TirelessIvy ma više se javljam i pišem oko posvojenja zadnjih par dana, a i moram vidjeti kako je AuroraB, jer očekujem kod nje dobre vijesti 😍 Hvala, ne držim se ja baš dobro, ali papir (ili u ovom slučaju ekran) trpi sve 😅💜 Pratim ja vas sve i jad ne pišem. 😍
Sanjich u totalnoj sam komi, i tako svaki dan zadnjih ne znam koliko, a potresi su me dotukli, ne spavam doslovno već 7 dana, imam ptsp, pa gledam kako i gdje otići iz Zg, a pritišću drugih 10 sranja i ne mogu se maknut iz grada. Anyway. Ima tu puno trudnica, majki, i budućih majki koje ne trebaju loše vijesti, i kuknjavu od mene😁 Pratim vas sve, tebi sretno na FET-u za koji dan na tvoj ročkas. 😘
MTB nikako mi se ne sviđa taj doktor, dobro da si završila s njim. Što se tiče Provere, yup, progesteron, nikakva frka. Ti reagiraš na “morate piti pilule” kao ja kad sam morala počet piti Visanne 😂 Ja mrzim pilule, kontraceptive, a Visanne koji su gore od kontracepcije - prezirem, a gle me sada, danas točno mjesec dana da ih uzimam i nije mi niš. (sarkazam).Sutra imam color doppler vena i arterija u nozi, pa se nadam zauvijek riješiti enigmu je li mi palac stalno poplavi radi Visanne ili ne. 🙏🏼 Ne znam jesam ranije pisala, ali skužila sam nedavno tek da palac bude full normalan čim podignem nogu na povišeno, onda odem na toalet, pocrveni i ako slučajno sjedim dulje od 10 min na školjci, valjda prekinem glavnu venu iz zdjelice, palac poplavi i poljubičasti. Onda opet legnem i dignem nogu na povišeno, sve se povuče kroz 20 min. I tako svaki dan. Zato i dalje sumnjam na Visanne. Stalno mi je palac bio zamotan, odnosno previjam ga 3x dnevno, pa nisam ranije obratila i eksperimente takve provodila. Sreća da sam jednu večer odlučila vidjet kako se ponaša na zraku, no i dalje nemam odgovore što se događa 🤷🏼♀️
Cure ostale u raznim fazama, sretno svima. 💙
Kako si rekla da neces pisati i da nisi najbolje ocekivala sam da si barem malo bolje posto se javljas.. Ne zamjeri... Ja uopce ne znam kako komentirati tvoje postove najčešće ih zato i ne komentiram 😑 nemogu ni zamisliti kako ti je i zelim ti svu srecu u daljnjoj borbi ❤️
Ps sto se tice posvajanja htjela sam ti samo reci mozda da pricekas dok ti muz bude spreman jer ako nije na cisto samo cete na procjeni imati minus koji vas onda moze u budućnosti kociti... Oboje trebate biti na istoj razini da bi taj put imao smisla za vas i vasu obitelj.
Lijepi pozdrav drage žene! Nisam nista pisala zadnjih dana, malo sam se trebala maknuti s foruma.
Danas sam bila na UZV, trudna sam 6+4! Za sad sve dobro napreduje, vidjeli su se titraji srca 😍
Još nismo nikome bas govorili, malo ćemo sačekati ali vama sam se morala javiti ❤
Wooohoooo. Smatraj se prognanom na listu trudnica
Bome se podbeljava ta lista.. Kako lijepo vidjeti.. I za pola godine ce taj popis nekoj novopridoslici na temu biti od velikog znacaja.. Da nisu samo borbe u pokusavanjima i postovi samo o protokolima nego nas i nase trudnice i dalje prate i javljaju se i daju vjetar u ledja ❤️❤️😍
Malo sam došla k sebi i sistematizirala današnju kontrolu i zaključila sam što mi najviše smeta. OK, reagirala sam na pilule jer mi je to bolna točka (ne bi ga ubilo da mi je objasnio da se radi o progesteronu, ali dobro). I stvarno mi nije legao i nije doktor za mene, osim za ovakve iznimne situacije gdje mi je teško dati se bilo kome u ruke.
