Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    28. Siječanj 2021. 14:53

sofi

sredila sam potpis, nadam se da je uspjelo :)

Hvala vam cure na odgovorima.
    MTB, jako je lijepo cuti da vas je ova situacija zblizila. Mi planova za dalje iskreno receno trenutno nemamo. Nekakav status quo smo sad. Znamo da sto se medicinske strane tice vise zasad nemamo sto. Spominjali smo druge opcije, ali nismo produbljivali razgovor o tome, jer upravo to sto je kod nas kontra situacija, koci me za razmisljanje o tako velikom koraku. Mislim, u startu nas je to priblizilo totalno, a kako vrijeme odmice, a totalno se razlicito nosimo sa situacijom, strah/nespremnost za razgovor/neizvjesnost su napravili svoje i zasad smo planove o bilo cemu daljnjemu stavili na hold…
    Nikitta, slazem se u potpunosti recenicom o partnerima i oluji. 🙂 nadam se da ce vam se ispuniti zelja!

Teška je to situacija, a nekad mislim da se muškarci još teže nose s tim ako je samo do njih. Nekako smo mi žene navikle cijeli život biti nešto krive, pa nas to manje slomije.
    Dakle, mislite da nema smisla opet raditi mTese ako se ništa nije našlo? Baš čitam Volume2, tamo je jedna žena pisala kako su joj mužu sa više mjesta pokušavali naći spermiće i na kraju su na jednom i uspjeli.
    U najgorem slučaju, ako se kod njega ništa ne može naći, važno da je kad tad povedete iskreni razgovor - koje su vama opcije OK. Imamo ovdje forumašicu koja ide na donaciju spermića (mužu isto nisu našli ništa, pokušavaju sa njezinim j.s.), neki idu na donaciju jajne stanice, neki na donaciju zametka. Imamo i nekoliko njih koji su krenuli u smjeru posvojenja. Sve su to regularne opcije, ako su vama dvoma prihvatljivi.
    MM i ja smo odlučili da na donaciju nećemo, posvajanje nam je i dalje na stolu i razmišljamo o tome. Meni je jako bitno bilo to što smo u jednom trenutku počeli iskreno pričati i podijelili jedan s drugim što želimo, a što ne. I kakav si život zamišljamo. Skraćeno, iako jako želimo djecu, mi možemo živjeti i život bez njih. Ako dođemo do tog zida (a nadam se da nećemo), otplakat ćemo svoje, odtugovati, i smisliti drugačiji scenarij za ostatak života. 

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    28. Siječanj 2021. 14:55

Teja1408

Cure, nesto sam primjetila da se decko opasno problizavaju curama 🙈
    Kako se to jos neko vrijeme ne bi promijenilo na popis se pridružuje curka 💕💕💕
    Stigli su rezultati i sve je super ❤️

Wooooohooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Imamo curku!!! 

💔💔💔

Marita_07
    28. Siječanj 2021. 14:57

Hvala vam cure na podršci, necu odustati... Znam da je to velika borba🙏💞. Trebam skupiti snage i napraviti novi plan. 
    Znam da je bilo puno po forumima o suplementima za js, ali ne znam u tome svemu što pise što još izabrati uz vitamin D a da nije previše? 
    Tiki, inofolic je za pcos ili? 

👩‍🏫 38.g., niski Amh 2.1 pmol/L,LH 4.1,visok FSH 10, (low responder), dobiveni zametci odlicne kvalitete
    👨‍💼 43.g., sve uredno.
    7 IVF stimulirana postupka (polik. IVF), 2 missed ab 💔💔 (medikam.prekid).
    7./21. trombofilija,PAI 4G/4G,FV Leiden
    3/24.napravljena histeroskopija, sve u redu.
    3/24. kariogrami supružnika,sve u redu.
    6./24 prekid ET,zametak prestao s razvojem. 1💔
    4./25 aspiracija 4 oocite, 1 js oplođena i zrela, no ima više pronukleusa te je izostao normalan razvoj zametka.

