hahahha..možda je baš to dobitni receptjajne stanice buknu od alkohola u krvi.
Što se tiče kontracepcije prije postupaka - kužim da ima svoje zašto, ali ja baš ne bi bila sretna da mi je to nametnuto. Meni se kontracepcijske pilule "čistile" iz tijela jako dugo…. u početku (prvih godinu i nešto) su mi ginekolozi već prognozirali anovulacije. Da bi se s vremenom polako, ali sigurno, sve vratilo u "normalu" (29 dana ciklusi, detektirane uredne ovulacije.
Leia, ma znam da nekad nekima moraju dati kontracepciju prije postupka, ali onda je to tako individualno odlučeno baš za njih.
Meni je smetalo što se ovdje rutinski svi stavljaju na pilule jer je njima tako lakše. Pregrizla sam to, ali bih radije bez pilula idući put jer ih baš jako jako ne volim.
Inače ih ne pijem već nekih 15, 16 godina, jako puno problema su mi stvorile u onih 3 godine što sam ih pila.
Meni bi možda odgovarale zbog visokog LH, ali mislim da bi mi dugi protokol još više odgovarao. Tako mi je dr. V planirao, ali u kratko vremana smo imali dva stimulirana, bilo mi je previše financijski ići u treći, znaš i sama cijene, a kamoli za dugi protokol da mjesec prije počnem sa stimulacijom, pa smo odustali
Ono što bih ja napravila (ali to sam ja, a ja sam poremećena za te stvari) jest da, jednom kad si odlučila dati priliku Zagrebu, odeš / čuješ se za konzultacije s nekoliko poliklinika da čuješ više mišljenja prije nego doneseš odluku. Jasno ti je da nisi jednostavan slučaj, vidi što će ti reći i tko će najviše zvučati kao da zna što bi s tobom (a ne da samo naslijepo nabadaju i muče te eksperimentiranjem).
💔💔💔
Pozdrav curke! U pauzi od postupaka i čekanju nalaza kariograma, lac, hematoloskih i imunoloskih... vas pratim redovito, svaki dan ujutro, popodne i navečer (po više puta) 😆 ali nema nešto posebno za podijeliti pa samo čitam... da be ponavljam svaki dan - navijam za svaku od vas čim vidim ujutro raspored naše MTB 🙂.
Aurora - danas me tvoja priča baš razveselila jer čuda se događaju, božicno je vrijeme i ta neka čarolija u zraku (pokupila u filmovima posljednjih dana 🤣) pa nek ti donese sljedecih dana troduplu betu i skolsku trudnocu dalje...🙏🏻
A vama ostalima također čim čarolija stigne do vas (krene postupak il stignu plodni dani 😜🤗)...
Btw. Moji nalazi štitnjače (tsh, anti tpo i dr.) svi stigli ok...
U međuvremenu pijuckam fino vino nakon ručka svaki dan bez grižnje savjesti... navečer andol 100 pro (hvala nekoj od vas na informaciji da je bolje popiti nego ujutro) i cirkulacija bolja nego ikad... prenatal malo stavljen sa strane da uzdrmam imunitet ako je prejak i pijem za svaki slučaj folnu, redovito čaj s medom i ponekad (skroz neobavezno bez opterecenja) med s propolisom i peludnim zrncima...
nitko me nakon zadnjeg postupka (kraj rujna) nije na uzv pregledao, ne znam treba li? Menga nakon postupka bila puna ugrušaka i nekih tkiva sličnih pilecim iznutricama, druga normalna, a sad treca valjda nakon andola mjesec dana bez ugrušaka ikakvih, dva dana i jos malo iscjedka boja od narančaste do tamno smeđe... a nakon ove zadnje menge bila malo neka čudnjikava bol dolje, tupo kao da je nešt zasušeno i malo jedan jajnik pa malo drugi 😏 ali trajalo dan-dva i sada dalje skroz ok... koliko treba da se to nakon stimuliranog skocka???
Ja 85., amh-47, PAI, poz ANA
MM 86. - sve ok,
VV - neuspjeh 3X —> idemo na SD
SD- 8/2021.-gonal, org., brevact.-decortin, andol 100-et 2 osmostan., 11.dnt+, beta 14.nt -815. 5.10.prvi uzv 7+0 - 1 ❤️
20.10.(9+2) ❤️❤️ Blizanci - 💜💙
Stigli na svijet 6.5.2022. (37+3)
Pozdrav curke! U pauzi od postupaka i čekanju nalaza kariograma, lac, hematoloskih i imunoloskih… vas pratim redovito, svaki dan ujutro, popodne i navečer (po više puta) 😆 ali nema nešto posebno za podijeliti pa samo čitam… da be ponavljam svaki dan - navijam za svaku od vas čim vidim ujutro raspored naše MTB 🙂.Aurora- danas me tvoja priča baš razveselila jer čuda se događaju, božicno je vrijeme i ta neka čarolija u zraku (pokupila u filmovima posljednjih dana 🤣) pa nek ti donese sljedecih dana troduplu betu i skolsku trudnocu dalje…🙏🏻
A vama ostalima također čim čarolija stigne do vas (krene postupak il stignu plodni dani 😜🤗)…
Btw. Moji nalazi štitnjače (tsh, anti tpo i dr.) svi stigli ok…
U međuvremenu pijuckam fino vino nakon ručka svaki dan bez grižnje savjesti… navečer andol 100 pro (hvala nekoj od vas na informaciji da je bolje popiti nego ujutro) i cirkulacija bolja nego ikad… prenatal malo stavljen sa strane da uzdrmam imunitet ako je prejak i pijem za svaki slučaj folnu, redovito čaj s medom i ponekad (skroz neobavezno bez opterecenja) med s propolisom i peludnim zrncima…
nitko me nakon zadnjeg postupka (kraj rujna) nije na uzv pregledao, ne znam treba li? Menga nakon postupka bila puna ugrušaka i nekih tkiva sličnih pilecim iznutricama, druga normalna, a sad treca valjda nakon andola mjesec dana bez ugrušaka ikakvih, dva dana i jos malo iscjedka boja od narančaste do tamno smeđe… a nakon ove zadnje menge bila malo neka čudnjikava bol dolje, tupo kao da je nešt zasušeno i malo jedan jajnik pa malo drugi 😏 ali trajalo dan-dva i sada dalje skroz ok… koliko treba da se to nakon stimuliranog skocka???
