Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ivka025
    20. Rujan 2025. 16:52

Pukica evo nekih savjeta 
    sa tecaja za trudnice, ovako sam pohvatala zapisat:

Draco mum od lana nosiljka ima najveći panel preporuka, od drugog mjeseca
    Savjetnica za nosiljku postoji
    Hiper i hipotonus ne u nosiljku
    Kad se samo posjedne tek onda smi u suprotan smjer, inace samo prema sebi. I to samo 20ak min bolje nosit na leđima nego u suprotnom smjeru(nosiljka) 

• cordis00
    20. Rujan 2025. 18:27

Bas lijepo da je tema zivnula🙂.
    Mi se sutra vracamo u Zg, bome evo skoro smo 2 mj na moru i sad zadnji period smo se konacno opustili kako treba, cure su se bas iskupale i nauzivale, stekli smo svi neku rutinu.
    Al vrijeme je za nazad, muz na posao, cure u vrtic. Taman i jesen krece.
    Mi imamo iduci cet sistematski i cijepljenje, odgodili smo zbog mora.
    Ja cu kupiti prevenar.
    A za rotu nas je dr savjetovala da cijepimo samo jednom pred kraj tog perioda za cijepljenje kako smo imali rotu pocetkom ljeta.
    —-
    On fino napreduje, neki dan je imao 5.7kg, nadoknadio je dosta, bas me zanima sta ce pedijatrica reci.
    Za moje krvarenje— trajalo je jedan dan i za par dana se ponovilo isto jedan dan tako da cu ipak iduci tj u gin za svaki slucaj.

👩33g👨33g 👧👧👶

Boogie
    20. Rujan 2025. 19:53

Ivka daa, to je onda ovo kak se i moja okreće, kao kazaljka na satu. Kužim sad, da, ma to je skroz normalno.

Nosiljku koristim otkad je pupak otpao, odnosno maramu, imam Bobu. To sam koristila i s prvim djetetom i jako sam zadovoljna. Marame su super za kukove, pitala sam pedijatricu. Za kasnije imam i neku simpleks od Kinderkrafta, to je baš nosiljka, okej je. Mi to ne koristimo na duge relacije, to mi je doslovno za skočiti do trgovine bez izvlačenja kolica ili ako je nervoznija taj dan pa da ipak uspijem skuhati ručak, staviti veš u mašinu i slično.

E da, i ja sam kupila Prevenar, tj kod nas cijepe s njim, ali smo nadoplatili za ovaj koji pokriva 20 sojeva. 

🧚'92-Hashimoto, l jajovod hydrosalpinx, ostalo ok
    🦹'90-sve ok!
    2019.-spontana trudnoća i zdrava bebica
    2021.-izvanmaternična lijevo-hydrosalpinx
    2022.-izvanmaternična desno-MTX
    1/24-klomifenski ciklus, 3js, 1 oplođena i vraćena, biokemijska
    4/24-stimulirani ciklus Bemfola, Menopur, Orgalutran, Decapeptyl, 12js, 9 blastocisti-freeze all zbog hiperstimulacije
    5/24 FET 2❄️ bhcg 0
    7/24 FET 2❄️ 13dpt 889,15dpt1778,18dpt2738, vanishing twin, missed ab
    7/25 spontana trudnoća, stigla 🌸🤱🏻

Boogie
    20. Rujan 2025. 19:58

Cordisoo vi ste stvarno ispratili ljeto i super je što ste se cijelo vrijeme družili i povezivali uz benefite bivanja na moru. 

Baš bizarno to krvarenje, javi što ti je rekla dr. Meni još nije krenulo.

🦹'90-sve ok!
    4/24-stimulirani ciklus Bemfola, Menopur, Orgalutran, Decapeptyl, 12js, 9 blastocisti-freeze all zbog hiperstimulacije
    5/24 FET 2❄️ bhcg 0

Emma05
    20. Rujan 2025. 19:58

cordis00

Bas lijepo da je tema zivnula🙂.
    Mi se sutra vracamo u Zg, bome evo skoro smo 2 mj na moru i sad zadnji period smo se konacno opustili kako treba, cure su se bas iskupale i nauzivale, stekli smo svi neku rutinu.
    Al vrijeme je za nazad, muz na posao, cure u vrtic. Taman i jesen krece.
    Mi imamo iduci cet sistematski i cijepljenje, odgodili smo zbog mora.
    Ja cu kupiti prevenar.
    A za rotu nas je dr savjetovala da cijepimo samo jednom pred kraj tog perioda za cijepljenje kako smo imali rotu pocetkom ljeta.
    —-
    On fino napreduje, neki dan je imao 5.7kg, nadoknadio je dosta, bas me zanima sta ce pedijatrica reci.
    Za moje krvarenje— trajalo je jedan dan i za par dana se ponovilo isto jedan dan tako da cu ipak iduci tj u gin za svaki slucaj.

Reci mi molim te vezano za cjepivo. Imaš opciju da ga sama kupiš jeli? Jeli vam to prvo cjepivo koje ste trebali dobiti s 2 mj? Zašto baš taj i jeli sigurniji taj kojeg kupiš? Sve mi reci jer se baš bojim tih cjepiva..🫣

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
    07/2025 Baby E🎀💖🧸😍🥰🌸🩰✨️🌞⭐️

Boogie
    20. Rujan 2025. 20:45

Emma zakaj te tak strah cjepiva? 

Prije se cijepilo Synflorixom i ne znam jel još uvijek ili su svi prešli na Prevenar, to je moj mali dobio prvo (prije 6 godina), a onda je spletom okolnosti dobio idući put s 4 mjeseca Prevenar 13. Za curicu je sad bio ponuđen Prevenar 13 koji ide preko HZZO-a ili Prevenar 20 uz nadoplatu. Prevenar je navodno bolji, štiti protiv 13 ili 20 najčešćih sojeva pneumokoka koji izazivaju upale pluća i uha.

