Cordiso ma mislim da 7 mene neće uspjeti ta opcija da se bake i dide ne unesu ditetu u osobni prostor, al dobro, na njih sam i računala da će dolaziti.. Ali bi volila izbjeći prijatelje (muzrve), jer mi je jedna malena 3.dan od kad smo došli doma kihnula malome lice, tad se prehladio i od tad do oporavka dugo smo vukli prehladu, lagat ću, mozda mjesec dana, nikako da prođe...
E mi smo bili u sub u Slatinama i ja sma u pon imala crijevni virozu, dapače samo par stolica... Mislila sam da je možda od zgaravice(jer je znalo i toga biti bar 1x mj), ali do kraja večeri sam dokučila da ipak nije (nadala sam se i da nije kakvo čišćenje pred porod 😂🙈)
Sjećam se da je brat, koristeći oni dopust od 2.mj imao problema s isplatom, došlo mu je rješenje da moze početi pretpodle godine od 1. 7. I onda oni nešto nisu povukli kroz kompjuter, a čovjek normalno otišao na "korištenje" i onda skoro ostao bez posla kad su u firmi skuzila... Uspija je on tto otići na HZZO pa s njima se boriti i rjesiti, ali eto jedno bespotrebno i zalosno iskustvo...
Petrucika tebi je to 4.dijete ili sam krivo razumila? 😁
Svaka čast ako uspijevaš i odspavati noci dok ih je doma 4.
Kojega u mjesecu sjeda naknada za porodiljni i komplikacije?
Bok svima, imam pitanje vezano za dodatke prehrani, moja beba imam mjesec dana, isključivo je na Aptamilu i danas nam je na sistematskom pedijatrica dala Oleovit D3 kapi (2 kapi dnevno). Sad to malo proučavam pa nisam sigurna jel to uopće potrebno davati uz aptamil jer je tamo već dovoljno vitamina D. Kakva su vaša iskustva? Dajete li i još neki probiotik bebi koja je isključivo na adaptiranom?
Hvala cure, ic ce muz do hzzo-a kad se vec ne javljaju i ne odgovaraju na raznorazne mailove. Ja recimo nikad nisam imala problema s komunikacijom sto se tice doznaka i roditeljskog. Mora da su mu zagubili papire pa ignoriraju. Valjda ce uspjet rijesiti na vrijeme.
👩33g👨33g 👧👧👶
Hvala cure, ic ce muz do hzzo-a kad se vec ne javljaju i ne odgovaraju na raznorazne mailove. Ja recimo nikad nisam imala problema s komunikacijom sto se tice doznaka i roditeljskog. Mora da su mu zagubili papire pa ignoriraju. Valjda ce uspjet rijesiti na vrijeme.
Moj muž je u nedjelju poslao svu dokumentaciju mailom u Klovićevu i isto se nisu još povratno javili.
Meni su isto za komplikacije i porodiljni odgovarali odmah. Al koliko sam googlala iskustva, rješenje za očinski se čeka oko mjesec dana.
Znam, isto i za roditeljski i njegu, meni su uvijek rekli da se javim mjesec ranije.
Al evo njemu je proslo mjesec ipo skoro pa nista, a kolega mu je poslao 10 dana kasnije pa je dobio.
👩33g👨33g 👧👧👶
Cordiso ma mislim da 7 mene neće uspjeti ta opcija da se bake i dide ne unesu ditetu u osobni prostor, al dobro, na njih sam i računala da će dolaziti.. Ali bi volila izbjeći prijatelje (muzrve), jer mi je jedna malena 3.dan od kad smo došli doma kihnula malome lice, tad se prehladio i od tad do oporavka dugo smo vukli prehladu, lagat ću, mozda mjesec dana, nikako da prođe…
E mi smo bili u sub u Slatinama i ja sma u pon imala crijevni virozu, dapače samo par stolica… Mislila sam da je možda od zgaravice(jer je znalo i toga biti bar 1x mj), ali do kraja večeri sam dokučila da ipak nije (nadala sam se i da nije kakvo čišćenje pred porod 😂🙈)
Sjećam se da je brat, koristeći oni dopust od 2.mj imao problema s isplatom, došlo mu je rješenje da moze početi pretpodle godine od 1. 7. I onda oni nešto nisu povukli kroz kompjuter, a čovjek normalno otišao na "korištenje" i onda skoro ostao bez posla kad su u firmi skuzila… Uspija je on tto otići na HZZO pa s njima se boriti i rjesiti, ali eto jedno bespotrebno i zalosno iskustvo…
Petrucika tebi je to 4.dijete ili sam krivo razumila? 😁
Svaka čast ako uspijevaš i odspavati noci dok ih je doma 4.
Kojega u mjesecu sjeda naknada za porodiljni i komplikacije?
Je je cetvrto ali imam cure koje su vec velike jedna sad prvi srednje mlada sedmi razred i mali ce u prvi! Veselo kod nas🥰spavam ja sto se njih tice jer nisu mali to su vec klinci veliki ali sto se tice svega ostaloga isto na dane bude borbe jer triba i oprat i skuhat i proci njihove svade i promjene raspolozenja! I sad nas ceka skola imam ja posla ali opet kazem veliki su u dr mi je lako jer su samostalni i mogu mi i pomoci po kuci oko Roze i tako ono nadopunjujemo se i kod nas je uvik veselo uvik pun stol puna kuca i to je oduvik bio moj san🩷Bogu hvala na tome ja sam oduvik tila imati veliku familiju ima to posebnu car i ljubav🫶
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Petru cika, onda je Roza šećer u kojem baš uživaš ❤️
I ja sma tila 4 dice, muž 2,pristala bi i na 3. Al trenutno je stanje takvo da se još sjećam zgaravica s prvim ditetom, sad sma to opet sve prošla i prolazim s drugom bebom tako da nisma sigurna hoću li se ikada usudit ići na 3.dite...mozd ami jednostavno nije suđeno, a možda s jednostavno i "dogodi" pa da me se ne pita hocu/neću 😅
Meni je to predivo, kad se braća i sestre imaju kome obratiti za pomoć i sve ostalo... I ja sam iz obitelji di nas je 3.
Braca su često skupa, ja sam malo autsajder al virujem da je to tako dok brat ne dobije dite pa ne budemo opet na istoj valnoj duljini i interesima 😁
Bok svima, imam pitanje vezano za dodatke prehrani, moja beba imam mjesec dana, isključivo je na Aptamilu i danas nam je na sistematskom pedijatrica dala Oleovit D3 kapi (2 kapi dnevno). Sad to malo proučavam pa nisam sigurna jel to uopćepotrebno davati uz aptamil jer je tamo već dovoljno vitamina D. Kakva su vaša iskustva? Dajete li i još neki probiotik bebi koja je isključivo na adaptiranom?
Ne znam, moje je bilo na mm, nadam se da ce i drugo, ali prijateljicina mala je uz adaptirano pila i d3 kapi... Ne znam koje adaptirano 🙈
Probiotik nisma davala, jedino nakon antibiotika al to je bilo potrebno tek iza 1.god života, ili i 1.5god kad ga je zabolilo
Emma da da i ja sam prala dojke prije svakog podoja, ali problemi sa probavom su svaki out kad koristim taj purelan cak i mutli mum komprese. Jedino ako mutli mam stavim na 20 min max i on onda ne doji barem 4 sata.
Ddm2463 cestitam! Za rez i sivanje nakon prvog poroda otecen je bio dio gdje je radena bas epiziotomija di sam popucala nije bilo oteceno. Pomoglo samo apricanje sa octenoseptom i tuširanje često tog dijela sa hladnom vodom.
Lul nažalost nemam ne zamjene 😏 osim sestre. 🤷♀️
Sortiraj odgovore
Najstariji