Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    sofi
    28. Siječanj 2021. 15:04

Teja cestitke na curici 😊😊😊🥰

♀️ 25, svi nalazi uredni.
    ♂️ 34, neopstruktivna azoospermia, svi nalazi uredni- nedefinirano što je uzrokovalo dijagnozu.

3/2019 prvi spermiogram 0.
    Kasniji spermiogrami 3x 0.
    9/2019 M-Tese 0.

Tuma
    28. Siječanj 2021. 15:07

Tiki jesi istu terapiju imala? Možda te ne paše ta terapija... Al opet očito se primi kod tebe, tako da su stanice kvalitetne. Bolje 2 kvalitetne, nego 10 nekvalitetnih 😊
    Teja super!!! Čestitam na curki!! 🥰🥰

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

🌼TiKi🌼
    28. Siječanj 2021. 15:09

Rita_55 inofolic je inositol i folna kiselina, prepisuju ga nama koji imamo pcos jer inositol regulira inzulin kod inzulinske rezistencije koja je cesta kod sindroma, a ujedno i poboljsava kvalitetu jajne stanice. Mi imamo puno folikula (ja ocito ne, ali inace da 😂), ali slabije kvalitete. 

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

Anči 💕
    28. Siječanj 2021. 15:11

Teja1408 čestitke na curici 😍
    Sofi hvala na ovako opširnom objašnjenju..puno je lakše kad pročitas i tuđa iskustva...

Nekako razmišljam da ponovimo spermio sad u Petrovoj jer mi je tako i ginekologica savjetovala da bi bilo dobro ponovit..ja nekako važem bi nebi jer bit ce i malo manje od mjesec dana da uzima te dodatke pa ako kao pomažu možda ce bit i pre rano 🤔🤔

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

sofi
    28. Siječanj 2021. 15:11

MTB- moguce je svakako da se u razlicitim "regijama" nalazi razlicita koncentracija spermica, a to se odnosi vecinom kada se radi punkcija (iglom) tada je moguce promasiti mjesto tj ne potrefiti mjesto gdje ih ima. Na micro tese obraden mu je u biti cijeli desni testis, i mali dio lijevog...tako da prakticki skoro je sve "pregledano"... 
    Sorkac na dugim komentarima, ali iskreno, meni je jedan od tezih dijelova sveg ovog bio nedostatak informacija, tj dobivanje informacija na kapaljku i samostalnim istrazivanjem,pa bih voljela da curama (i deckima) koje prolaze isto makar mrvicu olaksam ovime sto smo mi prosli... 
    T
    Sto se tice drugih opcija, isto je kod nas, donacija iskljucena, a posvajanje " u rezervi"... 

♂️ 34, neopstruktivna azoospermia, svi nalazi uredni- nedefinirano što je uzrokovalo dijagnozu.

9/2019 M-Tese 0.

🌼TiKi🌼
    28. Siječanj 2021. 15:12

Tuma, ma da. Rekovelle oba puta, samo sto sam prije prve stimulacije pila pilule pa je mislila da je mozda do toga. Prije druge ih nisam pila pa opet isto. Da nisu uspjeli zameci i postupak, stavila bi me na drugu stimulaciju iduci put, ali eto. Kao sto kazes, bolje 2 kvalitetna, nego 10 nikakvih. Cak imam i smrznutu blasticu, sto je stvarno uspjeh. 

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

Marita_07
    28. Siječanj 2021. 15:12

Leia2.0

Rita_55

Ipak sam se popiskila ujutro, danas je 9.dan od ET, i crta debelo negativna. Nemam vise nade da će se dogoditi čudo nakon ovog… ☹️😰 Vještica treba doći sutra, osjecam se napuhnuto baš kao pred mengu… Klinika zahtjeva da se svejedno napravi Beta u subotu… Toliko sam potonula… ☹️

Žao mi je. I ja se pripremam u nedjelju za testić i možda baš kao i ti potonem od razočaranja. Nadam se da ćeš se moć utješiti s tim što si još na početku i što imaš puno veće šanse ostvariti zdravu trudnoću nego obrnuto! Kad odradiš betu i okreneš novi list, glavu gore i ideš dalje kad budeš spremna.

Želim ti puno sreće i da ostvariš + na testu, i naravno Betu. Da nema vas ne znam tko bi mi bio veća podrška jer najbolje znaju oni koji prolaze isto kao ja. 👭🤞😇 Čak nisam toliko plačljiva, koliko sam ljuta da bi sada onu boksačku vreću udarala. 😠

👩‍🏫 38.g., niski Amh 2.1 pmol/L,LH 4.1,visok FSH 10, (low responder), dobiveni zametci odlicne kvalitete
    👨‍💼 43.g., sve uredno.
    7 IVF stimulirana postupka (polik. IVF), 2 missed ab 💔💔 (medikam.prekid).
    7./21. trombofilija,PAI 4G/4G,FV Leiden
    3/24.napravljena histeroskopija, sve u redu.
    3/24. kariogrami supružnika,sve u redu.
    6./24 prekid ET,zametak prestao s razvojem. 1💔
    4./25 aspiracija 4 oocite, nema oplodnje 💔

Ela 👱🏼‍♀️
    28. Siječanj 2021. 15:14

MTB

“Skraćeno, iako jako želimo djecu, mi možemo živjeti i život bez njih. Ako dođemo do tog zida (a nadam se da nećemo), otplakat ćemo svoje, odtugovati, i smisliti drugačiji scenarij za ostatak života. “

Potpisujem od riječi do riječi, tako smo MM i ja razgovarali kada smo shvatili da imamo problem sa začećem. Rekli smo idemo pokušati sve opcije ako nam uspije juhuuu ako ne, nastavljamo ovako kako smo i do sad .
    Sa partnerom samo treba pričati iskreno i otvoreno o svemu.
    Mi smo za naš MPO put rekli roditeljima i najbližim prijateljima, rekli smo im i da nas ne ispituju kada im budemo imali što za reći znat će na vrijeme ☺️ I fakat poštuju svi . 

🙋🏼‍♀️ 32 🙋🏻‍♂️ 31
    3 godine braka
    03/2020 hydrosalpinx operacija (odstranjen lijevi jajovod)
    09/2021 missed ab 💔

sofi
    28. Siječanj 2021. 15:14

Anchy, svakako spermiogram treba ponovit da se iskljuci mogucnost greske ili slicno, ali savjet ti je ne jos... cini mi se da se spermici obnavljaju svakih 45? Oprosti zaboravila sam tocan broj kako su nam rekli, dana, uglavnom sigurno vise od mjesec, tako da svakako pricekajte  jos malo, em da pocnu djelovat suplementi, em da se sve to regenerira u svom prirodnom slijedu... probaj kada se narucujete pitati koliko je optimalan razmak izmedu dva spermiograma..

9/2019 M-Tese 0.

Tuma
    28. Siječanj 2021. 15:16

🌼TiKi🌼

Tuma, ma da. Rekovelle oba puta, samo sto sam prije prve stimulacije pila pilule pa je mislila da je mozda do toga. Prije druge ih nisam pila pa opet isto. Da nisu uspjeli zameci i postupak, stavila bi me na drugu stimulaciju iduci put, ali eto. Kao sto kazes, bolje 2 kvalitetna, nego 10 nikakvih. Cak imam i smrznutu blasticu, sto je stvarno uspjeh.

Da, od 3 stanice jedna trudnoća i 1 blastica je predobar rezultat.. Možda ti čak to i odgovara 😊

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.