Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Teja1408
    28. Siječanj 2021. 11:57

Rita94

Hej.. Sad su me zvali.
    Niti jedna js nije uspjela, obje su propale.
    Valjda me neće ovo slomit… 😭

Bas mi je zao 😔 drzi se 💕

Kacusha
    28. Siječanj 2021. 11:59

Rita94

Hej.. Sad su me zvali.

Zao mi je... 💔 Isplaci se dobro i polako dalje ❤️

👱‍♀️39g, 👨‍🦰31g, 👩‍❤️‍💋‍👨2g,
    👱‍♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
    👨‍🦰 Oligo-normo
    8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
    12mj 2022. posvojenje Emili 💜

Tuma
    28. Siječanj 2021. 12:01

Rita baš mi je žao. Znam kako je ostati bez transfera. Isplaci se, odtuguj i ono što mnogima pomaže napravi plan za dalje... Jesu li ti rekli što je bio problem? 

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    28. Siječanj 2021. 12:03

Rita94

Hej.. Sad su me zvali.

Naravno da te neće slomiti, ti si lavica. 
    Daj si vremena da otplačeš i preboliš ovaj postupak.
    A onda idemo dalje 

💔💔💔

• Rita94
    28. Siječanj 2021. 12:05

Tuma

Rita baš mi je žao. Znam kako je ostati bez transfera. Isplaci se, odtuguj i ono što mnogima pomaže napravi plan za dalje… Jesu li ti rekli što je bio problem?

Nisu mi ništa rekla. Uopće neznam kakva je procedura za dalje. 

27,5 god. // MM - > 30 god.
    biokemijska // 6tt
    spermiogram -> uredan
    AMH -> 1,8 pmol/L
    FSH -> 10mj 13 / 1mj 2,6
    1/21 - > aspiracija

sbjelisi
    28. Siječanj 2021. 12:17

Cureeeeeeee ja imam maternicu i jajnike tooooop! Rekao je da steta da sam omasila ovaj ciklus prirodnu ovulaciju 😔
    Cike su isto u redu. Papu cekam, gljivice rjesavam

oharascarlett14@gmail.com

Čupica
    28. Siječanj 2021. 12:19

MTB lipidogram sam morala vaditi jer misli da su masnoce povisene zbog moje prekomjerne tezine.  Ako budu povisene mora mi prilagoditi stimulaciju tome. A mislim da je i to razlog i inzulinske rezistencije. 
    Sunny hvala! Ne stignem ja nju nista pitati jer sam unutra max 5 minuta. To ti je ko na traci. PCOS nemam, nisam nikada imala ciste, ali inzulin sam imala poviseni pred 2 godine, sada sam vadila ponovo i normalne su vrijednosti. Samo da mi OGTT bude gotov i da potvrdim da nemam poroblema sa secerom i inzulinom 😀

♀️29g. AMH 5.0, IR ♂️ 34g. azoo(materijal zamrznut, dobiven TESE)
    6.mj. IVF/TESE/ICSI Menopur 225, Cetrotide, Ovitrelle - 6🥚nema transfera
    11mj. Orgalutran, Pergoveris 250, Ovitrelle - 5🥚- 3 morule
    ET- 2 morule ❌
    1🐧

sbjelisi
    28. Siječanj 2021. 12:23

Rita94

Hej.. Sad su me zvali.

❤ Zao mi je 

oharascarlett14@gmail.com

• Pmak
    28. Siječanj 2021. 12:23

MTB

SBjelis, da, mi se rodimo sa predefiniranim brojem JS. Svaki mjesec, hrpica njih se krene razvijati, ali onda preuzme dominantni folikul (eventualno dva), a svi ostali propadnu. Dakle, ako ti krene 15 JS, 1-2 stvarno krenu kad je ovulacija, ostali sagnjile. Sa stimuacijom oni postižu da od tih 15 veći dio sazrije (što više moguće), i onda ih sve pokušaju oploditi i izabrati najbolje za oplodnju/smrzavanje. Dakle, ne smanjuju nam rezerve, već vade maksimum iz postojeće berbe. Meni je npr Gić rekao da ako berba idući mjesec ne bude izgledala perspektivno, da će mi odgoditi postupak jer nema smisla trošiti stimulaciju na lošiju berbu (on je po dosadašnjim nalazima napravio procjenu što je za mene dobra berba). Ne postoji način da on poveća broj folikula u toj berbi, samo im može pomoći da postanu što bolje/jače/fantastičnije.

Nikitta, i mislila sam da je radi hormona i svega toga, jer imam najveći kolesterol ikad, a hranim se ko djevica. Redovno provjeravam kolesterol baš radi obiteljske anamneze.
    Za mamo, ma i ja bih mislila da je tako da mi dr na UZV nije rekla da radi obiteljske anamneze moram na UZV svakih 6 mjeseci, ali da mamo mogu svake dvije godine ako sad bude sve OK. Da, u ženskoj liniji imam smrt od raka dojke.
    I onda na nalazu piše svaku godinu. Grrr. nema veze, da je nešto tu rekli bi mi.
    Hvala za savjet za losion. Budem isprobala, koža mi je suha i žedna a baš se mrzim trackati.

Plavimak, doktorica koja mi je radila UZV mi je rekla da UZV moram svakih 6 mjeseci, a mamo svake 2 godine (ako nalaz od mamo bude OK). Sad na nalazu od mamo piše da je sve OK (valjda, ne zvuči ništa opasno), a preporuka je mamo opet za godinu dana radi "strukture dojki".
    Hoćeš reći da su mi dojke kao u dvadesetogodišnjakinje pa me zato žele vidjeti češće? A hvala!!!

da, upravo ti to hoću reći, ti i taj tvoj visoki AMH, DHEA.. Meni je zlijezadno tkivo očuvano tek 25%.

On - sve kako treba Ja: u 09/20 navršenih 40. g., u 09/21 navršenih 41.g.
    spontana trudnoća 2014.
    AMH 11,3, LH 3,7, FSH 8,2, TSH 1,36 DHEAS 4,1, D-vit 50, hypotir., IR
    1. 03/21 MPO Vuk Vrhovac

• Rita94
    28. Siječanj 2021. 12:26

Tuma jesi li ti pila nešto kako bi poboljšala kvalitetu js? 

27,5 god. // MM - > 30 god.
    biokemijska // 6tt
    spermiogram -> uredan
    AMH -> 1,8 pmol/L
    FSH -> 10mj 13 / 1mj 2,6
    1/21 - > aspiracija

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.