, on zbog svojih zelučanih problema i usput sam pitala za te "zenske" cajeve i rekao mi je da je vrkuta zeznuta jer utjece na hormone, zna zbuniti tijelo i poremetiti hormone koji su inace ok, znam da se nesto mora piti u određenom dijelu ciklusa, uglavnom zeznuta je piti bez nadzora.

Menu je vrkutu gin propisala i uzimam je u tabletama a ne kao caj.. Nikad nisam imala nikakav problem. Meni M dolazi od pamtivjeka na 28/29 dan.. (jedino nakom bubreznih kolika mi se bila 3mj poremetila), imam ovulacije, hormoni su mi svi odlicni, nemam pcos nego samo pco.. I tak.. Mozda vise saznam 30og. Mozda ima neki problem u stanicama i kvaliteti... 

11. Studeni 2020. 13:52

Nikitta

Olivera zaključila sam po silnom iskustvu mnogih cura ovdje da je Bemfola najlošiji lijek, koji najviše guraju. Vjerojatno je jefitniji. Rekovele je najskuplji. Recimo. Mpovci tvrde da je sve to isto, ali nema šanse. Postoje razlike 100%.

Ne znam koliko cu nadobudno zvucati.. Nadam se da mi nece trebati druga stimulacija. Da cu uspjet u jendom od ta dva pokusaja.. Ali ako mi bude trebala bas cu otici privatno na konzultacije i vidjeti sta mi oni nude od terapije... 

Sta se tice nedostatka ljekova zna li itko ista vise o tome?

Znam da su na aspiraciji sestre bas bile zabrinute u vezi toga, dolazile su zene a oni im nisu imali sta za dat.. Npr proslo im je 10dana kako se bockaju trebaju jos 3 komada a nemaju...  Uzas..

Meni za transfet to nista ne treba jel tako? 

11. Studeni 2020. 13:54

Nikitta

Btw. Točno očekujem da ću prokrvarit čim sam betu izvadila, to jednostavno tako ide. 🤷🏼‍♀️ Samo da više ova kalvarija prestane.

Bozma je ipak dosla na svoje 😊😊🤣

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    11. Studeni 2020. 13:55

Sanjich🤞🤰

Nikitta

Olivera zaključila sam po silnom iskustvu mnogih cura ovdje da je Bemfola najlošiji lijek, koji najviše guraju. Vjerojatno je jefitniji. Rekovele je najskuplji. Recimo. Mpovci tvrde da je sve to isto, ali nema šanse. Postoje razlike 100%.

Ne znam koliko cu nadobudno zvucati.. Nadam se da mi nece trebati druga stimulacija. Da cu uspjet u jendom od ta dva pokusaja.. Ali ako mi bude trebala bas cu otici privatno na konzultacije i vidjeti sta mi oni nude od terapije…

Sta se tice nedostatka ljekova zna li itko ista vise o tome?

Znam da su na aspiraciji sestre bas bile zabrinute u vezi toga, dolazile su zene a oni im nisu imali sta za dat.. Npr proslo im je 10dana kako se bockaju trebaju jos 3 komada a nemaju… Uzas..

Meni za transfet to nista ne treba jel tako?

Sanjich, ne znam zašto bi to bilo nadobudno.
    Znaš mene, ja bih vjerovala da 3 smrzlića znači 3 djece  : samo poziiva :

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.