Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ludakopatka
    04. Siječanj 2021. 23:14

korisničkoime

Ludakopatka

korisničkoime

Patka napisala si da si imala dobrocudni tumor na jajniku, da li je tajna kakav?

Pa sve je krenulo kao funkcionalna cista kao kod MTB, pa sam pila i te tablete koje je i ona dobila, pa je to puklo. Pa par mjeseci ništa, pa opet cista, pa tablete, i onda je ponovo došla cista koja više nije pucala, gin rekao ili kontracepcija ili ostat trudni. Odmah sam ostala trudna sljedeći ciklus ali je bila vanmaternična i gin rekao da je cista pristala krvava, odnosno čokolada, i da je možda endometrioza.
    Dr koja je operirala je rekla samo da nije endometrioza već dobroćudni tumor, i da je to bolje nego da je endometrioza.

Pitam jer sam ja leglo dermoidnih cisti🥴🥴🥴🥴🥴

A kakve su to? 

10 godina borbe, 15 postupaka, 15 transfera, nikad FET, dvije prirodne vanmaternične trudnoće, jedna IVF biokemijska trudnoća. Mpo odustanak, tijelo je reklo svoje. Ipak na kraju dolazi sunce i postajem mama najljepšeg anđela na svijetu❤️
    Korisni info za posvojenje na str 1575 do 1577,i dodatno od 1581 do 1584 vol. 4

04. Siječanj 2021. 23:20

Ludakopatka

korisničkoime

Ludakopatka

korisničkoime

Patka napisala si da si imala dobrocudni tumor na jajniku, da li je tajna kakav?

Pa sve je krenulo kao funkcionalna cista kao kod MTB, pa sam pila i te tablete koje je i ona dobila, pa je to puklo. Pa par mjeseci ništa, pa opet cista, pa tablete, i onda je ponovo došla cista koja više nije pucala, gin rekao ili kontracepcija ili ostat trudni. Odmah sam ostala trudna sljedeći ciklus ali je bila vanmaternična i gin rekao da je cista pristala krvava, odnosno čokolada, i da je možda endometrioza.
    Dr koja je operirala je rekla samo da nije endometrioza već dobroćudni tumor, i da je to bolje nego da je endometrioza.

Pitam jer sam ja leglo dermoidnih cisti🥴🥴🥴🥴🥴

A kakve su to?

Svaka cista je ustvari tumor. To su dobrocudni tumori koji se mogu stvoriti bilo gdje na tijelu, cak se prenose genetski. Ja imam tu veliku srecu da su mi se stvorili na jajnicima i vec sam ih operirala i sad imam jednog malog od 2cm koji se vratio. Ne smetaju plodnosti tipa da ometaju ovulaciju ali unistavaju tkivo jajnika, najbolje opisano bi bilo da ga rastezu. Ne mogu pucati jer su tvrde strukture, samo kirurski se mogu odstraniti. Ne ovise o ciklusu, prehrani, hormonima, nicemu... jednostavno imas sklonost. Dok su mali ne diraju se. 

Rina89
    04. Siječanj 2021. 23:28

MTB

TirelessIvy, što se tebe tiče, ovo što ti je doktor opisao meni i izgleda kao individualan pristup i čini mi se da se možeš dati njemu u ruke.

Rina89, dobro nam došla i još brže nam otišla, trudna!
    Ako im je prvi slobodni termin svibanj, to definitivno nije dobra vijest za mene. A ti slobodno pitaj, štogod ti padne na pamet. Ako misliš čekati HZZO termin, imaš nekoliko mjeseci da se lijepo pripremiš za postupak koji će biti dobitni uz ovakvo društvo.

Hvala! :)
    Nisam baš ni ja bila presretna sa svibnjem, ali vidjet ću nakon konzultacija koje nalaze će mi savjetovati da napravim i kakvi će biti pa će možda biti i dobro da da se ranije pripremim.
    Jesu li vas kod narudžbe na konzultacije pitali želite li ići kod nekog određenog liječnika ili ste saznali kojeg liječnika ćete dobiti na konzultacijama? 

