Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lucyinthesky
    12. Prosinac 2020. 09:58

ANKSIMORON

Lucyinthesky

Nina89

Cureeee ja evo cekam aspiraciju, za nekih pola sata

Sretno, javi nam rezultate i samo hrabro 💪
    ANKSIMORON kako se ti držiš?

Sretno Nina89 😁😁😁

Ma dobro… samo nek to sutra prodje i to je to… bas sam nekako ovaj postupak pod stresom 😆 od covida ma sve nekako cudno…
    Jedino sinoc sam si dala stopericu, brevactid 10000? Jel to puno? Jer jutros me bas taj dio di sam se ubala jako boli… na dodir ali i dok ne diram? Jel to normalno?

Slično sam i sama bila. To ti je dupla štoperica za krajnje sazrijevanje stanica. Ja sam imala drugi dan na tom mjestu crveni vrući krug i bilo je bolno, rekli su da je blaga alergijska reakcija. Bit će to ok, drži se 💪

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

Tuma
    12. Prosinac 2020. 09:59

tam7

Pozdrav svima,

Cestitke na plusicima i puno srece ostalima u sljedecim postupcima 🍀. Zao mi je procitati ovakva iskustva odnosa prilikom kiretaze kod privatnika, ali najbitnije in the end da je sve dobro proslo. Samo takav odnos sestara prema pacijentima je za svaku osudu, pogotovo kod privatnika gdje ocekujes value for the money. Ja sam bila svaki put u jednoj zagrebackoj bolnici i velika vecina sestara je stvarno bila podrzavajuca s obzirom na situacije u kojima se zene nalaze. No i to isto ovisi na koga naletis. Po meni, med.sestrama cijepljenim na empatiju bi trebalo zabraniti raditi s pacijentima. U svakom slucaju MTB sretno dalje, ne sumnjam u tvoj uspjeh s obzirom na stav 😃.
    Mi smo dobili nalaz kariograma, uredan sva sreca. Bila na kontroli kod gin koja mi rekla sam ginekoloski gledano spremna za dalje, ali da cemo napraviti jos neke pretrage prije. Poslala me kod imunologa, da li je tko bio u ovu svrhu? Iduci korak je pregled kod geneticara, zasad sam narucena na Rebro sredinom sijecnja, ali pokusavam doci kod dr Ingeborg Barisic sta sam spominjala neki dan jer ju svi hvale. Morati cemo otici na konzultacije bez obzira na uredne kariograme da vidimo da li ce nas slati na neke dodatne pretrage, tako mi gin rekla… Radila sam i neki dan GUK profil, LAC itd, cekam nalaze. Lucija007 i ostale koje su prolazile dodatne pretrage, na sta ste jos isle? Imam pun fascikl nalaza, sve uredno sva sreca, sto sam i imala prije prosle trudnoce pa opet nije dobro zavrsilo. Vec sam luda od svega. Razmisljam pustiti sve pretrage nakon posjeta geneticaru, nastaviti s kurom dodataka prehrani (ubacili i maticnu mlijec) i pustiti prirodu da napravi svoje, ali mi moj control freak mozak ne da pustiti go with a flow jer mi to jednostavno nije dio karaktera 🙈. Morala sam se malo izjadati, nemojte zamjeriti 🙃

Drago mi je da je kariogram dobar. Da, dr. Barisic je divna i stvarno veliki strucnjak, meni je na faksu predavala humanu genetiku, a i bila je od moje seke geneticarka. Probaj svakako kod nje ako ces moci. A sto se ostalog tice, ne mogu ti pomoci, osim zazeljeti srecu🥰 ne znam sta je gore, kad je sve oke a dogadaju se spontani ili da saznas da nesto nije u redu... ja razumijem da se ne mozes samo prepustiti, pogotovo nakon svega sto si prosla....

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

Lucyinthesky
    12. Prosinac 2020. 10:00

Tuma

Lucyinthesky

Ovak izgledaju ti kinezi kojih imam punu ladicu, jel imao netko takve?
    https://ibb.co/jR0x8V1
    https://ibb.co/PYFVYLc
    https://ibb.co/Lt0bK8c

Ja nisam imala takve, al sam vidjela na instagramu neke zene da su koristile😅 iako ono kaj si rekla da je istekao rok, mislim da to sam tak okvirno pise,al da su pouzdani i nakon isteka roka 😊

Ma možda ovima i nije istekao, imam i neke starije 🤦‍♀️🤣
    Ma morat ću u Muller ako se odlučim testirat, ovo samo nešto nakapaš, kako da tu dugo držim umočeno kao što LUCIJA007 kaže 😁

🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧

Matkiša 😎
    12. Prosinac 2020. 10:00

Leoni 🌸

Mattan

Ipak mi je doktor rekao da trebam doći, tako da spremim stvari i gibam 😊

Javljaj see!!!!! Sretno 🤗🤗🤗 nadam se da nece nista opasno naci, ali ako predlozi da ostanes, bolje ostani 💜🙏🏻

Ma rekla sam da je meni ok ali samo to disanje i mučnina i malo bol, ali eto, bolje neka pogledaju, nisu mi daleko... 

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

ANKSIMORON
    12. Prosinac 2020. 10:01

MTB

Mattan, sretno i javljaj nam se!

tam7, nakon 3 loša iskustva, ima smisla da napraviš nekoliko pretraga čisto da budeš mirnija. Ako su svi nalazi dobri, još bolje, možda je samo niz nesretnih događaja. Ali zašto riskirati?
    A dodaci prehrani su tu uvijek dobrodošli, samo ih ti kreni piti.

ANKSIMORON, pa rekla bih da je nervoza normalna, umori se čovjek od tih pokušaja.
    Koliko ja znam, ta štoperica ti je dobra vijest, cure hvale da imaju bolje rezultate nakon duple štoperice.

Je slazem se MTB, bas sam sretna ali stvarno jesam da sam u postupku... ali onda s druge strane ova testiranja, strah da se negdje ne zarazim, opcenito ovo novo normalno mi je bas tesko palo... jer sam inace strasno drustven tip, sa sirokim krugom prijatelja... i onda s komb sa ovim postupkom... sve se nekako skupilo...
    Al dobro neka sve dobro prodje :) 
    A ovo za bol valjda je normalno, uopce  se ne mogu sjetit jel me tako i zadnji put bolilo... bas ne mogu...

👧33; 🧔35

1. IVF Lucinger; 0 smrzlica; beta 300; biokemijska trudnoca
    2. IVF; Lucinger; 0 smrzlica; beta 10
    3. IVF; IVF poliklinika; 0 smrzlica, beta 2.5
    4. IVF - IVF 06/21
    17.4. GK 🌲🌲🌲

ANKSIMORON
    12. Prosinac 2020. 10:04

MTB

ANKSIMORON

MTB

Lucyinthesky, hvala na info. Ja stvarno želim samo na informativni razgovor, jer na pregled & co ne mogu preko mjesec dana. Tako da… vidjet ću hoće li im to biti OK.

ANKSIMORON, ima smisla, zvat ću u ponedjeljak. Nema potrebe biti prenestrpljiv. A i neće se ništa promijeniti do ponedjeljka. Valjda.
    Ako im je veljača već puna, onda neću moći kod njih jer ne bih čekala, hoću u veljači na postupak. Ali mogu si odmah rezervirati svibanj, za slučaj da veljača ne bude uspješna. Hvala ti na preporukama, i nisi se raspisala, sve informacije su veoma dobrodošle.

Nina89, sreeeetnooooo!!!

Lucyinthesky, ako ti to pomaže, ja idući put ne bih radila test prije 8dnt trodnevnih. I razumijem skepsu, ja ću idući put biti skeptična do 12tt. A možda i do poroda. Ili male mature djeteta.LucyLou, hvala na info za Škvorca. Možda bi mene primili na konzultacije s obzirom na to da imam svježi negativni test na koronu? Možda probam.

Pitaj ti njih odmah za veljacu… ako ne mogu te ubaciti odmah se ti zapisi za tipa svibanj… pa si iskombiniras privatno i hzzo… tako sam si i ja napravila bila plan..

Raznmišljamo slično. Pravit ću se blesava i pokušati iskamčiti veljaču, ako ne ide, odmah dalje na svibanj. Ma planiram ja već 5 postupaka unaprijed, u nadi da će mi ipak trebati samo još jedan.

Naravno 🤣🤣🤣 uvijek 5 koraka unaprijed 🤣🤣🤣 i ono pravis se lud pa APP 🤣🤣🤣

👧33; 🧔35

1. IVF Lucinger; 0 smrzlica; beta 300; biokemijska trudnoca
    2. IVF; Lucinger; 0 smrzlica; beta 10
    3. IVF; IVF poliklinika; 0 smrzlica, beta 2.5
    4. IVF - IVF 06/21
    17.4. GK 🌲🌲🌲

Lucyinthesky
    12. Prosinac 2020. 10:13

Mattan drži se i javi nam kako si 🤞
    AuroraB čekamo vijesti i nadam se da se dobro osjećaš.

