Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • *.Women_name.*
    28. Prosinac 2020. 18:39

AuroraB joj baš lijepe vijesti, nadam se da će se i druga uduplati i da ćeš ti bit još jedan primjer kako "čuda" postoje. Sigurno ti je zbrka u glavi, ali dobro je što si prizemljena i spremna na oba ishoda. Ja navijam za onaj pozitivniji. A za utrice i alkohol ne brini. 🙏🤞🥰

MTB držim fige da semafor pokaže zeleno i da kreces po svoju bebu 🤞❤️

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

28. Prosinac 2020. 18:41

Mattan

Sanjich🤞🤰

anavi985

Sanjich - pa idiopatska valjda jer je sve ok, stanice ok, oplode se u ivf sve bez problema, ali samo jedna dosla do blastice i to ne neke najbolje… ostale stale 3./4.dan…
    nisu nam icsi radili jer je spermiogram bas skroz ok…

Pisen ti samo da obratite na to pozornost u budućnosti ako bude neuspjesnih postupaka da probate s icsi… Jer znam da dr radi toga sta je sve ok ne rade to a u slucaju koji poznam se nakon 10godina neplodnosti i privatnih postupaka i hzzo, postupak koji su inzistirali na icsi je bio uspjesan..

Vidiš meni su odmah prvi postupak ICSI…..i baš mi drago, čini mi se da klasično ne bi imala takav rezultat..

Cim je spermio losiji rade icsi... Ne uvijek ali najcesce.. 
    Icsi je skuplja metoda pa ga neki doktori ne rade za bezveze  ako nema indikatora da bi trebali dok npr u splitskoj bolnici mi se cini kao da svima rade icsi... 

• *.Women_name.*
    28. Prosinac 2020. 18:46

Sutra je bas dan s puno beta i ultrazvuka. Držim fige svim curama 🤞. Ja se istovremeno veselim što ću napokon vidjeti svoju bebu ali i užasno se bojim da ovaj koronavirus nije utjecao na mog bebaca. Sutra idem u 15 i 15h, neznam kako ću noćas ni spavati niti kako ću sutra dočekati. Još suprug ne može ići samnom zbog posla, a to mi inače jakooo jako puno znači, pogotovo kad se ovako bojim. Znam da je puno trudnica prošlo u najboljem redu, ali nekako nemogu protiv tog straha. Nadam se da će sutra biti sve ok i da ću moć bar malo odahnuti i napokon počet uživat u trudnoći 🙏❤️ sati kao godine 😫

Poliklinika Škvorc
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• *.Women_name.*
    28. Prosinac 2020. 18:47

Sanjich🤞🤰

Mattan

Sanjich🤞🤰

anavi985

Sanjich - pa idiopatska valjda jer je sve ok, stanice ok, oplode se u ivf sve bez problema, ali samo jedna dosla do blastice i to ne neke najbolje… ostale stale 3./4.dan…

Pisen ti samo da obratite na to pozornost u budućnosti ako bude neuspjesnih postupaka da probate s icsi… Jer znam da dr radi toga sta je sve ok ne rade to a u slucaju koji poznam se nakon 10godina neplodnosti i privatnih postupaka i hzzo, postupak koji su inzistirali na icsi je bio uspjesan..

Vidiš meni su odmah prvi postupak ICSI…..i baš mi drago, čini mi se da klasično ne bi imala takav rezultat..

Cim je spermio losiji rade icsi… Ne uvijek ali najcesce..
    Icsi je skuplja metoda pa ga neki doktori ne rade za bezveze ako nema indikatora da bi trebali dok npr u splitskoj bolnici mi se cini kao da svima rade icsi…

Tako je, kod nas su radili jer su vidjeli nakon nekog vremena da spermiji su prespori i da nikako da pobiju membranu, pa su se na kraju odlučili na icsi. 

Poliklinika Škvorc
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Matkiša 😎
    28. Prosinac 2020. 18:49

Sanjich🤞🤰

Mattan

Sanjich🤞🤰

anavi985

Icsi je skuplja metoda pa ga neki doktori ne rade za bezveze ako nema indikatora da bi trebali dok npr u splitskoj bolnici mi se cini kao da svima rade icsi…

Suprug je  put imao super pokretne, samo mrvicu manji broj... Nisam ih stigla pitati zašto su tako odlučili ali vjerujem da je i zbog spermio i što sam imala samo 5 stanica... U svakom slučaju još nisam imala transfer pa će o vidjet koliko su zapravo dobri 

