Da, pa najbitnije da napreduje. Moja beba je isto u prvih mjesec dana sporije dobivala, ali je sad zadnji mjesec sve nadoknadila.
Što se tiče spavanja i uspavljivanja, nama je tako bilo s prvim djetetom, muka živa za uspavati ga, evo muž mi ima bruh od nosanja. Sad nemamo tih problema, razlika je u tome što kad ju čujem da se meškolji i grinta, dam joj da cica dok je još uspavana i podrignem ju na sebi u krevetu i tako se uspava natrag pa ju samo prebacim natrag. I ne presvlačim ju čim je u peleni kap, dvije, to sam radila s malim pa bih ga razbudila. I još je dosta bitno da je u sobi mrkli mrak.
Kad je onda presvuces? Ja sam pokušala i to pa bi je našla popišanu u krevetiću. Također svaki put u noćnom hranjenju (bočica) ima obilnu stolicu..jednostavno je ne mogu ostavit u tome. Čak i to kad se obilno ispiški nastojim pelenu što brže i diskretnije promijeniti samo da je u suhoj..niti je ne brišem da je ne probudim. Možda da tu jednu bočicu nadohrane dam navečer prije spavanja..a noću dam cicu..ne znam više što bi probala. Ovako joj dam bočicu pa mi traži i cice jer je budna 3 ure pa se nikako umiriti, utješiti..
💁♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
07/2025 Baby E🎀💖🧸😍🥰🌸🩰✨️🌞⭐️
Hvala na iskustvu, izgleda da je bas tako kod mene, 10tj od poroda to smedarenje i grcevi i nista. Obavila sam pregled kod gin s 5ipo tj i nijr tad bilo znakova aktivnosti jajnika, ne znam dal da idem opet, razmislit cu.
Cure su dobro, a kako nece biti kad se skace oko njih, ako ne idemo na more, idu kod druge bake, na igraliste, u igraonicu u sklopu kafica koja je top, ugl stalno neka zanimacija😅. Naravno da nije muz uzeo roditeljski, ne bi to tako bilo nego bi bilo prezivljavanje😅.
—
Moj mali isto malo losije spava sad zadnja 2 dana, nez jel u nekom skoku, svasta moze biti. Ja njega ne presvlacim ako samo piski, mozda mi se samo 2x desilo da je pelena procurila i to ako je bas puno puno dojio.
Ako kaka do 23, onda ga presvucem tad kad idem ja lec, a ako kaka tokom noci, ovisi jel se bas culo da je puno izbacio, onda ga presvucem, a ako je nesto sitno onda ga ostavim ako vec spava da ga ne razbudim, njima nista nece biti, stolica im nije kisela. U prepunjenoj peleni ga jasno necu ostaviti.
Il ako je budan vec onda za ga i za malo presvucem, al rijetko kad bude bas budan. Vecinom podoji i vratim ga nazad, al na prvo javljanje ga odmah uzimam jer ako se razbudi gotovo je.
Kako ide noc, njima je laksi san, meni spava od 20-00 u komadu bez dojenja i ostatak noci se javlja na otprilike 2h za podoj. Al evo zadnje dvije noci nakon podoja se vrti i glasa, onda mu vracam dudu po nekoliko puta. Ne dizem ga iz krevetica osim za podoj, dakle nikakvo ljuljanje.
I sve je u mraku, sa rukama trazim di su mu usta da pogodim ponudit dojku😅.
To je rezervirano za 4 mj kad ude u regresiju🤣.
