Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ivka025
    19. Rujan 2025. 21:58

cordis00

Pozdrav cure, kako ste? Kako bebaci? Nadam se da svi imate il ubrzo hvatate neki ritam!
    Cestitam mamama koje su sad nedavno rodile, nisam bas upratila, ali evo sluzbeno ce sad i jesen i gotova je ljetna sezona, proletilo!
    Mi se za tjedan dana vracamo u Zg, cure krecu u vrtic, muz na posao…
    Moj malac je dobro, poceo je nadoknadivati, pao je na 20.percentilu iza sepse i evo malo po malo vec se popeo na 40.percentilu, sad zadnjih mjesec dana dobio 1.35 kg :).
    Htjela sam pitati kad ste dobile i jeste li dobile menstruaciju?
    Evo meni je bas neobicna situacija, nakon prva dva poroda sam dobila nakon godinu dana od poroda. I tako sam onda i zatrudnila oba puta. Al sad vec nakon 2 mj odnosno imam kao menstrualne grceve, jucer sam imala smedi iscjedak i danas nista, al jos su grcevi tu. Jako neobicno. Ne mogu se uopce sjetit kakva mi je tad bila, manje obilna nepravilna, nemam poojma.
    Moram svakako na pregled kod gin, al kad se vratimo pa dok dobijem termin.

Super da napredujete 💪
    Vi ste se bas izgustali na moru 😁

A gledaj, ja sma s prvim djetetom dobila stvari odmah, doslovno skinula ulozak od lohija i dobila mjesecnicu, ali sad da ti mogu reci koliko je bila obikna i sl, to ne pamtim 🙈

• Ivka025
    19. Rujan 2025. 22:26

Ja sam tek rodila(ima 25 dana) i mogu rec da sam sretna kako kile padaju. Izasla sam  iz bolnice s 10kg manje(s prvim djetetom 9kg manje). S oboje sma dobila 18kg.
    I sad vec cca 10dana stojim na 4-5kg viska od pocetne kilaze, vjerujem da ce ovo ici sad sporije jer mi je tako bilo i nakon prve trudnoće. Ne bavim se jos smanjivanjem obroka jer sam jedan dan jela losije, jer nisma imala volje natrpavati se zdravo pa mi se malena bunila na dojci... Mozd aje bio period navlacenja mlijeka, no, necu iskusavat srecu. S prvim djetetom sam stalno morala piti mamine kapi do cca 4.mj jer bi mu bilo malo mlijeka 😬🙈 pa se necu igrati 🤷

Planiram inace nakon ginekoloskog, kako god znam i umijem vratiti se vjezbanju jer ce me leda poceti bolit(imam ozljedu leda). Nadam se da cu uspjeti 🙏🙏🙏😅
    Ako ne nista ima fitnes Anny, svi oko mene ga hvale, pa mozda s njim pokusati, natirat se soma i vjezbat... 

• Ivka025
    19. Rujan 2025. 22:29

I bas mi je drago da ste se vratile, bas je steta da tema propadne... I dalje stoji ona ako zelite da napravimo grupu na fejsu pa se tako tipkamo, dolaze nam notifikacije, bolje se upoznamo, pomazemo jedna drugoj... Ja imam stvarno krasna iskustva s takvom tajnom grupom nakon prvog poroda... Doslovno su mi zene tu uvijek pri ruci, prirasle srcu, drago mi je, a i njima sta se uvik mozemo osloniti jedne na drugu... Evo vec 6.god postojimo 😁

Emma05
    20. Rujan 2025. 04:52

greta10

Kile- nikako ne stojim i preljubomorna sam na vas koje ste skinule😅
    Drugi tjedan krecem na vjezbanje pa se nadam dovesti u red malo.
    Cijepljenje- isto je dobila blago povisenu temp prvu vecer. Na 38.2 (u guzi) sam dala lupocet da imamo mirnu noc i vise se nije dizala. Isto frescopad odmah po cijepljenju na svaku nogu i to sam mijenjala do drugog dana.
    Emmasvaka beba je drugacija i osobno mislim da je bitno da prati vas ritam al mi se cini da je spavanje u 22 prekasno. Nekad sam procitala da je najvazniji san kod beba ranije (mozes to malo proguglat pa mozda pomogne) zato brijem vecina preporucuje da idu na spavanje u 19-20 h. Moje tako idu al kazem nama to odgovara tako. Preko ljeta kad je duzi dan starijoj smo pomaknuli na 21 i onda kako je dosao kraci dan vratili na 20h.

