Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    28. Siječanj 2021. 12:27

SBjelis, woooohoooo, spremna si ko puška!!!

Čupica, hvala na odgovoru. Pitam jer je meni kolesterol povišen pa sam se odmah zabrinula da to sprečava trudnoću/nešto. Iz iskustva znam da će ti se sa smanjenjem težine riješiti/smanjiti i inzulinska rezistencija (ako je uopće imaš). Vidi možeš li već sad napraviti neke izmjene u prehrani (ne predrastične, to nikad nije dobro). Prehranom sam ja skoro sve svoje kronične probleme riješila (osim glupog kolesterola). Inače, doktorica ti baš i nije neka kad ti dijagnosticira stanja na pogled - iako imaš povišenu težinu, to ne znači da imaš ikoji drugi problem - zato postoje pretrage. 

💔💔💔

sbjelisi
    28. Siječanj 2021. 12:32

MTB spomeula sam ovom super ginekologu ove ivf probleme.. Pa on kaze Bez obzira na godine, valjda ste svijesni za je u 50% slucajeva problem u muskom? Kaze frajer ginekolog!!!

oharascarlett14@gmail.com

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    28. Siječanj 2021. 12:33

Plavimak, sad sam guglala, ja sam po ocjeni u ovom dijelu od oko 50%.
    A konačni nalaz mi je:
    BIRADS 3 − prisutna abnormalnost neodređene važnosti, koja je vjerojatno benigna
    I imam neke kalcifikate
    Ok, jasno mi je, mlađahna sam dama sa neodređenim abnormalnostima u grudima (jer su još prpošne i mlade i ne može se dobro vidjeti što je u njima) pa moram češće dolaziti na preglede. Njaaah.

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    28. Siječanj 2021. 12:35

SBjelis

MTB spomeula sam ovom super ginekologu ove ivf probleme.. Pa on kaze Bez obzira na godine, valjda ste svijesni za je u 50% slucajeva problem u muskom? Kaze frajer ginekolog!!!

Hehe.
    Neeego, je li zgodan taj ginekolog? Je da sam nedavno radila briseve, ali možda se nešto promijenilo u zadnja 3 tjedna... 

💔💔💔

Ruska1986
    28. Siječanj 2021. 12:35

Rita94

Hej.. Sad su me zvali.
    Niti jedna js nije uspjela, obje su propale.
    Valjda me neće ovo slomit… 😭

Jao, bas mi je zao 😔😔😔 znam da ti je tesko, al navijamo svi za slijedeci put  ❤💜

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

MaloTele
    28. Siječanj 2021. 12:52

Tuma okriviti cemo onda tvog muza za povisen kolesterol, ti se ipak zdravo hranis 🤣 
    MTB mozda i bolje da cesce kontroliras ako vecnimas negativna iskustva u obitelji,bitno da je sad sve u redu,pretraga po pretraga i bit Ce super sve 🤗
    Sbjelis woohooo ajmo po tu bebu sad, i ostali Ce nalazi bit odlicno,godina nam je ovdje relativno dobro krenula 🤞
    Rita94  bas mi je zao 😔😔 malo odtuguj koliko trebas i ajmo dalje, nema odustajanja jos, naravno da ces se oporaviti, zelja za bebom je jaca od neuspjeha,iduci put Ce bit bolje, do tad pumpaj stanice i pumpaj muza 🤞🤞

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    28. Siječanj 2021. 13:06