👩33g👨33g 👧👧👶
E Emma, identično tako nam je bilo s malim. On je kakao nakon svakog podoja, a pelene bi redovito propustile i bio bi skroz mokar. Nije za usporedbu s ovom bebom jer ona popiški ako jednu pelenu noću i to joj promijenim oko ponoći kad ju podojim i većinom(ne uvijek) je mirna do jutra(ne suha, ali bude minimalno mokra, to znači ne presvlačim). Kaka većinom svaka 2-3 dana tijekom dana tako da po noći mogu biti mirna što se toga tiče. Mislim da radiš sve što je u tvojoj moći. Za malog smo u početku znali dati bočicu adaptiranog oko 23h i to bi ga dulje držalo nego cica. Ostalo je cicao, budio bi se oko 2-3 ujutro pa opet oko 5-6. Možeš probati tako kako si napisala, čisto da "uštediš" to veliko kakanje. S vremenom bi trebala početi zadržavati stolicu noću pa će biti to jedno buđenje manje, ali još je stvarno premala. A jel ti ona u next to me, kinderbetu ili spava s vama? Ako si fleksibilna po tom pitanju, probaj ju presvući na krevetu i odmah prištekati na cicu. Nakon toga možeš ili staviti ju polubudnu/poluuspsvanu u krevetić i lagano ju uspavati do kraja maženje ili ju pustiti da se uspava do kraja pa ju preseliti u krevetić. Ili ju pustiti da spava s tobom, ako ti je to prihvatljiva opcija. Moj mali jednostavno nije bio spavač, teško se uspava i sada kad je već pred školu. Jednostavno im mozak radi sto na sad, s njim sam provela noći i noći hodajući po stanu, a da ne kažem da smo prehodali nebrojenih kilometara po kvartu i gradu u 4h ujutro. Čak sam kupila i one neke tečajeve za spavanje pa ovo pa ono, jedino što je palilo na kraju, a čemu smo se odupirali prvih par mjeseci je bilo to spavanje u krevetu s nama dok je on bio na cici. I jednom kad je počeo noći zadržavati stolicu, bilo nam je stvarno puno lakše.
🧚'92-Hashimoto, l jajovod hydrosalpinx, ostalo ok
🦹'90-sve ok!
2019.-spontana trudnoća i zdrava bebica
2021.-izvanmaternična lijevo-hydrosalpinx
2022.-izvanmaternična desno-MTX
1/24-klomifenski ciklus, 3js, 1 oplođena i vraćena, biokemijska
4/24-stimulirani ciklus Bemfola, Menopur, Orgalutran, Decapeptyl, 12js, 9 blastocisti-freeze all zbog hiperstimulacije
5/24 FET 2❄️ bhcg 0
7/24 FET 2❄️ 13dpt 889,15dpt1778,18dpt2738, vanishing twin, missed ab
7/25 spontana trudnoća, stigla 🌸🤱🏻
Meni je palo na pamet da nije ovulacija u pitanju iako nemam taj smeđi iscjedak obično u tom periodu. Možda se tijelo naprosto priprema. Mislim, prošlo ti je ipak mjesec dana, možda su se jajnici u međuvremenu aktivirali, tko će ga znati ovako naslijepo.
Cure žive život! Neka ih, barem im je aktivno i zabavno, automatski je tako lakše s njima. Slažem se za roditeljski, moj muž prvi put to nije koristio, sad je, nebo i zemlja. Prvi put je bilo baš preživljavanje.
Hahaha ovo za traženje po mraku, da, i ja to isto tako, nekad joj prvo probam dati dudu pa gledam gdje svijetli u mraku 😅 a jadne su mi i te cice, ona čim osjeti kožu vuče, nema veze ako nije bradavica u ustima xD
🦹'90-sve ok!
4/24-stimulirani ciklus Bemfola, Menopur, Orgalutran, Decapeptyl, 12js, 9 blastocisti-freeze all zbog hiperstimulacije
5/24 FET 2❄️ bhcg 0
Hvala na iskustvu, izgleda da je bas tako kod mene, 10tj od poroda to smedarenje i grcevi i nista. Obavila sam pregled kod gin s 5ipo tj i nijr tad bilo znakova aktivnosti jajnika, ne znam dal da idem opet, razmislit cu.
Cure su dobro, a kako nece biti kad se skace oko njih, ako ne idemo na more, idu kod druge bake, na igraliste, u igraonicu u sklopu kafica koja je top, ugl stalno neka zanimacija😅. Naravno da nije muz uzeo roditeljski, ne bi to tako bilo nego bi bilo prezivljavanje😅.
—
Moj mali isto malo losije spava sad zadnja 2 dana, nez jel u nekom skoku, svasta moze biti. Ja njega ne presvlacim ako samo piski, mozda mi se samo 2x desilo da je pelena procurila i to ako je bas puno puno dojio.
Ako kaka do 23, onda ga presvucem tad kad idem ja lec, a ako kaka tokom noci, ovisi jel se bas culo da je puno izbacio, onda ga presvucem, a ako je nesto sitno onda ga ostavim ako vec spava da ga ne razbudim, njima nista nece biti, stolica im nije kisela. U prepunjenoj peleni ga jasno necu ostaviti.
