Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    26. Prosinac 2020. 18:58

Bozma, što se tiče matične - prvo je prčkaš po ustima 3 minute. Progutaš. Nakon toga 15 minuta ništa ne jedeš ni ne piješ.
    Za IVF sam pitala da mi daju Grbavca ili Maričića, koji ima prije slobodan termin (jer su njih dvojicu cure ovdje jako hvalile). Dobila sam Grbavca i zadovoljna sam. Vidjela sam i Maričića u prolazu, i svidio mi se, jako mi se ljubazno nasmiješio i ima tople oči. Grbavac je imao strpljenja za sva moja pitanja i na sve je odgovorio jako direktno i realno, a opet empatično. I što je najbitnije, rekao je da mu se sviđam, što znači da ima ukusa.  

SBjelis, ni meni to pipanje sisa nikad nije bilo jasno - nisam ja sigurna da bih išta našla, Više vjerujem pregledu.

MilaST, PUUUUPOOOOO. Držmo fige i za trećeg malca.

Nadja89, malo ti je veća razlika u veličini između folikula. Vjerojatno su ti zato smanjili stimulaciju da daju priliku i onim manjima da narastu. Nije ti bitno koji je dc, oni bi ti trebali davati stimulaciju dok ne sazrije ona hrpica na koju se klade da je dobitna. Moguće je da će ova dva najveća odlučiti propustiti, i da će gađati ovu hrpicu od 5. Ali sve ovisi kako će se dalje razvijati i hoće li se malo iznivelirati.

manemoj, kopiranje MTB ti je divna ideja, možda ćeš čak doći u milost.  
    Iako bi bilo super da imamo bebe, nije loše ni biti "slobodan" za Novu. Znam da ja guštam jer jedem i pijem što god želim (i više se ne debljam, woooohooooo, jer se mogu i kretati i vježbati).

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    26. Prosinac 2020. 18:59

CrazyCatLady, mislim da smo sve mi ovdje znale da si na stimulaciji, samo te nismo htjele pitati za rezultate. Jako mi je drago da imaš 4 smrzlića, pa to je fantastično!!! Sad možeš opušteno u pretrage, i onda u FET kad budeš spremna. 

Dada, cure i inače prijavljuju jače i bolnije menstruacije nakon postupka.

MaloTele, već smo govorile - ocjena naših zametaka je vanjska ocjena njihove ljepote - vrlo često se poklapa i sa unutrašnjom, ali nekad ne. Ovo što su ti vratili ipak nije imalo kapaciteta za primiti se. Ali s obzirom na to da imaš odlične smrzliće, dobra je šansa da će među njima netko imati taj kapacitet. Odmori se, napuni baterije, a onda se vrati nazad. Defetistički stav ti neće pomoći ni u ovoj situaciji, ni dalje u životu kad dođemo do pravih problema. A meni iskreno ovo nisu pravi problemi - naravno da želimo imati djecu, naravno da se trudimo, većina nas će i uspjeti u tome nakon nekoliko pokušaja, ali neće svemir stati ako spadamo u onu manjinu koja neće uspjeti. U ovom trenutku neki ljudi se bore sa smrtonosnim bolestima, ili brinu o najdražim članovima obitelji koji umiru, ili su zlostavljani ili... jasno ti je o čemu pričam. Normalno je biti i tužan i umoran i svašta nešto. To je znak da nam treba odmora i pauze, a onda se možemo vratiti nazad u ovu priču. 

💔💔💔

Matkiša 😎
    26. Prosinac 2020. 19:01

Leoni šta te snašlo?! Nadam se da ćeš brzo nadoći.
    Ostalo sam preletila, želim svima da menge, bolovi i ostala smetala prođu što brže. Da propali postupci ne ostave preduboku tugu i da što prije krenete dalje 💗💗
    Za sjene na kinezu je moj doktor istog mišljenja, ak je tu nešto se događa... 
    Za mene je to onda loše, jer ih većinom u svakom ciklusu imam što bi značilo šta, da beba odustane nakon 6 dana?! To baš i nije neka sreća 🙄
    Stanje duha ovih blagdana mi je da ako vidim još jednu sliku na fb raznoraznih obitelji kraj bora skočit ću sa balkona (nou frks, živim u prizemlju). 

