Dada mnogo ti hvala. Nadam se da nece biti strasno :) Koliko sam ja shvatila profesora nista drugo ne treba da pijem osim tog Zoely (jeste dva komada, kao i ti), i da ce mi kontrolisati broj antralaca dok se ne pojave bar tri i onda idemo sa laganom stimulacijom. On planira ta ide za sada samo sa menopurima, mada cemo jos videti. Dakle, nece biti puna stimulacija kao kod tebe, zbog mojih godina, jer on ocekuje da cemo morati da imamo nekoliko ciklusa pre nego sto dodje do trudnoce (ja se iskreno nadam da hoce), i to jedan za drugim, a to mozemo samo u slucaju mini_IVF, odsnono minimalne stimulacije, gde telo ne mora da se oporavlja nekoliko meseci izmedju postupaka. Meni je to skroz okej, posto sam ja inace low responder i ne dobijem vise od 4-5 js po stimulaciji ni uz najvecu dozu lekova. Moguce je da cemo ici paralelno - ti FET, a ja moj mini-IVF Mozda se cak i sretnemo. Srecan put! I dobro nam dosla nazad u Nemacku
👩44, low AMH 🤵44, azo
2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️
Nikitta - samo da kazem - mnogo te lepo videti ovde ponovo Vidim da nam se drzis herojski, zeno-inspiracijo!
👩44, low AMH 🤵44, azo
2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️
MTB, to su valjda one ciste koje nam svima ostanu jos od aspiracije, odu sa prvom M, a kako je ti jos nisi imala zbog trudnoce i kiretaze...ja bi isto pitala nekog drugog za misljenje prije nego pocnes uzimat ista za cistu.
Korisnickoime, ma znam, nije meni nikad bio problem sto sam natukla toliko punkcija u kratko vremena, ali proslo je skoro godinu dana otkako ne radim, budem li se sad zapisivala negdje za postupak mogu zaboravit zaposljevanje, a ne mogu vjecno ovako. A vise od punkcije me strah povrsnih postupaka, da se ne istrosim na put, smjestaj i sve ostalo pa da to bude povrsno odradjeno i da sam zbog godina i nalaza otpisana prije nego sam pocela. Zato najvise odgadjam poziv. Iako me zanima sta bi rekli, imaju li neko rjesenje za ovaj visoki LH. Vidjet cu, mozda sutra nazovem
Nikitta
Da, bila sam kod Podobnika. Kasnije sam proguglala Proveru i vidjela da je to progesteron. Ma meni se digne kosa na glavi čim netko spomene kontracepciju. Plus, njegov nastup me malo izbacio iz takta, nije baš umirujući. Ono pola sata pjevanja o mom ogromnom miomu u kojem ni ne primijeti da se miom zapravo značajno smanjio u mjesec dana? Plus, polaaaako, gdje se žuriš (na moje pitanje što misli kad mogu očekivati da smijem krenuti u postupke), a kasnije, u istom razgovoru alo, ti imaš 42 godine (nemam ), nemaš više vremena, ako i ostaneš trudna bit će to visoko rizična trudnoća.
Ne pokušavam požuriti postupak, nisam luda da idem u postupak kad moje tijelo nije na razini pa da ispucam termin bespotrebno.
Ludakopatka, kako ti se sviđa ideja od Nikitte, da budeš svoja kategorija?
💔💔💔
MTB kužim ja tebe skroz i sama sam takva da volim imati plan i ne volim kada mi ga nešto promijeni npr loši brisevi, bakterija kod spermiograma itd,to me izbacilo iz takta i najgore mi je bilo što tada treba čekat i riješavat redom dio po dio. Slično je čini mi se i s cistom i ima mi smisla što ti je rekao da s papom i brisevima pričekaš dok to ne riješiš, a budeš brzo sigurno.
Budeš vidjela što će ti dr.Grbavac reći i ako si odlučila nastavit tamo, najbolje ga je poslušat.
Ovo za Betu sam pitala jer sam iz tvojih postova bila stekla dojam da si s njima baš jako zadovoljna(osim onog zadnjeg dijela s reakcijom doktorice).
Jesam, jako sam bila zadovoljna, osim onog zadnjeg dijela. Što god da odlučim na kraju, bit ću im zahvalna jer se radi njih više ne bojim postupaka, a imala sam ogromni strah prije nego što sam krenula.
G. me "zaveo" time što mi je u svojoj prezentaciji što bi on napravio drukčije iznio baš sve ono što i ja mislim - iako znam da to ne garantira ništa i da to ne znači da bi imao ovako dobar rezultat kakav sam na kraju imala u Beti (a rezultat je stvarno bio dobar, ako izuzmemo da zametak nije valjao, što nije njihova krivica). Ne bi me stavio na pilule (a to mi je bio najgori dio postupka u Beti, mrzim pilule i zapravo imam predrasude pred tim kad se ne prati prirodan ritam mog tijela ako to nije potrebno) i ostavio bi me duže prije aspiracije (a i ja sam smatrala da mi je aspiracija bila prerano - što opet ne krivim nikoga, bio je prvi put i nisu mogli znati kako ću ja reagirati). Ono što mi smeta jest što su u Beti, na onoj groznoj zadnjoj konzultaciji rekli da ne bi ništa promijenili u pristupu, nego bi gonili isti pa dok ne upali. On je rekao da on voli iz svakog postupka naučiti nešto jer samo budala radi stalno isto nadajući se drugačijim rezultatima (pri čemu mu nisam rekla o stavu ovih iz Bete) - što se jako poklapa sa mojim stavom. Plus Beta navodno počinje s HZZO u veljači, a IVF tek u ožujku… Što mi je isto kriterij.