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

Tuma
    28. Prosinac 2020. 18:52

Anksimoron zao mi je😔
    Bozma cini mi se svjetlije nego jucer😔 iako kao sto kazes, bar vidis da maternica prihvaca embrije.... drzi se.
    Aurora lijepo se poduplala od 10.dnt. gle i sama si svjesna da moze biti svasta, al mi se sve ovdje molimo da u srijedu bude preko 130/140!🙏 i nece ti koja casa vina nista nastetit😊
    Sretno svima sutra!🥰
    Women_name sretno sutra, uzivaj sa svojom bebicom, biti ce sve u redu🥰

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

28. Prosinac 2020. 19:03

Sanjich🤞🤰

Niste me shvatile, ja nisam uopce rekla da je icsi bolji.. Ja sam rekla curi jer sam vidjela pptpis da je idopatska i znam da dr ne rade icsi tu cesto da zna da ima izbor i ako ne upali ivf da proba tako… Htjela sam joj napomenuti jer joj zelin da joj uspije posto nema neki ocigledan problem detektiran..

Ni ne mislim da je lošiji ili bolji, mislim da je stvar sreće kao i sve tu. Samo sam napisala svoje iskustvo jer sam oba načina probala. Ne mora uopce značiti da je bilo do načina oplodnje pa sam u običnom ivf-u dobila bolje embrije, mozda je jednostavno bio takav ciklus. A prvi put nam je rađen icsi zbog loseg spermio. A spermio u prirodnjaku i ovom sada zadnjem stimuliranom je bio odlican i zato je odluceno da se pokuša sa ivf-om.

Anavi985
    28. Prosinac 2020. 19:04

Sanjich - hvala na info o icsi kao mogucoj potrebi.. ne znam moze li se to traziti uopce u VV ili oni iskljucivo sami odlucuju kako ce se oploditi.. znam da mi receno za dva dana da icsi nije bio potreban jer su spermici sami oplodili stanice u toj zdjeličici u labosu...

Ja 85., amh-47, PAI, poz ANA
    MM 86. - sve ok,
    VV - neuspjeh 3X —> idemo na SD
    SD- 8/2021.-gonal, org., brevact.-decortin, andol 100-et 2 osmostan., 11.dnt+, beta 14.nt -815. 5.10.prvi uzv 7+0 - 1 ❤️
    20.10.(9+2) ❤️❤️ Blizanci - 💜💙
    Stigli na svijet 6.5.2022. (37+3)

28. Prosinac 2020. 19:05

Mattan

Sanjich🤞🤰

Mattan

Sanjich🤞🤰

anavi985

Suprug je put imao super pokretne, samo mrvicu manji broj… Nisam ih stigla pitati zašto su tako odlučili ali vjerujem da je i zbog spermio i što sam imala samo 5 stanica… U svakom slučaju još nisam imala transfer pa će o vidjet koliko su zapravo dobri

Ti ka i ja imas tri blastice, iz icsi i obje smo imale hiper.. Bas me zanimaju nasi ishodi iz feta 😊😊🤞🤞  i obje smo iz lh trakica pristigle 🤣

Lucyinthesky
    28. Prosinac 2020. 19:05

manemoj

Aurora pa ovo je show teški. Ne mogu ni zamisliti kako ti je sad. Opet napetost do srijede, opet neka nada, pa jel moguće.. sto misli.. od alkohola ti ne može biti ništa ali sigurno. Pa ima puno više spontanih trudnoća gdje žene ni ne znaju da su trudne, jedu tunu, ne piju vitamine, sve što se ne smije pa je sve ok. A za terapiju isto, mislim da se nije tijelo od toga moglo očistiti tako da ništa loše nisi mogla napraviti nikako! Sad kad sam čitala šta si sve pisala baš suosjećam s tobom, preveliki teret mi žene osjećamo i krivicu koja sigurno to nije.
    Ja ti želim najveću sreću i da je ovo stvarno tvoje božićno čudo ali se isto tako nadam da ćes uspjeti barem malo ostati suzdržana do srijede da ne bi opet patnju prolazila. Šaljem ti puno zagrljaja ❤️
    MTB kako misliš stara i ružna? Mislim ja sam prištiće u pubertetu imala, just saying😉
    Lucyinthesky jesi ti ozdravila?

Hvala što brineš 😊Ok sam, puuuuuuno bolje, danas je 3 dana bez temperature i to bi trebalo bit to, od sutra službemo mogu van.
    Nadam se da si i ti malo došla k sebi 🤞

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.