Ali zapravo mi je najviše smetao taj pristup: uzimaj pilule, pa sredinom idućeg ciklusa dođi vidjeti ima li ciste, pa čekaj novu menstruaciju, pa onda dogovaraj kad ćeš papu i briseve... (a inače, kod njih se za ginekologa čeka tjednima na termin, a rekla sam da bih kod njih došla). Što mi pojede nekoliko cikusa bezveze, čak i da se ništa ne nađe na brisevima (a ako se nađe, onda se mogu oprostiti od pola godine postupaka).
Ne razumijem zašto odmah idući ciklus, kad dođem prekontrolirati cistu, ne bih napravila papu i briseve? Pa to ne utječe jedno na drugo.
Podsjeća me na situaciju koju je imala lucija07, kad je jedva čekala da dođe na kontrolu da joj objasni HLA tipizaciju, da bi joj na kontroli rekao da će o tome pričati idući put i da previše brza?? Koji idući put, poslije kontrole nema više dolaziti po što kod njega? I nije tražila da joj odmah napravi tipizaciju, već da joj da informaciju.
Čini mi se da mu je pristup dosta takav - polako, čemu žurba, ajmo jedno po jedno. A meni to ne odgovara, ako mogu obaviti dvije stvari u jednom dolasku, želim ih napraviti obje - neka mi naplati duplo, više me košta potrošeno vrijeme nego novac.
💔💔💔
Lijepi pozdrav drage žene! Nisam nista pisala zadnjih dana, malo sam se trebala maknuti s foruma.
Danas sam bila na UZV, trudna sam 6+4! Za sad sve dobro napreduje, vidjeli su se titraji srca 😍
Još nismo nikome bas govorili, malo ćemo sačekati ali vama sam se morala javiti ❤
Wooohoooo. Smatraj se prognanom na listu trudnica
Bome se podbeljava ta lista.. Kako lijepo vidjeti.. I za pola godine ce taj popis nekoj novopridoslici na temu biti od velikog znacaja.. Da nisu samo borbe u pokusavanjima i postovi samo o protokolima nego nas i nase trudnice i dalje prate i javljaju se i daju vjetar u ledja ❤️❤️😍
Nekad imam osjećaj da je našim trudnicama i majkama malo problem pisati ovdje jer kao da se osjećaju krive pred nama koje još nismo uspjele. Znale su se već trudnice ispričavati što pitaju nešto vezano za trudnoću, ili se recimo Nadalica već nekoliko puta ispričavala što stavlja slike svojih anđelaka.
Govorim u svoje ime, ali vjerujem da se sve mi trudilice slažemo s tim - da nema naših trudnica i majki, ovaj forum ne bi bio ni upola dobar kao što jest. Često nas ponese depresija, negativnost, strah, usredotočimo se na neuspjehe i padove. Ali ova lijepa debela lista trudnica i majki (koju ja pišem tek zadnja 3 mjeseca, i koja je samo djeličak svih žena koje su 2020, a i ranije, hodale ovim prostorima) je stvarno svjetlo na kraju tunela, naš stalni podsjetnik da puno žena stvarno uspijeva, i nada da ćemo i mi biti na toj listi. Neke žene uspiju brzo, neke nakon više godina truda. Ali sve one koje se i dalje ponekad jave ovdje nama pomažu da izdržimo i idemo dalje. Plus, daju nam neprocjenjive savjete iz vlastitog iskustva.
Drage moje, samo se vi nastavite debljati, pisati ovdje i biti naš fenjer u mraku kojim smo nekad okružene.
💔💔💔
Mtb ja još uvijek ne kužim zbog cega plaćas briseve, ok zelis privatno, nadam se da u tom slučaju uzmes uputnice da ti privatnik uzme bris i ne plaćaš to. Jer oni se svakako na istom mjestu obrađuju, a to je u drzavnim laboratorijima. Ja sam na kontrolu nakon kiretaze isla nakon 2 i pol mjeseca i tada sam sve odjednom napravila. I kontrolu, i briseve, i papu kojeg nisam morala jer mi je prethodni bio prije 8 mjeseci, ali ipak sam napravila da se ne vracam opet radi toga za par mjeseci. Kad se vec skidam tamo pa sto vise muha jednim udarcem. Po meni si ti vec danas mogla briseve odraditi, a ne za svaku stvar ici posebno.
Mtb ja još uvijek ne kužim zbog cega plaćas briseve, ok zelis privatno, nadam se da u tom slučaju uzmes uputnice da ti privatnik uzme bris i ne plaćaš to. Jer oni se svakako na istom mjestu obrađuju, a to je u drzavnim laboratorijima. Ja sam na kontrolu nakon kiretaze isla nakon 2 i pol mjeseca i tada sam sve odjednom napravila. I kontrolu, i briseve, i papu kojeg nisam morala jer mi je prethodni bio prije 8 mjeseci, ali ipak sam napravila da se ne vracam opet radi toga za par mjeseci. Kad se vec skidam tamo pa sto vise muha jednim udarcem. Po meni si ti vec danas mogla briseve odraditi, a ne za svaku stvar ici posebno.
Pa danas sam samo išla na kontrolu, nisam razmišljala o papi i brisevima, a i radije to obavim kod ginekologa kojem vjerujem i koji će mi poslije, ako je potrebno, propisati dobru terapiju. Drago mi je da nisam kod njega, on mi je bio samo osoba kod koje ću završiti temu kiretaže.
Za uputnice, nisam znala da mogu i tako kod privatnika. Jednostavno, imala sam katastrofalno lošeg ginekologa kod kojeg sam otišla prvi put. Izmučio me, prepala sam se, i nakon toga nisam išla nikad kod njega, samo kod privatnika. Iako mi je on i dalje bio socijalac. Tek sam ga sad, tokom MPO postupka, promijenila za drugu doktoricu koja mi se čini dobra ali nisam je još vidjela uživo (komuniciramo mailom, i za sad mi je sve dala što sam je pitala).
Zapravo se tek učim na što sve imam pravo.
Inače sam jako samopouzdana osoba i dobro hendlam teške situacije, i poslovne i privatne. Ali ovakve situacije se pogubim jer imam te traumice.
💔💔💔
Dada nadam se da je ok, sigurno će nam se javiti. Ma bit ću ja ok, ako treba četveronoške na transfer, dosta mi je gubljenja vremena…
Kako je kod tebe stanje?
Mattan iskreno da ti kažem POJMA NEMAM 🤷🏻♀️🙄
Nisam bila na UZV ni vađenju krvi od transfera, poslala sam im samo nalaz svoje ružne bete i dao mi je upute što dalje. A pošto zna da sam na putu i da se vraćam tek u srijedu, onda me naručio čim se vratim. U četvrtak ujutro ću imati malo više detalja. Ostavio me na esrofemu tak da to cijelo vrijeme koristim od 3dc a u četvrtak će mi biti 14dc i taman vrijeme za UZV. Pa ako sve bude ok mogu očekivati i transfer idući tjedan. Osjećam se super. Kao da nisam bila na stimulaciji, napokon 🙏😁❤️
endometrioza
Pa danas sam samo išla na kontrolu, nisam razmišljala o papi i brisevima, a i radije to obavim kod ginekologa kojem vjerujem i koji će mi poslije, ako je potrebno, propisati dobru terapiju. Drago mi je da nisam kod njega, on mi je bio samo osoba kod koje ću završiti temu kiretaže.
Za uputnice, nisam znala da mogu i tako kod privatnika. Jednostavno, imala sam katastrofalno lošeg ginekologa kod kojeg sam otišla prvi put. Izmučio me, prepala sam se, i nakon toga nisam išla nikad kod njega, samo kod privatnika. Iako mi je on i dalje bio socijalac. Tek sam ga sad, tokom MPO postupka, promijenila za drugu doktoricu koja mi se čini dobra ali nisam je još vidjela uživo (komuniciramo mailom, i za sad mi je sve dala što sam je pitala).
Zapravo se tek učim na što sve imam pravo.
Inače sam jako samopouzdana osoba i dobro hendlam teške situacije, i poslovne i privatne. Ali ovakve situacije se pogubim jer imam te traumice.
Ja sam prije, također, radila briseve privatno. Ali uvijek na uputnicu. Sada imam super doktoricu i kod nje sam otišla i to sve odjednom obavila. Poljak mi je rekao kad sam imala missed da za dva, tri mjeseca to napravim i da mu se javim. I to je to, sve odjednom za 5 min. A radila sam kiretažu u bolnici pa nisam imala obvezu ici na neko određeno mjesto na kontrolu kao sto vi idete kod njega, ovako razmisljam da bi bilo ok da on tu kontrolu i ne naplati, ali dobro. Na otpusnom pismu mi je pisalo: kontrola kod nadleznog gin. Pa sam na toj kontroli sve muhe jednim udarcem.
AuroraB dakle ženo wow, beta jednostavno uredno raste i sad se naravno svi nadamo. Molimo za tebe 😍🧡
Mattan jako mi je žao čuti što proživljavaš, jer i sama prolazim već više od mjesec dana grozne i krive dijagnoze s palcem, i ludim od svega. Ja bih na tvom mjestu stala s Andolom na barem 7 dana, čisto da vidiš kako će ti biti s disanjem. 💙
Nadalica dakle, predivni su 💙💜
Flower želim ti sretan porod, vjerujem da ti je teško, mogu zamisliti. Inače, cure trudnice i majke koje pišete o tim munjama, ja to imam od endometrioze svaku mengu, pa sve do ovulacije, a nekad i cijeli ciklus, te munje probodu iz maternice kroz vaginu, a nekad i kroz rektum, i tako. Kad bih bila trudna, očekivala bih mega bolove, nešto kao kod Miss. Zanimljivo kako trudnoća i moja bolest jednake simptome imaju. 🙈
MTB čekaj, bila si na kontroli kod Podobnika ili? Za cistu, vjerujem da će brzo otići s tako visokom dozom progesterona, mislim nije to ništa strašno, i meni su ih prepisivali između postupaka, prvo Proveru, pa Duphastone, bude svega, sve to normala. P.s. Nisam napisala ranije, možda bi bilo zgodno da Ludakopatka staviš na popis poseban tipa Posvojenje - majke, jer bih voljela da cure i tu opciju uvijek imaju na raspolaganju i da mogu tu potražiti infose, a tko zna, možda jednom i ja budem na tom popisu. ☺️ Vidim da nije napisala još mail, nadam se da bude 🤷🏼♀️
Bozma ti si kao i ja, ne da ti se podsjećat da ti odgovore na mail. Ja sam zvala ordinaciju od Kecka, očekivano je na go do 10.01., tako da nemam ga kaj prije zvat. 😭
Nikitta,
Bez brige, stavim mail čim otvorim novi, jer ovaj postojeći samo kaj mi ne piše koje gaće nosim😉.
Ostalim curama i ja sve to želim kaj je Nikitta napisala, kao da sebe čitam.
A želim se i svima zahvaliti na dobrim željama i čestitkama što se uputili bebici i meni.
10 godina borbe, 15 postupaka, 15 transfera, nikad FET, dvije prirodne vanmaternične trudnoće, jedna IVF biokemijska trudnoća. Mpo odustanak, tijelo je reklo svoje. Ipak na kraju dolazi sunce i postajem mama najljepšeg anđela na svijetu❤️
Korisni info za posvojenje na str 1575 do 1577,i dodatno od 1581 do 1584 vol. 4
Nikitta
Da, bila sam kod Podobnika. Kasnije sam proguglala Proveru i vidjela da je to progesteron. Ma meni se digne kosa na glavi čim netko spomene kontracepciju. Plus, njegov nastup me malo izbacio iz takta, nije baš umirujući. Ono pola sata pjevanja o mom ogromnom miomu u kojem ni ne primijeti da se miom zapravo značajno smanjio u mjesec dana? Plus, polaaaako, gdje se žuriš (na moje pitanje što misli kad mogu očekivati da smijem krenuti u postupke), a kasnije, u istom razgovoru alo, ti imaš 42 godine (nemam), nemaš više vremena, ako i ostaneš trudna bit će to visoko rizična trudnoća.
Ne pokušavam požuriti postupak, nisam luda da idem u postupak kad moje tijelo nije na razini pa da ispucam termin bespotrebno.
Ludakopatka, kako ti se sviđa ideja od Nikitte, da budeš svoja kategorija?
MTB,
Oduvijek sam željela biti posebna kategorija😅.. Ja sam već i napisala da se može naznačiti posvojenje, dapače.
Što se tiče G, ono što ti je rekao nisu prazne riječi, ne brini, jer tako i L radi. Bilo je ciklusa kada me vratio i rekao da to nije dobar ciklus za radit postupak, niti ne stavlja na pilule bezveze. Meni je par puta čak i razmišljao, pa odustao. Tako da pilule zbilja ne daju bezveze.
10 godina borbe, 15 postupaka, 15 transfera, nikad FET, dvije prirodne vanmaternične trudnoće, jedna IVF biokemijska trudnoća. Mpo odustanak, tijelo je reklo svoje. Ipak na kraju dolazi sunce i postajem mama najljepšeg anđela na svijetu❤️
Korisni info za posvojenje na str 1575 do 1577,i dodatno od 1581 do 1584 vol. 4
Sortiraj odgovore
Najstariji