Cjepivo protiv rote Rotarix kupuješ sama u ljekarni ako pedijatar nema tu opciju da nabavi pa ti samo platiš kod njih, ali to moraš provjeriti sa sestrom. 

🦹'90-sve ok!
    5/24 FET 2❄️ bhcg 0

• Ivka025
    20. Rujan 2025. 21:04

Cure, ja sam napravila grupu na fejsu, zove se jednostavno-Ljetne bebe/mame 2025.

Ukoliko bude zainteresiranih, pridruzite se grupi, ukoliko ne bude, lako cu je kroz neko vrijeme izbrisati.
    Poanta grupe jest da budemo cesce aktivne i dostupnije jedna drugoj kad nam pomoc treba ili samo kad se zelimo javiti kao ovdje na forumu. Bude li interesa, nakon nekog vremena, grupa ce postat privatna. Po meni je poanta da se prikljuce cure koje su ovdje bile aktivne 🤗
    Nadam se da ce biti zainteresiranih 😁

• Ivka025
    20. Rujan 2025. 21:21

Cure, placu li vam bebe na dojkama?
    Ja iz problema u problem 😅😂

Malena uhvati dojku, jede, (nisam napisala, prethodno trazi jesti), pusti dojku(par x) i uhvati je i nastavi jesti. To cini jer joj je ili prebrz mlaz iz dojke ili hvata zrak(mrvicu je nos zacepljen povremeno, ne stalno) ili jer je pogresno uhvatila dojku. I prije je tako bilo i nismo imali problema. Imamo pogresan hvat, jer se cuje povremeno cmokotanje dok jede(sinoc sam se potrudila pratiti i toga cmokotanja nema preko noci, dakle, u snu uhvati dojku ispravno).
    Da napomenem,hvatala sam danas momente cim se probudi pa dok je vesela da je stavim na dojku, pa dok se sama ne uzgrinta... Pa izmedu togs dvoje... Uvik isto 🙈🤷
    Citala sam, proucavala, ja gresku osim pogresnog hvata ne vidim. Proc. Sam na nekom forumu da se to jos nekoj mami dogadalo pa se nadam da ce imati koja od vas savjet kako pomoci bebi i sebi... Mlijeka IMA, cak sam sad cula dok je dojila da prebrzo guta(ni ja tom brzinom nebi uhvatila gutljaje) doslovno, al to sam cula samo veceras..prije mi se cini d aje bija normalan otpust(sinoc, jutros, popodne) ). Ajd ako imate savjet pomozite, jer i mene rastuzuje sta place, a ne mogu joj pomoc, imam male bradavice, jedino mi to pada na pamet jer se ona rasplace kao da ponovo ne moze uhvatit dojku kako spada... Stavim joj cijelu dojku usta i nista, radim podrazaj na gornju usnu i nista, na obraz i nista, ne mogu je smirit da normalno prihvati dojku).
    Sad kad je dojila vise nisma znala sto cu pa sam nju testirala i gurnula bi joj dudu u usta da vidim jeli zeli dudu ili zeli dojku. Htjela je dudu, pocucala bi je cca 1min i ond abi joj opet ponudila dojku kad se smirila, prihvati je naprvai dva tri gutljaja i onda opet u plac, i tako 3x i onda sam odustala... Rekla bih da joj je dovoljno mlijeka pa d aodbija dojku, ali mi je nelogicno da se najede nakon 3 min sisanja. Preko dana je plakala kad bi je digla da podrigne, tila je jos pa sam na kraju ponudila drugu dojku... Posisala je drugu cca 1 min aktivno i opet u plac, ali sad znam da joj je dosta... No nelogicno mi je da joj je veceras bilo dosta 🤷

Emma05
    20. Rujan 2025. 23:35

Boogie

Emmazakaj te tak strah cjepiva?

Prije se cijepilo Synflorixom i ne znam jel još uvijek ili su svi prešli na Prevenar, to je moj mali dobio prvo (prije 6 godina), a onda je spletom okolnosti dobio idući put s 4 mjeseca Prevenar 13. Za curicu je sad bio ponuđen Prevenar 13 koji ide preko HZZO-a ili Prevenar 20 uz nadoplatu.Prevenar je navodno bolji, štiti protiv 13 ili 20 najčešćih sojeva pneumokoka koji izazivaju upale pluća i uha.

Cjepivo protiv rote Rotarix kupuješ sama u ljekarni ako pedijatar nema tu opciju da nabavi pa ti samo platiš kod njih, ali to moraš provjeriti sa sestrom.

Ma strah me..to je jače od mene. Malu sam jedva dobila pa me prpa svega. 🫩.
    Hvala ti puno na informacijama😊🙏

Emma05
    20. Rujan 2025. 23:36

Ivka025

Cure, ja sam napravila grupu na fejsu, zove se jednostavno-Ljetne bebe/mame 2025.

Ukoliko bude zainteresiranih, pridruzite se grupi, ukoliko ne bude, lako cu je kroz neko vrijeme izbrisati.
    Poanta grupe jest da budemo cesce aktivne i dostupnije jedna drugoj kad nam pomoc treba ili samo kad se zelimo javiti kao ovdje na forumu. Bude li interesa, nakon nekog vremena, grupa ce postat privatna. Po meni je poanta da se prikljuce cure koje su ovdje bile aktivne 🤗
    Nadam se da ce biti zainteresiranih 😁

Ne nalazim grupu na fejsu.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.