🧍‍♂️42-od astheno-normo

12. Prosinac 2020. 10:31

Jutro! jedva sam pohvatala
    MTB drago mi je da si bolje i da već kuješ planove za nove pobjede. I nije rano, šta bi bilo rano.Ako kreneš na konzultacije za 3 mjeseca, nećeš u postupak do ljeta
    Lucyinthesky kad sam vidila da stavljaš slike testa, mislila sam da su već nešto popiškila . Guglala sam tu manozu što uzimaš, jer mi je i dalje neki neugodni osjećaj kad piškim, nije da peče, ali nekako nije mi baš ugodno, a zadnji nalaz urina je bio ok, imam uputnicu za urinokulturu, sestra kaže da ne trebam ni ić, da imam kakve bakterije da bi se pokazale u ovom nalazu.
    AuroraB ti ćeš danas saznat koliko je oplođenih? Nadam se da ti je bolje
    ANKSIMORON vi sve dobijete duplu štopericu, čini mi se da samo tu u ST daju jedan Brevactide bez obzira koliko je folikula. Bolje da je dupli, pogotovo ako imaš više folikula, da što bolje sazriju.
    Sinoć smo bili do prijatelja, nije nas bilo puno, ali kakve sam sreće još ću koronu pokupit, pa će ispast da sam se za ovaj jedan četverostanični embrij testirala 4 puta
    manemoj, mi se onda pratimo, je da je meni kasnije transfer, ali moj je dvodnevni pa nam dođe na isto.
    Cure koje ste bile u fetu sa estrofemom, do kad ću ga uzimat? hoću li cijelo vrijeme bit na ovim velikim dozama ili će mi ga smanjit nakon transfera?

Nina89
    12. Prosinac 2020. 10:34

Hvala cure 🥰 Heheh bez brige, teska srca cu sve prepustiti muzu da radi 😂😂😂 Jos sam morala cekat da muz dode potpisat za oplodnju, uopce nisam znala da mora ostati nakon davanja spermica, on otisao na posao i mama dosla po mene 🥴 Al eto sad znam za drugi put ako ga bude. Nego sad sam cula nesto od doktorice sto me malo uplasilo, rekla je da ne izvode bas carski rez valjda za IVF, a ja racunala na njega zbog moje bolesti kak mi je cijela zdjelica i trbuh zmrdan, pa krepat cu ak cu prirodno i pogorsat si stvari 😓 Al dobro necu sad jos o tome brinuti...

👩 33, AMH 61.8, PCOS nalik, zavaljena maternica, Crohnova bolest (formirana kolostoma)
    🧔 35, sve ok
    Prirodno pokusavali kroz 3g ali s povremenim pauzama zbog moje bolesti.
    1.) 10/20 - AIH, neuspjesno
    2.) 12/20 - 4 js, ET 1 blastice, 3🐧blastice
    A) 12/20 - ET, blighted ovum, čišćenje tabletama
    B) 05/21 - FET, beta 0
    C) 11/21 - FET, beta 0
    D) 04/22 - FET, beta 0
    3.) 05/22 - 10 js, 4 blastice, freeze all

AuroraB
    12. Prosinac 2020. 10:37

Lucyinthesky, zvali su me maloprije, mislim da imam istu situaciju kakvu si imala i ti- 4 pravilno oplođene <3, radili su IVF, znači ne ICSI. Sutra će mi javiti kad je transfer. Ako mi sve stanice sutra propadnu, mi napadamo prirodno pošto mi jedan jajnik nije uopće aspiriran, a suprug ima očito super spermiće... Fizički se osjećam super, skoro ništa me ne boli, nije stanje niti blizu k onome u prošlom postupku. Pokušaj se strpiti još dan dva do testa, ali ako ne uspiješ, znaš da te mi najbolje razumijemo :) Inače, takve testove imam i ja, nisu ti na kapanje, nego obični plastični prutići, ali je isti proizvođač i izgled vanjske etikete. Oni su mi pokazali sjenu, te drugi dan slabiju sjenu u 10mj. 
    Anksimoron, znači da smo se jučer vjerojatno i vidjele! Bol nakon duple štoperice je normalna, meni je isto kao i Lucy pocrvenilo drugi dan i boljelo je na dodir, sada se ništa više ne vidi.
    MTB znam da ćeš ti donijeti pravilnu odluku za sebe, gdje god da odeš navijam za uspijeh i da se dobro osjećaš <3

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.