Meni obično treba bar 3 ciklusa da se vrati u normalu.
🧍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
🧍♂️42-od astheno-normo
1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧
Zasto ovo nece ubacivati slike, iako postoji opcija? Zna netko?
oharascarlett14@gmail.com
Na pocetku su upute za upload slika... Preko ibb jer je forum ovaj tehnicko uzas osmisljen 💃🌝
Pozdrav curke! U pauzi od postupaka i čekanju nalaza kariograma, lac, hematoloskih i imunoloskih… vas pratim redovito, svaki dan ujutro, popodne i navečer (po više puta) 😆 ali nema nešto posebno za podijeliti pa samo čitam… da be ponavljam svaki dan - navijam za svaku od vas čim vidim ujutro raspored naše MTB 🙂.Aurora- danas me tvoja priča baš razveselila jer čuda se događaju, božicno je vrijeme i ta neka čarolija u zraku (pokupila u filmovima posljednjih dana 🤣) pa nek ti donese sljedecih dana troduplu betu i skolsku trudnocu dalje…🙏🏻
A vama ostalima također čim čarolija stigne do vas (krene postupak il stignu plodni dani 😜🤗)…
U međuvremenu pijuckam fino vino nakon ručka svaki dan bez grižnje savjesti… navečer andol 100 pro (hvala nekoj od vas na informaciji da je bolje popiti nego ujutro) i cirkulacija bolja nego ikad… prenatal malo stavljen sa strane da uzdrmam imunitet ako je prejak i pijem za svaki slučaj folnu, redovito čaj s medom i ponekad (skroz neobavezno bez opterecenja) med s propolisom i peludnim zrncima…
nitko me nakon zadnjeg postupka (kraj rujna) nije na uzv pregledao, ne znam treba li? Menga nakon postupka bila puna ugrušaka i nekih tkiva sličnih pilecim iznutricama, druga normalna, a sad treca valjda nakon andola mjesec dana bez ugrušaka ikakvih, dva dana i jos malo iscjedka boja od narančaste do tamno smeđe… a nakon ove zadnje menge bila malo neka čudnjikava bol dolje, tupo kao da je nešt zasušeno i malo jedan jajnik pa malo drugi 😏 ali trajalo dan-dva i sada dalje skroz ok… koliko treba da se to nakon stimuliranog skocka???
Meni je tek prvi ciklus prosa iza stimulacije i bilo jd trajnije incece krvarenje.. Bila sam na uzv al dr nista nije komentirao... Idem u fet.. Pa valjda bi rekao da nesto nije ok
Meni je tek prvi ciklus prosa iza stimulacije i bilo jd trajnije incece krvarenje.. Bila sam na uzv al dr nista nije komentirao… Idem u fet.. Pa valjda bi rekao da nesto nije ok
Trajnije i veće*
Ps podsjeri me vama je idiopatska neplodnost?
Koliko jos imate preko hzzo?
Jeste pricali s dr za icsi a ne ivf.. Inace ivf rade tako kad nema nekog razloga za neplodnost ali znam slucajeve di su s prvim icsi ostali T...
imgbb.com
Ovdje ides i kopiras link
Sanjich - pa idiopatska valjda jer je sve ok, stanice ok, oplode se u ivf sve bez problema, ali samo jedna dosla do blastice i to ne neke najbolje... ostale stale 3./4.dan...
nisu nam icsi radili jer je spermiogram bas skroz ok...
Ja 85., amh-47, PAI, poz ANA
MM 86. - sve ok,
VV - neuspjeh 3X —> idemo na SD
SD- 8/2021.-gonal, org., brevact.-decortin, andol 100-et 2 osmostan., 11.dnt+, beta 14.nt -815. 5.10.prvi uzv 7+0 - 1 ❤️
20.10.(9+2) ❤️❤️ Blizanci - 💜💙
Stigli na svijet 6.5.2022. (37+3)
Aurora, ne mozes vjerovat! Al ako je prva bila 7 a ova je 66(alo sam dobro zapamtila), pa raste??? Ne brini zbog terapije, nece se nista dogodit sta nisi pila tih par dana. A sta se cuganja tice, moje 2 frendice su se opijale doslovno, jedna je imala 2 il 3 djevojacke u kratkom periodu, jedna vikendom ruzila a bile su trudne(nisu ni znale, naravno). S tim da su cugale zesticu, tekilu, itd. .. I bebe se rodile zive i zdrave. Tako da ne brini.. Joj, bas me zanima razvoj situacije... Dal je moguce da je bila neka kasnija implantacija? 🤔 Nije da dizem laznu nadu, neg bas nevjerovatan slucaj. Da beta tolko raste...
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Sortiraj odgovore
Najstariji