Pročitala sam i ja za taj podatak za odlazak na spavanje između 19,20h ali moja neće zaspe tada. To bude borba cijelu večer. Evo i sinoć mi je zaspala tek oko 23h a još je i okupana bila (oko 19:30h), trebala se "onesvistiti" pogotovo 🙈😆👌...ali ništa..nosali je ja i muž do 23h i tek onda zaspala lipo...do evo 03:30h kad sam je digla nahraniti. 

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
    07/2025 Baby E🎀💖🧸😍🥰🌸🩰✨️🌞⭐️

Emma05
    20. Rujan 2025. 05:01

Ivka025

Emma05

Pozdrav cure. Ja sam čini mi se već i odradila mengu tamo oko 6og..7og tj nakon poroda..nisam još bila na kontroli ali naručena sam ubrzo.
    Moja curka još nije dostigla 1 kg od porođajne mase..prije par dana na vaganju je imala 810gr. Ali je dosta bila pala na kilaži nakon izlaska iz bolnice i trebalo nam je dobra 2 tjedna da počnemo to vraćati tako da smo sporo krenuli ali ide uzlaznom putanjom. Ped se ne zabrinjava..rekao je da bi volio da je dobila bar još 400gr ali dobro..da dokle god ona napreduje da je to ok. Važno da ne stoji ili ne daj Bože..gubi opet. Narasla je i par centimetara.
    Što se tiče okretanja..moja se još nije pokušala okreniti..vježbala sam s njom u baby gymu to okretanje par puta ali nije baš bila sretna s tim. Vrijeme na trbuhu nekako tolerira al ni to joj nije neki hit. A u kunici se s boka okrene na leđa pa je isto tako pronađem svugdje a najčešće poprijeko u podnožju..
    Ne znam kako je vama s uspavljivanjem ali mi muku mučimo noću za vratiti se natrag spavati nakon hranjenja. Treba joj jedno 2..3h da se uspava sada. Bila je dobra neko vrijeme, sada evo zadnjih dana baš nikako to opet uspostaviti..

Daj probaj bijeli sum, imas ih masu na youtube i svaka beba drugacije reagira… Znaic emne to sad spasava, moja je beba ako s ene varam mlada od tvoje, 25 dana cca i stvarno je smiri i lakse utone u san, prije toga se stalno grebala po licu s rukicama… Sta sma gos prije toga pokusala nije uspilo kao taj bijeli sum, drzim fige da vam pomogne…

Imam čak i aparatić mali za bijeli šum ali ne doživljava ona to nešto puno. Tj ne ukomira je za zaspati. Draže joj je kad upalimo ventilaciju iz zahoda pa je tako u rukama na hodniku uspavamo🤣👌. Preko dana zvuk usisavača. Veću buku tolerira i zaspe bez problema..a kad je noć tiha čuje i muhu u letu😆🤣🙈

Emma05
    20. Rujan 2025. 05:09

Ivka025

Ja sam tek rodila(ima 25 dana) i mogu rec da sam sretna kako kile padaju. Izasla sam iz bolnice s 10kg manje(s prvim djetetom 9kg manje). S oboje sma dobila 18kg.
    I sad vec cca 10dana stojim na 4-5kg viska od pocetne kilaze, vjerujem da ce ovo ici sad sporije jer mi je tako bilo i nakon prve trudnoće. Ne bavim se jos smanjivanjem obroka jer sam jedan dan jela losije, jer nisma imala volje natrpavati se zdravo pa mi se malena bunila na dojci… Mozd aje bio period navlacenja mlijeka, no, necu iskusavat srecu. S prvim djetetom sam stalno morala piti mamine kapi do cca 4.mj jer bi mu bilo malo mlijeka 😬🙈 pa se necu igrati 🤷

