Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • IvkaS
    24. Lipanj 2019. 19:30

Pozdrav cure, čitala sam vas više puta ali tek sada se uključujem. Nekako sam do sada sama sa sobom imala 'odgovore' ali izgleda da mi ih ponestaje :-).
    Pred 15ak dana beta mi je pokazala neuspješan drugi transfer (IVF). Drugi, kao i prvi put, doktor je bio dosta optimistican ali naravno i oprezan, davao je šanse od 50-60%, zametci odlični, endometrij 'da je bolji ne bi bilo dobro' isl.
    Prvi transfer je bio nakon stimulacije, drugi zametci su bili ledici, i samim tim što ponovno ne prolazim stimulaciju očekivala sam da će biti lakše. Na žalost cijeli postupak sam podnjela dosta teže nego prvi put, naviše psihički ( nervoza, umor, razdražljivost ....). Manje bitno, fizički, od samog ulaska u postupak, u zadnjih 6 mjeseci, dobila sam 7,8 kg. 
    Doktorov odgovor na sve to je da smo svi individue ali da hormoni u postupku većinom ne utjeću previše na ženu. 
    Čak i sada, 15ak dana nakon prestanka sa Duphastonom, Utrogestanom i Estrofemom, još nisam 'sva svoja'.

Da li netko ima sličnih iskustava i možda neku preporuku? 

• Medo2711
    24. Lipanj 2019. 19:34

Vaki

Medo2711

Lemon

Medo onda se pratimo 😄
    Lilypie sretno i tebi!
    Meni su iz Belgije javili da sutra krećem tri puta dnevno sa tabletama progynova i uzv radim sljedeći petak kad će uvesti utrogestan i ovisno o endometriju bit će transfer, a nikako prije 11.7. Tako da ciklu pojačavam na 2-3 boce tjedno i kupujem ananas.

Super i sretno.Ja sutra vadim krv pa cu znati dal ulazim u postupak.🤞

Taj dio mi nikad nije bio jasan. Sutra vadiš progesteron i estradiol? I ako nije bilo ovulacije onda neideš u postupak ili?

Ja vadim fsh ako nije dobar onda nemogu u postupak.Prosli put su me pustili sa 12.0 kao idealni je 10.0

Amh 0.6 Fsh 19.0 2018 12.2 2019
    Lh 8.3
    🤞🤗
    1.Ivf 4/19 menopuri 1200,nula stanica
    2.7/19 prirodni,nula stanica

• Medo2711
    24. Lipanj 2019. 19:36

Nikitta

Medo2711 Petrova navodno svaki dan radi. Ja sam najnormalnije vadila krv nedjeljom, a radili su i na Uskrs.
    Lemon držim fige da sve prođe u najboljem redu!

To sam cula da rade cijele godine.Kad si dosla vaditi krv.Ja sam zadnji put dosla rani dan oko 8.

Amh 0.6 Fsh 19.0 2018 12.2 2019
    Lh 8.3
    🤞🤗
    1.Ivf 4/19 menopuri 1200,nula stanica
    2.7/19 prirodni,nula stanica

• Nika5555
    24. Lipanj 2019. 19:45

IvkaS

Pozdrav cure, čitala sam vas više puta ali tek sada se uključujem. Nekako sam do sada sama sa sobom imala 'odgovore' ali izgleda da mi ih ponestaje :-).
    Pred 15ak dana beta mi je pokazala neuspješan drugi transfer (IVF). Drugi, kao i prvi put, doktor je bio dosta optimistican ali naravno i oprezan, davao je šanse od 50-60%, zametci odlični, endometrij 'da je bolji ne bi bilo dobro' isl.
    Prvi transfer je bio nakon stimulacije, drugi zametci su bili ledici, i samim tim što ponovno ne prolazim stimulaciju očekivala sam da će biti lakše. Na žalost cijeli postupak sam podnjela dosta teže nego prvi put, naviše psihički ( nervoza, umor, razdražljivost ….). Manje bitno, fizički, od samog ulaska u postupak, u zadnjih 6 mjeseci, dobila sam 7,8 kg.
    Doktorov odgovor na sve to je da smo svi individue ali da hormoni u postupku većinom ne utjeću previše na ženu.
    Čak i sada, 15ak dana nakon prestanka sa Duphastonom, Utrogestanom i Estrofemom, još nisam 'sva svoja'.

