MaloTele, da, slažem se da je bolje raditi često ovakve preglede. Ja sam namjeravala sad krenuti sa mamo svake godine. Ali doktorica je rekla svake dvije, pa me zabrinulo kad sam vidjela u nalazu da je ipak svake. Sad mi je jasnije, imam seksi dojke pa ih žele češće pregledavati.
Dada, ja sam sad na sistematskom vadila sve markere za koje me nije bilo sram pitati , to je sve OK. Slažem se da je totalno bezveze ne pratiti te neke česte bolesti koje su lako rješive ako se uhvate na vrijeme. Samo ću idući put potražiti kliniku koja ima zgodnije doktore, kad me već nateže hoću uživati u pogledu.
Crtica ti je mrak!
sofi, dobro nam se vratila i što brže otišla. Žao mi je radi vaše situacije. Planovi za dalje?
Možeš li srediti potpis (ako ti je OK) da te tebi slične što lakše prepoznaju?
Što se odnosa tiče... pišemo povremeno o tome, kako kojoj naleti situacija. Sa partnerom mi se odnos produbio. Uvijek smo bili tim, sad smo još bolji tim. U tom smislu mi "profitiramo" od svega ovoga. Obitelji nismo rekli. Za prvi postupak sam ja rekla jednoj prijateljici, to je prijateljstvo puklo tokom postupka. Nakon kiretaže sam rekla još dvije osobe, one su mi sad super podrška. Kao da mi je ovaj proces dao i da napravim neku čistku i vidim tko je tu za mene.
Sanjich, ja sam čitala da je standardni postotak dolaska do blastociste 25%. A zaboravljaš da si ti mala 12 js, ne 14 (sve preko 12 ti se, na žalost, ne računa). Tako da si upala u neki prosjek. Vjerujem da bi to moglo i malo bolje, ali ti više nećeš morati u stimulacije pa te briga.
💔💔💔
Plavimak, sad sam guglala, ja sam po ocjeni u ovom dijelu od oko 50%.
A konačni nalaz mi je:
BIRADS 3 − prisutna abnormalnost neodređene važnosti, koja je vjerojatno benigna
I imam neke kalcifikate
Ok, jasno mi je, mlađahna sam dama sa neodređenim abnormalnostima u grudima (jer su još prpošne i mlade i ne može se dobro vidjeti što je u njima) pa moram češće dolaziti na preglede. Njaaah.
eto. kalcifikati su irelevantni kao i moj reaktivni limfni čvor koji se u 1 g uvećao 1mm (što je dosta, no odlučila sam to pripisati koroni koja je upravo bila zavrsila).to je to što je doktorica rekla, mamo daje drukciji pogled nego uzv no ne kuzi sto je za razliku od uzv.
On - sve kako treba Ja: u 09/20 navršenih 40. g., u 09/21 navršenih 41.g.
spontana trudnoća 2014.
AMH 11,3, LH 3,7, FSH 8,2, TSH 1,36 DHEAS 4,1, D-vit 50, hypotir., IR
1. 03/21 MPO Vuk Vrhovac
VM, la_Reina, Petra, Dolly cure jeste obavile što, ništa se ne javljate, kakva je situacija? 😊 💛🧡💚❤️
endometrioza
Ipak sam se popiskila ujutro, danas je 9.dan od ET, i crta debelo negativna. Nemam vise nade da će se dogoditi čudo nakon ovog... ☹️😰 Vještica treba doći sutra, osjecam se napuhnuto baš kao pred mengu... Klinika zahtjeva da se svejedno napravi Beta u subotu... Toliko sam potonula... ☹️
👩🏫 38.g., niski Amh 2.1 pmol/L,LH 4.1,visok FSH 10, (low responder), dobiveni zametci odlicne kvalitete
👨💼 43.g., sve uredno.
7 IVF stimulirana postupka (polik. IVF), 2 missed ab 💔💔 (medikam.prekid).
7./21. trombofilija,PAI 4G/4G,FV Leiden
3/24.napravljena histeroskopija, sve u redu.
3/24. kariogrami supružnika,sve u redu.
6./24 prekid ET,zametak prestao s razvojem. 1💔
4./25 aspiracija 4 oocite, nema oplodnje 💔
Ipak sam se popiskila ujutro, danas je 9.dan od ET, i crta debelo negativna. Nemam vise nade da će se dogoditi čudo nakon ovog… ☹️😰 Vještica treba doći sutra, osjecam se napuhnuto baš kao pred mengu… Klinika zahtjeva da se svejedno napravi Beta u subotu… Toliko sam potonula… ☹️
Žao mi je 😔😔
Napravi betu da vidiš dali se što dešavalo i da možeš mirne glave prekinuti terapiju.
Nikakvo potonuće, ustani i pravi plan za dalje. Ovdje nema mjesta odustajanju.. Jer drugi put će biti bolje, vidjet ćeš 🙏❤️💟
endometrioza
Rita94 jako, jako mi je žao... daj si vremena koliko treba.