Sunny_🐣
    28. Siječanj 2021. 14:57

Teja1408 čestitaaaaaaaam 

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

Leia3.0
    28. Siječanj 2021. 14:59

sofi

bok cure! :)
    vraćam se nakon godinu i nešto ponovo, pauzirala sam od foruma i svega.
    možda se neka od vas i sjeća, mi imamo azoospermiju, i neuspješna micro-tese je iza nas. Nismo niti uspjeli do MPO. Znači level -1.

Ali voljela bih se uključiti ponovo, iako iskustvima MPO baš i ne mogu doprinijeti. Ali mogu savjetima ako nedajbože naiđe netko sa sličnim problemom.
    Vidim da imamo različite statuse tu, mame posvojiteljice, mame trudnice, mame još nisu ali će ubrzo biti :)

Nisam prelistala baš sve zaostatke otkad me nije bilo, ne znam koliko se ta tema spominje, pa imam pitanje za svih, tko želi podijeliti…

kroz vrijeme od početka ovog putovanja do trenutne faze, koliko je psihički i emocionalno sve utjecalo na vas same i na vaš odnos s partnerom? neovisno je li muški ili ženski faktor u pitanju… Odnos sa okolinom (uža obitelj, prijatelji)? Njihovo prihvaćanje naših odluka…

Čini mi se kao da se o toj temi ne govori i ne piše previše, a možda bi bilo ohrabrujuće čuti neka iskustva .)

Bok i tebi :) 
    Kod nas je situacija ovakva. Svatko od nas se povjerio još jednoj osobi (prijatelju / prijateljici) i to je to. Nismo htjeli govoriti obitelji. Naš stav je da ih možemo samo opteretiti time, a i na koncu, oni bi opteretili nas s ispitivanjem / brigom / komentarima, a dok ovo prolaziš mislim da ti ne treba dodatnih stresora. Iz tog razloga smo odlučili "sami" kroz to prolaziti. Za sada se dosta dobro držimo, ali tek je prva stimulacija i transfer iza nas, pa.... pitaj me za par dana kako sam kad saznam jel' uspješno 
    Žao mi je čuti za vašu dijagnozu. Postoji li šansa da idete ponovno na TESE? Kakvi su daljnji koraci kod takve dijagnoze?

💁🏻‍♀️35 g., AMH 32 PCO like
    💁🏻‍♂️40 g., astenozospermija
    1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
    2. FET 9/21 - beta negativna
    3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
    4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
    13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
    🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈

sofi
    28. Siječanj 2021. 14:59

Sunny i Anchy, 
    Nas put je bio ovakav: 
    Nakon godinu i pol pokusavanja, ja sam napravila one standard preglede, hormone itd, jer sam prvo pretpostavila da je problem u meni. Tada smo napravili i spermiogram koji je pokazao dve nule. Znaci 3/2019. 
    Odmah smo se narucili u jednu zagrebacku privatnu kliniku na konzultacije i upuceni smo raditi: pregled urologa, hormone,z arazne bolesti. To je sve bilo ok,  s naglaskom na to da su i svi hormoni uredni, a najcesce kod neopstruktivne jedan hormon bude poremecen. Slijedi mikrodelecije y kromosoma i inhibin b. To je isto sve uredno. Planirali smo raditi tese kod njih, ali smo u meduvremenu odustali iz dva razloga: koliko sam se uspjela raspitati,dosla sam do info da je u drugoj klinici nesto detaljnija operacija (micro-tese), i u ovoj klinici nisu nam htjeli radit tese pa eventualni materijal zamrzavati, nego meni dati terapiju pa na dan aspiracije napraviti tese. Uglavnom, odlucili smo se za drugu kliniku. Operacija je prosla ok, radena je u opcoj anesteziji i bolovi nakon operacije su bili manji nego ocekivano. Za kliniku stvarno imam sve pohvale sto se tice odnosa sa pacijentima, smjestaja, usluge, jedini je problem nalaz. Ocito, operaciju zaista rade sa mozda drugacijim mikroskopom, i detaljnije, ali je nalaz napisan dosta "sturo". Kada smo nakon operacije potrazili jos jedno misljenje kod dr. Resa u Ljubljani, i on nam je potvrdio da nalazu nedostaju neke stavke koje bi trebale biti kako bi se eventualno vidjelo sto se jos moze (laicki, pronadeni su mu samo nekoliko spermica koji jos niti nisu u fazi spermica, nego su zapeli na jednom od koraka razvoja) evo to mi je zamjerka. Ali sto je tu je, sa time ili bez, stanje znamo. 
    To je zasad to. Predlozeno nam je eventualno isprobati hormonsku terapiju,pa ponoviti micro tese, ali to se inace primjrnjuje na pacijentima sa problematicnim hormonskim vrijednostima, a uspjesnost je jako mala, pa nismo definirali jos vrijedi li sve ponovo... 
    Poanta nase dijagnoze je da je nedefinirano otkuda je, jer su apsolutno svi nalazi uredni.... 
    P.S. ne znam smije li se pisati ime klinika ovdje, ako smije, podijeliti cu gdje smo bili :) 