Il ako je budan vec onda za ga i za malo presvucem, al rijetko kad bude bas budan. Vecinom podoji i vratim ga nazad, al na prvo javljanje ga odmah uzimam jer ako se razbudi gotovo je.
Kako ide noc, njima je laksi san, meni spava od 20-00 u komadu bez dojenja i ostatak noci se javlja na otprilike 2h za podoj. Al evo zadnje dvije noci nakon podoja se vrti i glasa, onda mu vracam dudu po nekoliko puta. Ne dizem ga iz krevetica osim za podoj, dakle nikakvo ljuljanje.
I sve je u mraku, sa rukama trazim di su mu usta da pogodim ponudit dojku😅.
To je rezervirano za 4 mj kad ude u regresiju🤣.
Hahaha znači mrkli mrak mora biti..ok ajde pokušat ću večeras malo drugačije pa cemo vidit..ali mislim da nema spasa i da je to sad takav period/tjedan jer je u razvojnom skoku (tako mi kaže app😄🫣). Užasavam se sad ovog perioda najviše zato što mi je bradavice razvalila..pri kraju podoja ju počne čupati na sve strane pa je izbaci malo iz usta pa ju ponovno usisa i tako. Ugl baš me desna bradavica sada boli..dugo nisam Purelan stavljala danas sam namazala. Vidim kao mali hematomčić na njoj. Traži svaki sat, dva..🙈
E Emma, identično tako nam je bilo s malim. On je kakao nakon svakog podoja, a pelene bi redovito propustile i bio bi skroz mokar. Nije za usporedbu s ovom bebom jer ona popiški ako jednu pelenu noću i to joj promijenim oko ponoći kad ju podojim i većinom(ne uvijek) je mirna do jutra(ne suha, ali bude minimalno mokra, to znači ne presvlačim). Kaka većinom svaka 2-3 dana tijekom dana tako da po noći mogu biti mirna što se toga tiče. Mislim da radiš sve što je u tvojoj moći. Za malog smo u početku znali dati bočicu adaptiranog oko 23h i to bi ga dulje držalo nego cica. Ostalo je cicao, budio bi se oko 2-3 ujutro pa opet oko 5-6. Možeš probati tako kako si napisala, čisto da "uštediš" to veliko kakanje. S vremenom bi trebala početi zadržavati stolicu noću pa će biti to jedno buđenje manje, ali još je stvarno premala. A jel ti ona u next to me, kinderbetu ili spava s vama? Ako si fleksibilna po tom pitanju, probaj ju presvući na krevetu i odmah prištekati na cicu. Nakon toga možeš ili staviti ju polubudnu/poluuspsvanu u krevetić i lagano ju uspavati do kraja maženje ili ju pustiti da se uspava do kraja pa ju preseliti u krevetić. Ili ju pustiti da spava s tobom, ako ti je to prihvatljiva opcija. Moj mali jednostavno nije bio spavač, teško se uspava i sada kad je već pred školu. Jednostavno im mozak radi sto na sad, s njim sam provela noći i noći hodajući po stanu, a da ne kažem da smo prehodali nebrojenih kilometara po kvartu i gradu u 4h ujutro. Čak sam kupila i one neke tečajeve za spavanje pa ovo pa ono, jedino što je palilo na kraju, a čemu smo se odupirali prvih par mjeseci je bilo to spavanje u krevetu s nama dok je on bio na cici. I jednom kad je počeo noći zadržavati stolicu, bilo nam je stvarno puno lakše.
Moja je danas vec 3x kakala..obilno🙈. Dajem joj i ja bočicu navečer tj u noći i do prije neki dan ju je držala duže za spavanje ali sada nikako..znači umrla sam od smijeha dok sam je presvlačila tiho da je ne razbudim..dignem pogled na lice joj..a ona se meni smije🤣🤣🤣...aj bog spavanje😂😂😂👌.
Danas ću pokušati bočicu navečer i cicu za noć..i mrkli mrak..
Spava mi u next to me. Teško da se ne razbudi jer baš lagano spava. I na krevetu sam je pokušala uspavljivati pa ni to ne pali..ali mislim da je to sada jednostavno takav tjedan i period.
Znaš što, i ja mislim da je to period+karakter djeteta. Naprosto je tako i proći će, sve to prođe. Evo, moja sad urla iz petnih žila, totalno sam se zacoprala xD
🦹'90-sve ok!
5/24 FET 2❄️ bhcg 0
Sortiraj odgovore
Najstariji