Planiram inace nakon ginekoloskog, kako god znam i umijem vratiti se vjezbanju jer ce me leda poceti bolit(imam ozljedu leda). Nadam se da cu uspjeti 🙏🙏🙏😅
    Ako ne nista ima fitnes Anny, svi oko mene ga hvale, pa mozda s njim pokusati, natirat se soma i vjezbat…

Tako i ja isto..mene strah dijetariti sada da ne izgubim mlijeko..a jedva smo supostavili to kako treba. Ja još pijem Hipp čaj i super mi je. Baš osjetim "nalet" mlijeka od njega..
    Blago vam se vi koji možete trenirati odma..baš vam zavidim😏. Ja jedva čekam.💃. I ja moram zbog leđa, moja su operirana prije 10 g. 

Emma05
    20. Rujan 2025. 05:14

Ivka025

I bas mi je drago da ste se vratile, bas je steta da tema propadne… I dalje stoji ona ako zelite da napravimo grupu na fejsu pa se tako tipkamo, dolaze nam notifikacije, bolje se upoznamo, pomazemo jedna drugoj… Ja imam stvarno krasna iskustva s takvom tajnom grupom nakon prvog poroda… Doslovno su mi zene tu uvijek pri ruci, prirasle srcu, drago mi je, a i njima sta se uvik mozemo osloniti jedne na drugu… Evo vec 6.god postojimo 😁

Ja sam se stalno vraćala da vidim piše li tko..isto bi mi bilo krivo da se ugasilo🫣🥰.. i lipo je imati neku zajednicu pogotovo ako je puna podrške i da ti pruži osjećaj sigurnosti i mira..da nisi sama u svemu i da sve isto prolazimo. ❤️🙏🫂

Pukica
    20. Rujan 2025. 16:05

Cure koristi li neka od vas nosiljku? Planiram kupiti ali sve mi je to strano jer nisam prakticirala nošenje s prvim djetetom a sad bi baš volila.

Megyca
    20. Rujan 2025. 16:11

Ivka i Emma slazem se za grupu napraviti 🥰 
    Pukica ja sam dobila od frendice ergobaby i od sestre nego kangaroo ako se ne varam kao marama je rastezljiva i iskreno meni nijedno ne pase, ne znam.. mozda da posudis za pocetak ako imas od koga pa isprobas je li ti uopce odgovara ☺️

11/23, 12/23, 01/24 : letrozol+Ovitrelle-ciljani ❌
    02/24 Letrozol + Ovitrelle ➡️ 1.AIH 22.02.2024. ❌
    03/24 Letrozol + Ovitrelle ➡️ 2.AIH 20.03.2024. ❌
    07/24 1.IVF Letrozol, Gonal, Orgalutran ➡️ 9🥚, 5
    oplođenih, ET 1petodnevni ➖, 4🐧.
    09.10.2024. FET 2 blastice 🐧🐧: beta 1167.5
    07.11. prvi uzv, imamo 2 srca ❤️❤️
    13.01.2025. UZV- 🎀🎀

Emma05
    20. Rujan 2025. 16:27

Pukica

Cure koristi li neka od vas nosiljku? Planiram kupiti ali sve mi je to strano jer nisam prakticirala nošenje s prvim djetetom a sad bi baš volila.

Ja sam kupila onu Ergobaby embrace mekanu verziju. Pokušala sam malu staviti u to 2x pa mi je negodovala. Ali mislim da je bila premala za to..i nekako mi neobično za kukove to za njih. Neznam baš mi se ne čini kao nešto "zdravo" za koristiti...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.