Ja sam natukla 5 kg otkad sam u postupcima i sad sam ih se rijesila ali uz treninge konacno,sve je to individualno al vecina cura dobije koju kilu

Ja 79.godiste, AMH bio7,u dvije godine pao na 2, bez jednog jajovoda,ostalo ok
    Mm 83.godiste,asthenoozoospermia

Pokusavamo 3 god.
    2018 prvi postupak Vuk vrhovec,bez transfera, drugi posupak,beta 0
    Otkriven hydrosalpinx,laporaskpska operacija,uklonjen lijevi jajovod
    2019/2020 poliklinika Skvorc, dva prirodna,dva stimulirana,beta 0
    16.08. Planirana oplodnja doniranom js

Kika22
    24. Lipanj 2019. 19:51

IvkaS nazalos hoce stimulacije poremetit ženu. Kako i nebi nakon svih onih droga sto smo unijele u sebe. I ja sam dobila na kilazi. Bila sam na dva stimulirana + fet. Oduvijek sam bila 50-55kg, sad je doslo na 60kg (sto nikad nisam imala u zivotu) i nece dolje. Pazim sta jedem i idem na fitnes i opet ne pada. Ciklusi su mi bili bili ko švicarski sat 28 dan. Druga menga nakom stimulacije mi je kasnila 2 tjedna. I da mi neko kaze da postupci i stimulacije ne utjecu na ženu i njene hormone nasmijala bi mu se u lice. Al kako koja menga dolazi i prolazi sve se to opet ustali i dodje na svoje. Daj si vremena. Psiha je jos gora. I kad jesam i kad nisam u postupku psiha izluđuje. Kako ne biti razdrazljiva i nervozna od svega toga čekanja, nadanja, razocaranja pa opet sve to u krug. Meni naprimjer pomazu joga i meditacija, citanje knjiga...uzmi bilo sto da ti skrenu misli. 

Kika22
    24. Lipanj 2019. 19:56

Jenn trudna si i bez panike 😁
    Lemon sretan i uspjesan postupak ti zelim! Koliko mrvica vracas 1,2? Ili sve 3? 😁

• thinkpink1
    24. Lipanj 2019. 20:14

Jenn i Nymeria od vas ocekujem prave školske trudnoće, nista manje ne dolazi u obzir!😊💕💕🍀
    Curke koje idete u postupak želim vam srecu da bude i dobitan!🍀🍀🍀🍀

Grizli
    24. Lipanj 2019. 20:51

Jenn crtica je tamnija nego jutros. Pokusaj se smiriti i vjerovati u najbolji ishod. Nadam se da ce te test koji ti muz donese malo te umiriti i olaksat cekanje do bete. 

Zaraa
    24. Lipanj 2019. 21:10

Nika5555

IvkaS

Prvi transfer je bio nakon stimulacije, drugi zametci su bili ledici, i samim tim što ponovno ne prolazim stimulaciju očekivala sam da će biti lakše. Na žalost cijeli postupak sam podnjela dosta teže nego prvi put, naviše psihički ( nervoza, umor, razdražljivost ….). Manje bitno, fizički, od samog ulaska u postupak, u zadnjih 6 mjeseci, dobila sam 7,8 kg.

Ja sam natukla 5 kg otkad sam u postupcima i sad sam ih se rijesila ali uz treninge konacno,sve je to individualno al vecina cura dobije koju kilu

Ja sam uzasna, ljuta sam sama na sebe.
    Dovela sam se formu, skinila san 15 kg, hranila se zdravo, medutim od punkcije sve je krenilo nizbrdo, ja jednostavno zderem 😥 i onda sam ljuta i tuzna, ali ja nisan gladna, ja jedem ko iz dosade, iz nervoze, neznan sta je. Cak mi se cini da nisan ni nervozna, doslovno zaboravim da sam u postupku, ali psiha ocito pamti, zderen, ne jeden, nego zderen. Uzasna sam. 
    Mislim da cu u svakom slucaju ( bila trudna ili ne) iz cile situacije izac ko mali tenkic 😥🤣🤣🤣

💞girl💞

24. Lipanj 2019. 21:13

Jenn trudna si i sve je u redu, zašto se toliko mučiš ! Napravi jedan pravi test a ove ostale u smece baci i ne radi vise testove, do petka ćeš puknut na živce 😂😂
    Thinkpink vjerujem da će biti sve u redu , sretno! 
    Kika kod mene ista stvar uvijek sam bila na nekih 58-60 kg, sad 63 i ne idu dole nikako, treniram pazim šta jedem, inače mi je bilo 2 kg skinut ko od sale, sad nema sanse...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.