Tako da, ne znam. S jedne strane se mislim da me sad Beta već poznaje, a i dokazali su se. Plus blizu su mi.
S druge strane mi je G pogodio sve ključne riječi (a opet, dok ne probam ne znam jesu li to prazne riječi ili ne). Plus imaju onog super seksi biologa.
Teška odluka.
Korak po korak i kako bude, a bit će dobro 🤞
A sex, e na to se sad vrijedi koncentrirati 😁
🧍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
🧍♂️42-od astheno-normo
1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧
Bozma, da, to su te ciste. I zapravo je ovo dobra vijest, imala sam hrpu cisti i na lijevom i na desnom jajniku na prošlom UZVu (neposredno prije kiretaže). Popucale su sve, imala sam već i menstruaciju s kojom je otišlo hrpu toga (potvrdio mi je da mi je ono što sam imala bila menstruacija), jedino ova cista nije otišla i narasla je na ogromnih 4cm. Ali radi se o nekoj tzv funkcionalnoj cisti koja ne radi nikakve probleme i nije za brigu, trebala bi sama otići sa ovom terapijom.
Slažem se s tobom da nemaš što ići kod nekoga tko će te površno obraditi, nemaš vremena za ispucavati postupke na prazne eksperimente.
💔💔💔
Dada barem si napunila baterije kod svojih najdražih 💗 gdje nam je Leoni, što je s njom?
Ma i ja sam već uzimala andol, nakon svake punkcije i inseminacije ali nikad ovako dugo.... Tko zna kako je to sve skupa reagiralo, a vjerujem da se krv normalizirala jer su i svi drugi simptomi ohss-a sad super...
A MTB vjeruj mi da ne znam kome bi se javila za mišljenje, dok bi to sve objasnila od a do ž i na kraju pitanje andol 😅😅
Btw nadam se da će glupa cista otići, ne može kod nas ništa proći bez komplikacija...
2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
6tt+2 imamo 💗
Ljudi ja radila popodne i sad sam sve haostatke procitala al dok dodjem do kraja ne uspijem svr zapamtit da vas sve spomenem... Prvooo auroraaa i mi se nadamo s tobom nisi jedina 🤞🤞 ja jedva cekam tvoj uzv da nas sve smiri j da se slobodno veselimo... Mattan ja sam bez teksta ali znam sta je bit bolestan u tijeku corone jer sam ja muku mucila i travnju s bubrezima i niko pomoc sve samo ajate doma bit ce bolje.... Bozma vidis da ti svi kazu da nazovess! Nikitta drago mi je da si dobro.. Ps mozda da ti ostavis mail pa se ludakopatka tebi javi ako joj je ovako komplicirano 😊 miss proci ce i to nemoze dovijeka... 🤞😊 Doce i onaj blazeni period trudnoce al cujem da isto kratko traje hehhe. Nadalica prepreprekrasni su❤️ pozitivno ti zavidim...
Ostale cure Kiss
Lucyinthesky, pa veselim se seksu, nećemo se lagati Sad sam malo još van sebe, ali taman dok se primirim dođe moja žrtva doma.
Mattan, znam da glupo zvuči - dobar dan, imam problema sa andolom Možda ima smisla ovo što su rekle cure, prestati na 7 dana i vidjeti je li se popravlja situacija. Ali na duge staze to nije rješenje, možda da vadiš krv privatno da provjeriš stanje?
A za cistu, ma nije drama, to sve mi nekad imamo i znala sam da će je možda biti. Čak je stanje bolje nego sam ja polučekivala, mene ne bi iznenadilo da je rekao da mi pola maternice upsić fali.
Ionako mi je plan ići na postupak tek za mjesec i pol dana, u to vrijeme će vjerojatno otići. Više je ovo neznanje i dramatičan nastup doktora koji me uznemirio. I opet neka nova terapija (a dosta mi je više svih terapija). Budem sutra tražila drugo mišljenje pa će biti bolje.
💔💔💔
MTB izvini sto ja sad ovako iz nebuha. Jel imaš loša iskustva sa konteacepcijom? Ja sam sada dobila da pijem, ali mi se doktorovo objašnjenje svidelo. Kaze picu dok se ne pojave bar tri antralca, a onda krećemo u stimulaciju. Pre svega želi da spreči pojavu jako dominantnog folikula sto mi se zadnji put desilo. Ja se isto sa druge strane plašim malo te kontracepcije, jer sam je pila samo kod prvog i drugog postupka i činilo mi se da je nekako usporila stvari kod mene cak i tada. Bas bih volela da čujem tvoje mišljenje.
👩44, low AMH 🤵44, azo
Sortiraj odgovore
Najstariji