Uh i ja sam se uprasila. Bas se moram aktivirati.
Joj ma moj mali ne spava nikako. Naravno da sam preumorna jer nemam odmora ni po danu jer odspava pola sata.
Noc isto nije bajna. Sve zivo grize i nervozniji je tako da bi rekla da su zubi krenili.
Cure su danas krenile u vrtic. Divan dan sam izabrala. -12😅.
Ma kaos je kad sam doma s njih troje, one spavaju u vrticu, doma ne zele pa budu umorne. Evo jucer, malca nisam stigla drzati pa je jadnicak slavao po pola sata, jednom na snijegu jer su cure isle u dvoriste pa je cijela procedura svih obuc za van. Pa bi caja pa bi mlijeka pa bi usle. Pa bi palacinke pa radi ti palacinke. Pa se igraj pa kuhaj rucak. Pa njima pricala pricu, malac cekao usran na podu da idem njega stavit lec i on zaspe. One hahare. I tako. Lakse je kad idu u vrtic jer se mogu njemu posvetit kako spada. Al def nema stajanja.
On ima sad 9 kg. Nez za duzinu, za tjedan dana je sistematski. Jos je u kosari. Mislim da je ok da polusjednu za hranjenje. To je kratko.
On isto nista nece jest, gori od cura. Max 1 zlicicu iz vise pokusaja. I najsitniji je od njih troje😅.

👩33g👨33g 👧👧👶
Sto se tice tih 9kg, to je kao limit za kosaru i next to me krevetic. Kolica su joolz, ista je konstrukcija za kosaru i sportsko sjedalo pa kad ga obrnem to je to. Pokusat cu jos izgurat bar do 7 mj, u kosari je toplije i bolja zastita od vjetra nego u sportskom nastavku. Meni su se cure posjele s oko 8 mj pa racunam da je ok sa 7 da ga prebacim. Nece valjda puno nabacit mase u mjesec dana😅.

👩33g👨33g 👧👧👶
Hej, cure! Svima nek je sretna i zdrava Nova godina! Bebice pravo rastu, meni teško to vjerovati. Mi smo Božić proveli u gripi, srećom malac je podnio bolje od svih, dva dana temperature i par dana kašlja. Inače imamo prvi zubić, ali nervoza je na Max jer drugi probija. Kakva su vam iskustva, može li to toliko utjecati na noćno spavanje ili je nešto drugo u pitanju? Inače mi je baš super polovio ritam i po danu i po noći, a sad se budi svakih sat, dva i to često uz plač. To nije radio ni kao beba, nikad... Kad bi se probudio za jesti, uvijek je imao strpljenja pričekati da dođem do njega, a sad mi ga bude teško smiriti i poslije podoja mi ne zaspi odmah. Mi smo neki dan prešli na sportsko sjedalo, imamo isto Joolz. Joolz nam je najbolja odluka ikad jer nemamo puno prostora, a kolica su baš kompaktna i okretna. Ne stavljam ga da sjedi nego je u najnižem položaju ili za jedan položaj podignut prema gore, u polusjedeći položaj. Za hranjenje ga stavljamo u hranilicu, da baš sjedi, ne hranimo ga dok je zavaljen. Dohrana ide super, lijepo sve prihvaća, ali ja kad vidim koliko su vaši bebaći, nekako sam u brizi, mi smo tek na 7 kg. I prošli sistematski sam pitala pedijatricu nema li premalo kg, tad je imao oko 6200, ona je rekla da je točno u sredini. Nije mi premršav, izgleda zdravo, ali više je dug nego što ima kg. Jede mi normalno, kaka više puta na dan, piški, ali ja sam stalno u brizi oko tih grama, ostale su mi traume od rođenja kad se približio granici koliko se tolerira gubitak.
A što se tiče mene, vagama se nisam, ali znam da jedem više nego ikada gluposti. Inače i nisam ljubitelj slatkog, tu i tamo bih pojela, ali sad samo želim kolače, torte, nutellu 🙈🙈. Nekad me to opterećuje, nekad me baš briga i kažem sebi da sam zaslužila. 🤣
Cure s većom djecom, nadam se da su ipak ovi veliki valovi bolesti prošli i da ćete ostati zdravi, a i svi drugi.
P.S. svaka čast za hendlanje više djece. Ja se nekad i s jednim pitam gdje mi dan ide i tko mi glavu nosi, a čak je dobro dijete, nije zahtjevan.

'93🙋🏼♀️
3.11. +
B 267.68\645.15 IU/L
16.11. 💓
Htjela sam još reći, nama je fizijatrica rekla da je ok nositi dijete da gleda prema naprijed u nosiljci onda kad je stabilno s glavom i ramenim obručem, ali ne treba biti predugo. Isto tako za sjedenje u hranilici, da je za to vrijeme dok traje obrok, to čisto ok jer i nije duže od 10, 15 minuta

'93🙋🏼♀️
3.11. +
B 267.68\645.15 IU/L
16.11. 💓
spring, baš mi je žao kaj ste proveli Božić u gripi 😞 nadam se da je to zadnje i da ćete odsad biti samo zdravi! 🤞
Ne znam ti za zubiće jer ih još nemamo, ali čini mi se da polako kreću jer stalno nekaj žulja po desnima.
Kaj se tiče kilaže, ja se ne bih brinula jer je važno da on hoće jesti, da puni pelene, da je aktivan... I moj je bio na donjoj granici, u prva 2 mjeseca života dobio 800g, a danas s 5 mjeseci ima 8 i pol kila! Ali je 71 cm dug pa se ne vidi 🤣
Isto sam se sekirala prva 3 mjeseca, a punio je pelene, i bio aktivan, sretan, jeo je normalno. Mislim da je to najvažnije, a neka djeca su sitnija, neka krupnija.
Za hranjenje sam odlučila ga ipak držati u polusjedećem na sebi tih par minuta, nisam još za hranilicu, to je više neki moj "strah".

