Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    sofi
    28. Siječanj 2021. 16:09

Anchy nadajmo se da nece!  🤗

♀️ 25, svi nalazi uredni.
    ♂️ 34, neopstruktivna azoospermia, svi nalazi uredni- nedefinirano što je uzrokovalo dijagnozu.

3/2019 prvi spermiogram 0.
    Kasniji spermiogrami 3x 0.
    9/2019 M-Tese 0.

• rita7
    28. Siječanj 2021. 16:22

Rita 55 i Rita 94 zao mi je :/ treba se okrenut na buducnost i planiranje 2. postupka :)
    Plavimak zašto 1x u 8 mjeseci :O ja sam isto u Eljuge ali jednom godisnje...to su ti rekli radi postupaka??
    Sofi nismo u situaciji kao i ti ali samo bi podjelila iskustvo ako ti pomogne a to je da kao što si i rekla dobro provjeriš tu priču s hormonima, mi smo dobili preporuku nekog doktora da suprug pije neka 2 horomona kao dodatak da poboljša spermiogram (ne sjecam se koja) suprug je na svu srecu to provjerio sa svojim urlogom gdje je ovaj poludio i rekao mu nikako- da je imao više  slucajeva gdje su ljudi sa losim spermiogramom dosli na nulu nakon te "terapije"....tako da eto mi nismo to naravno tada probali, ali napominjem druga je situacija ali ako nekom "pomogne" evo i to....
    MTB mozda imas strukturu dojki (nez tocan izraz) ali zrnatu mislim da se kaze koju trebaju detaljno pregledavati da se sve dobro provjeri pa mozda i tim cesce....(tak je bar meni)

♀♂ 30 g.
    nadanja za + cca. 3 god
    ja- visok prolaktin, on- oligoasteno.

sofi
    28. Siječanj 2021. 16:32

Rita7 hvala ti, svakako dobro znati, on ne uzima nikakve dodatke upravo radi toga, malo smo skepticni prema tim hormonskim pripravcima jos pogotovo obzirom na njegove uredne hormone. Prirodni suplementi, vitamini, cajevi, to i ako ne pomogne spermiogramu pomoc ce opcenito, odmoc nece, ali sa hormonskim dodatcima ne bismo eksperimentirali pogotovo zato jer ne znamo uzrok svemu... 

♀️ 25, svi nalazi uredni.
    ♂️ 34, neopstruktivna azoospermia, svi nalazi uredni- nedefinirano što je uzrokovalo dijagnozu.

3/2019 prvi spermiogram 0.
    Kasniji spermiogrami 3x 0.
    9/2019 M-Tese 0.

• maja555
    28. Siječanj 2021. 16:38

Evo da se javim, u subotu mi je bio AIH, sad stavljam utrogestane. Bole me grudi, spava mi se uzasno i doli mi je pritisak i križa me bole. Pretpostavljam da sve to moze biti od utrogestana ali vidit cemo. 
    Koje je rijesenje za pospanost? 😅 kava i coca cola ne pomazu.

Ja 30, Mm 34, nizak AMH; endometrioza
    2018.operacija polipa, HSG, ciljani odnosi
    03/19 stimulirani Ivf-biokemijska polik.Cito
    05/19 fet, beta 0 polik.Cito
    **od 10/19 na biljnim pripravcima, cokoladna cista smanjena s 5.4 cm na 1.2 cm**
    23.01.21. AIH

Ruska1986
    28. Siječanj 2021. 16:49

Teja, cestitam ti na curki i drago mi je da je sve super 😊😊😊🤗🤗

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Ruska1986
    28. Siječanj 2021. 16:51

maja555

Evo da se javim, u subotu mi je bio AIH, sad stavljam utrogestane. Bole me grudi, spava mi se uzasno i doli mi je pritisak i križa me bole. Pretpostavljam da sve to moze biti od utrogestana ali vidit cemo.
    Koje je rijesenje za pospanost? 😅 kava i coca cola ne pomazu.

