Bok cure!
Baš sam jučer htjela komentirati kako smo mi srećom zdrave, a onda se beba danas probudila šmrcava i s temperaturom :/
Inače je super napredna curica, sjedi i puže već vrlo ozbiljno. Stalno ju moram paziti jer se želi dići uz sve, a strah me da ne padne na parket ili pločice. Pogotovo zna izgubiti ravnotežu kad klekne i gleda nešto jako visoko, srećom je tako do sad uvijek pala na podlogu, ali i to je traumatično.
Jede uglavnom 2 puta dnevno + nekad liz nečeg što ja jedem mimo toga jer se inače ljuti. Spava uglavnom 2 puta, 3 ako nas nešto izbaci iz ritma. U ponedjeljak smo krenule na plivanje za bebe.
Baš sam vas i htjela pitati hoćete li cijepiti protiv meningokoka, vjerujem da je i vas sve potresla ta priča.. Boogie to je Bexsero?
Rekla mi je prijateljica da je njihovu (zdravu) bebu pedijatar odlučio cijepiti tek bliže godinu dana.
Medolina baš sam i ja pisala tu jednom kako svaki put tu napišem da je sve super i bude tarapana nakon toga, kao da nas zacopram😅
I mojoj bebi se događa to padanje, mrzim to.
Da, Bexsero u dvije doze i Nimenrix jedna, s tim da je mali dobio dva Bexsera pa Nimenrix, a ona je dobila Bexsero pa Nimenrix i onda će opet dobiti Bexsero. Nama je pedijatrica ovako to nekako rasporedila da sve obavi prije prvog rođendana i kretanja u vrtić, to će taman biti to. Nismo potaknuti tom konkretnom pričom, ali je u vrtiću kod malog bilo meningokoka i djeca su završavala u bolnici i fakat nas je strah od ranije.
🧚'92-Hashimoto/🦹'90-sve ok!
2019. i 2025. -spontane trudnoće 🍀🌸
2021.,2022.-izvanmaternična 2x
2024.-IVF na VV- biokemijska, missed ab
Dizem temu cureee oprala me nostalgija!!! Nase ljetnice vec su skoro bebice od godinu dana!!!volila bi vas malo cuti viditi stare nickove i sititi se nasih trudnickih dana💖💞

+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Hej petrucika! Super da si se javila! Kako ste ti i Roza? Da, evo, bebe se bliže prvoj godini, ne mogu vjerovati kako to brzo leti.
Update o cijepljenju protiv meningokoka: mala je dobila drugu dozu, nije imala nikakvih nuspojava, taj dan je dulje popodne spavala, ali to i ne mora biti od cjepiva.
Cure kako ste, kako bebaci?
Moj mali bronhitis za bronhitisom, a bas smo imali neku mirnu fazu od mjesec ipo bez bronhitisa. Sad ce valjda krenir na bolje.
Spavanje kriminalno, ima samo 2 zubica i gornja 4 se spustaju zajedno, al niti jedan da probije. Budenje svakih pola sata- sat😩. A imali smo tjedan dva mira kad su donji izbili, imao je super dnevne spavance sat ipo i sat, navecer kad legne je znao i 3h izvuc. I opet smo na pola sata vec tjednima. Znam da to sve prode, al bas smo umorni. Inace puze kao lud, skoro se i posjeo, samo se pridrzi jos rukicom, al i to ce kroz koji dan☺️.

👩33g👨33g 👧👧👶
Hejjj cureee! Krenula sam pisati ali me ove reklame izludise!malo san digla temu cisto da vas cujem di ste mi i kako!! Kod nas je dobro! Ja se jos izdajam Roza ima devet ipo mj! Vec je velika samo sto ne hoda! Odavno puze dize se radi korake uz namjestaj! Bas aktivna beba i nema vremena za cekanje😅jedino sto se tice hrane brlja !!!spava ok nije zahtijevna ma migu reci da je stvarno dobra bebica!!!kako ste mi vi kako vasi malisani??Boogie kako tvoj bebac? Di nam je megica i nju bi volila cuti🩷drage cure nadan se da ste mi sve dobro i punoo pzdrava id mene i Roze🩷

+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Bok cure, kako ste? Mi smo dobro, novosti od zadnjeg javljanja su samostalno sjedenje i puzanje na koljenima, gore i dolje po 4 zuba 😊 sve manje imam vremena za išta jer sve više stvari može dohvatiti pa su on i seka u stalnoj borbi oko igračaka. Bili smo opet prehlađeni sredinom ožujka, ali na sreću samo smrklji 🙃 Seka nejde u vrtić ovaj tjedan, vrijeme je koma tako da smo u stanu samo i već nam je dosadno 😁za Uskrs idemo kod mojih na selo par dana pa se nadam lijepom vremenu da iskoristimo 😊 ja sam inače dobro, umorna jer još uvijek ima 2 noćne boce, a i nekad se probudi već u pol 6. Također nekad i između boca za dudu. Nadam se boljem spavanju, možda kad pređemo na adaptirano za 10 + mj, nadam se da je zasitnije. I za zube sam htjela napisati da nekad koristimo kids teeth od homelaba i da mi se čini da djeluje pa probajte kome treba 😊

Baby E 09/2022 🩷
Pa bok cure🎉. Bas mi je drago da je forum ostao malo aktivan. Kod nas ima svasta i nista, neki miran period je sad al su prije mjesec dana obje imale rsv, starijoj je bio blag ko obicna viroza maloj je bilo gore al ne ko kod starije prvi put. Meni 2 tjedna pakla😅. Starijoj smo konacno skinuli pelene i sad je ona velika cura a mala je beba koja jos ima pelenu. Sama je na to najponosnija. Mala je dobra, nemrem se pozalit, nema jos zuba, ko avion je, vec ozbiljno hoda uz namjestaj, penje se na sve zivo, par puta je i na glavi zavrsila al je dosta spretnjja od sestre. Sad vjezbamo da se okrene kad se popne i spusta na noge; nikako da to skuzi. Najveca novost kod nas je da se konacno selimo u veci stan i imat ce svoju sobu. Mislila sam uzeti jedan veci krevet 140*200 pa da spavaju skupa kasnije a sad cu ja ili muz s njom nekad a mala u kinderbetu. svi mi govore da je to glupo i da kupim obican krevet i onda za malu isto obican kasnije. Kaj mislite?

6/23 🩷
Dobro jutro, cure! Evo i mene nakon nekog vremena! Kako ste, nekima se bliži već godina dana 🥹 nadam se da će s ovim lijepim vremenom malo i te boleštine splasnuti. Evo mi srećom nismo bili bolesni, ali mi imamo samo malog..
Naš mali će sutra 8 mjeseci i sad je baš u nekoj fazi da se vrti na sve strane, živahan je jako, brz, diže se na koljena, izgleda da je pred puzanje i vidi se da može i želi sjesti tako da sad i to čekamo, nećemo forsirati. Hranu hoće jesti, nekad odbije drugi obrok (ručak), ali doručak nikad 😅 Kako ste vi uvodile vodu? Kakvu čašu/bocu koristite?
Kaj se tiče spavanja, probudi se jednom za bočicu i to je to.
Ima 4 zuba, idu mu još dva gore tak da su prsti i/ili igračke stalno u ustima 😁
Greta ja ti znam familiju koja ima krevet u dječjoj sobi od zida do zida, 200x200 i 3 djece spava u njemu! Tak da niš nije glupo, samo si razmisli jel ti praktičnije tako ili svakoj curkici pojedinačno krevet. Meni su kreveti na kat prefora, to sam htjela oduvijek imati ko mala pa ak ću imati dvoje djece bi im to napravila 🤣🤣 Onak s onim stepenicama-ladicama 😁
Toliko od mene, nadam se da ste lijepo proveli Uskrs i iskoristili ove sunčane dane! 🌸
E što se vode tiče, kombiniram običnu čašu i onu dm babylove čašu sa slamkom silikonsku. Kad idemo van uzmem jednu manju termosicu koja isto ima silikonsku slamku. Uzet ću joj onu aventovu sa slamkom samo svaki put zaboravim kad sam u trgovini. Možeš i to i kljun, ali slamka mi se čini bolja.

Hej cure!
Petrucika, moja beba je super, puže na sve strane, diže se uz namještaj i radi prve korake. Prije 4 dana je napunila 9 mjeseci. Dobila je i treću dozu cjepiva protiv meningokoka. Mislim da će joj uskoro krenuti zubići jer vidim da su desni drugačije malo. Tebi svaka čast što se još uvijek izdajaš, kapa dolje.
Mi smo odradili val viroza, prehladu i crijevnu, klinci su prošli ok, muž skoro ništa, mene je po običaju sašilo, evo ima pet dana da hranu ne mogu vidjeti.
Ugl smo ok.
E ovo za krevet, greta mi imamo istu situaciju, selimo se i ne znamo što ćemo. Mali spava u svom krevetu i sad u novom prostoru će dobiti veći krevet 140*200, a maloj ćemo kupiti isto takav i staviti ogradicu iako ne očekujem da će spavati u njemu još neko vrijeme jer spava s nama u našem krevetu. Isto smo mislili tu neku shemu da klinci spavaju skupa, ali to njihovo spavanje je toliko aktivno, toliko se oboje okreću, miču i guraju da nema šanse. Uz to, mali kreće i u školu pa mislim da je ipak bolje da ima svoj prostor i krevet. Mislim da to dobro funkcionira kad je manja razlika između klinaca i imaju sličnu rutinu što se tiče spavanja.
Moonchild e, ja sam spavala na tim krevetima na kat kad sam bila mala, tad mi je to bilo jako fora i zbilja štedi prostor. Znam da smo si znale sestra i ja raditi šator od tog donjeg dijela, ma šou.
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji