Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Matkiša 😎
    04. Siječanj 2021. 19:28

Maslačakxx

Mattan

Uveli mi ga zbog povišenog D-dimera, tj bila mi je gusta krv. To mi gin uveo.
    Da, istražila sam i spominje se pojam andolska astma, pa je vjerovatno mislila na to kao što kaže Maslačak.
    Doco kaže da transfuziolozi preporučavaju prestanak sa prolaskom mjesečnica ali i iza, ovisi o nalazu.
    A kažu ne treba vadit krv, a kako bi onda znali?
    Mislila sam prestati, ali opet se bojim nekih komplikacija ako je krv još uvijek gusta…
    Sad sam vas malo zagnjavila sa ovom glupošču

Baš sam gledala, ako je astma uslijed andola pomaže lijek singulair, vjv si čula za njega, al ne znam jel se baš može uzet na svoju ruku i bez konzultacije s pulmologom, a prvo se astma triba potvrdit nalazima i napravit spirometrija, a čak i uz njega se predlaže ukidanje andola. Tako da ne znam ima li smisla tolika obrada i neki lijek ako će se sve skupa povuć ukidanjem andola. Al svakako ja ne bi ništa na tvom mistu dok ginekolog ne potvrdi.

Pa da, svakako ne rade sad spirometriju.Ali izborila sam se za uputnice za krv i bris iz nosa. Gin ne želi reči ni da nastavim ni da prestanem. Ni ja ne volim na svoju ruku ništa 🙄

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

Lucyinthesky
    04. Siječanj 2021. 19:28

MTB

Dakle, bila na kontroli.
    Uff. Počnimo od korisnih stvariSve je uredno što se tiče kiretaže i dobila sam zeleno svjetlo za sex. Dobra vijest za mene, loša vijest za MM kojeg čeka silovanje ispred stana čim dođe doma.
    I to je to od dobrih stvari.
    Doktor mi i dalje ne leži, ne može se baš razgovarati s njim. Od "možeš roditi još 5 djece do 50, gdje se žuriš" do "nemaš ti šta čekati, nemaš 32 već 42, visokorizična si trudnica" u par minuta i nazad, baš je nabijeno adrenalinom dok pokušavam doći do riječi.
    Anyway, imam ogromnu cistu na jednom jajniku i propisao mi je konjsku dozu Provere (3x dnevno po 10mg) na 10 dana, nekad tokom tog vremena ili poslije bi trebala krenuti menstruacija i nadajmo se odnijeti cistu sa sobom. I onda trebam doći na kontrolu sredinom idućeg ciklusa da vidim je li to to. I kao nemam što raditi papu i briseve prije, to ću prije postupka (kad sam rekla da bih na postupak poslije toga, onda je krenula priča da gdje mi se žuri?!?!).
    E sad, na kontrolu neću kod njega, ići ću kod nekog drugog, to sam već odlučila. Ali ne znam je li ovo dobra terapija ili ne? Je li glupo da kontaktiram dr.G. i pitam ga za savjet?

Baš mi je žao radi ciste, nadam se da ćeš je uskoro riješiti. Kužim da bi voljela u postupak čim prije, ali možda si jednostavno trebaš dati još koji mj da to sve na miru riješiš i cistu i papu i ako još šta treba.
    Mislim da nije glupo pitat za drugo mišljenje ako si odlučila kontrolu odradit drugdje i ako se ne slažeš s tim doktorom. dr Grbavca možeš dobit tako da napišeš mail naslovljen na njega ili nazoveš, objasniš sestri situaciju i ona mu prenese.A dr iz Bete, jesi njih baš otpisala ili si i njih mislila pitat za savjet?
    Kako god,bit će to sve ok, bez brige 🤞😊

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    04. Siječanj 2021. 19:37

Astra, hvala ti, baš mi treba netko s osobnim iskustvom. Vjerojatno je terapija dobra, do sad sam već guglala i dosta žena dobije Proveru kao terapiju za ciste. 
    Ovaj je doktor dosta dramatičan u nastupu pa se nakon njega ne osjećam nimalo smireno (srećom, ovo je zadnja kontrola kod njega). Napričao se o mom ogromnom miomu, a tek sad vidim da se miom smanjio za 1X1cm u zadnjih mjesec dana, što je fantastično.

Mattan, nisi nas zagnjavila i nije glupost. Gusta krv je gadna stvar, ja znam ženu koja je imala moždani udar radi toga (doduše, ona je imala preko 80 godina, ali svejedno). Ja bih tražila drugo mišljenje. Vjerojatno postoji i alternativa andolu.

manemoj, da, kod Podobnika sam bila. Ma ja sam uvjerena da je on meni kiretažu kvalitetno izveo i lijepo me opustio prije postupka. Nemam prigovora tu. OK, on mi kao osoba ne paše, ali to je manje bitno kod ovakvih stvari.
    Ali sad, kad planiram postupak, ne paše mi pristup "pa kad dođe, gdje se žuriš, blabla" jer ja moram negdje "rezervirati" neki termin, pogotovo ako idem preko HZZO. Nije da će svi samo mene čekati da im se javim.
    Da, ujutro ću kontaktirati G (samo se nadam dobiti savjet od žena od tamo kako). Na kraju krajeva, ako odem kod njih (a blizu sam tome), moji jajnici pripadaju njima idućih par mjeseci, imaju pravo donijeti odluku o terapiji koju uzimam.

💔💔💔

AuroraB
    04. Siječanj 2021. 19:37

Mattan meni su uveli Andol 100 1x dnevno tek iza transfera, ne znam zašto iskreno, moguće da su vidjeli u nalazima krvi nešto, a možda daju to i inače. Hoću reći, možda ga ne trebaš baš piti cijelo vrijeme, daj si koji dan bez njega pa ćeš vidjeti ima li kakvih promjena ili nema. 
    Bozma na koji mail si poslala upit? Ja kad sam se kod njih naručivala, bila je nedjelja i poslala sam mail direktno dr. Maričiću, to je bilo u 10mj., a dan danas nisam dobila odgovor iako sam u međuvremenu obavila postupak upravo kod njega😂  Tako da moraš baš na mail od poliklinke se javiti, ali nema potrebe ni to jer su jako ažurni na telefonu.
    MTB možeš pokušati da te spoje s doktorom, mislim da nemaš što izgubiti! Kužim da je malo bed, ali znamo da se moramo izboriti za sebe. 

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    04. Siječanj 2021. 19:38

Lucyinthesky, nisam još nikoga otpisala, ali za sad mi se dr iz Bete nisu pokazali kao dobri za savjete. Što god sam ih pitala, odgovor bi bio ma ne treba ništa (npr provjeriti štitnjaču i D vitamin). A kad bih to napravila, rekli bi da je dobro da jesam i dali mi terapiju. Tako da ne znam... Dodatno, Beta bi me ionako stavila na kontracepciju prije postupka tako da bi njima ovo vjerojatno bilo OK, a G je naglasio da me on ne bi stavio jer da mi to "pokvari" rezultate idućeg postupka. I jako jako jako mi se sviđa što mi je G najavio da me on neće uzeti u postupak ako zaključi da taj mjesec imam premalo antralaca, nego će proglasiti taj ciklus lošim i odgoditi me za mjesec dana. U Beti mi naštimaju ciklus i onda idemo, koliko god da ih ima. Sviđa mi se da ne "ispucavamo" postupke reda radi, nego da radimo prilagođeno meni i mojim ciklusima.
    Ma ne znam, nisam pametna.
    Nije mi toliko stvar žurbe, ciste se nadam se riješim do veljače kad sam ionako mislila krenuti, nego ne volim ne znati ni okvirno neke termine/planove.
    Terapija je vjerojatno dobra, samo dr.P. nije osoba koja podupire planiranje unaprijed. Po njemu, sad trebam sve 4 u zrak iduća 2, 3 tjedna, pa kad vidim je li otišla cista tek onda polako početi razgovarati o postupku. Ako čekam sa pregledima do onda, proći će mi 2, 3 ciklusa prije nego krenem. Ja sam više osoba koja voli raditi više stvari u paraleli i optimalno iskoristiti vrijeme, ako se može.

💔💔💔

Lucyinthesky
    04. Siječanj 2021. 19:49

MTB kužim ja tebe skroz i sama sam takva da volim imati plan i ne volim kada mi ga nešto promijeni npr loši brisevi, bakterija kod spermiograma itd,to me izbacilo iz takta i najgore mi je bilo što tada treba čekat i riješavat redom dio po dio. Slično je čini mi se i s cistom i ima mi smisla što ti je rekao da s papom i brisevima pričekaš dok to ne riješiš, a budeš brzo sigurno.
    Budeš vidjela što će ti dr.Grbavac reći i ako si odlučila nastavit tamo, najbolje ga je poslušat.
    Ovo za Betu sam pitala jer sam iz tvojih postova bila stekla dojam da si s njima baš jako zadovoljna(osim onog zadnjeg dijela s reakcijom doktorice).

🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧

Lucyinthesky
    04. Siječanj 2021. 19:50

AuroraB

Mattanmeni su uveli Andol 100 1x dnevno tek iza transfera, ne znam zašto iskreno, moguće da su vidjeli u nalazima krvi nešto, a možda daju to i inače. Hoću reći, možda ga ne trebaš baš piti cijelo vrijeme, daj si koji dan bez njega pa ćeš vidjeti ima li kakvih promjena ili nema.
    Bozmana koji mail si poslala upit? Ja kad sam se kod njih naručivala, bila je nedjelja i poslala sam mail direktno dr. Maričiću, to je bilo u 10mj., a dan danas nisam dobila odgovor iako sam u međuvremenu obavila postupak upravo kod njega😂 Tako da moraš baš na mail od poliklinke se javiti, ali nema potrebe ni to jer su jako ažurni na telefonu.
    MTBmožeš pokušati da te spoje s doktorom, mislim da nemaš što izgubiti! Kužim da je malo bed, ali znamo da se moramo izboriti za sebe.

Meni su isto dali andol, mislim da je to kod njih dio terapije za sve nakon transfera, ono zlu ne trebalo.

🧍‍♂️42-od astheno-normo

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    04. Siječanj 2021. 19:52

Pozdrav curke. Ajme što ste se raspisale🥰.. Ja se parkiram cijeli dan, prekosutra idemo nazad za Njemačku i milijun svega obavljam što "nisam stigla" 😂🤣 pomaknuli su mi uzv na četvrtak, pa ću znati što je sa mojim FETom ❤️🙏 bolovi su prestali tak da su vjerojatno bili jer sam ponovo počela koristiti Estrifam. 
    Ericaa moguće je da mengu nećeš ni dobiti nakon pilula, tj da ćeš imati smeđi iscjedak nalik mengi i to je sve. Meni su rekli da će doći za 3,4 dana a smeđarila sam tek nakon 10 dana uz stimulaciju 🙈🙈
    TirelessIvy ja sam Zoely u početku prihvatila odlično, čak sam ih i hvalila onda nakon par dana kada ih je organiziram detektirao, dobila blagu temperaturu, pritisak, i užasno sam bila razdražljiva...Ali prošlo je. Neznam uzimaš li po 2 kao ja, jer mene je baš šuknulo 🤣🤣🤣 poslije će te vjerojatno staviti na Pergoveris lagano... Javi obavezno 🤗❤️
    Nadalica tvoje slike su top 🔝 🔝 dječica su predivna, sunašca malena 🥰🥰🥰
    AutoraB sviđa mi se tvoja beta, znam da slučaj bete 10 i uredbe trudnoće. Nije gotovo dok nije kraj 😊😊🥰
    MTB drago mi je da si krenula, da se napokon počelo dešavati nešto. I Sex je pomak 🤣🤣 i drago mi je da je sve ok. Cista će otići, bez brige, bitno samo da nije endometriom, sve ostalo je ništa osim što ti može izazvati bol 🤷🏻‍♀️
    Šaljem vam svima pozdrave, da ne imenujem svaku pojedinačno ❤️

endometrioza

Ruska1986
    04. Siječanj 2021. 19:55

AuroraB

Mattanmeni su uveli Andol 100 1x dnevno tek iza transfera, ne znam zašto iskreno, moguće da su vidjeli u nalazima krvi nešto, a možda daju to i inače. Hoću reći, možda ga ne trebaš baš piti cijelo vrijeme, daj si koji dan bez njega pa ćeš vidjeti ima li kakvih promjena ili nema.
    Bozmana koji mail si poslala upit? Ja kad sam se kod njih naručivala, bila je nedjelja i poslala sam mail direktno dr. Maričiću, to je bilo u 10mj., a dan danas nisam dobila odgovor iako sam u međuvremenu obavila postupak upravo kod njega😂 Tako da moraš baš na mail od poliklinke se javiti, ali nema potrebe ni to jer su jako ažurni na telefonu.
    MTBmožeš pokušati da te spoje s doktorom, mislim da nemaš što izgubiti! Kužim da je malo bed, ali znamo da se moramo izboriti za sebe.

I ja sam pila jedan Andol dnevno sve do 11 tt, a sve je ok i nemam nikakvih problema

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    04. Siječanj 2021. 19:59

Lucyinthesky

MTB kužim ja tebe skroz i sama sam takva da volim imati plan i ne volim kada mi ga nešto promijeni npr loši brisevi, bakterija kod spermiograma itd,to me izbacilo iz takta i najgore mi je bilo što tada treba čekat i riješavat redom dio po dio. Slično je čini mi se i s cistom i ima mi smisla što ti je rekao da s papom i brisevima pričekaš dok to ne riješiš, a budeš brzo sigurno.
    Budeš vidjela što će ti dr.Grbavac reći i ako si odlučila nastavit tamo, najbolje ga je poslušat.
    Ovo za Betu sam pitala jer sam iz tvojih postova bila stekla dojam da si s njima baš jako zadovoljna(osim onog zadnjeg dijela s reakcijom doktorice).

Jesam, jako sam bila zadovoljna, osim onog zadnjeg dijela. Što god da odlučim na kraju, bit ću im zahvalna jer se radi njih više ne bojim postupaka, a imala sam ogromni strah prije nego što sam krenula.
    G. me "zaveo" time što mi je u svojoj prezentaciji što bi on napravio drukčije iznio baš sve ono što i ja mislim - iako znam da to ne garantira ništa i da to ne znači da bi imao ovako dobar rezultat kakav sam na kraju imala u Beti (a rezultat je stvarno bio dobar, ako izuzmemo da zametak nije valjao, što nije njihova krivica). Ne bi me stavio na pilule (a to mi je bio najgori dio postupka u Beti, mrzim pilule i zapravo imam predrasude pred tim kad se ne prati prirodan ritam mog tijela ako to nije potrebno) i ostavio bi me duže prije aspiracije (a i ja sam smatrala da mi je aspiracija bila prerano - što opet ne krivim nikoga, bio je prvi put i nisu mogli znati kako ću ja reagirati). Ono što mi smeta jest što su u Beti, na onoj groznoj zadnjoj konzultaciji rekli da ne bi ništa promijenili u pristupu, nego bi gonili isti pa dok ne upali. On je rekao da on voli iz svakog postupka naučiti nešto jer samo budala radi stalno isto nadajući se drugačijim rezultatima (pri čemu mu nisam rekla o stavu ovih iz Bete) - što se jako poklapa sa mojim stavom. Plus Beta navodno počinje s HZZO u veljači, a IVF tek u ožujku... Što mi je isto kriterij.
    Tako da, ne znam. S jedne strane se mislim da me sad Beta već poznaje, a i dokazali su se. Plus blizu su mi.
    S druge strane mi je G pogodio sve ključne riječi (a opet, dok ne probam ne znam jesu li to prazne riječi ili ne). Plus imaju onog super seksi biologa.
    Teška odluka. 

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.