Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • greta10
    03. Lipanj 2025. 14:31

Boogie jesam, ne za vaginalni porod konkretno nego da cujem sve opcije. Pricala sam sa 3 doktora na Merkuru i da, tamo izvode vaginalni porod na zadak i vanjski okret bebe. Nakon razgovora zakljucila sam da to nije za mene. Meni carski nije problem, imala sam vec carski iako sam se nadala vaginalnom porodu al da je glava dolje. Ovako mi je to osobno preriskantno a nepotrebno realno. 
    Iz nekog razloga se ne okrece, od 30og tjedna je glava gore, prihvatit cu to da je tako i nac pozitivno u tom planiranom carskom🤞.

Curica 6/23 🩷

Boogie
    03. Lipanj 2025. 15:34

greta10

Boogie jesam, ne za vaginalni porod konkretno nego da cujem sve opcije. Pricala sam sa 3 doktora na Merkuru i da, tamo izvode vaginalni porod na zadak i vanjski okret bebe. Nakon razgovora zakljucila sam da to nije za mene. Meni carski nije problem, imala sam vec carski iako sam se nadala vaginalnom porodu al da je glava dolje. Ovako mi je to osobno preriskantno a nepotrebno realno.
    Iz nekog razloga se ne okrece, od 30og tjedna je glava gore, prihvatit cu to da je tako i nac pozitivno u tom planiranom carskom🤞.

Da, to skroz razumijem, lakše je kad si čovjek odmah posloži najbolje opcije i ide s tim u glavi, a ne s neizvjesnošću. 

🧚'92-Hashimoto, l jajovod hydrosalpinx, ostalo ok
    🦹'90-sve ok!
    2019.-spontana trudnoća i zdrava bebica
    2021.-izvanmaternična lijevo-hydrosalpinx
    2022.-izvanmaternična desno-MTX
    1/24-klomifenski ciklus, 3js, 1 oplođena i vraćena, biokemijska
    4/24-stimulirani ciklus Bemfola, Menopur, Orgalutran, Decapeptyl, 12js, 9 blastocisti-freeze all zbog hiperstimulacije
    5/24 FET 2❄️ bhcg 0
    7/24 FET 2❄️ 13dpt 889,15dpt1778,18dpt2738, vanishing twin, missed ab

Milica24
    03. Lipanj 2025. 16:47

Bok cure drage, nisam se dugo javljala svasta se nesto kod nas izdogadalo zivotno ali sad je sve dobro! Sve sam nadoknadila i procitala, ne mogu vjerovat da smo vec stigle u nase mjesece i dane i da nam bebice ubrzo krecu stizati 🥹 Tinchilina tebi cestitam na malim strucama i nadam se da se mazite i da je sve u redu!
    .
    Mi smo obavili prvi pregled u bolnici jucer, iznenadilo me kako je to sve "ko na traci" jer me valjda razmazila moja doktorica koja je jako detaljna i brizna. Ali je sve u redu s bebicom, ima 3kg, ja sam dobila 12 kg od pocetka i uz gestacijski dijabetes. Kad sam shvatila da su mi seceri (mjerim ih nakon svakog jela kad nesto novo pojedem van plana i programa) dobri i kad pojedem kolac bas sam se opustila 🙃 ali kaj je tu je, necu se sad sekirat oko tog haha
    Kako ste vi s kilicama i jel nekom od curka prigovarao doktor za dobivene kile? Sretno svima na pregledima!
    .
    Btw jel bi mi trebale prestat pit magnezij u ovim tjednima?

baby boy 🤎🐻

petrucika
    03. Lipanj 2025. 16:55

Milica24

Bok cure drage, nisam se dugo javljala svasta se nesto kod nas izdogadalo zivotno ali sad je sve dobro! Sve sam nadoknadila i procitala, ne mogu vjerovat da smo vec stigle u nase mjesece i dane i da nam bebice ubrzo krecu stizati 🥹 Tinchilina tebi cestitam na malim strucama i nadam se da se mazite i da je sve u redu!
    .
    Mi smo obavili prvi pregled u bolnici jucer, iznenadilo me kako je to sve "ko na traci" jer me valjda razmazila moja doktorica koja je jako detaljna i brizna. Ali je sve u redu s bebicom, ima 3kg, ja sam dobila 12 kg od pocetka i uz gestacijski dijabetes. Kad sam shvatila da su mi seceri (mjerim ih nakon svakog jela kad nesto novo pojedem van plana i programa) dobri i kad pojedem kolac bas sam se opustila 🙃 ali kaj je tu je, necu se sad sekirat oko tog haha
    Kako ste vi s kilicama i jel nekom od curka prigovarao doktor za dobivene kile? Sretno svima na pregledima!
    .
    Btw jel bi mi trebale prestat pit magnezij u ovim tjednima?

Mislim sto se tice mg da bi trebalo ukidat!! Ja si ukidam dufaston i rodiakal!! Pitala doktora i reka mi je to ti vise ne triba svaki tj jedna tableta manje!! Tako da san trenutno na jednom rodiakalu i dva dufastona i od vikenda cu bit samo jedan dufasto i to ukidam opet za tj dana!! Cestitam ti na urednom pregledu!! Ja jos imam koj prigled kod svoga do termina inda se ide u TA!! Gd imam i ja dobila oko 17kg djet ukinula davnih dana🤣ali sve je ok s trudnocom i bebim pa san opustena!! Za kilazu mi niko nije nista moj doktor me vise niti ne vaze samo pratimo bebu!! Tako da eto ja sam se opustila onako skrozz!!! 