moonchild slažem se s tobom, od tog sjedenja i ne može drugo nego da ti se kile nalijepe. Ide nam zbilja aktivniji period, svima će nam goditi, a ne sumnjam da ćeš dio istopiti na skijanju. Uživaj!
spring mislim da ti je kilaža kod maloga okej, bitno da prati svoju krivulju, a prati ju i dohrana vam super ide!Žao mi je zbog buđenja, i mi znamo imati takvih noći. Za zubiće možeš masirati desni Gengigelom ili dati lupocet pred spavanje. Inače da, izbijanje zubića zna remetiti san i hoće se "pojačati" noću.
Cordisoo e mali će ti biti najstrpljivija osoba na svijetu. Super sve to hendlaš, svaka čast, ko da posjeduješ 5 pari ruku i barem još dva para očiju. Ja nekad ne stignem kuhati kad su mi oboje doma, sva sreća imam uvijek smrznute juhe ili nekog gulaša, safta pa se skrpamo.
Mi smo obavili sistematski i cijepljenje ovaj tjedan. Sve je OK! Cure, planirate cijepiti protiv meningokoka?
🧚'92-Hashimoto/🦹'90-sve ok!
2019. i 2025. -spontane trudnoće 🍀🌸
2021.,2022.-izvanmaternična 2x
2024.-IVF na VV- biokemijska, missed ab
moonchild slažem se s tobom, od tog sjedenja i ne može drugo nego da ti se kile nalijepe. Ide nam zbilja aktivniji period, svima će nam goditi, a ne sumnjam da ćeš dio istopiti na skijanju. Uživaj!
spring mislim da ti je kilaža kod maloga okej, bitno da prati svoju krivulju, a prati ju i dohrana vam super ide!Žao mi je zbog buđenja, i mi znamo imati takvih noći. Za zubiće možeš masirati desni Gengigelom ili dati lupocet pred spavanje. Inače da, izbijanje zubića zna remetiti san i hoće se "pojačati" noću.
Cordisoo e mali će ti biti najstrpljivija osoba na svijetu. Super sve to hendlaš, svaka čast, ko da posjeduješ 5 pari ruku i barem još dva para očiju. Ja nekad ne stignem kuhati kad su mi oboje doma, sva sreća imam uvijek smrznute juhe ili nekog gulaša, safta pa se skrpamo.
Mi smo obavili sistematski i cijepljenje ovaj tjedan. Sve je OK! Cure, planirate cijepiti protiv me
ningokoka?
🧚'92-Hashimoto/🦹'90-sve ok!
2019. i 2025. -spontane trudnoće 🍀🌸
2021.,2022.-izvanmaternična 2x
2024.-IVF na VV- biokemijska, missed ab
Evo i nas sa sistematskog. Zadnji put je horor reagirao, sa svakom nuspojavom. Inace je ful strpljiv. Nije ni plakao, samo negodovao. Al zato kad ga uhvate nuspojave, vristat ce dan ipo jadnicak. Ima 69,5 cm i 9 kg. Nekako mi je sitan, al dobro takav je.
Boogie jooj pa crknem kad sam solo s njima. Doslovno crknem. A one ne ispucaju svoju energiju i svadaju se. Ovako je svima dobro, ma djeci trebaju djeca od odredene dobi.
Cijepljenje/ planira, ALI pred skolu. Moja starija atopicarka na svaku “bezveznu” virozu reagira visokim febrilitetom, a na ovo cjepivo bude bas visoka temp koja se tesko skida tako da planiram dat kad porastu.

👩33g👨33g 👧👧👶
Evo i nas sa sistematskog. Zadnji put je horor reagirao, sa svakom nuspojavom. Inace je ful strpljiv. Nije ni plakao, samo negodovao. Al zato kad ga uhvate nuspojave, vristat ce dan ipo jadnicak. Ima 69,5 cm i 9 kg. Nekako mi je sitan, al dobro takav je.
Boogie jooj pa crknem kad sam solo s njima. Doslovno crknem. A one ne ispucaju svoju energiju i svadaju se. Ovako je svima dobro, ma djeci trebaju djeca od odredene dobi.
Cijepljenje/ planira, ALI pred skolu. Moja starija atopicarka na svaku “bezveznu” virozu reagira visokim febrilitetom, a na ovo cjepivo bude bas visoka temp koja se tesko skida tako da planiram dat kad porastu.

👩33g👨33g 👧👧👶
Bok cure, kako ste? Moja mala napokon krenula u vrtić nakon mjesec dana. Već joj je doma dosadilo i stalno me pitala da ide i u vrtić i na svoj sport tako da je ovaj tjedan krenula na sve. Bila mi je dobra doma, ali vidi se na njoj da joj fali društvo. Nadam se samo da neće donijeti neke teške boleštine doma...
.
A mali mi se počeo jako puno buditi, onako na sat-dva, nitko ne zna što hoće i ne znam što da učinim, ujutro budem baš strgana jer ustajemo u 6... Smiri ga jedino boca, odnosno skroz nešto malo povuče i zaspi i tako u krug...eto ne znam ima li neka regresija ili skok sa 6 mj...
.
Ostalo sve ok kod nas😊

Baby E 09/2022 🩷
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji