Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rina89
    04. Siječanj 2021. 20:26

Pozdrav svim snažnim ženama ovog foruma!
    Pratim vas već mjesecima i žao mi je što nisam počela i ranije jer sam saznala puno korisnih informacija koje nažalost nisam čula od svoje MPO dr.
    Lijepo je čuti svaku uspješnu priču koja daje nadu u daljnji uspjeh. Danim već pratim priču Aurore i tako mi je drago da se beta tako lijepo dupla. 😍
    Ja sam trenutno u planiranju posljednjeg stimuliranog postupka preko HZZO-a. Danas sam zvala Polikliniku IVF i dobila ubrzo termin za konzultacije, ali rečeno mi je da postupak mogu očekivati tek u svibnju jer su zauzeti u prvim mjesecima. Planiram i napraviti što više dodatnih pretraga kako bih vidjela postoji li uzrok za neuspjeh osim endometrioze. Vidim da ste puno toga pisale o dodatnim nalazima. Još uvijek nisam sve pohvatala to je za što, ali nadam se da hoću. 😊 Ako ništa drugo svakako ću provjeriti vitamin D. Čak ni o njegovoj važnosti u postupku nisam ništa znala dok nisam počela pratiti forum.
    Svima puno uspjeha u novoj godini! 😊

👩‍💼32 🤵33 ➡️👰🤵 7 god.
    👩‍💼 endometrioza, satelit na 22.kromosomu, 🤵 sve OK
    Petrova, AMH 44,9
    1. 2/19 - 12 OOCITA, hiper-hospitalizacija
    5/19 - FET 2 blastice, beta 0.0
    2. 10/19 - 13 OOCITA, hiper-hospitalizacija
    11/19 - FET 2 blastice, beta 0.3
    3. 9/20 - 11 OOCITA, 2 trodnevna, beta 4.1
    P. Škvorc, AMH 40
    4.4/21- 17 OOCITA, 1 blastica, 1.beta 470,4, 2. 1291,8, 6+3 UZV čula ❤️, 11+4 Nifty uredan

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    04. Siječanj 2021. 20:27

TirelessIvy

MTB izvini sto ja sad ovako iz nebuha. Jel imaš loša iskustva sa konteacepcijom? Ja sam sada dobila da pijem, ali mi se doktorovo objašnjenje svidelo. Kaze picu dok se ne pojave bar tri antralca, a onda krećemo u stimulaciju. Pre svega želi da spreči pojavu jako dominantnog folikula sto mi se zadnji put desilo. Ja se isto sa druge strane plašim malo te kontracepcije, jer sam je pila samo kod prvog i drugog postupka i činilo mi se da je nekako usporila stvari kod mene cak i tada. Bas bih volela da čujem tvoje mišljenje.

Pila sam je 3 godine u ranim dvadesetim godinama, i totalno mi je poremetila čitav organizam. Možda je bilo do tih konkretnih tableta. Znam samo da sam se u tih 3 godina od normalne vesele djevojke pretvorila u pretilu, depresivnu ženu sa hrpu zdravstvenih problema. I nisam to vezala uz pilule, nego mi je jedne večeri samo bilo fizički muka kad sam ju trebala popiti, kao da mi je cijelo tijelo vrištalo Neeeeee. I nisam je popila, i prestala sam ih piti. I malo po malo, u idućih par mjeseci se većina mojih problema sama od sebe riješila. Doduše ostali su problemi sa ciklusima koji možda ima veze, a možda nema veze s tim.
    I zato mi je danas muka pri pomisli da ih trebam piti. Pri čemu mi ne bi bio problem da mi netko pristupi individualno i kaže - ok, mislim da je dobro da krenemo s pilulama iz tog i tog razloga. Ne volim kad je to pravilo za sve, koje se koristi da bi se meni naštimalo cikluse kako bi poliklinici bilo lakše planirati kad ću im doći - tad to prestaje biti About me. Ne znam jesam li ovo dobro objasnila.

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    04. Siječanj 2021. 20:30

TirelessIvy, što se tebe tiče, ovo što ti je doktor opisao meni i izgleda kao individualan pristup i čini mi se da se možeš dati njemu u ruke.

Rina89, dobro nam došla i još brže nam otišla, trudna!
    Ako im je prvi slobodni termin svibanj, to definitivno nije dobra vijest za mene. A ti slobodno pitaj, štogod ti padne na pamet. Ako misliš čekati HZZO termin, imaš nekoliko mjeseci da se lijepo pripremiš za postupak koji će biti dobitni uz ovakvo društvo. 

💔💔💔

• T_Ivy
    04. Siječanj 2021. 20:31

MTB super si objasnila. Sve mi je jasno. Ja ovako nikada nisam pila kontracepciju, pa nemam bas iskustva, osim ta dva prethodna ciklusa. Ovde mi je doktor lepo objasnio da samo želi da izbegne taj jako dominantan folikul koji je kod mene na menopurima vec dva puta bio, a da kontracepcija pre postupka sprečava da se to desi. Meni se cini da stvarno misli to iskreno. A za tebe onda potpuno razumem 

👩44, low AMH 🤵44, azo
    2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
    2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️

Matkiša 😎
    04. Siječanj 2021. 20:38

Nikitta ma ne može do vijeka trajati 😁
    Sanjich bitno da nam ništa ne odgodi fet 🤞
    MTB sad sam iskopala doktoricu koja me znala nekad pregledat u Os, šibnit ću joj poruku, vidim da joj cure pišu na fb i da joj je to prihvatljivo. Super mi je ona bila, da pitam za andolsko asmatičarsku krizu 😅😅 jer ne odbija mi se baš neka embolija, bolje ću kašljat do feta. 
    Ne kužim ja te ciste, ja još imam neku od klomifena od prije par mjeseci,ne zna ni doktor jajca je  A doktore da ne komentiram, svakih 10 min druga priča, blah 🥵

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    04. Siječanj 2021. 20:39

TirelessIvy

MTB super si objasnila. Sve mi je jasno. Ja ovako nikada nisam pila kontracepciju, pa nemam bas iskustva, osim ta dva prethodna ciklusa. Ovde mi je doktor lepo objasnio da samo želi da izbegne taj jako dominantan folikul koji je kod mene na menopurima vec dva puta bio, a da kontracepcija pre postupka sprečava da se to desi. Meni se cini da stvarno misli to iskreno. A za tebe onda potpuno razumem

Pa da, tebi to ima svrhu i to mi je OK.
    Da i meni ima neku praktičnu svrhu, pregrizla bih i rekla može. Ali nema, stavljaju sve rutinski na pilule jer si tako izračunavaju koliko će koji tjedan imati žena za određene faze postupka. A ja sam razmažena, hoću da se oni prilagode meni i mom tijelu, a ne da se ja prilagođavam njima. 

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    04. Siječanj 2021. 20:41

Mattan

MTB sad sam iskopala doktoricu koja me znala nekad pregledat u Os, šibnit ću joj poruku, vidim da joj cure pišu na fb i da joj je to prihvatljivo. Super mi je ona bila, da pitam za andolsko asmatičarsku krizu 😅😅 jer ne odbija mi se baš neka embolija, bolje ću kašljat do feta.
    Ne kužim ja te ciste, ja još imam neku od klomifena od prije par mjeseci,ne zna ni doktor jajca je A doktore da ne komentiram, svakih 10 min druga priča, blah 🥵

Dobra ideja, nije ta gusta krv za igrati se. A ni ovo kašljanje nije bezazleno. Ono, doslovno kao da biraš što ti je draže - imati neki infarkt ili se ugušiti. Užas. 

💔💔💔

Teja09
    04. Siječanj 2021. 20:46

Lijepi pozdrav drage žene! Nisam nista pisala zadnjih dana, malo sam se trebala maknuti s foruma. 
    Danas sam bila na UZV, trudna sam 6+4! Za sad sve dobro napreduje, vidjeli su se titraji srca 😍 
    Još nismo nikome bas govorili, malo ćemo sačekati  ali vama sam se morala javiti ❤ 

👩‍🦱 28 - PCO, anovulacija
    🧔 31 - sve u redu
    Pokušavamo od 09/2019.
    12/2020. TO - Betaplus, Letrozol
    18.12.2020. B-HCG 303,6

Matkiša 😎
    04. Siječanj 2021. 20:46

MTB

Mattan

Ne kužim ja te ciste, ja još imam neku od klomifena od prije par mjeseci,ne zna ni doktor jajca je A doktore da ne komentiram, svakih 10 min druga priča, blah 🥵

Dobra ideja, nije ta gusta krv za igrati se. A ni ovo kašljanje nije bezazleno. Ono, doslovno kao da biraš što ti je draže - imati neki infarkt ili se ugušiti. Užas.

Smislila sam da ću lagati doktorici da su iz Os rekli da provjerim, ionako sutra idem na transf. i biokemiju, pa kad već bodu, pa app 🤞 

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    04. Siječanj 2021. 20:55

Teja09

Lijepi pozdrav drage žene! Nisam nista pisala zadnjih dana, malo sam se trebala maknuti s foruma.
    Danas sam bila na UZV, trudna sam 6+4! Za sad sve dobro napreduje, vidjeli su se titraji srca 😍
    Još nismo nikome bas govorili, malo ćemo sačekati ali vama sam se morala javiti ❤

Wooohoooo. Smatraj se prognanom na listu trudnica 

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.