♀️ 25, svi nalazi uredni.
    ♂️ 34, neopstruktivna azoospermia, svi nalazi uredni- nedefinirano što je uzrokovalo dijagnozu.

3/2019 prvi spermiogram 0.
    Kasniji spermiogrami 3x 0.
    9/2019 M-Tese 0.

ericaa
    28. Siječanj 2021. 15:02

Teja1408

Cure, nesto sam primjetila da se decko opasno problizavaju curama 🙈
    Kako se to jos neko vrijeme ne bi promijenilo na popis se pridružuje curka 💕💕💕
    Stigli su rezultati i sve je super ❤️

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

sofi

Raspisala sam se sa dugackim komentarima ne stane mi sve u jedan 😂
    Što se tice dijeljenja sa bliznjima, mi jesmo sa uzom obitelji, I savjetovala bih vam sada nakon 2 godine, no to je samo moje iskustvo, da svakako zadrzite samo sebi koliko god je moguce :) na pocetku od soka i neznanja i neizvjesnosti imali smo potrebu valjda podijeliti, ali da sada prolazim ponovo,vise ne bih... ako vam treba nesto detaljnije o nalazima koje smo radili, tu sam :)

Leia, slazem se, opterecenje nastaje i vama i njima, a pomoci nazalost ne mogu... no takoder, sve ovisi i o odnosima izmedu nas i obitelji, dobnim razlikama, razumijevanju, otvorenosti... 
    Mislim da sam na ostala pitanja odgovorila u prethodnom postu :) 

♀️ 25, svi nalazi uredni.
    ♂️ 34, neopstruktivna azoospermia, svi nalazi uredni- nedefinirano što je uzrokovalo dijagnozu.

3/2019 prvi spermiogram 0.
    Kasniji spermiogrami 3x 0.
    9/2019 M-Tese 0.

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️

Teja1408 ❤️❤️❤️❤️❤️🧚‍♀️ čestitam na djevojčici ❤️

endometrioza

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    28. Siječanj 2021. 15:03

Rita_55

Hvala vam cure na podršci, necu odustati… Znam da je to velika borba🙏💞. Trebam skupiti snage i napraviti novi plan.
    Znam da je bilo puno po forumima o suplementima za js, ali ne znam u tome svemu što pise što još izabrati uz vitamin D a da nije previše?
    Tiki, inofolic je za pcos ili?

Dakle, neka pristojna suma suplemenata bi bila ovo:
    Prenatali
    q10
    D vitamin (ako si u deficitu)
    inositol (za PCOS)
    DHEA (ako si u deficitu)
    mogu se dodatii neki antioksidansi - C vitamin ili E vitamin (da ne kompliciramo sa još dodatnima)
    melatonin u postupku (od početka pikanja do aspiracije)
    + popraviti prehranu
    + testirati hormone štitnjače
    + testirati feritin, uzimati željezo ako je feritin nisko
    Ja, naravno, uzimam još kamion toga uz ovo, ali mislim da u idućem postupku neću (ako dođem do njega, što je mala šansa jer ću sad ostati trudna i imati hrpicu smrzlića).

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.