Moonchild ima sigurno mjesec i pol da ju stavljam u sportski dio s tim da ju u taj sjedeći položaj stavim samo kad ju hranim, ali to je ok, mislim to je sjedenje s potporom i vidim da ima dobru kontrolu, drži se, ne pada. Inače je preko dana i dalje na podu, znači leži(trbuh-leđa) i okreće se, vuče, a u šetnji u tom sportskom dijelu, ali u poluležećem položaju, to ju još ne stavljam da sjedi skroz uspravno i kad i ako zaspe, spustim joj naslon do kraja, koliko ide s obzirom da taj dio nema nulti položaj. S prvim djetetom mi je pedijatrica prije početka dohrane za koju nam je rekla da je spreman s 4 mjeseca, rekla da ga bez problema stavimo u hranilicu i podboltamo da se ne naginje na stranu, kao, to je sve ok, sad svatko će isto nešto svoje gurati. Bitno da dobro kontrolira mišiće trupa i vrata, a to je najbitnije i za nošenje prema van. Puno sam nosila maloga, nju isto dosta, ali nisam fan tog nošenja prema van, često zaspu i onda je praktično da se naslone na prsa. Inače se preporučuje nakon 6 mjeseci, al gle, ako ti imaš osjećaš da bi ga mogla, pa probaj ga doma staviti, malo oko kuće/zgrade, budeš vidjela, ako djetetu paše, zašto ne, nije da ćeš ga tako nosati 50km niti će mu od tog probnog puta išta biti. Ako ne ide, okej, probala si, bar znaš, probaš opet za tjedan-dva.
Joolz su baš lijepa kolica, i čine mi se jako stabilna i dobra za vožnju, vidim ih po parkićima i probala sam ih gurati, nisu teška.
Pa da, mislim da imam sigurno i više od tih 5 kg više, i što kažeš škemba-baš sam nakupina sala. A dobro, tješim se da ide proljeće i dulje šetnje, što je je, sad smo baš zapeli doma dosta pa ta sva hrana s kojom se nismo štedjeli. Lakše mi je kad znam da nisam jedina iako mi je žao svih nas u tom sosu. Imam prijateljicu koja se samo otopila s dojenjem, meni se to nije dogodilo ni prvi put, a izgleda da neće ni sad. Tek su mi se stvari počele vraćati na staro s prestankom dojenja, valjda će i sad tako biti.
🧚'92-Hashimoto/🦹'90-sve ok!
2019. i 2025. -spontane trudnoće 🍀🌸
2021.,2022.-izvanmaternična 2x
2024.-IVF na VV- biokemijska, missed ab
Boogie ja sam oduševljena joolz kišobran kolicima, baš sam super odabrala jer se sklapaju s košarom i jako su lagana! Nosimo ih svugdje, bez problema stanu u gepek, baš su jednostavna. I vidim na kvartu da ih dosta mama ima.
(Kod nas je na kvartu pravi baby boom, iako cijela 2025. je bila baby boom 😇 znam 12 žena koje su rodile, od toga 6 na poslu!)
Za nošenje prema van ću ipak pričekati još malo, samo sam htjela čuti kakvo je tvoje iskustvo, hvala ti :)
Baš to, dolazi proljeće i tad smo aktivniji i motivirani za neku tjelovježbu pa vjerujem da ćemo se bolje osjećati. A i bit će trčanja za klincima, haha.
I meni se čini da mi je dojenje otopilo sve nakon poroda, a da me "uprasilo" sjedenje dok sam ga dojila i onda bi zaspao na meni i tako saaatima.... Jedva bih dočekala izaći u šetnju. Sad sam aktivnija ipak, ali bih mogla ubaciti barem neki kućni trening. Idemo na skijanje uskoro pa se možda nešto skine 🤣

Uh i ja sam se uprasila. Bas se moram aktivirati.
Joj ma moj mali ne spava nikako. Naravno da sam preumorna jer nemam odmora ni po danu jer odspava pola sata.
Noc isto nije bajna. Sve zivo grize i nervozniji je tako da bi rekla da su zubi krenili.
Cure su danas krenile u vrtic. Divan dan sam izabrala. -12😅.
Ma kaos je kad sam doma s njih troje, one spavaju u vrticu, doma ne zele pa budu umorne. Evo jucer, malca nisam stigla drzati pa je jadnicak slavao po pola sata, jednom na snijegu jer su cure isle u dvoriste pa je cijela procedura svih obuc za van. Pa bi caja pa bi mlijeka pa bi usle. Pa bi palacinke pa radi ti palacinke. Pa se igraj pa kuhaj rucak. Pa njima pricala pricu, malac cekao usran na podu da idem njega stavit lec i on zaspe. One hahare. I tako. Lakse je kad idu u vrtic jer se mogu njemu posvetit kako spada. Al def nema stajanja.
On ima sad 9 kg. Nez za duzinu, za tjedan dana je sistematski. Jos je u kosari. Mislim da je ok da polusjednu za hranjenje. To je kratko.
On isto nista nece jest, gori od cura. Max 1 zlicicu iz vise pokusaja. I najsitniji je od njih troje😅.

👩33g👨33g 👧👧👶
Sto se tice tih 9kg, to je kao limit za kosaru i next to me krevetic. Kolica su joolz, ista je konstrukcija za kosaru i sportsko sjedalo pa kad ga obrnem to je to. Pokusat cu jos izgurat bar do 7 mj, u kosari je toplije i bolja zastita od vjetra nego u sportskom nastavku. Meni su se cure posjele s oko 8 mj pa racunam da je ok sa 7 da ga prebacim. Nece valjda puno nabacit mase u mjesec dana😅.

👩33g👨33g 👧👧👶
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji