Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ivka025
    20. Kolovoz 2025. 21:18

Maria31

Bok svima, imam pitanje vezano za dodatke prehrani, moja beba imam mjesec dana, isključivo je na Aptamilu i danas nam je na sistematskom pedijatrica dala Oleovit D3 kapi (2 kapi dnevno). Sad to malo proučavam pa nisam sigurna jel to uopćepotrebno davati uz aptamil jer je tamo već dovoljno vitamina D. Kakva su vaša iskustva? Dajete li i još neki probiotik bebi koja je isključivo na adaptiranom?

Ne znam, moje je bilo na mm, nadam se da ce i drugo, ali prijateljicina mala je uz adaptirano pila i d3 kapi... Ne znam koje adaptirano 🙈
    Probiotik nisma davala, jedino nakon antibiotika al to je bilo potrebno tek iza 1.god života, ili i 1.5god kad ga je zabolilo 

Grizli
    20. Kolovoz 2025. 21:30

Emma da da i ja sam prala dojke prije svakog podoja, ali problemi sa probavom su svaki out kad koristim taj purelan cak i mutli mum komprese. Jedino ako mutli mam stavim na 20 min max i on onda ne doji barem 4 sata. 
    Ddm2463 cestitam! Za rez i sivanje nakon prvog poroda otecen je bio dio gdje je radena bas epiziotomija di sam popucala nije bilo oteceno. Pomoglo samo apricanje sa octenoseptom i tuširanje često tog dijela sa hladnom vodom.
    Lul nažalost nemam ne zamjene 😏 osim sestre. 🤷‍♀️

Grizli
    20. Kolovoz 2025. 21:36

Moj muž planira koristi ocinski u 10 mj da idemo svi skupa na putovanje 🫣🤷‍♀️ samo moram vidjet sto trebamo od papira predati. 

Emma05
    25. Kolovoz 2025. 05:55

Pozdrav cure..pratim već danima ali vidim da je grupa utihnula. Nadam se da ste sve dobro. Mi sutra imamo prvi pregled pedijatra. Malena je ok samo vidim da je sve gladnija kako raste pa moram povećati dozu bočice. Dajem joj nadohranu kroz noć i nekad preko dana ako vidim da joj nije dojka dovoljna. Sad mi je pojela 100ml bočice i nije joj dovoljno pa je sad i dojim..inače me nocu pored bocice nikad nije tražils još..ali mrvica raste pa se potrebe povećavaju. Također je muče malo grcici pa joj povremeno dajem Colic kapi. Ok su mi ali mislim da joj Biogaya radi problem. Baš se muči. AD smo promijenili sa Bebimila na Hipp comfort i ok ga je prihvatila ne bljucka onoliko puno kao nakon Bebimila.

Veliki pozdrav svima🙋🏻‍♀️❤️

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
    07/2025 Baby E🎀💖🧸😍🥰🌸🩰✨️🌞⭐️

• ZagiUSplitu
    27. Kolovoz 2025. 08:23

Pozdrav svima, 

ima li tko iz Splita tko šeće ili uskoro planira šetnje sa svojim novorođenčetom po centru, zapadna obala, taj smjer uz more😃 jer zivimo na Lovretu. 
    pa da se prepoznamo, popijemo sok, kavu, šetamo skupa s bebama

• Ivka025
    29. Kolovoz 2025. 16:03

Pozdrav ekipa, evo je i moja mala Marta dosla na svijet na mamin rođendan 25.8.prvo sam isla na pregled vode na 40+0 23.8. I tamo su se pokazali proteini u urinu. I to je to, ali dovoljan razlog da me smjeste u bolnicu. Tlak je bio uredan cijelo vrijeme trudnoće, 110/60(najveci 120/70 zadnji put u ginekologice u 38 tt
    Dobila sam trudove 25. 8. oko 5i 40 ujutro, nisu bili cesti, nisu bili bolni... Pojačavaju se oko 10,i dalje je super, ležeći su grozni, setajuci su skroz ok, kao mjesecnica(inače mi je bolna). Pregledavao me ginekologica i taman ispao sluzni čep, malo me širila, kaže 5m4 cm otvorena, ja sretna... Onda me u 14 pregledavao i kaže cca 5-6 cm otvorena i da bi ona da idem u rada onu 🤦🏻. Bolovi i dalje skroz ok, jači ali bez neke drame. Oko 14i 20 primam klizmu, pojačava se trudovi, setam cilo jutro pa me i leđa malo već bole (ne zbog trudova već zbog stare ozljede diska). U 15i50me smještaju na krevet. I tad staju trudovi, loš ctg(prvi dio). Ja bi najradije odspavala. Ali znam da će me zbog lošeg ctg poslat na carski pa se trudim da se malena pomiče i miče se... U 16 skužim da više nemam trudove, a bili su na svako 4 min.
    Pregledavao me doktorica u 17 i kaže da sam isto otvorena da bi me moglo vratit na odjel 🤦🏻😏😏😢. Baš me rastužilo, spremna sam bila rodit, išlo je sve glatko i onda saznanje da bi još 1 noć trebala provesti u bolnici me dotukla. Odmah nakon njenog pregleda meni se vraćaju trudovi(no više nisma znala jeli me malena stalno udara u mjehur ili su doista ponovo počeli-jer su cijelo vrijeme bili nepravilni, onda stali pa sam počela sumnjati u sebe, nekako nema one strašne boli o kojoj su mi svi uvik pričali, a prvi porod je bija inducirani pa ne mogu usporediti..). Pričaju doktori sta ce s menon i u tom momentu ja imma 2 truda malo jača u 3 min razmaka i to je dr vidija pa me stavlja na krevet da pogleda govoreći doktorici pa vidiš da ima trudove. I on me opet širi, ali konjski. Otvorena 6-7cm..aj pustit će me još malo, dolazi oko 5 i 45 i opet me gleda, otvorena 7-8 i daju mi drip... E tu kreću drame 🙈🙈🙈. Znači prirodan porod bez dripa je doslovno mila majka naspram ovoga s dripom 🫣🥵. Taj ću dio jednostavno preskočiti jer je bija prebolan 🤣.
    Malena se rodila u 19i10. Mekonijska plodna voda ali je sve prošlo ok. Taman smjena u rada oni pa su mi u sali bile 2 smjene. S obzirom da sma prvo dijete rodila samo s babicom i stazisticom, ovo drugo me oduševilo 😁

• Ivka025
    29. Kolovoz 2025. 16:10

Mala Marta je dobro, malo mi se čini da se muči sa crijevima, stalnooo bi jela. Jučer je bija 3.dan,umjesto da gubi, ona je dobila 60g,danas je druga vaga i vagana je samo iza jela i imala je140g više nego jucer(dosla nam patronazna pa eto kad već vuče vagu onda ju je i izvagala). Preksinoc se budila svako 1h da jede, sinoc je cca 2-3sata pokušavala da zaspe, ne znam sta je muči, jos nagađamo 😂🙈... Vj crijeva 🤷. Danas opet od 11ipo do 14 budna 🙈, već me počinje zabrinjavati... Ali, ne dam da spava na siki.
    Uspješno dojimo, ali opet imam krastice na bradavicama, nisu ragade još 💪. 
    Kužim sta se događa-stavi diku plitkom pa boli, izvadi pa stavi nanovo kako spada i onda se umori pa je samo izbaci jedan dio van 🙈... I onda opet vraćam kako spada.

Jučer je braćo bija preodusevljen, nije seki da mira, 2 spavanja je zbog njegovog skakutanja oko nje preskočila 🙈
    Ali nisma ga odma htjela poslat u boravak, neka 2x pokuša, ali 3x je ostao u boravku jer drugačije nije išlo, krivo mu je, al dok se to malo sad ne izregulira, tako je kako je 🤷

• Ivka025
    29. Kolovoz 2025. 16:15

Dolje je oporavak opet koma... Nisu me puno si ali mi je patronazna danas rekla da nije baš najbolje ugrađeno to šivanje i da bi mi jedan sav moga lako puknit 😏🙄.
    Imam hematom dolje od sivanja, morala sam  maknit chicco uloske jer me preeevise boli kad se on zalijepi za šavove i kožu... TREBA MI savjet sa čime si olaksat??
    Sinoc me toliko bolilo da sam iti zaboravila da bih mogla popit brufen... Malo mi je falilo da odem na hitnu. S tim da sam jučer dosta bila na nogama pa je možda do toga došlo iz tog razloga, jer me u bolnici bolilo, ali nije bilo strašno... Pomozite curke 🤗
    Jel tja rivanol ima kupiti u ljekarni?? 

• Ivka025
    29. Kolovoz 2025. 16:19

ZagiUSplitu

Pozdrav svima,

ima li tko iz Splita tko šeće ili uskoro planira šetnje sa svojim novorođenčetom po centru, zapadna obala, taj smjer uz more😃 jer zivimo na Lovretu.
    pa da se prepoznamo, popijemo sok, kavu, šetamo skupa s bebama

Ja sam iz Splita, ali sam sa Pujanki 🫣

• ZagiUSplitu
    29. Kolovoz 2025. 19:47

ne dolazi mi obavijest o porukama ovdje🧐, evo mail pa ak ces biti za setnju, javis se, naravno i jtko god se zeli pridruziti bit ce mi bas drago upoznati vas
    mail:
    micizgst@gmail.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI