Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    sofi
    28. Siječanj 2021. 15:37

MTB, evo bas mi je drago, bas mi je i bio cilj da cujemo razlicita iskustva, jer dijeljenje  takve stvari sa nekime ili zadrzavanje za sebe je takoder velik dio cijelog putovanja...
    A terapije, upravo pisuci ovaj povratnicki post, dijelom razmisljam i o tome neko vrijeme vec... drago mi je cuti da pomaze, mozda se lakse odlucim krenuti :)  

♀️ 25, svi nalazi uredni.
    ♂️ 34, neopstruktivna azoospermia, svi nalazi uredni- nedefinirano što je uzrokovalo dijagnozu.

3/2019 prvi spermiogram 0.
    Kasniji spermiogrami 3x 0.
    9/2019 M-Tese 0.

Sunny_🐣
    28. Siječanj 2021. 15:41

sofi

Ela slazem se, iskrenost i otvorenost je kljuc uspjeha, u svemu pa i u ovome.

Mozda je kod nas to malo i zakazalo, obzirom da je on vrlo lose podnio to u startu … ne zamjeram, i pokusavam se na sve nacine staviti na njegovo mjesto i u potpunosti ga razumijem i bez rijeci, ali morat cemo se malo trgnuti, definirati, sto i kako dalje…
    Sunny, jesmo, Sloveniji je jedino rjesenje donacija u Ceskoj, a Turska , jos mozda se moze otvoriti kao tema, ali svakako isto ta hormonska terapija i ponovo rezanje sa cime bi pricekali jos. Iskreno, zatvorili smo tu temu upravo radi vec navedenog kako ta hormonska terapija se provodi na problematicnim hormonima, a pristup doktora mi je bio odbojan od samog pocetka tipa Milijun posto cete tu dobit dijete mi svaki dan radimo micro tese i svi dobiju dijete. Mislim ne kazem, mozda zaista da, ali eto, privremeno nam to nije opcija. Pa screw pristup otic cemo i tamo ako to moze pomoc 😂 Kazem problem je sta su hormoni uredni, ic ih sad uznemiravat ovako uredne sa terapijom, ne znam, jedan dr mi kaze da ta terapija nikako ne moze pomoc kad su hormoni uredni nego da moze samo naskoditi, u Turskoj to rade ko dobar dan…pa ti budi pametan 😒

da, čitala sam o toj Turskoj. Vama sa urednim hormonima, ne vidim razlog da idete na hormonsku terapiju. 
    Nama je plan kad skupimo sve nalaze slati ih u različite klinike i tražiti mišljenja, između ostalog i u Turskoj. Iako nisam sigurna da bi se odlučili za neki postupak tamo. Oni dosta forsiraju hormonsku terapiju koja traje nekih godinu dana, a ne sviđa mi se ta pomisao da mi se M kljuka nekim hormonima, a zdrav je. Nikad ne znaš što to može izazvati.
    Ako vam nekad bude opcija pokušajte kontaktirati doktora Eckhard Schulze u Hamburgu. Dosta sam čitala o njemu po stranim forumima i čini mi se da bi u vašem slučaju (uredni hormoni) mogao pomoći. 

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 🔄
    sunnysparkle7@gmail.com

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    28. Siječanj 2021. 15:43

manemoj

MTB

ela, da, razumijemo se. Ja ne želim dijete, ja želim dijete s njim (ne mislim sad na krv, nego na odgajanje). Tako da da, u ovome smo skupa. Ali važno je naći način da se razgovara sa partnerom otvoreno, nije to uvijek lako.
    Promjena nicka ti je dobra stvar, dosta nas je ostalo trudno nakon toga.Sofi, vidi da li su vam terapije opcija. Meni puno pomažu, a da imam partnerskih problema pokušala bih i sa parskim terapijama.

Hoćeš opet biti NadimakMTB? 😂😂🙈🙈

Misliš da ne razmišljam o nekoj promjeni? Polako, imam još 18 dana do postupka 

💔💔💔

Marita_07
    28. Siječanj 2021. 15:47

manemoj

Miss 💙
    Rita45 baš mi žao ❤️
    Rita55 ti si vraćala trodnevne?
    MTB meni je Nuxe super.. probaj pa vidi 😉
    Maloteletvoji snovi 😂😂😂 pa ja ne vjerujem…
    Što se stimulacije tiče, ne komentiram jer ne znam baš ništa o tome 🙈 ja npr jedina sretna s Rekovelle, svi drugi ga mrze 🤷 tako da nemam pojma.. ja sam tu da čitam 😂

manemoj jesam da, 3.dan

👩‍🏫 38.g., niski Amh 2.1 pmol/L,LH 4.1,visok FSH 10, (low responder), dobiveni zametci odlicne kvalitete
    👨‍💼 43.g., sve uredno.
    7 IVF stimulirana postupka (polik. IVF), 2 missed ab 💔💔 (medikam.prekid).
    7./21. trombofilija,PAI 4G/4G,FV Leiden
    3/24.napravljena histeroskopija, sve u redu.
    3/24. kariogrami supružnika,sve u redu.
    6./24 prekid ET,zametak prestao s razvojem. 1💔
    4./25 aspiracija 4 oocite, nema oplodnje 💔

Teja1408
    28. Siječanj 2021. 15:47

Hvala svima 💕💕

sofi
    28. Siječanj 2021. 15:49

Sunny, pa da, tako cete dobiti  vise misljenja, i mozes dobiti neku sliku o svemu i razlicite opcije, pa odluciti...
    Bas tako, bez hormosnske terapije nece ni cut radit nista, bas je i mene to odbilo u startu kod njih, a nama ne vidim smisao za to... lako da samo ne uspije, ali strah me da ne izazovemo nesto poslije drugo sa tim... 
    Za dr. u Hamburgu sam cula jednom prilikom, ali nisam imala ime ni detalje, bas cu probati sad malo istrazit i ja, hvala ti :)) 

♂️ 34, neopstruktivna azoospermia, svi nalazi uredni- nedefinirano što je uzrokovalo dijagnozu.

9/2019 M-Tese 0.

Petra1989
    28. Siječanj 2021. 15:54

🌺Dada🌺

VM, la_Reina, Petra, Dolly cure jeste obavile što, ništa se ne javljate, kakva je situacija? 😊 💛🧡💚❤️

Ja vas čitam dok čekam petak i pregled.. Do tad sam štreber, upijam sve što napišete pa da sam spremna na sve 😅

Sunny_🐣
    28. Siječanj 2021. 15:56

sofi

Sunny, pa da, tako cete dobiti vise misljenja, i mozes dobiti neku sliku o svemu i razlicite opcije, pa odluciti…
    Bas tako, bez hormosnske terapije nece ni cut radit nista, bas je i mene to odbilo u startu kod njih, a nama ne vidim smisao za to… lako da samo ne uspije, ali strah me da ne izazovemo nesto poslije drugo sa tim…
    Za dr. u Hamburgu sam cula jednom prilikom, ali nisam imala ime ni detalje, bas cu probati sad malo istrazit i ja, hvala ti :))

sad sam ti uspjela krivo ime napisati. Ugl radi se o dr Wolfgang Schulze i ova klinika https://fertility-center-hh.de/mein-arzt
    sretno 🤞🏼

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 🔄
    sunnysparkle7@gmail.com

sofi
    28. Siječanj 2021. 16:03

Hvala ti, nakon rucka idem u surfanje 😊😊😁🥰

9/2019 M-Tese 0.

Anči 💕
    28. Siječanj 2021. 16:04

Sunny_

sofi

Sunny, pa da, tako cete dobiti vise misljenja, i mozes dobiti neku sliku o svemu i razlicite opcije, pa odluciti…
    Bas tako, bez hormosnske terapije nece ni cut radit nista, bas je i mene to odbilo u startu kod njih, a nama ne vidim smisao za to… lako da samo ne uspije, ali strah me da ne izazovemo nesto poslije drugo sa tim…

sad sam ti uspjela krivo ime napisati. Ugl radi se o dr Wolfgang Schulze i ova klinikahttps://fertility-center-hh.de/mein-arzt
    sretno🤞🏼

Ovo si i ja spremam za budućnost možda ce nam zatrebat

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.