Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    iris_iris
    11. Studeni 2020. 16:15

Chloe18 meni su dali onaj neki lijek na D koji fino ošamuti tako da sam osjećala samo bockanje, 5 stanica. Ja sam danas doletila i odletila hehe kratko bila, ustvari zadnja na folikulometriji recimo, ja sam još uvijek unutar postupka koji mi je bio prekinut, a naknadno mi se pojavili folikuli, pa išla vidjeti što se dogodilo i možemo li još što s njima. Sve nešto naopako  

MOI:35g., endometrioza?/dermoid?, naznake adenomioze, nizak AMH
    MM: blaga asthenozoo
    MPO od 7/20
    10xIVF + 1xprekinut postupak zbog loše reakcije
    6xET - beta 0,
    3xneg. aspiracija,
    1xIVF>IUI popucali folikuli - beta 0
    iris676.iris@gmail.com

Teja09
    11. Studeni 2020. 16:16

Ima li itko iskustva s Inositolom? Moram ga uzimati zbog inzulinske rezistencije.... 

👩‍🦱 28 - PCO, anovulacija
    🧔 31 - sve u redu
    Pokušavamo od 09/2019.
    12/2020. TO - Betaplus, Letrozol
    18.12.2020. B-HCG 303,6

11. Studeni 2020. 16:22

iris_iris

Chloe18meni su dali onaj neki lijek na D koji fino ošamuti tako da sam osjećala samo bockanje, 5 stanica. Ja sam danas doletila i odletila hehe kratko bila, ustvari zadnja na folikulometriji recimo, ja sam još uvijek unutar postupka koji mi je bio prekinut, a naknadno mi se pojavili folikuli, pa išla vidjeti što se dogodilo i možemo li još što s njima. Sve nešto naopako

Ček, jesu te ipak primili na aspiraciju ona 4 folikula? oprosti ako si već pisala, koliko je stanica bilo? kako je prošlo?

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    11. Studeni 2020. 16:24

Bozma

Dada31, pa ja osobno bio radije zamrzavala embrije nego ocite jer mislim da se ocite lakše oplode svježe, i teže prežive odmrzavanje nego sperma, mislim da je čak jednom netko napisao i da gube na kvaliteti

To sam si i ja razmišljala.. Nije mi velika razlika u cijeni i zato ne gledam uopće to nego gledam kasnije uspješnost pri odmrzavanju. Ma najgore što unaprijed moram odlučiti, doktor je tako pozitivan i siguran koda sam već pred porod a ne na samom početku 😂😂😂 on ih zove mali eskimi 😁😂

endometrioza

iris_iris
    11. Studeni 2020. 16:24

Bozma

iris_iris

Chloe18meni su dali onaj neki lijek na D koji fino ošamuti tako da sam osjećala samo bockanje, 5 stanica. Ja sam danas doletila i odletila hehe kratko bila, ustvari zadnja na folikulometriji recimo, ja sam još uvijek unutar postupka koji mi je bio prekinut, a naknadno mi se pojavili folikuli, pa išla vidjeti što se dogodilo i možemo li još što s njima. Sve nešto naopako

Ček, jesu te ipak primili na aspiraciju ona 4 folikula? oprosti ako si već pisala, koliko je stanica bilo? kako je prošlo?

Ne, čini se da je jedan folikul već puknuo (valjda jučer) jer je endometrij zadebljan kao da sam ušla u 2. dio ciklusa. Iako nije vidjela žuto tijelo (možda zbog ciste na L jajniku, a možda je bio anovulatorni ciklus na kraju). Ali je vidjela da su 2 antralca već spremna na D jajniku.. pa mogu pokušati prirodni protokol sljedeći ciklus.. 