Nema ga, nazalost. To je jedna od nus pojava ocito 🤷🏻‍♀️ bar ja nisam uspjela nac rjesenje... Sretno ti! Kad vadis betu il radis testic? 😊

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Rina89
    28. Siječanj 2021. 16:51

MTB

Kako promijeniti liječnika?

Prvo treba pronaći kandidate na ovoj stranici:https://najdoktor.com/

Odete na tražilicu, odaberete opciju "usporedi doktore", upišete specijalizaciju, grad i kvartove i onda gledate tko su najbolji u vašoj relativnoj blizini (ako vam je blizina kriterij uopće). Kad nađete one koji su dobri (ja gledam da imaju visoku ocjenu i dosta komentara), onda ovdje:
    https://e-usluge.hzzo.hr/trazilicaugovorapzz/

odete na naselje Zagreb i specijalizaciju i search. Na popisu koji dobijete tražite one doktore na koje ste suzili izbor. Svi osim crvenih mogu primati, a nekad i crveni pristanu. Ja sam bila suzila na 3 ginekologice, sve 3 su bile žute, i odmah prva me primila

Ovo naravno vrijedi i za van Zagreba, ali vjerujem da je onda izbor manji.

MTB Hvala puno na detaljnom objašnjenju. Pratila sam upute, ali nažalost nisam naišla na velik izbor. Većinom liječnici u poliklinikama. Vjerujem da za Zg ima puno više. Ono što mi je najžalosnije jest da je od to malo ginekologa moja među njima. 🤦‍♀️ Stvarno ne znam tko za nju glasa!
    Već sam se ja raspitivala o drugima i nisam naišla na neku dobru preporuku, ali i dalje ću se truditi!

👩‍💼32 🤵33 ➡️👰🤵 7 god.
    👩‍💼 endometrioza, satelit na 22.kromosomu, 🤵 sve OK
    Petrova, AMH 44,9
    1. 2/19 - 12 OOCITA, hiper-hospitalizacija
    5/19 - FET 2 blastice, beta 0.0
    2. 10/19 - 13 OOCITA, hiper-hospitalizacija
    11/19 - FET 2 blastice, beta 0.3
    3. 9/20 - 11 OOCITA, 2 trodnevna, beta 4.1
    P. Škvorc, AMH 40
    4.4/21- 17 OOCITA, 1 blastica, 1.beta 470,4, 2. 1291,8, 6+3 UZV čula ❤️, 11+4 Nifty uredan

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    28. Siječanj 2021. 16:52

sofi, slažem se da nema smisla da TM ide na slijepo na hormonsku terapiju ako su mu hormoni OK. Ne djeluje mi to baš kao individualizirani pristup.

rita7, da, imam seksi dojke kao i ti, zato nas žele češće gledati.  Guglala sam u međuvremenu što šifre na nalazu znače
    Doduše, ne znam što se brinem. Ja ću za godinu dana dojiti, pretpostavljam da onda ionako ne mogu na mamo. 

maja555, kad je beta?
    Lijek za pospanost je spavanje. Ja sam pod utrićima spavala po pola dana (inače nisam spavalica) 

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    28. Siječanj 2021. 16:56

Rina89, možda da ovdje kažeš iz kojeg si grada pa ti neka od lavica može preporučiti ginekologa? Ili ako nisi daleko od ZG, uzmeš nekoga u ZG u kvartu koji je najbliže tebi, pa tako? Moja je recimo jako blizu mene, ali je u životu nisam vidjela, sve rješavamo preko maila i telefona...

💔💔💔

• maja555
    28. Siječanj 2021. 17:02

Ruska1986 i MTB znaci nema lijeka za spavanje.hahhah. grozno je iskreno. Nisam spavalica inace. Betu tek 7.2. Ne znam kad se u aihu najranije moze test???

Ja 30, Mm 34, nizak AMH; endometrioza
    2018.operacija polipa, HSG, ciljani odnosi
    03/19 stimulirani Ivf-biokemijska polik.Cito
    05/19 fet, beta 0 polik.Cito
    **od 10/19 na biljnim pripravcima, cokoladna cista smanjena s 5.4 cm na 1.2 cm**
    23.01.21. AIH

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.