Bokić ❤️
    Rita94 jako mi je žao zbog situacije koja se desila. Nadam se da će idući put biti ljepšeg ishoda 🙏
    SBjelis ti si maco spremna za veljaču 😁😁😁🥰
    MTB ja to nebih gledala kao negativnu stvar što ti je rekao da se naručiš za godinu dana. Hormoni nam rade čuda u tijelu. U 8mj prošle godine sam išla na UZV dojki jer imam problem da u svih 30dc imam užasno bolne grudi. Znači meni i grudnjak smeta. Imala sam neka probadanja i otišla sam provjeriti što je..na UZV mi je vidio neke čudne sjene na desnoj dojci ali zbog silnih žila koje imam nije mogao dobro vidjeti.. Zbog gustog parehima, na UZV se ništa nije vidjelo posebno, ali na nalazu mi je napisao da imam  proširen laktiferni kanalić i cistične tvorbe 4mm i 5mm na desnoj dojci, a na lijevoj proširen Cooper i sjena od 4,6mm, nepoznata i sumnjiva . Poslao me na magnet, zvao je polikliniku Dr. Drinkovića i naručio me za sutradan (jao da im vidiš dva djelatnika na MR stroju, odjeća se sama skida 🤣🤣🤣🤣🤣). 
    Uglavnom magnet nije pokazao ništa sumnjivo. Nalaz uredan, dojke divne 🥰😂 jednostavno mi je žlijezdani parehim gust i daje na UZV lažne sjene i 'tvorbe'. Kontrola za godinu dana... 
    Ako se tada nisam isprepadala neću nikada. Trebala sam sad za Božić napraviti Ca-15-3 ali kako sam bila zaokupljena mpo i svim tim, nisam napravila - zaboravila, a mogla sam ga izvaditi kad i betu. Jbga, zato planiram za Uskrs kada dođem, malo se pozabaviti sa time pošto sam prošla stimulaciju.. . Tako da, smatram da je u redu obaviti takve stvari što češće, 2 godine se čine kao vječnost, čak i jedna 🙈🙈 bit će to sve ok ❤️🙏

endometrioza

sofi
    28. Siječanj 2021. 13:07

bok cure!  :) 
    vraćam se nakon godinu i nešto ponovo, pauzirala sam od foruma i svega.  
    možda se neka od vas i sjeća, mi imamo azoospermiju, i neuspješna micro-tese je iza nas. Nismo niti uspjeli do MPO. Znači level -1.

Ali voljela bih se uključiti ponovo, iako iskustvima MPO  baš i ne mogu doprinijeti. Ali mogu savjetima ako nedajbože naiđe netko sa sličnim problemom. 
    Vidim da imamo različite statuse tu, mame posvojiteljice, mame trudnice, mame još nisu ali će ubrzo biti :)  

Nisam prelistala baš sve zaostatke otkad me nije bilo, ne znam koliko se ta tema spominje, pa imam pitanje za svih, tko želi podijeliti...

kroz vrijeme od početka ovog putovanja do trenutne faze, koliko je psihički i emocionalno sve utjecalo na vas same i na vaš odnos s partnerom? neovisno je li muški ili ženski faktor u pitanju... Odnos sa okolinom (uža obitelj, prijatelji)? Njihovo prihvaćanje naših odluka... 

Čini mi se kao da se o toj temi ne govori i ne piše previše, a možda bi bilo ohrabrujuće čuti neka iskustva .) 

♀️ 25, svi nalazi uredni.
    ♂️ 34, neopstruktivna azoospermia, svi nalazi uredni- nedefinirano što je uzrokovalo dijagnozu.

3/2019 prvi spermiogram 0.
    Kasniji spermiogrami 3x 0.
    9/2019 M-Tese 0.

28. Siječanj 2021. 13:08

Rita94 bas mi je zao... 😥 Ocito nije pasala bas simulacija.. Obavezno na konzultacije sve pitaj sta te zanima dok je sve svjeze... Ja sam tako pogrijesila sta nisam pitala kako od 14njajnih stanica samo 3 blastice i sad dobijem nedefinirane odgovore jer se vise nitko dole ne sjeca kako je to islo... Sve odma pitat dok je svjeze

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    28. Siječanj 2021. 13:14

Cure koje zanima testić na štopericu 🤭🤭🤭
    Radila ja danas bhcg testić, pišnula sam 12h od štoperice (Brevactid 5000). Sjena tako divno izgleda makar sam, kako naša MTB kaže, u -1tt.
    Štoperica od 5000iu je u pretvorbi beta 41.5.
    Divno je vidjeti ovaj pozitivni test, a na transfer još nisam ni išla 🤣🤣🤣
    Evo i slikica : https://ibb.co/VDQnc1P
    Pišnut ću ga još i sutra kad prođe malo više vremena jer neznam kak putuje kroz organizam.. I onda ga pišam dan pred transfer da vidim jel odlazi🙈🙈

endometrioza

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.