Pozdrav cure evo i ja da se javim :) drago mi je da je forum malo oživio... Mi smo dobro, za par dana punini dva mjeseca. Uhvatili smo ritam koliko toliko. Spavanje je super prvi dio noći ali onda nakon 3-4 sata kreće budjenje svako 40 min 🥴 od rođenja ga muči nosić, često mu bude začepljen, a nema nikakvog sadržaja... To ga pogotovo smeta u noći, vjerojatno suh zrak. Imamo i malo izazova s refluksom, puno zraka guta dok doji, kao da ne može napraviti dobar vakuum dok siše. U utorak imamo pregled i cijepljenje, ja se isto bojim tog cjepiva...🫠
Moje se nisu jos cijepile, dr je odgodila jer smo nedavno imale koronu, tako da nam je 15.10.cijepljenje. Nije me nesto previse strah jer sam prvu temperaturu odradila pa sam sad spremna za ovo, pogotovo jer cu ja ovaj put biti zdrava😂
Pukica moja K isto ima takvih problema sa nosicem i hrce i jako glasno dise kao da ima trubu u plucima, dr kaze da se hrskavice u nosu nisu jos razvile i da ce proci. Ja joj prije spavanja kapnem malo fizioloske pa joj lakse bude
11/23, 12/23, 01/24 : letrozol+Ovitrelle-ciljani ❌
02/24 Letrozol + Ovitrelle ➡️ 1.AIH 22.02.2024. ❌
03/24 Letrozol + Ovitrelle ➡️ 2.AIH 20.03.2024. ❌
07/24 1.IVF Letrozol, Gonal, Orgalutran ➡️ 9🥚, 5
oplođenih, ET 1petodnevni ➖, 4🐧.
09.10.2024. FET 2 blastice 🐧🐧: beta 1167.5
07.11. prvi uzv, imamo 2 srca ❤️❤️
13.01.2025. UZV- 🎀🎀
Emma cijepljenje je prošlo ok, dodatno smo ju cijepili protiv rote, to ide oralno, ostala dva cjepiva svako u jednu nogicu. Kad smo došli doma na mjesto uboda stavili smo Frescopad. Temperaturu je imala blagu samo tu večer, pratila sam, nisam davala na kraju ništa jer nije raslo. Bila mi je malo uspavana, inače sve ok. Ne brini, sve će biti ok.
Budne prozore sam pratila s prvim djetetom, sad ne pratim ništa, kad vidim da zijevne ili skužim da je budna, stavim ju u kolica, mazim i zaspe. Ako smo u šetnji, zaspe od drmusanja.
Megyca svaka čast, sama s njih dvije! Vjerujem da jedva čekaš da ti se muž vrati.
Kile- nisam se još uvijek izvagala, stala sam u neku staru robu, ali vidim da to nije još to. Imam trbuh onak dolje ispod pupka i kad se najedem, napuhnem se više nego inače. Stalno se podsjećam da se tijelo mijenjalo skoro godinu dana i da ne može sad doći na staro u roku od par tjedana. Jedem normalno, ne pretjerujem, želja za slatkim me naravno pustila čim sam se "riješila" gestacijskog. Zabranjeno voće je najslađe To ne znači da si ne pojedem kad mi se jede.
🧚'92-Hashimoto, l jajovod hydrosalpinx, ostalo ok
🦹'90-sve ok!
2019.-spontana trudnoća i zdrava bebica
2021.-izvanmaternična lijevo-hydrosalpinx
2022.-izvanmaternična desno-MTX
1/24-klomifenski ciklus, 3js, 1 oplođena i vraćena, biokemijska
4/24-stimulirani ciklus Bemfola, Menopur, Orgalutran, Decapeptyl, 12js, 9 blastocisti-freeze all zbog hiperstimulacije
5/24 FET 2❄️ bhcg 0
7/24 FET 2❄️ 13dpt 889,15dpt1778,18dpt2738, vanishing twin, missed ab
7/25 spontana trudnoća, stigla 🌸🤱🏻
Kile- nikako ne stojim i preljubomorna sam na vas koje ste skinule😅
Drugi tjedan krecem na vjezbanje pa se nadam dovesti u red malo.
Cijepljenje - isto je dobila blago povisenu temp prvu vecer. Na 38.2 (u guzi) sam dala lupocet da imamo mirnu noc i vise se nije dizala. Isto frescopad odmah po cijepljenju na svaku nogu i to sam mijenjala do drugog dana.
Emma svaka beba je drugacija i osobno mislim da je bitno da prati vas ritam al mi se cini da je spavanje u 22 prekasno. Nekad sam procitala da je najvazniji san kod beba ranije (mozes to malo proguglat pa mozda pomogne) zato brijem vecina preporucuje da idu na spavanje u 19-20 h. Moje tako idu al kazem nama to odgovara tako. Preko ljeta kad je duzi dan starijoj smo pomaknuli na 21 i onda kako je dosao kraci dan vratili na 20h.
Curica 6/23 🩷
Emma, ma kod mene samo brzinski ručkovi, nema nikakvih pečenja😅
.
Cijepljenje nama prošlo ok, nije imao temp, isto sam zalijepila frescopad, cijepio se i protiv Rota virusa. Mozda je samo bio malo nervozniji taj dan navecer i to je to
Baby E 09/2022 ❤️
Baby M 07/2025 💙
Boogie jesi cjepivo za rotu kupila sama? I do kada se najkasnije cijepe? Ja se razmisljam al sam negdje procitala da do 15.tj se trebaju cijepiti a one su sad vec 14 tj presle pa se bojim da je kasno
11/23, 12/23, 01/24 : letrozol+Ovitrelle-ciljani ❌
02/24 Letrozol + Ovitrelle ➡️ 1.AIH 22.02.2024. ❌
03/24 Letrozol + Ovitrelle ➡️ 2.AIH 20.03.2024. ❌
07/24 1.IVF Letrozol, Gonal, Orgalutran ➡️ 9🥚, 5
oplođenih, ET 1petodnevni ➖, 4🐧.
09.10.2024. FET 2 blastice 🐧🐧: beta 1167.5
07.11. prvi uzv, imamo 2 srca ❤️❤️
13.01.2025. UZV- 🎀🎀
Megyca da, kupila sam, tj. samo sam platila u ambulanti. Nisam išla u ljekarnu pa kupila pa nosila, prvi put smo tako morali, sad smo imali ovu opciju. Dr nabavi, mi platimo. Nisam znala da ide do 15.tj., ali da imam situaciju kao ti, pitala bih pa eventualno cijepila samo za rotu, ostalo malo kasnije.
I kod nas idu brzinski ručkovi, eventualno vikendom kad smo svi doma nakuhamo svačega, to je sve ok. Kad zagusti, uleti i dostava, kaj sad.
🧚'92-Hashimoto, l jajovod hydrosalpinx, ostalo ok
🦹'90-sve ok!
2019.-spontana trudnoća i zdrava bebica
2021.-izvanmaternična lijevo-hydrosalpinx
2022.-izvanmaternična desno-MTX
1/24-klomifenski ciklus, 3js, 1 oplođena i vraćena, biokemijska
4/24-stimulirani ciklus Bemfola, Menopur, Orgalutran, Decapeptyl, 12js, 9 blastocisti-freeze all zbog hiperstimulacije
5/24 FET 2❄️ bhcg 0
7/24 FET 2❄️ 13dpt 889,15dpt1778,18dpt2738, vanishing twin, missed ab
7/25 spontana trudnoća, stigla 🌸🤱🏻
Vjerojatno sve znate al samo napomena ako kupujete cjepivo stoji u frizideru, idealno ne u vratima frizidera i ja ga nosim do dr. u maloj frizider torbi jer imamo dosta do tam.
Curica 6/23 🩷
Pozdrav cure. Ja sam čini mi se već i odradila mengu tamo oko 6og..7og tj nakon poroda..nisam još bila na kontroli ali naručena sam ubrzo.
Moja curka još nije dostigla 1 kg od porođajne mase..prije par dana na vaganju je imala 810gr. Ali je dosta bila pala na kilaži nakon izlaska iz bolnice i trebalo nam je dobra 2 tjedna da počnemo to vraćati tako da smo sporo krenuli ali ide uzlaznom putanjom. Ped se ne zabrinjava..rekao je da bi volio da je dobila bar još 400gr ali dobro..da dokle god ona napreduje da je to ok. Važno da ne stoji ili ne daj Bože..gubi opet. Narasla je i par centimetara.
Što se tiče okretanja..moja se još nije pokušala okreniti..vježbala sam s njom u baby gymu to okretanje par puta ali nije baš bila sretna s tim. Vrijeme na trbuhu nekako tolerira al ni to joj nije neki hit. A u kunici se s boka okrene na leđa pa je isto tako pronađem svugdje a najčešće poprijeko u podnožju..
Ne znam kako je vama s uspavljivanjem ali mi muku mučimo noću za vratiti se natrag spavati nakon hranjenja. Treba joj jedno 2..3h da se uspava sada. Bila je dobra neko vrijeme, sada evo zadnjih dana baš nikako to opet uspostaviti..
Daj probaj bijeli sum, imas ih masu na youtube i svaka beba drugacije reagira... Znaic emne to sad spasava, moja je beba ako s ene varam mlada od tvoje, 25 dana cca i stvarno je smiri i lakse utone u san, prije toga se stalno grebala po licu s rukicama... Sta sma gos prije toga pokusala nije uspilo kao taj bijeli sum, drzim fige da vam pomogne...
Hej cure, kako ste? Kako bebe?
Ivkabude to došlo na svoje, definitivno suosjećam s hemićima. Nisam skužila ovo za okretanje, kak misliš da se okrene za 60 stupnjeva? Moja beba se isto okrene s trbuha na leđa, to je normalno koliko znam, a to najčešće radi kad joj je dosta ležanja na trbuhu pa bude frustrirana. U krevetiću se prebaci s boka na leđa i dok je na leđima okreće se ko kazaljka na satu kroz noć, nađem ju uvijek u nekom dijagonalnom položaju. Ne okreće se s leđa na bok, to još ne.
Ma mozda se nisam dobro izrazila, Marta se s boka "spusti" na leda, mrdajuci se u snu, zavrsi na ledima(stavljam je spavati na bok) i u tom polozaju na boku ona sa polozaja kazaljki na satu gdje lezi kao da je 6:00 zavrsi u polozaju 9:15,nekad manje nekad vise...
Evo danas se 4x s leda okrenula prema meni, bas sam malca zvala da vidi i kao da ga upozorim da seku ne ostavlja samu bez zastite. Ne sjecam se da mi je prvo dijete bilo toliko motoricki aktivno. Vec dosta dize glavicu kad je na prsima na podlozi. Imamo kontrolu u srijedu pa cu ond abit pametnija, nadam se da je to samo do toga jer su cure zivlje od djecaka, da nece biti hipertonusa 🙈
Sortiraj odgovore
Najstariji