👩‍💼32 🤵33 ➡️👰🤵 7 god.
    👩‍💼 endometrioza, satelit na 22.kromosomu, 🤵 sve OK
    Petrova, AMH 44,9
    1. 2/19 - 12 OOCITA, hiper-hospitalizacija
    5/19 - FET 2 blastice, beta 0.0
    2. 10/19 - 13 OOCITA, hiper-hospitalizacija
    11/19 - FET 2 blastice, beta 0.3
    3. 9/20 - 11 OOCITA, 2 trodnevna, beta 4.1
    P. Škvorc, AMH 40
    4.4/21- 17 OOCITA, 1 blastica, 1.beta 470,4, 2. 1291,8, 6+3 UZV čula ❤️, 11+4 Nifty uredan

Rina89
    04. Siječanj 2021. 23:33

AuroraB

Dada, Sanjich, RuskaSbjelisnema danas na forumu ili je moj mozak skroz otišao pa-pa?Rina, dobrodošla! Meni je tako drago dok se jave nove cure…sva tri postupka dosada si odradila u Petrovoj? Kod koje doktorice si?
    Nikitta sad barem znaš zašto ti se nije javljao Keks… znaš da doktori obični idu po mjesec dana na GO, a minimalno tri tjedna..

Da, sva tri sam odradila u Petrovoj kod prof.Šprem Golštajn.

👩‍💼32 🤵33 ➡️👰🤵 7 god.
    👩‍💼 endometrioza, satelit na 22.kromosomu, 🤵 sve OK
    Petrova, AMH 44,9
    1. 2/19 - 12 OOCITA, hiper-hospitalizacija
    5/19 - FET 2 blastice, beta 0.0
    2. 10/19 - 13 OOCITA, hiper-hospitalizacija
    11/19 - FET 2 blastice, beta 0.3
    3. 9/20 - 11 OOCITA, 2 trodnevna, beta 4.1
    P. Škvorc, AMH 40
    4.4/21- 17 OOCITA, 1 blastica, 1.beta 470,4, 2. 1291,8, 6+3 UZV čula ❤️, 11+4 Nifty uredan

• rita7
    05. Siječanj 2021. 00:06

Pozdrav cure, prije ovog posta preletjela sam ovu temu da se malo ponovno "upoznam" s tematikom i zaista rijec “lavice” koju spominjete je prava riječ za sve vas tu...toliko priča i toliko borbe , iskreno malo sam obeshrabrena jer ne znam da li ja imam tu snagu koju cu ocito morat imat ako zakoracim dalje u ovo.  
    Inače od prvog dana kad je postalo ocito da imamo problem mpo mi je stvarao grc u zelucu zbog pitanja vjere .jednom sam procitala na forumu od jedne cure koja je sretno završila svoju mpo priču da nikad ne će bit na čisto s tim pitanjem ali da je donijela odluku iza koje stoji i naravno ne žali! Tako sam valjda i ja na pragu da donesem tu odluku pa krećem od početka. Mislila sam na konzultacije na sv duh preko hzzo-a a privatno u polikliniku IVF. Dobila sam preporuku za doktora Šimunića pa me zanima da li se može birat doktor prilikom naručivanja ili? Također par postova prije vidjela sam da se spominje da se u IVF-u može i preko HZZO-a ili sam nešto krivo skužila 🙈 ima li iskustva netko sa sv. Duhom?

♀♂ 30 g.
    nadanja za + cca. 3 god
    ja- visok prolaktin, on- oligoasteno.

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    05. Siječanj 2021. 06:22

Rina89

AuroraB

Dada, Sanjich, RuskaSbjelisnema danas na forumu ili je moj mozak skroz otišao pa-pa?Rina, dobrodošla! Meni je tako drago dok se jave nove cure…sva tri postupka dosada si odradila u Petrovoj? Kod koje doktorice si?
    Nikitta sad barem znaš zašto ti se nije javljao Keks… znaš da doktori obični idu po mjesec dana na GO, a minimalno tri tjedna..

Da, sva tri sam odradila u Petrovoj kod prof.Šprem Golštajn.

Rina89 sestro po dijagnozi, AMH i godinama 🤞🏼❤️
    Želim ti svu sreću s ostvarivanjem trudnoće uz ovu opaku vješticu što nas proganja. Reci mi molim te, u kojoj ti je fazi endometrioza? Jesi li imala koju operaciju? Dali njoj pripisuju propale postupke zbog stanja maternice ili što bi moglo biti? Zanima me jer eto slični su nam opisi u nekim segmentima, pa ako želiš podijeliti iskustvo vezano za sam problem, bih ti zahvalna ❤️ znam da je neistražena i da se nezna ali zanima me obrazloženje tvojih liječnika 🙏🦋💕