Rita_55 možda je ipak prerano? zaista mi je žao.. drži se
💁♀️ 1989 g. 💁♂️ 1988 g.
ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
1. FET- 10/2021. ❌
2. FET - 11/2021. ❌
3. FET- 4/2022. ❌
4. FET- 10/2022 ❌
5. FET - 11/2023 💙
Ipak sam se popiskila ujutro, danas je 9.dan od ET, i crta debelo negativna. Nemam vise nade da će se dogoditi čudo nakon ovog… ☹️😰 Vještica treba doći sutra, osjecam se napuhnuto baš kao pred mengu… Klinika zahtjeva da se svejedno napravi Beta u subotu… Toliko sam potonula… ☹️
Draga, da, to je vjerojatno to. Ti svejedno napravi betu da isključiš mogućnost trudnoće ili vanmaternične. Onda se dobro isplači i idemo dalje. Sretnice su one koje uspiju u 3 pokušaja, velikom broju žena ipak treba više. A ti si i dalje ispod 3
💔💔💔
Tuma jesi li ti pila nešto kako bi poboljšala kvalitetu js?
Ja sam pila svasta: aktivni folat od solgara, co q10 200mg na dan, 2000 omega 3, D vitamin od solgara svaki 3.dan dozu od 10 000 jedinica, b kompleks DHEA (to ne piti na svoju ruku, provjeriti s dr ili na spolnim hormonima kolika je), shatavari prah i evine kapi. Tu i tamo bih popila c vitamin i cink, al to je ugl pio muž. On je pio i čaj zdravac i prestao pušiti. Ja sam preko ljeta promijenila prehranu, vjezbala svaki dan... Ak se još nešto sjetim napišem 😊
👱♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
👨 31 g, sve ok
1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
Nifty- sve oke, imamo curku💗
Imamo Laru ❤
bok cure! :)
vraćam se nakon godinu i nešto ponovo, pauzirala sam od foruma i svega.
možda se neka od vas i sjeća, mi imamo azoospermiju, i neuspješna micro-tese je iza nas. Nismo niti uspjeli do MPO. Znači level -1.
Ali voljela bih se uključiti ponovo, iako iskustvima MPO baš i ne mogu doprinijeti. Ali mogu savjetima ako nedajbože naiđe netko sa sličnim problemom.
Vidim da imamo različite statuse tu, mame posvojiteljice, mame trudnice, mame još nisu ali će ubrzo biti :)
Nisam prelistala baš sve zaostatke otkad me nije bilo, ne znam koliko se ta tema spominje, pa imam pitanje za svih, tko želi podijeliti…
kroz vrijeme od početka ovog putovanja do trenutne faze, koliko je psihički i emocionalno sve utjecalo na vas same i na vaš odnos s partnerom? neovisno je li muški ili ženski faktor u pitanju… Odnos sa okolinom (uža obitelj, prijatelji)? Njihovo prihvaćanje naših odluka…
Čini mi se kao da se o toj temi ne govori i ne piše previše, a možda bi bilo ohrabrujuće čuti neka iskustva .)
Jako mi je drago da si se javila ❤️ mi smo isto azoo. Za dijagnozu smo prvi put saznali u 12om mjesecu. Odtad smo ponovili spermiogram, opet azoo i M je vadio hormone. Povišen FSH (31) ostali hormoni uredni. Iduci korak su nam kariotip i mikrodelecije kromosoma Y. Nakon kromosomskih pretraga slijedi vjer mTese, ali još ne znamo gdje. Uzrok za azoo još ne znamo.
Ako ti nije problem, da li možeš ukratko opisati vaš put? Da li ste saznali urok za azoo? gdje ste radili mTese? da li kod vas postoji šansa da se mTese ponovi?
Što se tiče psihe i emocija ... mi smo realno tek na početku ❤️ naravno još uvijek se nadamo da ćemo uspjeti imati našu biološku djecu, ali smo svjesni i činjenice da to možda ne bude tako. Moj M se teško nosi sa dijagnozom u smislu da ga je jako sram i strah ga je da netko ne sazna. On je voli puno pričati o tome, a meni je lakše kad pričam s njim pa se nađemo negdje na sredini Meni najteže pada što nekako nemam pravo biti tužna. Tj imam dana kad sam baš tužna i place mi se zbog naše situacije i tad bih voljela da me on oraspoloži. Ali kad on mene vidi da plačem odma se i on rastuži jer smatra da je on kriv, ali ništa od ovog nije njegova krivica.
Što se tiče okoline...mi smo zasad samo roditeljima rekli i tako će ostati zasad.
👩35, PCO like, blaga tromb.
🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
poliklinika Repromed
1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
4/25 FET 1 🐧 ❌
sunnysparkle7@gmail.com
Bas mi je zao.. 😔😔😔 ali kako cure kaze, svejedno izvadi betu da budes sigurna. Glavu gore! Budi tuzna, ali i spremna za nove pobjede! Bebica sigurno ceka 💜❤
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Sortiraj odgovore
Najstariji