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

Milica24
    03. Lipanj 2025. 17:11

petrucika

Mislim sto se tice mg da bi trebalo ukidat!! Ja si ukidam dufaston i rodiakal!! Pitala doktora i reka mi je to ti vise ne triba svaki tj jedna tableta manje!! Tako da san trenutno na jednom rodiakalu i dva dufastona i od vikenda cu bit samo jedan dufasto i to ukidam opet za tj dana!! Cestitam ti na urednom pregledu!! Ja jos imam koj prigled kod svoga do termina inda se ide u TA!! Gd imam i ja dobila oko 17kg djet ukinula davnih dana🤣ali sve je ok s trudnocom i bebim pa san opustena!! Za kilazu mi niko nije nista moj doktor me vise niti ne vaze samo pratimo bebu!! Tako da eto ja sam se opustila onako

I ucinilo mi se da sam procitala da si ti pisala da prestajes s dodatnim terapijama al reko necu prozivat da te pitam, puno sam procitala odjednom da ne pogrijesim 😂 budem onda i ja polako mg prestala pit. Jedino me brine kako cu ic na toalet br2 jer od onog zeljeza znam po par dana ne ici ☹️ onda sam znala navecer roknut dva mg direkta da me potjera iduci dan-snadji se druze!
    .
    Bas si dugo na dufastonu izdrzala svaka cast!! A sto se kila tice to mi je bas drago cut da ne pilaju jer su meni bili rekli da ne smijem dobit vise od 11 kg i bas sam bila u stresu oko tog, a kile mi se bas lijepe neeemoguce u zadnjih par tjedana. Jedem cca 2000 kalorija dnevno a debljam se kilu/kilu ipo tjedno, uzas! S tim da sam stvarno "oke" kilazu imala prije poroda, 59 kg na 175 pa me bas prepalo to da ne smijem vise id 11 dobit radi gestacijskog. Sad mi vise ne prigovaraju kad su mi guk profili dobri pa se opustila i ja. Mozda se to u voda skuplja sad

baby boy 🤎🐻

lolola13
    03. Lipanj 2025. 17:40

Mene je moj dr spotao za kile na pocetku kad sam naglo dobila ali onda su stagnirale dugo pa nije vise nista govorio. Receno mi je da pazim da ne dobim vise od 12-15kg iako sam ja i u trudnocu usla s viskom kila ali taj dio nitko nije spominjao nikada 🤷‍♀️ Dugo sam se dobro drzala i sad unazad 2 tjedna dobila 2 kile. Mislim da mi se i voda skuplja jer ne jedem nista vise ili drugacije nego prije a kile se samo lijepe 😂 U bolnici mi nis nisu za to rekli na pregledima. Sad sam na +11

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

• cordis00
    03. Lipanj 2025. 18:31

To je sve normalni dobitak, 11-13 kg prosjecno plus po ljeti i vode koji kil, vecina ode odmah pri porodu, tezina od bebe, posteljice, pl voda, to je visak krvi u cirkulaciji, nakupljanje vode pogotovo sad preko ljeta, dojke… meni se isto cini da skupljam vodu, jos nemam edeme (prosla ljetna trudnoca mi je bila koma, noge ruke glava), sad kad pritisnem tipa trbuh noge onako ostane bijelo… bas se osjecam tesko i tromo. 
    Sta se tice kg i GD, pa mislim da je to sve ok.  A i bitna je i pocetna kilaza.
    Ja sam isto GD i krenila sam u startu s viskom i meni je ok sta sam manje dobila. Svejedno idem rodit sa cca 90 kg na 172 cm 😅.
    Racunam da cu kuci bit oko 78 kg (tako sam zadnja dva puta na -12 kg bila po povratku iz rodilista), a ostalih 10 kg viska s kojima sam zatrudnila ce morat pricekat neke bolje dane da se pozabavim s njima😅.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• cordis00
    03. Lipanj 2025. 18:39

Ja se bas veselim sutrasnjem pregledu. Zadnji kod moje gin pa za 2 tj u TA krecem.
    Samo me malo strah da nije prevelik zbog GD, al pazim, trudim se, vidit cemo🙈

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Milica24
    03. Lipanj 2025. 19:17

E i to sam primjetila da mi noge pocinju naticati kad hodam po vrucini, danas smo bili u gradu sreca imala sam natikace jer su mi noge kao balvani bili dok smo dosli do auta na kraju.
    Hvala vam curke na iskustvima, lakse je cut da smo u istim fazama otprilike
    .
    Cordisoo sretno sutra na pregledu i ispilaj svoju gin jer ce u bolnici pregled trajati 2 min vjerojatno, nisam ga ni vidjela ☹️ bas me razmazila

baby boy 🤎🐻

• cordis00
    03. Lipanj 2025. 20:17

Da da meni svaki pregled traje 30 min i uvijek se trudi uhvatit lijepu sliku iako se on zadubi glavom u posteljicu😅.
    Prosle dvije trudnoce sam imala samo 1 uzv pred porod tj oko 38-39tt u TA, ne sjecam se, isto onako 5 min da vide kojem tt odgovara tj jel ima neki zastoj, pupkovina i pl voda i gotovo, bas me prvi put to rastuzilo jer dugo nisam vidjela curku, a tad nisu ni ekran okrenili put mene😅.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.