MOI:35g., endometrioza?/dermoid?, naznake adenomioze, nizak AMH
    MM: blaga asthenozoo
    MPO od 7/20
    10xIVF + 1xprekinut postupak zbog loše reakcije
    6xET - beta 0,
    3xneg. aspiracija,
    1xIVF>IUI popucali folikuli - beta 0
    iris676.iris@gmail.com

🍀🐞MISS🐞🍀
    11. Studeni 2020. 16:28

Chloe boli me jos dosta, malo spavam,pijem,piškim i tako u krug .drugo nista ni ne mogu,kao baba sam...nadan se da ce sutra bit bolje🙏 a za aspiraciju nemam sta drugo rec,nego za mene bas traumaticno iskustvo, drugi put mi je i jednako me bolilo kao prvi, mislila sam da umisljam posto vecina cura ovdje pise da to ne boli..meni je prestrasno 😢 ali to sam ja i moji jajnici .
    Sutra u 8.30 zovem,jedva cekam cut kakvo je stanje ...

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

Matkiša 😎
    11. Studeni 2020. 16:47

miss1502

Chloe boli me jos dosta, malo spavam,pijem,piškim i tako u krug .drugo nista ni ne mogu,kao baba sam…nadan se da ce sutra bit bolje🙏 a za aspiraciju nemam sta drugo rec,nego za mene bas traumaticno iskustvo, drugi put mi je i jednako me bolilo kao prvi, mislila sam da umisljam posto vecina cura ovdje pise da to ne boli..meni je prestrasno 😢 ali to sam ja i moji jajnici .
    Sutra u 8.30 zovem,jedva cekam cut kakvo je stanje …

A joj, vidim da većini ne rade po anestezijom. 
    U Osijeku te stave pod opću, kratkotrajnu i stvarno je super... Ne znam kako bi izdržala da nije tako... Stvarno ste hrabre cure 🥰
    Ja ne osjetim veliku bol ali ipak je samo jedan folikul.. 

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    11. Studeni 2020. 16:50

Chloe18, navijamo za malog pobjedničkog! 

Dada31, sve ovisi o tome koliko ćeš imati jajnih stanica, koliko će ih se oploditi i kako će napredovati.
    Npr, moja je prijateljica ih je imala 5, do trećeg dana su došla 3, 1 je vratila ostala dva je zaledila trodnevna, i svi su ispali uspješni i postale njena današnja djeca. Da je čekala da postanu petodnevni, vjerojatno ne bi izdržali do petog dana i izgubila bi sva tri.
    S druge strane, ako ih ima puno, i ako svi lijepo napreduju, ima smisla čekati do petog dana da ostanu samo oni najbolji za oplodnju i smrzavanje.

💔💔💔

11. Studeni 2020. 16:54

Lana3

angribird

BozmaDa slažem se, bas sada trenutno prijateljica mi je u cita u postupku letrozol plus pergoveris. Zato sam pitala kakav je taj lijek. A nije stara, ima 32 godine. Realno, najjednostavnije bi mi bilo pokušati u splitu jer sam se zazeljela biti doma. ASanjichsto se tice vrkute, ima od toga i godina kad sam s muzem bila u travara u mostaru, on zbog svojih zelučanih problema i usput sam pitala za te "zenske" cajeve i rekao mi je da je vrkuta zeznuta jer utjece na hormone, zna zbuniti tijelo i poremetiti hormone koji su inace ok, znam da se nesto mora piti u određenom dijelu ciklusa, uglavnom zeznuta je piti bez nadzora.

Ja sam je pila jer sam imala disbalans hormona i povisen testosteron. Naravno, na vlastitu odgovornost i bilo je uspješno.

Ne sumnjam da pomaže, samo sam skužila da kako moze dovesti hormone u red tako ih moze i poremetiti. Svi su individualni, zato je kod tih trava koje imaju jake učinke dobro da ti travari pogledaju nalaze jer ni jedan travar ne daje cajeve bez da vidi prave medicinske nalaze. A hormoni su zeznuta stvar. Ja sam inace veliki pobornik alternativnih lijekova i svašta sam probala i vjerujem da u prirodi postoji toliko divnih trava koje ne mogu odmagati.

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    11. Studeni 2020. 16:58

ericaa ja mislim da je tvoja vrijednost AMH izražena u pmol a moja u ng, meni se tvoj nalaz čini super. Vidjet ćeš 😊😊 jesi li uspoređivala intervale? Još malo pa ćeš riješiti sve nedoumice 🙏❤️ meni je puno lakše nakon jučer. 

endometrioza

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.