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    26. Prosinac 2020. 19:02

Hvala vam curke❤️ Popila sam sada knavon+normabel pa ću vidjeti dali će imati kakvog efekta na ovo ionako grozno stanje. Popila bih smućkano govno 😂😂😂😂😂😂 samo da prođe. Već bih si  kosu počupala 🙈🙈

endometrioza

MaloTele
    26. Prosinac 2020. 19:07

Aurora postajem sve svjesnija nazalost svega, zato i kazem ovo mi je prvi postupak i trenutno je to moj dozivljaj svega, i trenutno mi stvarno to nista ne znaci,vec sam bila rekla ako se ova savršena nije primila koja je naizgled bila odlicna,skolska sve je bilo super endometrij i sve sve sve i banana od toga, da nije bila takva mozda bi bilo mrvicuuu lakše jer bi se mozda manje nadala, ovako sam bila uvjerena da nema sanse da se ne primi i pretesko mi je bilo cut negativan rezultat iako sam znala da nista od toga jer sam prokrvarila i pod terapijom, za ove smrzlice se npr ne nadam tolko jer su kao losiji od nje, pa se mozda iznenadim na kraju 🤞 hvala na inf,ma gledam i razm di cu i sta cu  nakon Feta, ja ga vec otpisala haha 😆 
    Bozma citala sam taj tvoj post,i hvala sto vjeruješ u moje pingvinceke, i razumijem te,ali samo kazem da ti sa losijim embrijem i ja sa malo boljim smo opet childless, u istom smo košu, ti se jos manje nadas jer mislis da ne valja a moji su kao dobri i nada i ocekivanja su prevelika i onda me pokosi i pitam se zašto nece a sve je savršeno,hovunrecu mozda mi manje boljelo da se manje nadam.. valjda kuzis na sta mislim 😆

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

Ruska1986
    26. Prosinac 2020. 19:12

Bozma, ja sam bila kod sva tri i ja bi ti preporucila Maricica. Nista nemam ni protiv ove druge dvojice, ali on je bas ono profi, sugerira, a i divan kao osoba. U sve te upucuje i sve detaljno objasnjava. Ja stvarno sve samo naj, naj, naj mogu rec za njega. E sad, ako ti zurba bas, bas, najbolje ko MTB, nazovi i pitaj koji ima prvi slobodan termin za konzultacije. Jer neces ni sa Grbavcem pogrijesit, ali meni je Maricic ❤

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

MaloTele
    26. Prosinac 2020. 19:16

MTB moj svijet ima smisla i bez djece,naravno da bi htjela dijete ali necu se rastati nit cu se ubit ako dode do toga da ih ipak necu imati, ja sam sasvim zadovoljna trenutno sa svojim zivotim i mogu ga lijepo prozivjeti samo s muzem i nemam nikakvih problema s tim, samo kazem da nema pravila i da nista ne znaci blastica, ima puno cura koje su ostale trudne s dvodnevnim i trodnevnim embrijima, stvar je srece i pravog trenutka, u tom prvom transferu kad je sve bilo odlicno sam se nadala jako i jako me pogodilo,zato sam sad opreznija i ne zelim se previse nadati, sta bude bit ce 😉

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

Leia3.0
    26. Prosinac 2020. 19:29

Nego žene, ja sam si dala oduska i nakon dugo vremena nazdravila ovih dana sa casicom ili dvije, tri. I kao jedva docekala jer eto, godina je bila teska, da se opustim za kraj a i uskoro necu moc jer krecem u postupak pa onda cu barem 9 mjeseci jos apstinirati (jer se nadam biti medu onim sreckovicima kojima uspije iz prve 🤞). I kako dugo nisam konzumirala alkohol sve me snaslo od njega. Od proljeva do glavobolje 😂 
    Doslovno vec tri dana trcim na wc 🤦🏻‍♀️ 

💁🏻‍♀️35 g., AMH 32 PCO like
    💁🏻‍♂️40 g., astenozospermija
    1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
    2. FET 9/21 - beta negativna
    3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
    4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
    13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
    🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈

26. Prosinac 2020. 19:34

Ruska1986

Bozma, ja sam bila kod sva tri i ja bi ti preporucila Maricica. Nista nemam ni protiv ove druge dvojice, ali on je bas ono profi, sugerira, a i divan kao osoba. U sve te upucuje i sve detaljno objasnjava. Ja stvarno sve samo naj, naj, naj mogu rec za njega. E sad, ako ti zurba bas, bas, najbolje ko MTB, nazovi i pitaj koji ima prvi slobodan termin za konzultacije. Jer neces ni sa Grbavcem pogrijesit, ali meni je Maricic ❤

Ruska1986

E to je odlicno. Poslala sam mail da pitam je li moguce konzultacije odradit na nacin da im posaljem nalaze i protokole, da on kad stigne pogleda pa da se cujemo. Ne zuri mi se, posto sad ionako ne mozemo putovat da bar cujem jos jedno misljenje, a u stimulaciju novu ne bi sad srljala. Rado bi da je iskusan, a opet da nije pretjerano dugo u tome da mu je pun kufer nas "problematicnih". E sad bi ja svasta nesto 😁 Ako budem mogla birat trazit cu onda njega, a i ovaj drugi je prezgodan, bilo bi me sram skinut mu se 🙈. Je li Simunic jos radi, ne vidim da je itko pisao da je kod njega bio osim sto bi ga srele po folikulometrijama i hodniku

Sunny_🐣
    26. Prosinac 2020. 19:40

Bozma ja sam se narucila kod Šimunića na konzultacije 5.1. pa ti javim dojmove 

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.