Ja iza sebe imam tek jedan postupak savršene blastice (doktorove riječi), uz savršene krvne pokazatelje i eto, nažalost neuspjeli ET, iz nepoznatih (čitaj endometrioza) razloga 😔😔😔

endometrioza

AuroraB
    05. Siječanj 2021. 07:03

Dobro jutro cure, 
    Nikitta imaš pravo maštati o svemu, jer ipak moraš biti spremna na to da će operacija jednog dana biti iza tebe i da će se naći mjesta za nove i bolje događaje. Kako je ona cura koja je u Petrovoj operirala, za koju sam ti jednom link poslala? Da li je zadovoljna s operacijom ili se to zapravo još ne zna. Dosta veličaš Keksa, i uvjerna si da bi on tebe obavijestio da je na GO.. e pa i on je samo čovjek od krvi i mesa, možda je savršen u svome poslu ali to ne znači da će ti dati svu pozornost koju ti trebaš i to u svakom trenutku. Čekanje do 10.1., a ond aćemo vidjeti🌄
    Trudnice i MPO majke vam se skroz slažem sa MTB i Bozmom, bez vaših javljanja, slika i ostalog... ovaj forum bi ličio na Rodin.😂
    Rina89 drago mi je da ćeš sad malo promijeniti kliniku, držim 🤞🤞 da ti to donese sreću!
    Rita prilikom naručivanja na konzultacije možeš birati kojeg liječnika želiš, meni je bilo svejedno pa su mi oni sami odredili. Možeš kod njih u plaćeni postupak preko HZZO-a. Prvo odradiš konzultacije koje se plaćaju od 500-750kn ovisno dali ćeš raditi UZV. Na temelju toga i ostalih nalaza odrede da li si kandidat za ići preko HZZO-a, ako jesi upisuju te na listu i to je to.
    Ne mogu ne spomenuti sad kad se i Rita pojavila na forumu i to isti dan kad i Rina, da se psi našeg frenda (oba belgijski ovčari) zovu Rita i Rina😂👍
    Mattan ajde obavi onda danas napokon nešto konkretno😚

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

Lucyinthesky
    05. Siječanj 2021. 07:09

Jutro cure 😊
    AuroraB kako se osjećaš?
    Sanjich drago mi je da si opet pozitivna i vesela i radujem se tvojem fetu 🤞😊
    Nove curke, dobrodošle!
    Vezano za konzultacije u Ivf-u, meni nisu bili rekli kod kojeg dr sam naručena, kad sam došla, tada sam vidjela.
    Trebala bi savjet nevezano za Ivf.
    Počela mi je jako ispadati kosa od Covida, čula sam inače da je to jedna od nuspojava nažalost. Zna li netko šta bi bilo dobro od vitamina uzimati, a da mi ne uvale neku glupost u ljekarni?

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

05. Siječanj 2021. 08:05

Lucyinthesky

Jutro cure 😊
    AuroraB kako se osjećaš?
    Sanjich drago mi je da si opet pozitivna i vesela i radujem se tvojem fetu 🤞😊
    Nove curke, dobrodošle!
    Vezano za konzultacije u Ivf-u, meni nisu bili rekli kod kojeg dr sam naručena, kad sam došla, tada sam vidjela.
    Trebala bi savjet nevezano za Ivf.
    Počela mi je jako ispadati kosa od Covida, čula sam inače da je to jedna od nuspojava nažalost. Zna li netko šta bi bilo dobro od vitamina uzimati, a da mi ne uvale neku glupost u ljekarni?

Sad se osjecan lose jer ste svi primjetili da nisam bila takva 😑 

Sta se tice vitamina za kosu. Colagen u tekucem obliku ti je super za kozu kosu nokte i to.. Pisale su cure nedavno koje koriste, gia naturele ili tako nesto.. Bozma kako onooo? 

MaloTele
    05. Siječanj 2021. 08:10

Rita ja sam ti na sv.duhu, plus kod njih je sto se stvarno ne ceka dugo na ikakav termin, pregled stagod i nema po cekaoni duzih cekanja, kad si narucen obično i dođes na red,barem je meni tako bilo, ono sto meni npr smeta je sto su dosta skrti na informacijama,sve moras sama pitat a folikulometrije su ti kao na traci, jedna ceka polugola u kabini dok ti rasirenih nogu lezis i cekas da obavis pregled, nakon kojeg ti sturo samo kaze najbitnije i gurne papir u ruke, ali kad sam isla na konzultacije i na dogovorn za dalje nakon neuspjesnog transfera stvarno odg na sva pitanja i saslušaju i tu su skroz okej,jedino recimo te folikulometrije mi smetaju al nemos imati sve 😄 koji je vas problem,imas na prve dvije strane dosta informacija pa prouci malo i napravi potpis da se mos prikljucit 😊 sretno i pripremi se na igru zivaca 😃

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.